Ankieta: Która część serii jest najlepsza?
The Fast and the Furious
2 Fast 2 Furious
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast Five
Fast & Furious 6
Furious 7
The Fate of the Furious
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Szybcy i wściekli
Ale główne "głupoty" w "Commando" to nie było po prostu, że Arnold był tam niezniszczalny i nikt nie mógł go zabić, a on zabijał wszystkich. Nie wiem, czy gdzieś tam aż tak bardzo łamali prawa fizyk i raczej ciągnięcia kilkutonowego sejfu za pomocą dwóch samochodów nie było.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ta, wyrywanie budki telefonicznej pewnie się nie liczy...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
... ono podchodzi pod supersiłę Arnolda :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tak dla ścisłości: Arnie nie wyrwał budki telefonicznej z gleby tylko ją podniósł - one nie były przytwierdzone do podłogi:

I wszelkie próby zestawiania tej genialnej sceny z gównem w FF to nieporozum. Podniesienie budki to nurt Nowego Realizmu w kinie akcji w porównaniu z FF.

Odpowiedz
F7

Nie napiszę wiele nowego: kiepszczyzna - gorsze chyba nawet od poprzedniej - scenariusza brak, zlepek przerysowanych scen akcji z nieśmiertelnymi ludźmi i czasem walącym w gały CGI (co, jak ktoś wspominał skutecznie zepsuło wysiłki speców od efektów tradycyjnych).

To co mnie głównie interesowało: CGI - Walker wypada, w większości dobrze. Choć i tak ciężko to określać po bardzo krótkich i/lub odległych ujęciach. Najgorzej (najsztuczniej) wyglądał w ujęciu z samochodu, po odwiezieniu Kurta, w niektórych ujęciach "z wieżowcami" i... podczas finału.
Znane już, w większości, finałowe ujęcia w filmie prezentują się... dziwnie. Niby to świetnie wygenerowana ludzka twarz ale coś mi w niej nie gra. Czy to, że trochę niepodobny z przodu (z boku jest już OK). Czy to, że wygląda jakby był wklejony w tło. Czy może to, że jak się uśmiecha i patrzy tak sztywno to zajeżdża "uncanny valley". Coś z tego albo wszystko, po trochu.

Byłem w stanie dać 5 bo "bawiłem się" lepiej niż przy 6 (wiedziałem czego się spodziewać) ale to trwało tak do sceny z AD. Scena finałowa - przesadzona, idiotyczna, chaotyczna, ZA DŁUGA i męcząca (czekałem tylko kiedy się skończy).

4/10 Oczko wzwyż za... wiadomo ;) Bo jednak wykazali się świetną technologią.

(05-04-2015, 23:02)shamar napisał(a): Ta scena wypadła z filmu, tak?

[Obrazek: L.gif]

(05-04-2015, 23:52)Perfik napisał(a): Nie...

A jednak TAK.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nieśmiertelny, nietykalny człowiek, który przez 11 godzin nic nie je, nie pije, nie odpoczywa, tylko skacze z samolotu, wyrywa fotele z samochodów, podnosi budki telefoniczne z ludźmi w środku, przewrócone samochody, a na koniec używając karabinów z niekończącą się taśmą amunicji i broni białej zabija całą armię ślepych/niedorobionych żołnierzy, żeby odzyskać swoją córkę jest realistyczniejszy od Fast Five? Dobre.

A to tylko absurdalność dotycząca głównego bohatera. Pozostałe postacie w Komando i ich teksty czasami rozwalają bardziej niż Hot Shots.

Odpowiedz
Nie wiem jaki jest sens w kloceniu sie, ktory film jest mniej realistyczne, skoro OBA NIE SĄ. Oba są przegięte i głupie - w żadnym momencie "Commando" nie możesz sobie powiedzieć "No co ty, to przeciez moglo sie wydarzyc". Kłocic sie, czy mniej realistyczny jest niezniszczalny Arnold czy niezniszczalny Vin Diesel to jak klocic się co jest bardziej zielone - brokuł czy brukselka.

Odpowiedz
(12-04-2015, 12:38)Mental napisał(a): FF5 to nie jest po prostu głupi film. To jest nowa jakość w biciu rekordów debilizmu, gdzie każda minuta walczy o miano czempiona w tej dziedzinie.
Nie oglądałeś siódemki więc STFU.

Odpowiedz
Krytycy jak zwykle plotą bzdury.

Z początku nieźle, do czasu pojawienia się Russella zanosiło się na 8/10, przez sporą częśc akcji w górach także, ale potem było... już z górki. Równia pochyła zaczyna się na imprezie w Abu Zabi, a potem jest już tylko gorzej. Końcówka to jeden wielki, męczący i nudny chaos. Czekałem tylko aż to się skończy, żeby zobaczyć końcowe sceny, które są niezłe ale montaż z poprzednich części wsadzili nie tam, gdzie trzeba (jak już zauważył Mierzwiak). No i choć nastawiałem się na przegiętą akcję, to niewiele pomogło, bo stężenie przegięć jest zwyczajnie za duże, co szybko robi się nudne.

Ostatecznie z lekka naciągane 6/10, głównie za pierwszą połowę, no ale, w przeciwieństwie do czterech pierwszych filmów, do tego zamierzam wrócić.

PS. Komputerowy Paul walił po oczach (chyba najbardziej w scenie zaraz po tym jak samochód spadł z wieżowca w Abu Zabi, w końcówce też był dziwny), no ale ja się specjalnie przyglądałem, brat już np nie zauważył.
PPS. nie ma w filmie sceny z Letty schodzącą po schodach.

Odpowiedz
"Commando" jest super bo jest bekowe od początku do końca, ale prawa fizyki są zachowane caly czas, pomijając oczywiscie skasowaną furę, ktora ujęcie później nie jest skasowana ;) Reszta to pompa Arnolda i jego super zdolności, no ale wiadomo, z taką łapą to może i kwiaty ścinać z karabina.

A FF (nie rozróżniam części) to w sumie bzdura podobnego kalibru, tyle że bez łapy Arnolda i z murzyńską muzą, która jest w danej chwili na topie. No i teraz z CGI aktorem, który za życia jebnął w palmę i wiadomo, a w filmie jest, jak każdy inny z "dobrych", nieśmiertelny. Fani będą kochać, idioci nienawidzić, reszta będzie miała gdzieś - duże głupsze filmy przed czy po kręcili i nie było tyle hałasu.

No ale tak nie zarabiały :)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
10 dni i Furious 7 już jest najbardziej dochodową częścią.
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=fast7.htm

Odpowiedz
(12-04-2015, 18:31)Gieferg napisał(a): PPS. nie ma w filmie sceny z Letty schodzącą po schodach.

Nie ma też chyba kilku innych, które były w zwiastunach. Pogrzeb Hana był skrócony. W ogóle kuwa - JESTEM w SZOKU, ile czasu ekranowego dostał Black... Albo "jak wiele" było typowych wyścigów...

I właśnie Letty - to kolejna porażka - odchodzę, wróciłam, odchodzę, znów wróciłam, odeszłam, o przywieźli mnie... Bardziej żenujące było jedynie respawnowanie się Stathama, na każdym levelu.

Tego ujęcia tyż nie było. Ktoś będzie musiał wkleić do fanedita.

[Obrazek: furious-7-race-wars-thong.jpg]

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hahaha. Fota powyżej mnie rozwaliła. Wygląda jakby laska właśnie popuściła gazu. :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(12-04-2015, 18:53)slepy51 napisał(a): duże głupsze filmy przed czy po kręcili i nie było tyle hałasu.
Nolan nawet z takich glupich filmow zbudowal niezla baze fanów i kapuchy :)

Odpowiedz
(12-04-2015, 19:26)shamar napisał(a): Tego ujęcia tyż nie było.
Było.

Odpowiedz
(12-04-2015, 19:03)Juby napisał(a): 10 dni i Furious 7 już jest najbardziej dochodową częścią.
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=fast7.htm

800 mln na świecie. I 190 mln budżetu. Hit. :)

Odpowiedz
(12-04-2015, 19:43)Crov napisał(a):
(12-04-2015, 18:53)slepy51 napisał(a): duże głupsze filmy przed czy po kręcili i nie było tyle hałasu.
Nolan nawet z takich glupich filmow zbudowal niezla baze fanów i kapuchy :)

Oj, nawet nie próbuj prowokować ;)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
$190 mln budżetu to było przed śmiercią Paula. Nieoficjalnie mówi się o $250 mln wydanych na produkcję.

Do tej pory jedynym filmem, który mógł zagrozić Avengersom w box office tego roku były dla mnie Gwiezdne wojny. Teraz zastanawiam się czy Furious 7 nie zaskoczy wszystkich długimi nogami i nie dowali ponad $1,4 mld!

Odpowiedz
Duża sala w Heliosie wypełniona po brzegi o_O

Cytat:Tego ujęcia tyż nie było. Ktoś będzie musiał wkleić do fanedita.

To chyba jednak było.

btw, znowu w dąbrowskim Heliosie dziwne problemy z wyświetlaniem, dające o sobie znać w scenach walk, miałem wrażenie jakbym oglądał film w 3D, dziwne drganie, chwilami jakby wyświetlano jednocześnie dwie klatki, nie wiem o co chodziło, ale zwyczajnie nie widziałem co się dzieje.

Odpowiedz
Chyba nie było. O kręceniu najlepszej akcji z filmu

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości