Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;)
Chyba tylko jedna rzecz zmusza mnie do płaczu: zakończenie 'Potopu'. Dzięki Adiemu oglądam i beczę sobie prawie co wieczór. Cudnie to jest zrobione (mała dygresja, ale co tam, musiałem to w końcu z siebie wyrzucić).
One day closer to death.

Odpowiedz
Ooo jak miło! :) Sienkiewiczowi i Hoffmanowi podziękuj :)
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Adi - ale ręki Sienkiewicza nie ściskałeś?
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
A kto tam Go wie? :D Ja bym stuprocentowej pewności nie miał. :)

Odpowiedz
Dobrywieczór albo dzień dobry - witam wszystkich, jestem z dol.Śląska i chciałbym tu trochę pobyć - może mi się spodoba? i będę tu zglądał? Myślę że to fajna sprawa takie forum tylko że żyjemy w czasach szalonych. Ilość mediów które nas otaczają zbliża się chyba powoli do zenitu? Pamiętam czas kiedy z trudem odnajdowałem 3 stacje na swoim TV i instalowałem jeszcze na dachu specjalną antenę żeby mieć jeszcze 2 czeskie! Słowo komputer było tak abstrakcyjne że właściwie nie zaprzątało myśli, a tu proszę! - internet, telewiaja satelitarna... tysiace programów! tysiące informacji! tysiące myśli, tysiące zdarzeń! To nie na moją głowę! Przyznam że wymiękam... Dbam o moją higienę psychiczną i ograniczam dostęp mediów do mnie, wspominam czasy kiedy jakiś film był wydarzeniem i coś wnosił w nasze życie... dzisiaj chcą nas ,,zabić" tymi filmami które są coraz gorsze i jest ich coraz więcej...

Odpowiedz
Witam czytam już wasze recenzje od dawien dawna:PP sam jestem wielkim fanem kina i często konfrontuję wasze zdanie z moim:)- nie zawsze sie zgadzam ale ogólnie to naprawdę znacie sie na rzeczy:)

Jedyne co nie do końca mi sie podoba to to, że większość ocenianych przez was filmów to typowo komercyjne produkcje(mam na myśli kinoplexowe). Rzadko kiedy umieszczacie recenzje filmów z kin studyjnych, a co miesiąc do kin wchodzą dzieła europejskie, w większosci przez was pomijane. Jedyne co można znaleźć z nowych recenzji to recenzje hiciorów(które w większości są tandetne).

A w kinach można zobaczyć jeszcze naprawdę wspaniałe rzeczy. Dreszcze mnie przechodzą jak ktoś pisze ze dany film był filmem roku bądź filmem wszechczasów, gdy tymczasem do kin wchodzi naprawdę rewelacyjne kino niekomercyjne, o którym nikt nie mówi i przechodzi ono bez echa.:(

Pozdrawiam s
"Nawet bestia zna nieco litości, ale ja
jej nie znam, więc nie jestem bestią"

William Shakespeare
("Ryszard III")

Odpowiedz
trudno się z tym nie zgodzić, bo rzeczywiście mogłoby być więcej tekstów o kinie mniej popularnym, a czesto bardzo dobrym, ALE:
- "mniej popularne" znaczy także "trudniej dostępne" i tyczy się to obecności filmów w kinach (czesto na jednej kopii jeździ po kraju przez pół roku), jak i wersjach niekinowych (bo nikomu nie chce się ripować czegoś, co zostanie zassane przez garstkę osób);
- recenzje "hiciorów" pojawiają się częściej z błahego powodu: to własnie tego rodzaju filmy publiczność ogląda i właśnie o nich chce czytać;
- kino komercyjne jest tak samo dobre jak niekomercyjne 8)
- przecież teksty o kinie niekomercyjnym się pojawiają, np. obecnie na głównej jest anime "Avatar", "Być jak Stanley Kubrick", "Śmierć prezydenta", "Duchy Goi", "300" :P

Odpowiedz
desjudi napisał(a):- przecież teksty o kinie niekomercyjnym się pojawiają, np. obecnie na głównej jest anime "Avatar", "Być jak Stanley Kubrick", "Śmierć prezydenta", "Duchy Goi", "300" :P

To teraz wytłumacz mi, w którym miejscu 300 jest filmem niekomercyjnym...

Odpowiedz
ja ci tego nie wytłumacze, to trzeba czuć, w lędźwiach czuć 8)

Odpowiedz
To jest KOMERCHAAAAAAA! :)

Odpowiedz
niemozliwe! przecież dzieje sie w Europie - kolebce demokracji i nowożytnej filozofii! jak to, no gdzie, no jakim cudem tutaj komercha??! :P

Odpowiedz
to jest dobre kino komercyjne ;-)

Odpowiedz
Akurat nie należę do grona wielbicieli filmu 300, choć czytałem twoja ENTUZJASTYCZNA!!! recenzje:) i byla bardzo ok:)

to tak po kolei:
-Kino popularne nie musi być złe.. .stad nie neguje ze recenzujecie hiciory(przecież zdarzają sie wśród nich filmy dobre)
-Kino komercyjne to z reguły kino rozrywkowe, problem w tym ze dystrybutorzy narzucają nam az za dużo tej rozrywki, a przez to kino nierozrywkowe przestaje być doceniane- albo co gorsza jest niezrozumiane.

Doceniam to ze propagujecie dobre filmy:) Polecam wiecej kina niekomercyjnego i będzie już bez zastrzeżeń:)

Pozdrawiam
"Nawet bestia zna nieco litości, ale ja
jej nie znam, więc nie jestem bestią"

William Shakespeare
("Ryszard III")

Odpowiedz
ze swej strony moge obiecać, że dwie najbliższe recenzje będą poświęcone filmom mniej popularnym 8)

Odpowiedz
Pokażcie mi jakiś niekomercyjny film... Przecież każdy kręci się z nastawieniem na sukces - taki czy inny, zależy od grupy docelowej. Dobra, są w Polsce ludzie, którzy kręcą właściwie nie wiadomo po co, i powstają z tego dziwne rzeczy - ale te rzeczy to nie filmy, a ci ludzie to nie reżyserzy. ;)

Odpowiedz
Wez dwa dowolne filmy Uwe Bolla i masz przyklady kina niekomercyjnego :mrgreen:
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Komercyjne - niekomercyjne - bardzo miałki podział. Już bardziej rozumiem rozrywkowe - artystyczne, ale też nie do końca :) Po co dzielić, film ma być dobry. I już.

Odpowiedz
desjudi napisał(a):niemozliwe! przecież dzieje sie w Europie - kolebce demokracji i nowożytnej filozofii!
Po których bohaterowie nieźle jadą.

Eh, nie mogłam się powstrzymać.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Ja naprawdę nie chciałbym lizać tyłków.
Powiem tyle - świetna strona. Świetne teksty (wszystkie działy, tylko fajniej by było przeczytać więcej recek klasyków z lat 80ych), wspaniałe forum, kosmiczni forumowicze itd.

Przyjemnie jest Was czytać.

Odpowiedz
Sam jesteś kosmiczny;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon