Spartacus: Blood and Tits
"Andy przy Liamie to aktor niemal wybitny."

Otóż to. Liam grał jakby recytował rolę w szkolnym przedstawieniu.

Odpowiedz
No to się nie zgadzamy. Andy był najsłabszym elementem pierwszej serii. Dopóki musiał prężyć muskuły było jeszcze nieźle, ale jego próby grania budziły u mnie uśmiech politowania.

Odpowiedz
A Manu Bennett? Wielki i rola wstrętnego gościa. Od kiedy pojawił się w serialu wywarł złe wrażenie. Pod koniec po swojej wielkiej metamorfozie troszkę można było zmienić zdanie - jeden z głównych bohaterów.

Odpowiedz
Że he?

Odpowiedz
"A Manu Bennett? Wielki i rola wstrętnego gościa. "

Chyba niezbyt wielki, z tego co pamiętam troszeczkę niższy od Lucreti która ma 178 cm wzrostu. Cirxus i reszta tych gladiatorów to były drewna, ale że pasowali wyglądem to chyba producenci nie czepiali się za bardzo, intryga i tak skupiała się wokół Kwintusa, Lukreti, Ashura, Glabera i jego żony, potem Krassusa i Cezara. Tych dobrze grających aktorów paru tam było.

Odpowiedz
Akurat Manu Bennett nie grał Crixusa, on był Crixusem.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Manu Bennet grał Manu Benneta, tak samo jak w "Arrow".

Za serial wziąłem się jakoś przy premierze sequela "300", gdyż nakręciło mnie na takie klimaty. Dwa pierwsze sezony wciągnąłem chyba w dwa dni. Nie nazwałbym tego stricte dobrą produkcją, ale ma to swój urok i dosyć sporą dozę dystansu. Taka serialowa wersja Mortal Kombat którą zawsze chciałem zobaczyć. Niestety 3 sezon to katorga przez którą już z pół roku próbuję się przebić. Fatalny nowy Spartacus, wszędobylska nuda, marne intrygi i
Kompletnie gdzieś uleciał luz cechujący poprzednie sezony, a na jego miejsce wskoczyła tania nudna drama, jak by Starz pozazdrościło HBO "Gry o Tron"...

Czy 4 sezon jest lepszy niż 3? Jest sens dalej w to brnąć czy to już do końca takie ciepłe kluchy będą?

Odpowiedz
Lepszy. 3 jest najgorszy, w ogóle.

Ale wkurzające momenty też tam będą. Oj, będą ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(18-09-2014, 01:18)Vesper Lynd napisał(a): "A Manu Bennett? Wielki i rola wstrętnego gościa. "

Chyba niezbyt wielki, z tego co pamiętam troszeczkę niższy od Lucreti która ma 178 cm wzrostu. Cirxus i reszta tych gladiatorów to były drewna, ale że pasowali wyglądem to chyba producenci nie czepiali się za bardzo, intryga i tak skupiała się wokół Kwintusa, Lukreti, Ashura, Glabera i jego żony, potem Krassusa i Cezara. Tych dobrze grających aktorów paru tam było.

Heh, śmiałe twierdzenie ;) Nie ładnie tak skreślać wszystkich dla tego jednego ;)

Odpowiedz
Po latach w końcu nadrobiłem ostatni sezon. Był całkiem niezły, z lepszym niż poprzednio antagonistą, a ostatnia bitwa wygladała na nieco mniej odrealnioną niż zazwyczaj (w sensie wyglądu samych zdjęć, nie tego co się tam dzieje), choć w pewnym momencie miałem już dość walk z Rzymianami, które pod pewnym względem kojarzą się z Asteriksem - żeby Rzymianie mieli szanse cokolwiek zrobić muszą mieć przewagę 10 do 1, inaczej są skazani na porażkę, a sytuacje typu Kriksos czy Spartakus kontra 6-7 Rzymian nie budzą zazwyczaj żadnych emocji, bo ci bohaterowie to herosi, przy których Spartanie od Snydera wymiękają.

Ale poza tym jest dobrze, cały serial trzymał w sumie podobny poziom, choć jednak pierwszy odtwórca roli Spartakusa był lepszy i brakowało mi tutaj postaci takich jak Batiatus.

Odpowiedz
Hmmm...

https://comicbook.com/tv-shows/news/new-spartacus-series-starz-steven-s-deknight/

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Co za debilizm.

https://www.joblo.com/spartacus-house-of-ashur-series-ordered/

Odpowiedz

Trochę im to zajęło ale jest oficjalnie potwierdzenie od Starz - będzie "Spartacus: House of Ashur".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie ma w tym sensu za grosz.

Odpowiedz
No tak, bo ten sens jest liczony w dolarach.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czyli jednak wybrali taką z dupy postać.

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

"Spartacus" to zawsze był serial mocno że tak powiem "progresywny" ale to co dali tutaj? No nie. Od razy mi się przypomniał kultowy już tekst o czarnej Kleopatrze. Do kibla.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ja to spuściłem w kiblu już w chwili gdy ogłosili na jakim pomyśle się to opiera. Teraz widać, że słusznie :P

Odpowiedz
Wiecie co mogłoby uratować ten koncept?
Gdyby wiadomą rolę grała Viola Davis.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon