05-12-2014, 10:15
|
Terminator Genisys (2015) reż. Alan Taylor
|
|
Wg mnie w tym trailerze najważniejsze nie jest to, co zostało w nim pokazane, a to, czego w nim nie ma. Np. gdzie podział się Matt Smith, który jest określany jako bliski ally Johna Connora? Czy to właśnie będzie human-cyborg hybrid?
Ciekawie jeszcze wygląda scena Arnolda z małą Sarah. Arnie w jednej ręce trzyma bazookę, a w drugiej... Sarę. CAMEO Roberta Patricka! ![]() Arnold w formie: ![]()
05-12-2014, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014, 12:30 przez Super8.) (05-12-2014, 02:30)Proteus napisał(a): Tak swoją drogą, my tu się wszyscy próbujemy oswoić w nowej linii czasowej, w idei Papcia Terminatora wychowującego Sarę Connor jako córkę. Próbujemy szukać jakiegoś potencjału drzemiącego w pomyśle i trzymamy kciuki by twórcy tego nie spierdololi. Nie ma się z czym oswajać. Zresztą chyba nikt nie zwrócił uwagi, że chu..wy T-1000 (tak, nie podoba mi się ten azjata) też został wysłany do 1984. Czyli 3 osoby wysłano do 1984. Po co? A wiem. T-800 ma zabić Sarę. T-1000 ma "zabić" dziadka terminatora. Rzeczywiście sensowne.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-12-2014, 13:14
Na plus zdecydowanie rok 2029. Widać, że mocno inspirowano się wizją Camerona tych wydarzeń, które miały zostac ukazane w T2, a skończylo sie na concept-artach i samym scenariuszu. Chyba każdy big fan Terminatora zawsze chciał w końcu zobaczyć na ekranie moment wyslania Kyle'a do 1984 roku
Generalnie Clarke jako John Connor mi pasuje. Wiadomo, że dla wiekszosci fanów John Connor of 2029 to zawsze będzie Michael Edwards, ale wg. mnie nie jest źle. Chociaż wolałem Bale'a w tej roli. But still better than Nick Stahl ![]() Na + także T-1000. Na forach internetowych cisną po wmontowanej scenie z młodym Schwarzzeneggerem, ale wg mnie to akurat może wyglądać całkiem fajnie Również nie mam jakiegoś wielkiego problemu z nową Sarą Connor. Na minus zdecydowanie nowy Kyle Reese. To jest po prostu nieporozumienie i ruina. To jest aż smutne, że obsadzili kogoś takiego do roli Kyle'a. Zwłaszcza, że w "Salvation" wg mnie młody Kyle wyszedl świetnie. No i wehikul czasu ... nie dość ze głupi pomysł, to jeszcze zżynka z Kronik Sary Connor. 2029r. będzie zakończeniem historii z T1-TS, zatoczeniem koła i taką kropką nad i. (dalsze wydarzenia i tak już znamy) Zaś wydarzenia z new 1984 zamierzam traktować jako całkiem alternatywną historię/pararele/'what if...' ale napewno nie na zasadzie, że te nowe wydarzenia wymazały tamten timeline. Ehh, szkoda, że film nie może się skonczyć w momencie wysłania Kyle'a ;< Swoją drogą, ciekawe czy nowa Sarah wie, że to Kyle jest ojcem Johna. Albo czy wogle T-800, który ja wychował, wiedział o tym. Jeśli tak, to może w tej nowej, alternatywnej wersji wydarzeń Kyle dowie się, że to właśnie on był ojcem Johna Connora ![]() Zastanawiam się także, czy pokażą jedynie wyslanie Kyle'a czy także przeprogramowanie i wyslanie do 1994r. T-800
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
05-12-2014, 13:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014, 13:56 przez szopman.)
Przeczuwam gniota.
Z małą szansą na coś fajnego. Od razu sprawdziłem reżysera - ten Alan Taylor ma w swojej filmografii Rodzinę Soprano, Sześć stóp pod ziemią, Mad men, Oz, Grę o Tron i Zakazane imperium (no i Lost za którym nie przepadam). Podejrzewam że po prostu nakręcił jeden lub kilka odcinków? Z filmów tylko Thor: Mroczny świat a to była straszna cienizna. Scenarzyści też nie nastrajają mnie nazbyt optymistycznie. No a przede wszystkim to co się rzuca w zwiastunie - Jai Courtney póki co kojarzy mi się z kompletnym drewnem. Nie wiem, może to przypasuje do postaci cyborga, a może po prostu naprawdę nie miał czego zagrać w Szklanej Pułapce 5. A z kolei Emilia Clarke już w zwiastunie brzmi bardzo sztucznie. W ogóle nie czuję tam twardej, militarnej babki. Emily Blunt to to nie jest. No i w ostatnich sezonach Gry o tron grała bardzo słabo. Jason Clarke na pewno na plus bo gość jest świetnym aktorem, cieszy powrót Schwarzeneggera. J.K. Simmons ma też tam jakiś epizod czy trzecioplanową rolę. 05-12-2014, 15:06 Cytat:Jai Courtney póki co kojarzy mi się z kompletnym drewnem. Nie wiem, może to przypasuje do postaci cyborgaŻe jak? 05-12-2014, 15:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014, 15:36 przez Gieferg.)
Cóż, Arnie też nigdy tytanem aktorstwa nie był. Tylko że on ma charyzmę, bajcepsy i austriacki akcent.
A po Szklanej Pułapce 5 i Jacku Reacherze to Courtney jest dla mnie gorszą wersją Sama Worthingtona i ostatnią osobą jaką bym zatrudniał do nowego Terminatora. Ale kto wie, może zaskoczy. 05-12-2014, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014, 16:20 przez Capt. Nascimento.)
Ale o co chodzi z tą "postacią cyborga"? Maszyny, poza przemykającymi na dalszym planie gołymi szkieletami co widać w zwiastunie, są trzy - dwa razy Arnold i Azjata, chyba, że o czymś nie wiem. Jai to człowiek.
05-12-2014, 16:35 (05-12-2014, 16:20)Capt. Nascimento napisał(a): Cóż, Arnie też nigdy tytanem aktorstwa nie był. Tylko że on ma charyzmę, bajcepsy i austriacki akcent. Wymień jedną osobę która zagrałaby lepiej jego role, albo przeproś...
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
05-12-2014, 16:47 raven.second napisał(a):Ale o co chodzi z tą "postacią cyborga"? Maszyny, poza przemykającymi na dalszym planie gołymi szkieletami co widać w zwiastunie, są trzy - dwa razy Arnold i Azjata, chyba, że o czymś nie wiem. Jai to człowiek. Aha. To w takim razie naprawdę kiepsko. Duet Jai Courtney i Emilia Clarke może być zabójczy. Negatywny napisał(a):Wymień jedną osobę która zagrałaby lepiej jego role, albo przeproś... Pewnie znalazłoby się paru aktorów którzy zagraliby lepiej, co nie znaczy że byliby lepszym Terminatorem. Arnie to Arnie, co tu dużo mówić.
05-12-2014, 17:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014, 17:14 przez Capt. Nascimento.)
Swoją drogą John Connor to już nawet Jamesa Bonda zagiął
co film, inny aktor Clarke będzie już ... 6sty (nie licząc dzieciaków we flashbackash z T2 i TSCC)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
05-12-2014, 17:24 (05-12-2014, 13:17)szopman napisał(a): Na plus zdecydowanie rok 2029. Widać, że mocno inspirowano się wizją Camerona tych wydarzeń, które miały zostac ukazane w T2, a skończylo sie na concept-artach i samym scenariuszu. Chyba każdy big fan Terminatora zawsze chciał w końcu zobaczyć na ekranie moment wyslania Kyle'a do 1984 roku Nope, nigdy. Szczególnie, że fragment walk przyszłości u Camerona dalej wywołuje ciary, a tutaj oczywiście mamy wesołe bieganie z karabinem bez żadnych konsekwencji i w dodatku zwieńczone momentem WTF? Podziękuję. Z drugiej strony kusi mnie, by pojawić się w kinie z beczką browara, chipsami, kumplami i może nawet skrętem wypalonym przed i po prostu popłynąć na dwie godziny ostrego śmiechowania.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-12-2014, 18:51
Miałem na myśli całą historie/sceny zdobycia bazy i wysłania Kyle'a
Poczatkowo mialbyć to prolog T2 Częściowo ukazano to w nowelizacji T2 i komiksie T2: Nuclear Twilight ![]() I mimo wszystko jakąś tam inspiracje wizją Camerona widać, chociażby mundury, kolorystyke, fioletowe lejzery z karabinów
05-12-2014, 19:29
Myślałem, że wysyłanie w czasie będzie bardziej... intymnym przeżyciem. A tak k...wa oddział chłopa na sali gapi się na jaja Reesa.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 05-12-2014, 19:50
Od tych jaj zależy przyszłość wojny
![]() Zwiastun widziałem ze 2 tuziny razy - to jest komedia roku!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
05-12-2014, 19:56 (05-12-2014, 15:06)Capt. Nascimento napisał(a): Od razu sprawdziłem reżysera - ten Alan Taylor ma w swojej filmografii Rodzinę Soprano, Sześć stóp pod ziemią, Mad men, Oz, Grę o Tron i Zakazane imperium (no i Lost za którym nie przepadam). Podejrzewam że po prostu nakręcił jeden lub kilka odcinków? Dali mu te seriale do wyreżyserowania, ale w telewizji rola reżysera jest trochę inna - w serialach rządzą scenarzyści. Reżyser ma ewentualnie coś do powiedzenia przy odcinku pilotażowym, kiedy stawką jest ustalenie stylistyki i ogólnego nastroju. Także tak - prawdopodobnie więcej miał do powiedzenia jedynie w Thorze, a i tutaj przypuszczam, że robił za wyrobnika studia. 05-12-2014, 20:19
Myślę, że i w przypadku Terminatora, wiele do powiedzenia on nie ma
05-12-2014, 20:20
Mnie w tym wszystkim najbardziej dziwi nazwisko producentki - Megan Ellison, bo babka do tej pory miała na koncie przeważnie dobre filmy (m.in: Master, Her, True Grit, Zero Dark Thirty). Nie ukrywam, że to tylko jej obecność dawała mi jakieś strzępki nadziei na to, że nowy Terminator to będzie coś więcej, niż blockbusterowy produkcyjniak najniższych lotów.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 05-12-2014, 20:28 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Terminator Salvation (2009) reż. McG | Oconnel | 1,905 | 170,568 |
22-08-2026, 13:52 Ostatni post: Bucho |
|
| Terminator: Dark Fate (2019) reż. Tim Miller | Pelivaron | 1,583 | 187,367 |
16-12-2024, 09:33 Ostatni post: Dr Strangelove |
|
| Terminator 3: Rise of the Machines (2003) reż. Jonathan Mostow | Mental | 257 | 54,563 |
07-01-2020, 02:24 Ostatni post: shamar |
|
| Plebiscyt - najlepszy Terminator | Juby | 48 | 16,542 |
18-11-2019, 14:41 Ostatni post: Gieferg |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |