DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Pierw mu ja muszą upie**olić w którymś filmie :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Dla mnie motyw z tatuażami jest super. Zamiast tworzyć kolejną zbroję, jakich widzieliśmy w ostatnich latach milion, albo kolejny lateksowy kostium, mamy coś, co wygląda choć trochę inaczej. Wykonanie też jest w porządku, czepiacie się.

Odpowiedz
Wygląda spoko. Nie widzę problemu.

Odpowiedz
Dla mnie jak na Aquamana też wygląda spoko, tylko nie wiem, czemu o tym dyskutujemy tutaj, a nie w temacie: "Batman v Superman".
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(20-02-2015, 09:38)Mierzwiak napisał(a): moje ciało wciąż nie jest gotowe (i to nie w tym geekowskim sensie) na nagłe pojawienie się jakiegoś oceanicznego pajaca z widłami.

Pff... świat 'łyka' gościa w pelerynie z młotkiem, którym miota pioruny to i przeboleje "pajaca z widłami" =/

Tatuaże spoko.. Te na rękach nawiązują do standardowego, łuskowatego, pomarańczowego kostiumu, który gdyby go użyli, pachniałby lekkim kiczem. Całość generalne inspiruje się bardziej wyglądem Aquamana z lat 90 (bodajże czasy Petera Davida) minus hak, który i tak ssał, więc dobrze że go niema. Właściwie w mojej opinii Aquaman wygląda lepiej niż to sobie wcześniej wyobrażałem.

Jednakże muszę przyznać, że jak na razie podoba mi się robota Wilkinsona przy kostiumach. Czekam na to co wymyśli przy Flashu i GL.

Tutaj trochę fanowskiej roboty i fota jak kolorystycznie może lub mogło by wyglądać zestawienie tej gromadki:
[Obrazek: original.jpg]

zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(21-02-2015, 03:21)zombie001 napisał(a):
(20-02-2015, 09:38)Mierzwiak napisał(a): moje ciało wciąż nie jest gotowe (i to nie w tym geekowskim sensie) na nagłe pojawienie się jakiegoś oceanicznego pajaca z widłami.

Pff... świat 'łyka' gościa w pelerynie z młotkiem, którym miota pioruny to i przeboleje "pajaca z widłami" =/

Ale Mierzwiak nie pisał o świecie (który łyknął nawet gadającego szopa i drzewo) tylko o swoich odczuciach. Ja mam podobne. Thor był łyknięty bo startował samodzielnie, w swojej konwencji. Aquamana będą wciskać w mniejszej roli do konwencji MoS - konwencji przedstawiającej świat dość realistycznie. To samo z Wonder Woman.

Wolałbym aby w filmie ograniczyli się wyłącznie do Supermana i Batmana (+ Cyborg zanim zostanie Cyborgiem, bo z tego co kojarzę też ma się pojawić). Te postacie pasują do siebie, bo wszystkie są z gatunku sci-fi. Aquaman i WW to postacie fantasy, z totalnie innej bajki, na pewno nie tej, którą przedstawił Snyder w 2013 roku.

Ale w sumie skoro udało się skleić Thora z Iron Manem i Hulkiem, to i tu może się udać.

PS
Wersja kolorowa tych zdjęć przypomniała mi, żeby trochę ponarzekać - czy Snyder nie może wypuścić kolorowych fot tych bohaterów? Najpierw czarno-biały Batman, później Wonder Woman, z której się śmiano, że jest bezbarwna, a teraz Aquaman, na którym kolory są ledwie odczuwalne. :/

Odpowiedz
(25-01-2015, 23:20)military napisał(a): Mają POWALCZYĆ o Gary'ego Sinise? To on, że tak powiem, jest w pozycji żeby odrzucać takie propozycje? Równie dobrze mogą mówić, że powalczą o Lance'a Henriksena. Powiedzcie mu, że fundujecie hotel i wyżywienie, a pojawi się na planie.

Wojskowy wygral, mozna zamknac temat ;)

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_nk3bxa5SO01rozkr6o1_1280.jpg]

^ Świetne!

Odpowiedz
Te tatsy pod kątem wyglądają, jak serduszka :)
Poza tym dziwię się, że Mierzwiak jeszcze nie zjechał plakatu za Social Network stajl.
Bo to, że Momoa wygląda spox, to żadne odkrycie - pytanie brzmi czy on i twórcy odnajdą się na planie i kolo z morza, który dzierży trójząb będzie miał sens, czy będzie to po prostu dobra beka :]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Juby napisał(a):Te postacie pasują do siebie, bo wszystkie są z gatunku sci-fi. Aquaman i WW to postacie fantasy, z totalnie innej bajki, na pewno nie tej, którą przedstawił Snyder w 2013 roku.

O tej sci-fi realistycznej bajce Snydera piszesz?

[Obrazek: MoS109_zpsad9dec6a.jpg]
[Obrazek: 130525-TVSpot7-03.jpg]
[Obrazek: GOM+2013-11-22+16-24-38-04.jpg]

W sumie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Juby'emu chodzi o to, że WW i Aquaman podchodzą pod niemal czyste fantasy: bogowie, magiczne przedmioty (lassa, trójzęby), mityczne wyspy itd. podczas gdy Batman, Cyborg i Superman to jednak nadal obszar science-fiction. No i fajnie, że zlinkowałeś zdjęcia z kreaturami żyjącymi na obcych planetach, ale w kontekście "MoS" to nadal podchodzi pod aspekt sci-fi a nie fantasy.

Chociaż ja tu nadal nie widzę problemu... IM i Thor z łatwością egzystują na jednym ekranie. Wiem.. niby mniej realistyczna konwencja, ale z drugiej strony nie wiadomo w jaki sposób zostaną wprowadzone postacie WW i Aquamana do historii w "BvS".

Odpowiedz
Nie wiem, dla mnie smoki, ludki z laserami w oczach czy gostek z trójzębem i innymi wynalazkami to ten sam pies, dla was może nie, nie wnikam. Tylko mi Batman do tego całego wesołego towarzystwa nie pasuje, ale ja się na komiksach nie znam w ogóle a i filmu pewnie nigdy nie obejrze, także już sobie ide z tego tematu ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
A to skad wiadomo? Przeciez w komiksach WW to calkowite fantasy. Zreszta wynika to pewnie tez z tego, ze DC ma bardziej rozwiniete uniwersum magiczne i fantasy.

(22-02-2015, 15:38)zombie001 napisał(a): Chociaż ja tu nadal nie widzę problemu... IM i Thor z łatwością egzystują na jednym ekranie. Wiem.. niby mniej realistyczna konwencja, ale z drugiej strony nie wiadomo w jaki sposób zostaną wprowadzone postacie WW i Aquamana do historii w "BvS".
Ale Thor jest przybyszem z obcej planety. Cala mitologia tam to sci-fi. WW jest niepodwazalnie fantasy i magiczna. (Nie wiem jak z Aquamanem.)

Niemniej mnie to tez nie przeszkadza.

Odpowiedz
Z Thorem chyba duzo wiecej wspolnego bedzie mial Green Lantern anizeli taka WW. Tylko ze jego postac bedzie jednak wprowadzona duzo pozniej do Uniwersun i w jakims tam stopniu calosc bedzie juz zarysowana -klimat, forma itd. Cos mi sie wydaje ze wtedy JL moze naparzac sie z ekipa Sinestro ktora zaatakuje Ziemie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Supergirl
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Łojezu...

A, telewizyjna, to dziękuję, postoję.

Odpowiedz
żenua all over

Odpowiedz
Dowolny cosplay czy fotomontaż wygląda lepiej... ale może jednak coś z tego wyjdzie i tylko promocyjne fotki ssą?

Odpowiedz
(06-03-2015, 23:17)Mefisto napisał(a): Supergirl
LOL

Wygląda jak nieśmiała sąsiadka z naprzeciwka, która wstydzi się do ciebie zagadać. Porażka, do tego kostium, który balansuje gdzieś na granicy najtańszej podróbki i parodii.

W ogóle DC ma niesamowicie irytującą tendencję do wrzucania do telewizji tego, czego miejsce powinno być w kinach.

Odpowiedz
Miller i Lord (ci od 21/22 Jump Street i Lego) pracują nad scenariuszem do "Flasha"

James Wan (ten od Furious 7 i Conjuring) kandydatem na stanowisko reżysera "Aquamana"

Co to kurwa ma być... WB naprawdę niema jakichś ciekawszych propozycji w zanadrzu -.-

To są kolejne po wyborze Ayera, rozczarowujące plany WB.. ergo następne dwa filmy WB/DC najprawdopodobniej trafią na moją listę "I don't care"

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości