Zapowiedzi
Mam taką nadzieję.

Nawet jeśli to tylko na zwiastuny, wcale nie zachęca do wypadu (vide kinowe Wędrówki z dinozaurami).

Odpowiedz
Ja dodam, że to kolorowanie jest wątpliwej jakości. Ogólnie nie popieram takich zabiegów, ale te Cassablanki, Sami swoi to całkiem spoko wyglądają w kolorze, tutaj widać jak byk, że to było czarno-białe, a kolorki dołożone na siłę.

Odpowiedz
Sami swoi...

No nie wiem. Zawsze jak oglądam polskie kolorowane filmy to odnoszę wrażenie, że prawie wszsytko jest jakieś wyblakłe.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(05-05-2014, 10:10)simek napisał(a): ale te Cassablanki, Sami swoi to całkiem spoko wyglądają w kolorze

Wręcz przeciwnie - wyglądają, jak zabawa dziecka pędzlami, chujowo.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jeśli pokolorowana Cassablanca wygląda chujowo, to braknie skali dla negatywnych przymiotników, żeby oddać jak pokolorowano archiwalne materiały z powstania warszawskiego.

Odpowiedz
No to już nie moja wina :P

Odpowiedz
O ja jebię, ten dubbing to żenada tysiąclecia. Gdyby to było MST3K, jeszcze by uszło, ale teraz to jest po prostu niesmaczne.

Odpowiedz
Kurczę, niektóre filmy animowane mają realistyczniej podłożone dialogi...

Odpowiedz
W radio mówili, że część dialogów jest prawdziwa, tj. ich treść została odczytana z ruchu warg żołnierzy.

Tak czy siak pomysł poroniony, a przecież te obrazy spokojnie obyłyby się bez słów. Mniej znaczy więcej, drodzy "Twórcy" filmu.

Odpowiedz
(07-05-2014, 20:01)Mierzwiak napisał(a): ...a przecież te obrazy spokojnie obyłyby się bez słów.

Niedorzeczne do granic. 1,5 godzinny film kinowy, gdzie mamy same obrazki?
Może masz jakieś przykłady takich dzieł?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
"Koyaanisqatsi"
"Powaqqatsi"
"Naqoyqatsi"
"The Naked Island"
"Alicja" Svenkmajera
"Samuraj"

i masa innych.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
I "Le Dernier Combat" Bessona
częściowo "Milion lat przed naszą erą".

Odpowiedz
A myślałem, że rzucicie kinem niemym ;)

I tak uważam takie zabiegi w przypadku "filmu wojennego" w 2014 roku za niedorzeczne. To ma przyciągać widzów a nie pokazywać "niemą kronikę".

Odpowiedz
Wolałbym obejrzeć niemą kronikę, niż narrację z dupy.

Odpowiedz
Pewnie że tak, podłożyć do tego jaką muzykę - nawet rodem ze starych kronik - i biegłbym do kina.

Odpowiedz
Właśnie, nie trzeba wszystkiego łopatologicznie tłumaczyć. Show, don't tell.

Odpowiedz
No, tyle, ze to chyba nie jest jeden material nagrany i przemyslany, tylko rozne urywki, wiec trudno, zeby dzialało tutaj "show, don't tell", kiedy mowa raczej o chaotycznym kręceniu.

Odpowiedz
Nie no, jasne, tylko że oni ponoć wzięli milion godzin materiału i sklecili z tego coś na kształt fabuły, więc podejrzewam, że spokojnie można by to puścić bez dialogów albo ewentualnie z urywkami dialogów, nagranymi na podstawie tego, co odczytali z ruchu warg. Nie trzeba przecież od razu dowalać komentarza z offu ;)

Odpowiedz
Jeden z uczestników (powstania - przyp. Ja) wypowiedział się, że to chaotyczne i złe jest...
Ale innym się podobało. ;)

Odpowiedz
Ty się ciesz, że Gmoch nie będzie rysował :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości