Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Pierwszy plakat z błękitną Godzillą przypomina mi jakiś program dla dzieci, bodajże Ulicę Sezamkową...

Odpowiedz
Tak zwykle bywa w przypadku starych polskich plakatów - wyglądają intrygująco, ale z filmem poza tytułem nie mają wiele wspólnego.

Odpowiedz
Niektóre były bardzo klimatyczne, tylko nie rozumiem... po cholerę je tutaj Mefisto wkleił? Odkrywa krańce internetu?

Odpowiedz
Może to mieć coś wspólnego z tym, że to temat o Godzilli a plakaty są do Godzilli?

Odpowiedz
(15-03-2014, 11:13)Juby napisał(a): Odkrywa krańce internetu?
Odkrycie z tej samej kategorii, co montaż w trailerach :)

Odpowiedz
A propos trailerów, to cieszy mnie, że nie wynika z nich, jakoby występował w filmie laseroogień. I bardzo dobrze, bo nie ma on sensu w przyjętej konwencji.

Odpowiedz
Z trailera wynika również, że Godzilla trwa 2,5 minuty.

Odpowiedz
Laseroogień nie miałby sensu w konwencji filmu gdzie (wg obecnej wiedzy)
Seriously?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Plus ten potwór z księżyca wg plotek ma być złotym trójgłowym smokiem z dwoma ogonami :).

A i sam reżyser potwierdził, że Goji ma buchać ogniem.

Odpowiedz
Nie wiem skąd te ploty o tej scence po napisach, pewnie znowu jakieś mokre sny gików ;) Sam Edwards wyraźnie mówi, że żadnej tego typu sceny ma nie być, a film w takiej formie w jakiej powstał jest zamkniętą całością i jeśli ludziom się spodoba (czytaj - zarobi wuchtę kasy) to być może wtedy studio da zielone światło na sequel i dopiero wtedy będą myśleć jak to wszystko dalej pociągnąć (choć jakieś niewykorzystane patenty, które nie pasowały do tej konkretnej historii ma, ale na razie schowane głęboko do szuflady).

Cytat:So we don’t have to sit through the credits and wait for something in the end?

Edwards: There’s no … I don’t know what they call it. They have stupid terms for these things, like “button”? I know these terms now. There’s no “button” at the end of this film. I had a little campaign that we weren’t going to do that. It should just be a movie on its own. And if there’s another film ever, that should be on its own as well. All my favorite sequels and originals, films that got it right, exist on their own.

http://collider.com/gareth-edwards-godzilla-interview/

Plus kolejny wywiad do pooglądania:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(15-03-2014, 11:13)Juby napisał(a): Niektóre były bardzo klimatyczne, tylko nie rozumiem... po cholerę je tutaj Mefisto wkleił?

Bo lubię jak Ci się odbyt zwęża, kiedy się spinasz.

(15-03-2014, 13:07)Mierzwiak napisał(a): Odkrycie z tej samej kategorii, co montaż w trailerach :)

Uszczypliwość byłaby trafiona, gdybym faktycznie w mieście 44 czepiał się montażu - wybiórcza pamięć czy trafiłeś już na niemca?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(15-03-2014, 13:59)Mierzwiak napisał(a): Z trailera wynika również, że Godzilla trwa 2,5 minuty.
2/10

(15-03-2014, 14:23)SonnyCrockett napisał(a): Laseroogień nie miałby sensu w konwencji filmu gdzie (wg obecnej wiedzy)
Seriously?
Owszem. Tłumaczyłem to już obszernie wcześniej, nie mam czasu się powtarzać, odsyłam więc do moich wcześniejszych postów na ten temat i zapraszam do polemiki z argumentami. Seriously. Poza tym, skoro wiemy już trochę więcej o fabule (wielkie szkielety z trailera, sugerujące istnienie całej rasy), to laseroogień jest tym bardziej bez sensu. W Japońskim pierwowzorze Godzilla jest odpowiedzią natury na próby nuklearne i stąd też "atomowy" laseroogień, skoro tutaj przyjęty został wariant prehistorycznej rasy to laseroogień po prostu nie pasuje i już. A w to info o ksieżycu to w ogóle nie wierzę i jak się potwierdzi może zepsuć wydźwięk całego filmu.

Odpowiedz
Dla mnie to ta Godzilla może transformować w MegaHiperZorda, ziać popcornem czy tańczyć go-go bo i tak cienka granica zawieszenia niewiary została przekroczona jakimiś pierdołami o wielowiekowych potyczkach dwóch ras potworów. I "mam wyjebane" na ten film jak mawia młodzież ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Jakby komuś jeszcze było mało wywiadów z Edwardsem:

Odpowiedz
Wygląda to na dość wiernie odtworzoną zabawkę. Więcej zdjęć w linku.
[Obrazek: 3cGZCpu.jpg]

http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=96219

Odpowiedz
Fota wygląda makro jakiegoś mema. "Godzilla jest rozczarowana twoim postem".

Odpowiedz
Więcej fot zabawek od Bandai, są 2 rodzaje Muto plus ziejący Godzilla -

http://www.tohokingdom.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=18097

Plus zwiastun gierki:

Dali tez foty dwóch rodzajów figurek od NECA, ta większa, niepokolorowana to ponoć finalny dizajn:

[Obrazek: roaqPE4.jpg]
[Obrazek: ZS0EZRi.jpg]
[Obrazek: BjWX9lN.jpg]

więcej tu - http://www.tohokingdom.com/news/2014/03-17_neca_godzilla2014_12htt_24htt.html

Odpowiedz
I okładka książki
[Obrazek: Godzilla-Cover-hires.jpg]
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=116107

Odpowiedz
Super, album zamówiłem już w tamtym tygodniu ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości