The Dark Knight (2008)
Q napisał(a):Dla mnie nie wydają się śmieszne.

powiedziałem niektóre - np jak Joker kopie Bacia, to trochę trąci latami 60 - ale zobaczymy, co innego zdjęcia, a co innego film ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Nie ech tylko nie ma co sobie wmawiac, ze scena przesluchania bedzie czyms czego nie powinny ogladac dzieci. Jak i reszta filmu lacznie z poprzednikiem.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Mefisto napisał(a):powiedziałem niektóre - np jak Joker kopie Bacia, to trochę trąci latami 60 - ale zobaczymy, co innego zdjęcia, a co innego film ;)

To jest Joker, więc powinno być śmiesznie, ale tak poweidziałeś co innego zdjecie, a co innego film, ale akurat ta fotka przypadła mi do gustu.

Hitch napisał(a):Nie ech tylko nie ma co sobie wmawiac, ze scena przesluchania bedzie czyms czego nie powinny ogladac dzieci.

A kto to sobie wmawia? Nikt nie stwierdził, że w scenia przesłuchania będzie krew sie lała strumieniami i kilka konczyn się połamie. To dla mnie jest zbędne, ważne jest co tam Batman robi i dlaczego jest sam na sam z Jokerem w sali przesłuchań (prawdopodbnie), ale na razie nie znamy odpwiedzi na te i inne pytania.
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Nie mowilem akurat o strumieniach krwi...
Tylko twoja wypowiedz brzmi 'hej patrzcie to nie jest film dla dzieci!'
Szkoda wielka, zeby Batman siedzial grzecznie po drugiej stronie stolu, popijajac kawke.
Ale zlamanie reki to bylby akurat dobry pomysl. Chyba Batmanowi zalezy na tym zeby sie go bali. A tak rzuci go na ziemie powie kilka slow niby wsciekly i koniec scenki bedzie.
--
Laozi

Widać mamy różne interpretacje mojej wypowiedzi i raczej nie dojdziemy do jednakowych wniosków.

Dla mnie ważniejsze jest jak tam się Batman dostał, przecież nie pracuje w policji, no chyba że ma już taką opnię, że może robić co chce przeglądać policyjne kartoteki przesłuchiwać więźniów...

Gordon zawsze mogl go wpuscic. A nawet jesli nie to sam sie zakradl w koncu jest ninja. Nie poszedl tam bawic sie z Jokerem tylko wyciagnac od niego informacje.
--
Laozi

Hitch, przeginasz. Po pierwsze to jest przesłuchanie na posterunku a nie w ciemnej alejce. Po drugie nie wiesz niczego o tym filmie a dyskutujesz - to nie transformers, których można oceniać po dwudziestu zwiastunach. A po trzecie to daj se na wstrzymanie, BB jest fajny tylko się nie znasz. :)

Tak sobie tlumacz :)
Widzialem BB i na jego podstawie moge troche juz oceniac powoli formujacego sie TDK.
--
Laozi

Widziałem Batman Returns i na jego podstawie mogę oceniać Batman i Robin jest super!

Hitch, bardzo NIE chciałbym zobaczyć Batmana według Twojego scenariusza, przez Ciebie wyreżyserowanego. Założę się że byłoby to dno dna, po seansie którego zostałby w uszach odgłos łamanych kończyn, stukot upadających na podłogę zębów i wrzask przerażonych ofiar Batmana.

Wyciagasz bledne wnioski Mierzwiaku.
U mnie Batman po prostu walczyl by ze zlem metodami walki zla z dobrem ;)
Nie byloby az tak brutalnie. Ale brutalnie by bylo. W filmie o policjantach, mscicielach i bandytach musi byc przemoc, bo to czesc swiata w ktorych te trzy grupy sie obracaja.

Military, wyskoczyleś z tym BiRem jak gumka z gaci. Jakby czwarta odslona przygod Batmana miala cos wspolnego z genialna czescia druga...
--
Laozi

Hitch napisał(a):U mnie Batman po prostu walczyl by ze zlem metodami walki zla z dobrem ;)

Łapówki (stać go), szantaże (policję i władze miasta trzeba mieć po swojej stronie), mordowanie 'niewygodnych' osobników (czyli każdego kto się nawinie, tak dla pewności), terroryzm ('Joker! Poddaj się, albo wysadzę całe miasto w powietrze!'). Batman jak ta lala.

A nie ma? Jest oficjalną kontynuacją, podejmującą wątki przynajmniej wizualne.

Wiele razy już pisałem - ostatnio przy okazji TF - że film może sobie być PG-13, byleby nie robił z widza idioty. Mogą mi się nie podobać projekty stroju i motocyklu, ale nie będę narzekać na brak przemocy, kiedy nie o nią w filmie chodzi, ba, kiedy w materiale źródłowym nie była ona graficznie przedstawiana.

D'Moon przestan wyolbrzymiac.
Łapówki - tak, czasami trzeba zaplacic, kiedy inne metody nie dzialaja a trzeba cos zalatwic dyskretnie.

Szantaże - wiadomo to chyba podstawa dzialania Batmana. Nawet w kreskowce wlamywal sie do ludzi i ich straszyl np. wywaleniem przez okno. Rownie dobrze moze zbierac obciazajace dowody i starszyc ze je opublikuje jesli ktos nie rpzestanie byc niegrzeczny (jakis sedzia albo co)

Mordowanie - czesto zeby ktos przestal byc zagrozeniem, trzeba go zabic.

Terroryzm - Nie na taka skale jaka podales ale wysatrczy 'Joker, w piwnicy tej rudery jest tyle C-4, ze zaraz mozesz podziwiac miasto z orbity.'

Military w pewnym sensie masz racje. W pewnym bo z Batmana mozna takze zrobic bardzo ciekawy film śledczy.Bardzo lubie filmowe sledzctwa. Powolne i mozolne. Ale jak nie zauwazyles Nolan robi z niego kino akcji (w dodatku zarzeka sie ze realistyczne!) a bron, wybuchy, bandziory itd, nie powinny byc dla 13 latkow.
--
Laozi

fajne zdjęcia, ciekawe czy znowu będzie 10/10 czy jednak troszkę mniej, tak czy inaczej IN NOLAN WE TRUST 8)

PS. czy mi się wydaje czy Bale jest jakiś chudy w porównaniu do tego jak wyglądał w Begins?

myslę, że chudszy jak w Mechaniku już być nie może :D
a tu go po prostu kostium zasysa - nie wiesz, że czarny wyszczupla :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Z drugiej strony Bale przed TDK wystapil w Rescue Dawn i 3:10 to Yuma - w obu tych filmach wygladal prawie jak kosciotrup, wiec moze tym razem nie zdazyl przybrac odpowiedniej masy.

Po Mechaniku Bale bardzo szybko przybrał na wadze do BB, że musiał schudnąć 8)

Konkretnie na mięśniach, przygotowując się do roli w BB.

http://www.newsarama.com/movies/DCanimated/BatmanAnime.html

To może być...ciekawe.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon