Terminator Genisys (2015) reż. Alan Taylor
Mi najbardziej w tym wszystkim szkoda Arniego, bo w box offisie to zabombi prawie na bank i na dobre pogrzebie jego wielki powrót. Cóż, najwyraźniej w pewnym wieku trzeba dać sobie spokój.

Odpowiedz
Czuję się rozdarty. Niby fajnie, bo Arnold, bo Azjata, bo urocza buźka Daenerys na którą zawsze się przyjemnie patrzy, ale aktorsko mnie to odrzuca po prostu.

Odpowiedz
Koszmarek.

Odpowiedz
Próbuję zanalizować co dzieje się w scenie z autobusem. Po uderzeniu w samochód z jakiegoś powodu koziołkuje w linii prostej (okej, jest cięcie, może w międzyczasie wjeżdża Batman i obwiązuje go linką), a jeszcze później spada do wody? Skręcił w powietrzu? Żądam wyjaśnień Uśmiech

Odpowiedz
bo wiesz... ta scena jest chyba pocięta... Oczko
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
No dobra, wiem, że jest pocięta, po prostu nie jestem w stanie sobie wyobrazić co się stanie z tym autobusem w czasie między wywróceniem go do góry nogami, a zrzuceniem z mostu. Zawsze jakiś powód, żeby obejrzeć film Język
Pomijam już, że sama rozróba na Golden Gate kojarzy mi się nieco z Genezą planety małp.

Odpowiedz
Cytat:Żądam wyjaśnień
Strzelam, że tuż po tym, jak autobus zrobi fikołka, to Asian Terminator zepchnie autobus z mostu (pewnie przy pomocy ciężarówki podobnej do tej w części drugiej) Uśmiech

Końcówka mnie niszczy. WHAT Daenerys idealnie oddaje to, jak się czuję po obejrzeniu zwiastunu.

Odpowiedz
Kilka momentów z początku trailera daje nadzieje, że komuś zależy, aby ODŚWIEŻYĆ to uniwersum. Po CGI szkieletonie przychodzi jednak zestaw totalnego guana wymieszanego...z czymś tak szalonym, że w sumie chyba nawet kupuje ten koncept dla samego funu. To może być niezła zabawa Oczko

Aha i Courtney w ogóle nie pasuje do roli Reese'a. Szkoda, że na etapie castingu odrzucili Holbrooka.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
W życiu nie widziałem tak gównianego trailera. Wszystko jest w nim przechujowe i tworzy nowe standard dla chujni.

Odpowiedz
Cytat:Przy odpowiednich narkotykach może wyjdzie z tego niezła komedia
Cytat:urocza buźka Daenerys na którą zawsze się przyjemnie patrzy
Z tych powodów obejrzę ripa jak się pojawi, ale ogólnie wygląda słabo.

Odpowiedz
(04-12-2014, 21:21)Negatywny napisał(a): Mówcie co chcecie, ja to kupuje! Nie na takie rzeczy już się w życiu przysrywało hajs Uśmiech

No!

Na razie jestem na tak (tylko ten Reese mnie wkurwia). Na pohybel hejterom!

Odpowiedz
(04-12-2014, 21:39)Snappik napisał(a): Aha i Courtney w ogóle nie pasuje do roli Reese'a. Szkoda, że na etapie castingu odrzucili Holbrooka.
No, Hal Holbrook byłby zajebistym Reesem. Oczko

Odpowiedz
Ile razy Sarah Connor bedzie ratowac Reese'a z tarapatow? Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
W tej wersji Sarah pewnie zgwałci Kyle'a, żeby zapewnić istnienie Johnowi. Uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Po trailerze, co na plus (niewiele):
+ Byung-hun Lee jako T-1000! Wygląda dobrze, do roli pasuje, a sceny kiedy odcina sobie kawałek ręki i rzuca nim sugerują fajną akcję z jego udziałem. Może okaże się godnym następcą Roberta Patricka.
+ Dość fajna kolorystyka i momentalne udawanie klimatu Terminatorów Camerona.

Koniec. Reszta jest albo zła albo tragiczna.

- Ktoś narzekał na efekty w Jurassic World? Ten film wygląda jak produkcja rodem z sci-fi channel, pokroju Superpyton kontra megapłaszczka albo jak... Kroniki Sary Connor!
- Przez lata wyobrażałem sobie rok 2029, z którego przenoszeni zostają Terminator i Kyle, wiec pewnie żadna wersja pokazania tego by mnie nie zadowoliła. Ale to wygląda gorzej od wersji z Kronik Sary Connor!
- Jakby tego było mało będzie tu motyw: Terminator przeniesiony do przeszłości jakimś cudem buduje maszynę do podróży w czasie, którą bohaterowie przenoszą się do przyszłości. Kroniki Sary Connor once again!
- Myślałem, że John Connor to główny dowódca sił ludzkości stojący dumnie na wzgórzu z lornetką, obserwujący bitwę z daleka (T2). Jednak tutaj jest on zwykłym żołdakiem pakującym się na bitwę z karabinem.
- Koniec z przedwczesnym narzekaniem na Jaia. Pora na niepozostawienie na nim suchej nitki. Wygląda fatalnie (nic nie podobny do Biehna i jak widać w 2029 ludzie mają co jeść, mają dobre suplementy i siłownie) a gra tak źle, że już gorzej nie może. Czy on w ogóle widział jakim zagubionym i nieokrzesanym Kylem był Michael w jedynce?
- Cofam to co wcześniej powtarzałem. Emilia nie przypomina młodej Lindy Hamilton. Jest paskudna, a jest "udawanie Sary" to jakaś nieśmieszna parodia.
- "I've been waiting for You." No nie mogę, widzieliście, żeby Terminator w T1 przed zabiciem kogoś rzucał takie teksty? Nie, bo to będzie PG-13 shit z idiotycznymi onelinerami. W dodatku, T-800 czekał na drugiego T-800 ze strzelbą? On wie, że mu tym nic nie zrobi, right?
- Ciekawe czy możemy liczyć na wyjaśnienie skąd Terminator wiedział gdzie mieszkała Sara w 1974 roku? Albo skąd wiedzieli to ludzie, którzy wysłali tam (gdziekolwiek to jest) Terminatora? Ciekawe czy scenarzyści to wiedzą?
- Arnold znowu tu wróci? Ale gdzie wróci, do helikoptera, z którego wyskoczył? Czy scenarzyści myśleli pisząc ten tekst?

Bardzo słaby trailer, w którym coś tam czasami wyglądało nieźle (kopiowanie przybycia Kyle'a z T1 i T-1000 na masce radiowozu), ale większość to jakaś pseudo kinowa wariacja na bazie idiotycznych pomysłów z Kronik Sary Connor, z tym, że w serialu przynajmniej była fajna obsada z Sarą Headey na czele. Tutaj obsada nadaje się na główną żal.pl. Salvation przynajmniej nie przeczył oryginałowi i wyglądał na produkcję za $200 mln. Genisys będzie złe. Obawiam się, że bardzo złe.

Odpowiedz
Ale tak już w sumie na chłodno, to czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to możliwe, że Sarah Connor zginęła, a John Connor żyje dalej? I jak to możliwe, że John Connor wysyła Kyle Reesa w przeszłość, gdzie już jest T-800 wychowujący jego matkę, o którym on nic nie wie?

Czy tylko ja tego nie ogarniam? Uśmiech
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(04-12-2014, 22:57)Negatywny napisał(a): Czy tylko ja tego nie ogarniam? Uśmiech

Nie. Myślę, że scenarzyści też są shaky on the details Oczko

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Cytat:W dodatku, T-800 czekał na drugiego T-800 ze strzelbą? On wie, że mu tym nic nie zrobi, right?
Ba, to jeszcze nic! T-800 walczył z T-1000 za pomocą zwykłych pistoletów i karabinów przecież!

Odpowiedz
To była gra wstępna. Ot, pieszczotliwe łechtanie przeciwnika draśnięciami z 9mm, poprzedzające ostrą walkę w zwarciu.

Obejrzyjcie sobie scenę walki w centrum handlowym w T2. Ten moment gdy T-800 i T-1000 trzymając się za ramiona, zrzucają sobą o ściany niczym w środku gorącego tango, a Patrick Willson, próbuje przebić Arniego spojrzeniem i nie zrywa kontaktu wzrokowego Uśmiech

Ich pierwsze spotkanie w korytarzu wyglądało niemal jak schadzka kochanków. T-800 nawet przyniósł kwiaty Oczko
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Patrick Wilson? W sumie, pasowałby na nowego T-1000. Uśmiech
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon