Terminator Genisys (2015) reż. Alan Taylor
Bardziej miałem na myśli reakcję starego Arnolda...
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Podejrzewałem Uśmiech ale liczyłem, że bardziej skupisz się na detalach a nie "facepalmach/żartach", które były wiadome już od "samych zwiastunów" Oczko
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(29-06-2015, 00:14)jarod napisał(a): Bardziej miałem na myśli reakcję starego Arnolda...
To już chyba dobitnie pokazuje, jaki to będzie film, tak jak się spodziewałem usramy się od ilości cytatów z T1 i T2.

shamar, potrafisz "powstrzymać" się przed "pisaniem" postów "bez" używania cudzysłowów "tam" gdzie "nie trzeba"? Uśmiech

Odpowiedz
(28-06-2015, 23:51)shamar napisał(a): Naczytałem się dodatkowo, przypadkiem, spoilerów... To będzie chyba jednak gówno, gorsze niż T3 i TS

Miałeś jakieś wątpliwości?

Nie oglądam tego co wstawiłeś ale już jestem rozczarowany krótkim czasem trwania tego pojedynku.
No i...

Uśmiech

Odpowiedz
Możecie mi wierzyć lub nie, ale ta walka wygląda dobrze w kinie. W zasadzie jest mindblowing w pewnym sensie, o ile się wczujecie i przypomnicie scenę z T1 (w sensie, że na tym etapie zaczyna się tak naprawdę wymazywanie T1). Temu filmowi trzeba dać trochę kredytu zaufania. Sami zobaczycie, że po seansie wyjdziecie raczej zadowoleni z tego co widzieliście na ekranie.

Odpowiedz
(29-06-2015, 09:23)Super8 napisał(a): Możecie mi wierzyć lub nie

Nie wierzymy. Z każdego twojego posta w tym temacie wynikało, że jesteś nastawiony optymistycznie i na 100% film ci się spodoba. Od początku tak nim srałeś, że aż Gieferg dodał cię do ignorowanych. Nie dziwie mu się.

(29-06-2015, 09:23)Super8 napisał(a): W zasadzie jest mindblowing w pewnym sensie, o ile się wczujecie i przypomnicie scenę z T1 (w sensie, że na tym etapie zaczyna się tak naprawdę wymazywanie T1).

Mindblowing jest coś, o czym każdy dobrze wie od 7 miesięcy (pierwszego trailera i informacji z EW)?

(29-06-2015, 09:23)Super8 napisał(a): Temu filmowi trzeba dać trochę kredytu zaufania. Sami zobaczycie, że po seansie wyjdziecie raczej zadowoleni z tego co widzieliście na ekranie.

Całą twoją wypowiedź mogę skomentować tak jak zapewne będę reagował na co drugą scenę filmu

[Obrazek: Facepalm.jpg]

Odpowiedz
Z tego klipu nie wynika, że CPU jest gdzieś indziej niż w głowie.

Sprawdziłem i mój komputer się wyłącza po:
- strzale w zasilacz,
- strzale w procesor,
- strzale w płytę główną,
- strzale w ....

Strzelać dalej?

Czy to nie w tym miejscu znajduje się źródło zasilania wg T3?

Odpowiedz
Długość walki mniej więcej taka sama jak ta z Terminator Salvation, ale wykonanie Arniego już znacznie lepsze (nawet na wersji cam fajnie się prezentuje). Szkoda, że nie jest to dłuższy pojedynek, ale zaufam Super8 i lecę do kina w środę.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(29-06-2015, 08:38)Mierzwiak napisał(a): shamar, potrafisz "powstrzymać" się przed "pisaniem" postów "bez" używania cudzysłowów "tam" gdzie "nie trzeba"? Uśmiech

Od jakiegoś czasu mam to natręctwo Oczko

(29-06-2015, 08:58)Juby napisał(a): Miałeś jakieś wątpliwości?

Ciągle liczyłem, że przynajmniej ta walka i wojna w przyszłości będą się prezentować...

(29-06-2015, 08:58)Juby napisał(a): No i...

Wyluzuj. To nie spoiler. Procesor jest jednak w głowie Oczko
I walka też ma inny czas, niż na liczniku Oczko
A jako, że bardzo chcesz wiedzieć więcej napiszę, o co dokładnie chodziło:

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(29-06-2015, 11:18)tchopz napisał(a): Z tego klipu nie wynika, że CPU jest gdzieś indziej niż w głowie.
(...)
Strzelać dalej?

Po prostu byłem pewny, że chcąc go zniszczyć

Odpowiedz
(29-06-2015, 11:18)tchopz napisał(a): Z tego klipu nie wynika, że CPU jest gdzieś indziej niż w głowie.

Sprawdziłem i mój komputer się wyłącza po:
- strzale w zasilacz,
- strzale w procesor,
- strzale w płytę główną,
- strzale w ....

Strzelać dalej?

Czy twój komputer to cholernie trudny do powstrzymania Terminator z przyszłości?

Poza tym, Genisys ignoruje T3 gdzie T-850 zasilały dwa ogniwa wodorowe. W T2 Terminator twierdzi, że zasila go bateria, która starcza na 120 lat, a T-800 nawet przebity na wylot przez T-1000 nie powoduje wielkiego wybuchu.

Odpowiedz
Cytat: T3 gdzie T-850 zasilały dwa ogniwa wodorowe. W T2 Terminator twierdzi, że zasila go bateria, która starcza na 120 lat, a T-800 nawet przebity na wylot przez T-1000 nie powoduje wielkiego wybuchu.
Dobrze zauważyłeś, że to T-850 zasilały takie ogniwa, nie T-800.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Nie tylko to zauważyłem. O dziwo w finale Slavation są pokazane takie ogniwa wodorowe (to one wysadzają placówkę Skynetu) i John mówi, że to źródło życia T-800! Język

Ale film McG kontynuuje T3 tak jakby sami twórcy nie wiedzieli czy tego chcą. W T3 Arnold mówi, że dzieci Johna i Kate w przyszłości (rok 2032) "też będą ważne", a w 2018 Kate jest dopiero w pierwszej ciąży! Jak ważne może być 14 letnie (i mniej) dziecko w tej przyszłości?

Tak więc nie przykładałbym do tego większej wagi. U Camerona Terminatory to nie zabawki, które guzkiem potrafiły obie otworzyć klatkę piersiową i wyjąć baterie. Tego się trzymam i mam nadzieję, że Alan Taylor też.

Odpowiedz
Cytat: W T3 Arnold mówi, że dzieci Johna i Kate w przyszłości (rok 2032) "też będą ważne", a w 2018 Kate jest dopiero w pierwszej ciąży! Jak ważne może być 14 letnie (i mniej) dziecko w tej przyszłości?
Hhaha ostatnio tez się nad tym zastanawiałem, że jest to nieścisłość Oczko

Cytat: Nie tylko to zauważyłem. O dziwo w finale Slavation są pokazane takie ogniwa wodorowe (to one wysadzają placówkę Skynetu) i John mówi, że to źródło życia T-800! Język
Ja to sobie tłumaczę tak:
1) T-800 bazują na znalezionych szczątkach T-850 (kolejna pętla czasowa, kolejny paradoks, czyli to co lubię najbardziej w tej serii ! )
2) Jako, że były to pierwsze T-800, prototypowe modele, to staram tłumaczyć to sobię tak, że po prostu po wysadzeniu fabryki, Skynet odszedł od pomysłu z tymi bateriami i jednak finalna wersja T-800 jest taka jaką znamy z T1/T2 Uśmiech

O ile Machinimę sobię odpuszcze podczas mojego maratonu Terminatora (własni jestem po T1), to z całą pewnościa T2-3D nie pomine Oczko Juby jak u Cb wygląda sprawa z T2-3D? Wracasz do tego krótkiego metrazu kiedy odświerzasz sobię sage, czy raczej pomijasz ? Uśmiech
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(29-06-2015, 14:15)szopman napisał(a): Ja to sobie tłumaczę tak:
1) T-800 bazują na znalezionych szczątkach T-850 (kolejna pętla czasowa, kolejny paradoks, czyli to co lubię najbardziej w tej serii ! )
2) Jako, że były to pierwsze T-800, prototypowe modele, to staram tłumaczyć to sobię tak, że po prostu po wysadzeniu fabryki, Skynet odszedł od pomysłu z tymi bateriami i jednak finalna wersja T-800 jest taka jaką znamy z T1/T2 Uśmiech

1) Nie ma takiej opcji, bo:
A) Po takim wybuchu w Cristal Peak nie sądzę aby z T-850 coś zostało (ewentualnie ten kawałek czaszki w ostatnim ujęciu, któremu gaśnie oko).
B) Przecież ten T-850 już nie miał w sobie tych ogniw (właśnie drugim zniszczył TX), więc jak na podstawie jego szczątek mieliby je wymyślić?

Ja to sobie tłumaczyłem tak (choć już nie staram sobie nic z Salvation tłumaczyć), że wraz z przesunięciem Dnia Sądu zmieniła się przyszłość. U Camerona T-800 to był nowy Terminator, powstały w roku 2027. U McG seria 800 powstała 9 lat wcześniej, wiec ma drobne różnice (np. zasilanie, wizjer).

A prawda jest taka, że po prostu twórcy Ocalenia nie zauważyli, że w T3 Terminator różni się odrobinę od poprzedników i stąd kolejna nieścisłość.

(29-06-2015, 14:15)szopman napisał(a): Juby jak u Cb wygląda sprawa z T2-3D? Wracasz do tego krótkiego metrazu kiedy odświerzasz sobię sage, czy raczej pomijasz ? Uśmiech

Już wczoraj sobie powtórzyłem. Oczko
Fajny dodatek, pokazujący alternatywne wydarzenia z finału T2 (co by było gdyby Sarah, John i Terminator znaleźli wehikułu czasu w Cyberdyne i przenieśli się do roku 2029 aby zniszczyć Skynet). Kiczowata, ale bardzo w klimacie T2, atrakcja dla fanów Terminatorów Camerona. Nie oceniam w sakli 1-10, ale na pewno wolę to od filmu McG.

Odpowiedz
Juby, to się dzieję po T2 ! Oczko

Co do T-800. Zawsze mnie to zastanawia: gdzie w filmach powiedziano, że T-800 powstały w 2026 (terminator wiki tak twierdzi) czy 2027 ? Kyle tylko wspomina w T1, że T-800 jest czymś "nowym". W TS powstały pierwsze w 2018, ok. Ale cała fabryka poszła z dymem Uśmiech Może zajęło Skynetowi całe lata zrekonstruowanie nowych T-800, bez tych baterii (uczą się na błędach - nie ma baterii nie ma wybuchu fabryki Duży uśmiech ).

Co do przyszłości, ja mimo wszystko wole postrzegać timeline terminatora jako jedną pętle czasową, oraz przeznaczenie, którego nie można zmienić. Oczko

Odpowiedz
(29-06-2015, 15:02)szopman napisał(a): Juby, to się dzieję po T2 ! Oczko

No nieważne. Alternatywne wydarzenia.

(29-06-2015, 15:02)szopman napisał(a): Zawsze mnie to zastanawia: gdzie w filmach powiedziano, że T-800 powstały w 2026 (terminator wiki tak twierdzi) czy 2027 ?

W filmach? Nigdzie. Kyle tylko mówi, że to nowy Terminator, a w sieci wielokrotnie znalazłem informacje, że T-800 powstały w 2027 roku. Może w materiałach promocyjnych z lat 80tych, może w jakichś starych dokumentach, może ze scenariusza, a może od samego Camerona wyszła ta informacja. Nie wnikam, bo pasuje do tego co mówi Kyle w jedynce.

Odpowiedz
A więc w tym przypadku nie musi być powiedziane w filmie, ale w przypadku T-700 już tak ? Duży uśmiechD

Ale fakt, z wypowiedzi Kyle'a wynika jasno, że to model wypuszczony na przestrzeni kilku ostatnich lat Oczko Z tym że tak jak napisałem wczesniej, w 2018 mamy pierwszą fabrykę, w której produkuje się T-800. Infiltratora z żywą tkanką mamy dopiero prototyp. Wszystkie te Terminatory idą z dymem, w gruncie rzeczy z powodu tych baterii wodorowych. Wobec tego, mogło minąć X lat zanim Skynet dopracował Terminatora tak, żeby zasilać go czymś innym, a później zanim powstała nowa fabryka, która wyprodukowała nowe maszyny. To mogło zająć nawet te z 7-8 lat, także nie widzę tutaj jakieś ogromnej sprzeczności. To przynajmniej da się jakoś wyjaśnić.

Gorzej z babolami typu dzieci Connora, wiek Connora w T3, daty TSCC Uśmiech

Odpowiedz
Czy ktoś wie czy w Warszawie jest dziś jakiś nocny pokaz Terminatora? Tj. o 00:01?

Odpowiedz
(29-06-2015, 15:50)szopman napisał(a): A więc w tym przypadku nie musi być powiedziane w filmie, ale w przypadku T-700 już tak ? Duży uśmiechD

W Salvation masz centralnie powiedziane, że tam są T-800 i wyglądają w 100% jak T-800!!
Poza tym, już znalazłem skąd prawdopodobnie wzięło się info o dacie powstania serii 800 - z książek Terminator: The New John Connor Chronicles z początku XXI wieku. Tak więc cofam to co wcześniej napisałem, u Camerona nie było konkretnej daty powstania T-800.

(30-06-2015, 11:39)Super8 napisał(a): Czy ktoś wie czy w Warszawie jest dziś jakiś nocny pokaz Terminatora? Tj. o 00:01?

Use google.

A tak poza tym, fajnie to tak zrzynać sygnaturkę? Nawet samemu jej nie napisałeś tylko skopiowałeś moją i zmieniłeś 3 znaki (łatwo to poznać, bo ustawiłem sobie Arial x-small lekko pogrubiony).

Opinii o Genisys przybywa, w tym
https://twitter.com/DrewAtHitFix/status/615750862351130624/photo/1

Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon