True Detective [HBO]
[Obrazek: scene.jpg]

Odpowiedz
Heh, Mental mnie uprzedzil, wlasnie fote dziadygi szykowalem. All you motherfuckers are gonna pay <ok>

Zobaczymy, przypadkiem doczytalem, ze w finale pojawi sie corka w wersji 95., czyli pewnie retrospekcje i mozliwy jej trup w wersji 2012., oraz postac

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Tak będę się czuł po finale:
[Obrazek: 294209b04bbc1.png]

Swoją drogą dobra tapeta, mam ją od premiery 7. odcinka :)

Odpowiedz
(08-03-2014, 16:26)Bucho napisał(a): b) sprawa nie zostaje do konca wyjasniona i WH przejmuje paleczke od Rusta i sam popada w lekka schize (motyw corki itd)
brzmi nieźle. otwarte zakonczenie, ale w stylu: woody sie wami zajmie skurwiele. <ok>

Odpowiedz
ej, czy dzieciaki nie znikały przy wybrzeżu i rzece? Bo ta łódź na końcu ostatniego odcinka nie wydaje mi się być przypadkowa.

Odpowiedz
Nie zdziwilbym sie, gdyby corka Woody'ego (albo jakas inna lasia) byla juz w drodze do zaszlachtowania.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Czujecie te epe? Coming soon dzifki!

Odpowiedz
[Obrazek: 2ujh6l5.jpg]

[Obrazek: k9bgj.jpg]
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Dlaczego "Niezły sierp" a nie "sierpowy"?

Odpowiedz
Bo tak było w oficjalnym polskim tłumaczeniu z HBO :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda.

Odpowiedz
HBO zjebało tłumaczenie tego serialu w tak wielu miejscach, że brak słów.

Odpowiedz
(09-03-2014, 10:11)Crov napisał(a): No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda.

Może i HBO zjebało tłumaczenie, ale "sierp" jest jak najbardziej na miejscu. Przynajmniej u mnie w klubie "sierpy" funkcjonują znacznie częściej niż "sierpowe".

Odpowiedz
Obie formy są poprawne. Fota jest kiepska z innego powodu - nie widać na niej Rusta i Marty'ego, tylko dwóch kaskaderów ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Też się dziwiłem, że do promocji wykorzystali fotę z kaskaderami. Ale rzut był kozacki.

Cytat:ej, czy dzieciaki nie znikały przy wybrzeżu i rzece? Bo ta łódź na końcu ostatniego odcinka nie wydaje mi się być przypadkowa.
Rust rzeczywiście mówi, że w pobliżu rzeki było dwa razy więcej zniknięć. Niby brzmi intrygująco, ale trudno się chyba spodziewać łodzi pływającej po delcie Missisipi zbierającej ofiary na przestrzeni tylu lat.

Odpowiedz
Ale to żaden fenomen - w pobliżu rzeki zawsze gromadzą się dzieciaki, żeby się pobawić albo popływać (albo pomagać uciekinierowi - patrz "Mud").

Odpowiedz
[Obrazek: scene2.jpg]

Odpowiedz
To już jutro! Nie jarałem się tak chyba od czasu finału Losta.

Odpowiedz
(09-03-2014, 10:11)Crov napisał(a): No ale dlaczego? :P Sierpowy jest niepoprawnie, czy HBO zrobiło wioche? Bo nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił o uderzeniu "sierp" zamiast "sierpowy". Chyba, ze to komunistyczna propaganda.
Z tlumaczeniami jest jak to mowia tlumacze (do ktorych ja sie zaliczam) jak z kobietami: "Jesli sa wierne to sa niepiekne, a jesli sa piekne to sa niewierne".Mój mozg juz takie rzeczy automatycznie wylapuje. Kolego "Crov" specjalnie dla ciebie (wybacz smialosc przejscia na per ty)
[Obrazek: whz8g1.jpg]

Dla forumowicza "Mental":
[Obrazek: 29l0izk.gif]
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Ale "Niezły sierpowy." to piękne i wierne, wiec nie byloby problemu. :) IMO sierp dziwnie brzmi, ale co tam. Tak tylko zapytalem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon