Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Wygląda na to, że będzie to nowa adaptacja.
Gomorrah

Premiera 6 maja, napisy ma robić Grupa Hatak.
Calcat iacentem vulgus

Odpowiedz
Tych seriali i filmów okołogangsterskich wyszło już tyle, że zwyczajnie mi się nie chcę. Zapodaliby coś mniej ogranego.

Odpowiedz
Z ciekawości: Ogląda ktoś może "Salem", gdyż się zastanawiam czy warto, tracić na kolejny serial. A w sumie i za "Penny Dreadful" chcę się zabrać, plus "Game of Thrones" itd. i trochę czasu na wszystko będzie mało.
Ale jeżeli "Salem" dobre to może się skuszę, ale potrzebuję najpierw jakiejś rekomendacji.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jest tyle zajebistych seriali, a ty chcesz Salem oglądać? Come on. Ja zacząłem nadrabiać Grę o Tron, bo zatrzymałem się na drugim sezonie. Dobra rzecz, ale trochę przeceniana jak dla mnie. Penny Dreadful czeka w kolejce, ale to po maturze dopiero :) Lepiej powiedz, co oglądałeś, żeby łatwiej Ci doradzić.

Odpowiedz
Ja nie jestem typem serialowym, dlatego też wiele nie oglądałem. Boję się wciągnięcia i niestety ciągnącej się natury seriali. Na razie mało oglądałem, jeżeli chodzi o te nowsze seriale: "Dynastię Tudorór", "Gra o Tron", "The Office", "Camelot" , "Californication" i może coś tam jeszcze.
I się właśnie chcę zabrać za "Penny Dreadful", może "Black Sails". Wciąż mnie kusi "Person of Interest", ale już w sumie 3 sezony są.:/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
W Twoim zestawieniu nie znalazłem "Breaking Bad", "Lost", "The Shield", "The Wire", "True Detective" i wiele, wiele innych, na pewno ciekawszych pozycji niż te, które wymieniłeś. Ja oglądam tylko po to, żeby się wciągnąć, ale różni są ludzie. Wybierz któryś z tych, na pewno nie pożałujesz. Wszystkie stanowią zamkniętą całość więc nie będzie jakiegoś niedosytu (może troszkę przy "Lost", ale to też każdy inaczej wszystko odbiera, mi osobiście nie przeszkadza finał).

Odpowiedz
To bierz Penny Dreadful, pierwszy odcinek jest nawet na ich youtubowym kanale (niedostępny dla Polski, oczywiście) :)

Odpowiedz
"Penny Dreadful" nawet spoko, ale oglądając nie mogłem pozbyć się uczucia, że wolałbym kiedy nazywało się to "Ligą niezwykłych dżentelmenów" :P

Odpowiedz
Tutaj pierwszy trailer "Constantine" od NBC

wersja na Youtube (niedostępna w naszym pięknym kraju :))

Jak dla mnie bardziej zachęcające niż "Gotham", chociaż poziom niektórych efektów specjalnych odrzuca. No ale cóż - to serial, cudów nie można wymagać.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wierniejsze od filmu, zrobione na fajnym luzie, ale na Boga. Jak to jest koszmarnie zagrane. Kolejna produkcja DC która wygląda jak fanfilm a nie jak normalna produkcja. Broni się jedynie główny bohater.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie wygląda jakoś tragicznie, ale zapewne będę oglądał bardziej jako guilty pleasure. Te komiksy doskonale nadają się na serial i nie trzeba nawet wiele zmieniać , ale NBC na pewno temu nie podoła - już nie mówię nawet o efektach czy ogólnie stylu wizualnym, ale obsady też ciekawej nie widzę.

Jeśli chodzi o telewizyjne ekranizacje komiksów, to pokładam jedynie nadzieje w Netflixie i ich Daredevilu.

Odpowiedz
Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy, bo może i wygląda to lepiej niż Gotham i przypomina trochę Supernatural, ale brakuje tego jednego szczegółu. Pierwszy odcinek obejrzę z ciekawości, potem się zobaczy czy będzie warto...

Cytat:to serial, cudów nie można wymagać
Można, wszystko rozbija się jednak o stację i o ludzi którzy produkują dany serial.

Odpowiedz
(11-05-2014, 20:47)raven.second napisał(a): Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy, bo może i wygląda to lepiej niż Gotham i przypomina trochę Supernatural, ale brakuje tego jednego szczegółu.

Prędzej powróci epoka lodowcowa, niż w primetime zaczną dawać palących protagonistów. Jakie czasy, taki shit. Ja tam omijam łukiem po skosie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ludzie, serio? Przecież beznadziejnie się to prezentuje. Kolejny serial na modłę Supernatural.

Constantine to rewelacyjny materiał na serial, ale od HBO (które także należy do Warnera, więc WTF!?). Jeden/dwa story arc z komiksów na sezon i voila, a tak dostaniemy jakieś grzeczne, tanie, proceduralne gówno.

Przecież taka stacja jak NBC która nie może pokazać palenia fajek (!!!) jest z góry skazana na porażkę przy adaptacji tego typu komiksu.

Odpowiedz
(11-05-2014, 20:47)raven.second napisał(a): Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy

“That’s a tricky one on network TV. We’re negotiating right now. He will have his signature trench coat and skinny tie. I would say that the show clings more closely to the sourse material then the film did. Even though the film was interesting.”

Interesting? Fuck you Goyer :)

Serialowy Constantine może sobie wyglądać bardziej jak komiksowy odpowiednik, ale nie ma bata, że to coś będzie chociaż w połowie tak dobre jak film.

Odpowiedz
Boze, wyglada slabiutko. Generyczny serial z jakimiś demonami. Co tam robi typ wyglądający jak Constantine? A gość grający go wygląda tragicznie. Tj. prezentuje zero charyzmy, zadziorności, awanturniczości znanej z oryginału. Do tego o dość klasycznie przystojnym wyglądzie, gdzie John powinien raczej specyficznie wyglądać.

O fajkach juz nie wspomne.

Odpowiedz
Słabiutko to mało powiedziane. Koleś nie pali fajek, jest zbyt przystojny i brak mu tego pazura :/ ech...

Odpowiedz
Na serialowego Daredevila patrzą jak na jeden 13-godzinny film.

http://www.slashfilm.com/daredevil-netflix-series/

Chce tylko wiedzieć, że Bendis też jest w to jakos zaangażowany jako konsulant, skoro Quesada jest. Bendis stworzyl przekozackiego Daredevila. No i powiedział, kiedyś, że dla niego najlepszy serial o Daredevilu to byłboy wymieszanie Daredevila z "The Shield". ;) Jakby wyciagneli z jego serii jak najwiecej, i z klasycznych komiksów Franka Millera, i pomieszali to dobrze (przede wszystkim oddali klimat i przyziemną brutalność tych opowieści) to będziemy mieli arcy-serial.

W ogole to bardzo dobry pomysl, zeby zrobic o tych postaciach seriale dla Netflixa.
A z innej beczki, do obsady BETTER CALL SAUL dołaczył m.in. Michael Mando (Vic z ORPHAN BLACK oraz Vaas z FAR CRY 3). Ekstra, oby dali mu cos do grania.

http://www.nerdist.com/2014/05/better-call-saul-adds-orphan-black-actor-and-two-others-to-its-cast/

Odpowiedz

Nie przypominam sobie serialu o Egipcie, tak na dobrą sprawę.

Odpowiedz
Rzym był o Egipcie ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
14 gości