01-05-2014, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2014, 22:01 przez JC-H.)
|
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
|
|
Tych seriali i filmów okołogangsterskich wyszło już tyle, że zwyczajnie mi się nie chcę. Zapodaliby coś mniej ogranego.
03-05-2014, 20:08
Z ciekawości: Ogląda ktoś może "Salem", gdyż się zastanawiam czy warto, tracić na kolejny serial. A w sumie i za "Penny Dreadful" chcę się zabrać, plus "Game of Thrones" itd. i trochę czasu na wszystko będzie mało.
Ale jeżeli "Salem" dobre to może się skuszę, ale potrzebuję najpierw jakiejś rekomendacji. 04-05-2014, 17:49
Jest tyle zajebistych seriali, a ty chcesz Salem oglądać? Come on. Ja zacząłem nadrabiać Grę o Tron, bo zatrzymałem się na drugim sezonie. Dobra rzecz, ale trochę przeceniana jak dla mnie. Penny Dreadful czeka w kolejce, ale to po maturze dopiero :) Lepiej powiedz, co oglądałeś, żeby łatwiej Ci doradzić.
04-05-2014, 18:08
Ja nie jestem typem serialowym, dlatego też wiele nie oglądałem. Boję się wciągnięcia i niestety ciągnącej się natury seriali. Na razie mało oglądałem, jeżeli chodzi o te nowsze seriale: "Dynastię Tudorór", "Gra o Tron", "The Office", "Camelot" , "Californication" i może coś tam jeszcze.
I się właśnie chcę zabrać za "Penny Dreadful", może "Black Sails". Wciąż mnie kusi "Person of Interest", ale już w sumie 3 sezony są.:/ 04-05-2014, 21:10
W Twoim zestawieniu nie znalazłem "Breaking Bad", "Lost", "The Shield", "The Wire", "True Detective" i wiele, wiele innych, na pewno ciekawszych pozycji niż te, które wymieniłeś. Ja oglądam tylko po to, żeby się wciągnąć, ale różni są ludzie. Wybierz któryś z tych, na pewno nie pożałujesz. Wszystkie stanowią zamkniętą całość więc nie będzie jakiegoś niedosytu (może troszkę przy "Lost", ale to też każdy inaczej wszystko odbiera, mi osobiście nie przeszkadza finał).
04-05-2014, 22:01
To bierz Penny Dreadful, pierwszy odcinek jest nawet na ich youtubowym kanale (niedostępny dla Polski, oczywiście) :)
04-05-2014, 22:02
Tutaj pierwszy trailer "Constantine" od NBC
wersja na Youtube (niedostępna w naszym pięknym kraju :)) Jak dla mnie bardziej zachęcające niż "Gotham", chociaż poziom niektórych efektów specjalnych odrzuca. No ale cóż - to serial, cudów nie można wymagać.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
11-05-2014, 20:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014, 20:06 przez zombie001.)
Wierniejsze od filmu, zrobione na fajnym luzie, ale na Boga. Jak to jest koszmarnie zagrane. Kolejna produkcja DC która wygląda jak fanfilm a nie jak normalna produkcja. Broni się jedynie główny bohater.
11-05-2014, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014, 20:25 przez Corn.)
Nie wygląda jakoś tragicznie, ale zapewne będę oglądał bardziej jako guilty pleasure. Te komiksy doskonale nadają się na serial i nie trzeba nawet wiele zmieniać , ale NBC na pewno temu nie podoła - już nie mówię nawet o efektach czy ogólnie stylu wizualnym, ale obsady też ciekawej nie widzę.
Jeśli chodzi o telewizyjne ekranizacje komiksów, to pokładam jedynie nadzieje w Netflixie i ich Daredevilu. 11-05-2014, 20:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014, 20:52 przez Albertino.)
Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy, bo może i wygląda to lepiej niż Gotham i przypomina trochę Supernatural, ale brakuje tego jednego szczegółu. Pierwszy odcinek obejrzę z ciekawości, potem się zobaczy czy będzie warto...
Cytat:to serial, cudów nie można wymagaćMożna, wszystko rozbija się jednak o stację i o ludzi którzy produkują dany serial. 11-05-2014, 20:47 (11-05-2014, 20:47)raven.second napisał(a): Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy, bo może i wygląda to lepiej niż Gotham i przypomina trochę Supernatural, ale brakuje tego jednego szczegółu. Prędzej powróci epoka lodowcowa, niż w primetime zaczną dawać palących protagonistów. Jakie czasy, taki shit. Ja tam omijam łukiem po skosie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-05-2014, 21:06
Ludzie, serio? Przecież beznadziejnie się to prezentuje. Kolejny serial na modłę Supernatural.
Constantine to rewelacyjny materiał na serial, ale od HBO (które także należy do Warnera, więc WTF!?). Jeden/dwa story arc z komiksów na sezon i voila, a tak dostaniemy jakieś grzeczne, tanie, proceduralne gówno. Przecież taka stacja jak NBC która nie może pokazać palenia fajek (!!!) jest z góry skazana na porażkę przy adaptacji tego typu komiksu. 11-05-2014, 21:08 (11-05-2014, 20:47)raven.second napisał(a): Nie ma papierosów. Constantine musi mieć papierosy “That’s a tricky one on network TV. We’re negotiating right now. He will have his signature trench coat and skinny tie. I would say that the show clings more closely to the sourse material then the film did. Even though the film was interesting.” Interesting? Fuck you Goyer :) Serialowy Constantine może sobie wyglądać bardziej jak komiksowy odpowiednik, ale nie ma bata, że to coś będzie chociaż w połowie tak dobre jak film. 11-05-2014, 23:23
Boze, wyglada slabiutko. Generyczny serial z jakimiś demonami. Co tam robi typ wyglądający jak Constantine? A gość grający go wygląda tragicznie. Tj. prezentuje zero charyzmy, zadziorności, awanturniczości znanej z oryginału. Do tego o dość klasycznie przystojnym wyglądzie, gdzie John powinien raczej specyficznie wyglądać.
O fajkach juz nie wspomne. 11-05-2014, 23:40
Słabiutko to mało powiedziane. Koleś nie pali fajek, jest zbyt przystojny i brak mu tego pazura :/ ech...
12-05-2014, 09:20
Na serialowego Daredevila patrzą jak na jeden 13-godzinny film.
http://www.slashfilm.com/daredevil-netflix-series/ Chce tylko wiedzieć, że Bendis też jest w to jakos zaangażowany jako konsulant, skoro Quesada jest. Bendis stworzyl przekozackiego Daredevila. No i powiedział, kiedyś, że dla niego najlepszy serial o Daredevilu to byłboy wymieszanie Daredevila z "The Shield". ;) Jakby wyciagneli z jego serii jak najwiecej, i z klasycznych komiksów Franka Millera, i pomieszali to dobrze (przede wszystkim oddali klimat i przyziemną brutalność tych opowieści) to będziemy mieli arcy-serial. W ogole to bardzo dobry pomysl, zeby zrobic o tych postaciach seriale dla Netflixa. A z innej beczki, do obsady BETTER CALL SAUL dołaczył m.in. Michael Mando (Vic z ORPHAN BLACK oraz Vaas z FAR CRY 3). Ekstra, oby dali mu cos do grania. http://www.nerdist.com/2014/05/better-call-saul-adds-orphan-black-actor-and-two-others-to-its-cast/ 12-05-2014, 23:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2014, 23:36 przez Gal Anonim.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |