Krótka piłka, czyli mini-recenzje
I dobrze, że napomknąłeś bo na sam widok wiecznie nienaruszonego drinka cieszy mi się gęba. Muszę w końcu zabrać się za serial, bo widziałem tylko 2 filmy pełnometrażowe i jakieś pojedyncze odcinki.

Odpowiedz
No to nadrobić musisz koniecznie, zwłaszcza, że trzeci pełnometrażowy, jak i 8 sezon zbliżają się ogromniastymi krokami. Proponuję koniec off topa, żeby się nie czepiali:)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Ghost World

Liczyłem na to, że zobaczę kultową perełkę, a to tylko zbyt sztywne dziwadło, z niedostatecznie licznymi przebłyskami humoru i przyciężkim akcentem w zakończeniu. Podobała mi się Thora Birch, która w zasadzie jest mną w żeńskim wydaniu, młoda ScarJo też fajna, ale poza tym to raczej nudziarstwo i zmarnowana szansa na coś naprawdę fajnego.

Odpowiedz
Reigns of Fire

Film ma z miejsca +10000000 do oceny bo przedstawia SMOKALIPSĘ, czyli smoki latające, smoki ziejące ogniem, i smoki palące zamki. Niestety niewiele więcej można pochwalić. Scenografia udana, McConaughey wypada przekonująco w roli amerykańskiego wymiatacza, efekty już pół na pół - w ruchu niezłe, w zbliżeniu nie przetrwały próby czasu, a niekiedy cyfrowy ogień woła o pomstę do nieba. Jeszcze gorzej wypada Christian "Jesus" Bale no ale trudno było z tak marnej postaci coś wyciągnąć. Największym minusem jest scenariusz, który leży i kwiczy w założeniach i konstrukcji poszczególnych scen.

Jako film ZE SMOKAMI jakieś 6/10, jako film 3/10.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Nielogiczności i głupot jest w tym filmie tak dużo, że 2 raz nie dałem radu obejrzec.

Odpowiedz
Coo? Bale, McConaughey, Butler i na dokładkę Izabella Scorupco w filmie ze smokami? Jutro oglądam.

Odpowiedz
Mi się tam Władcy Ognia zawsze podobali. Film powstał na etapie powolnego rozwijania się Bale. Często występował wtedy w tego typu projektach np. Equlibrią itp. Podobał mi się motyw , że nie zbyt często ukazywano smoki , a jak już to tylko na chwile za pomocą cieni , ognia i świetnych efektów dżwiękowych. Polowanie na smoka za pomocą skoczków robi niezłe wrażenie.

Odpowiedz
Z głupot:
- mieszkali w twierdzy na skale z OGROMNYMI okiennicami, chyba tylko po to, żeby smok mógł łatwiej ziać im tam ogniem,
- uprawy pomidorów cholernie daleko od zamku, spokojnie mogli to zrobić bliżej, bo możliwości były, ale nie, lepiej jechać 20 km ;)

Odpowiedz
Twierdza była z tego co pamietam nieźle umocniona no i mieli obserwatorów i schron który chronił ich przed atakiem. A to że nagle nadjechali łowcy smoków i rozwścieczyli miejscowe stwory to już inna bajka.
No tak lepiej zrobić uprawę roślin i innych specjałów blisko miejsca zamieszkania gdzie Smoczki mogą łatwiej to wywęszyć i rozpieprzyć wszystko dookoła przy okazji, zważywszy na to że planeta raczej już jest w większości osmalona przez te latające smoczki :P

Odpowiedz
Mona Lisa - znakomity Hoskins i to głównie dla niego warto obejrzeć. Reszta to taki ponury, ale w sumie dość letni dramat z elementami sensacji, aczkolwiek nie przegięty i nawet satysfakcjonujący.

7 / 10

Semi-Pro - Ferrell plus sport = banan na twarzy. Może nie jest to jakiś niezwykle wyróżniający się film na tle jego dorobku (za to chyba jeden z równiejszych, bo pozbawiony nudy i mega żenujących scenek/dowcipów), ale przeponę potrafi rozruszać bez problemu. No i jest Woody, jako biały, który potrafi skakać. Aj lajk it.

7 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Centurion (Neil Marshall, 2010)

Początek gorszy niż ze średniego HBO, na który składa się przede wszystkim tragiczne oświetlenie i dźwięk. Potem jest lepiej jeśli chodzi o technikalia, ale fabularnie grzęźnie film, a zaczyna się od "zamachu", przez tajemniczą babkę od Piktów, a przez chęć odbicia generała skończywszy. Rozumiem, że zeń wielki człowiek, ale na bogów, skoro Piktowie robią rozpierduchę na drodze taką, że legendy (wg tego co film podaje) dostają wpier... co do 12-15 typa, to serio bym się po stokroć zastanowił, czy iść w ich kierunku. Na szczęście te niedogodności załatwia ładnie i naturalne ukazany gore oraz gra aktorska. Dobrze, że panią Olgę widziałem wpierw w Oblivion, bo tutaj jej rola wypadła karykaturalnie do bólu.

(a nie było tematu? Znaleźć nie mogę)
5/10

loading podpis...

Odpowiedz
"Centuriona" nie wyreżyserował Burger tylko Marshall.

Odpowiedz
Pumpkinhead (1988)

No tak szczerze mówiąc to średnio mi się podobało. Dobra gra Henriksena kontrastuje z fatalnymi rolami "młodzieży" (chyba nic dziwnego, że wśród nich kojarzę dzisiaj tylko Johna D'Aquiano z SeaQuestu i tuzina innych seriali), świetnie wykonany potwór nie przesłania wrażenia, że film jest bardzo rwany. Najważniejsze sceny takie jak śmierć dziecka, atak potwora, czy finał mogłyby mieć większy ładunek emocjonalny, a wyglądają na rozegrane tak szybko aby tylko zmieścić się w 80-kilku minutach. Filmowi brakuje odpowiedniego tempa, wprowadzenie jest dość długie, a właściwa część filmu właściwie rozegrana "po łebkach". Można było wycisnąć z tego wiecej.

Takie 5/10.

Odpowiedz
(29-03-2014, 13:37)Martinipl napisał(a): Dobrze, że panią Olgę widziałem wpierw w Oblivion, bo tutaj jej rola wypadła karykaturalnie do bólu.

A Bonda widział?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
nie, nie widział. (tak, wiem, ja nie Bondowski)
(29-03-2014, 21:49)Crash napisał(a): "Centuriona" nie wyreżyserował Burger tylko Marshall.

tak tak tak - za dużo filmów na raz.

poprawiłem :)

loading podpis...

Odpowiedz
Somewhere - podobał mi się. Życie zblazowanego aktora, który ma wszystko, nudzi go wszystko i tak naprawdę jest bardzo samotny. Jedynie jego 11-letnia córka jest jakąś namiastką w jego życiu by wciąż je kontynuować i cieszyć się nim. Trzeba lubić takie kino. Ja na szczęście lubię. 7/10
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Narco Cultura - najlepszy dokument o meksykańskich kartelach, jaki widziałem w życiu.

Tak się bawi teksańskie El Paso!

Tak Ameryka walczy z narkotykami:

A tak Mental relacjonuje wszystko w kontekście oczywiście broni palnej :)

Odpowiedz
Byłem wczoraj w kinie na "Need for speed" oglądało się przyjemnie, ogólnie jestem zadowolony, nie taka straszna bajka jak się spodziewałem. W mojej ocenie 7/10
Szymon147, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2014.

Odpowiedz
This island Earth z 1955 to klasyka. Na Ziemię przybywają przedstawiciele obcej cywilizacji i proszą o pomoc - naukowiec wraz ze swoją dziewczyną muszą zostają wybrani do pomocy. Fajne, nie przesadzone, z cudownymi wręcz efektami i jak wiele filmów z lat pięćdziesiątych, ma swój wspaniały urok lekkości i kiczu.
[Obrazek: new%20this%20island%20earth%20morrow%20T...RTH-13.jpg]

Odpowiedz
Inside Llewyn Davis - No ładne, bardzo ładne, ale to taki film tylko do patrzenia, ogląda się go przyjemnie ze względu na zdjęcia i muzykę, ale godzinę po seansie już niewiele z niego pamiętam, poza tym, że był ładny. Słabe 7/10.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon