Terminator Genisys (2015) reż. Alan Taylor
Wygląda jakby miał nakleję na twarzy Oczko
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
ROBOFILIA?!!!

To już za dużo i... jednocześnie jestem w szoku, że można mnie jeszcze zaszokować.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Chyba chodzi mu o osiemnastą sekundę, ale tam jest Reese, więc... nie, jednak nie wiem, o co mu chodzi.

Odpowiedz
Shamar chyba pomylił Kyle'a z Terminatorem.

Odpowiedz
no tak to jest jak jak zabiedzony żołnierz ze świata po zagładzie atomowej wygląda jak terminator świeżo z taśmy produkcyjnej Oczko

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(14-04-2015, 22:12)Proteus napisał(a): Wygląda jakby miał nakleję na twarzy Oczko
Do tego naklejoną w postprodukcji. FUJ.

Odpowiedz
(14-04-2015, 21:49)Negatywny napisał(a): czepiacie się, przynajmniej dla odmiany szkielet wygląda jakby był pod skórą Oczko

A mistrzowska charakteryzacja Stana Winstona tak nie wyglądała?

Odpowiedz
(15-04-2015, 09:29)Juby napisał(a):
(14-04-2015, 21:49)Negatywny napisał(a): czepiacie się, przynajmniej dla odmiany szkielet wygląda jakby był pod skórą Oczko

A mistrzowska charakteryzacja Stana Winstona tak nie wyglądała?

W filmie tego za bardzo nie widać, ale na stopklatce, takiej jak ta wklejona już tak. Wyżej dupy nie podskoczysz, CGI daje większe możliwości, ale to co oni tutaj odpierdalają to ja normalnie nie...

Odpowiedz
(15-04-2015, 09:37)Negatywny napisał(a): W filmie tego za bardzo nie widać, ale na stopklatce, takiej jak ta wklejona już tak. Wyżej dupy nie podskoczysz, CGI daje większe możliwości, ale to co oni tutaj odpierdalają to ja normalnie nie...

Aż smutno się robi gdy się takie rzeczy czyta. Smutny

Odpowiedz
Smutno ci, że komputer pozwala nakręcić rzeczy, których tradycyjne techniki nie pozwalają? Mnie to tam cieszy. To, że Cameron z Winstonem robili lepsze efekty za pomocą dymu, skomplikowanego systemu luster i modeli z zapałek, niż ma genisys to jest zupełnie inna historia.

Czy smutno ci, że na stopklakach widać, że charakteryzacja jest wypukła? Nic na to nie poradzę. Jak już człowiek wie gdzie patrzeć, to widać jak bezczelnia Arnie chowa rękę pod kurtką Uśmiech

Odpowiedz
Smutno się czyta, bo stworzone za $200 mln T3 (i Salvation - Marcus) z dobrymi efektami i z pomocą charakteryzacji Winstona oferowały już pół CGI twarzy, która i tak nie dorównała charakteryzacji z T2.

Wolę lekko wypukłe pod pewnym kątem efekty praktyczne (które można zrzucić na zdeformowanie czaszki Terminatora, po uderzeniach T-1000 w finałowej akcji) niż zawsze dostrzegalne CGI.

[Obrazek: 78f35fb932.png]

Odpowiedz
Oglądając zapowiedzi tego filmu i Jurassic World jeszcze bardziej należy doceniać pracę Stana Winstona.

Ok, kiedyś tłumaczyliście mi, że CGI-wybuch jest tańszy od normalnego. Ale czy tak samo jest z charakteryzacją?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ej, prace nad CGI wciąż trwają. Są puszczane stop klatki z Trailera 2 vs to, co już jest:

[Obrazek: AMAZINGCGI.png]

A to fejst Arnolda. Który to CGI a który nie?

[Obrazek: CGI-T-800-Terminator-Genisys-2.jpg]

Odpowiedz
Po prawej Arnie, ten po lewej jest... martwy.

Odpowiedz
Po lewej przypomina mi figurkę, model albo jakąś zabawkę. Potencjał komediowy tego filmu rośnie.

Odpowiedz
No ale chyba można się zgodzić że wizerunek robota pokrytego ludzką tkanką nie tryska specjalnie życiem i wydaje się nieco sztuczny?
Postać ma przedstawiać T800 czy Schwarzeneggera?
Przecież to kurwa robot!
Rozumiem ból dupy ale nie ból dupy permanentny.

Odpowiedz
Aaaaa... to w T1 nie grał Arnie, tylko udający go robot? <ok>

Odpowiedz
Na tym obrazku ja widzę różnicę wyłącznie w kolorystyce, W 5 minut można to obrobić tak, żeby te fotki były identyczne. Nie wiem jakie różnice tu może ktokolwiek widzieć.

Odpowiedz
No i handlujcie z tym... Duży uśmiech
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon