The Terminator (1984) / Terminator 2: Judgment Day (1991) reż. James Cameron
Cytat: od początku w kampanii reklamowej było jasne, że Arnold gra postać pozytywną (w filmie jest to pokazane już po 30 minutach, więc trailer nie zdradzał żadnego ważnego twistu),

Dobrze, że oglądałem ten film po raz pierwszy nie wiedząc nic poza tym o czym mniej więcej była jedynka (którą obejrzałem dopiero później) i cały czas sądziłem że Arnold będzie zły aż do chwili, gdy się okazało, że jednak jest dobry Uśmiech Szczęka na podłodze.

Odpowiedz
Same here, tj. T1 widzialem pod koniec lat 80. w wieku lat pieciu, dwojke dopadlem od razu gdy sie pojawila na piracie, ale nie wiedzialem nic o fabule, wiec pierwsze zdziwko gdy Arnie mowi "padnij", potem lekko kwasna mina, ze tak latwo uszkadza przeciwnika, a na koniec mokre rajtuzy i oczy wychodzace z orbit w momencie zcalania sie T-1000

Byl tez jeden mega zawod, gdy Arnie zaraz po zalatwieniu T-1000 mowi, ze jest jeszcze jeden czip - przez ulamek sekundy spodziewalem sie kolejnej jatki, no ale mialem z 7-8. lat i chyba nie do konca ogarnialem. Potem T2/Aliens ogladalem priti macz raz dziennie (na zmiane) przez kolejne 2-3 lata Uśmiech
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Oglądając T2 po raz pierwszy byłem przekonany, że T-1000 jest nie do zajebania i że pozbyć się go mogą tylko zapobiegając wojnie i jego wysłaniu - nie pomyślałem tylko o tym, że gdyby to miało tak działać, to i Johna by musiało zlikwidować, no ale przy pierwszym seansie nie myślałem o tym, że wysłannik z przyszłości był jego ojcem - jedynki nie znałem, a to co było na ten temat w dialogach T2 bez jej znajomości jakoś za bardzo do mnie wtedy nie docierało.

T2 wykopał Batmana ze stanowiska mojego ulubhionego filmu i pozostał na nim przez jakiś rok, do czasu aż obejrzałem Aliens Uśmiech (ten się utrzymał dłużej, bo aż do premiery FOTR).

Odpowiedz
Pierwsze 40 minut Terminatora to scenariuszowe mistrzostwo świata. Przez ten okres nie pojawia się w filmie żadna przesłanka, która mogłaby jednoznacznie stwierdzić, że Arnold jest zły/dobry. Kiedyś rozkminiałem nawet czy taką sceną nie jest rozpiździaj motocyklistów w barze, ale wtedy pomyślałem, że nowy model jako perfekcyjny infiltrator nie chce robić zadymy i zabijać od razu wszystkich dookoła Uśmiech Wszystko wyjaśnia się dopiero w korytarzach centrum handlowego i słynnym "Get down!".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
"Get down!" pada szybciej, w 28 minucie w kinówce i w 33 w wersji rozszerzonej.

(06-07-2015, 22:40)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem czy było:

[Obrazek: giphy.gif]

Duży uśmiech

Nie było. Zajebiste. Duży uśmiech Teraz poproszę wersję z Emilią albo z Jaiem. Oczko

BTW, wczoraj po raz kolejny powtórzyłem T1. Co za film!!

Odpowiedz
Powtórzyłem sobie po raz nie wiem który Terminatory Camerona, przed seansem Genisys. Więc pierwsza część to wiadomo, klasyka kina, fantastyczny film i coś o czym się nigdy nie zapomina. Natomiast T2 to kompletne arcydzieło, film bez wad(tak, tak, wal się Gieferg), jeden z najważniejszych filmów w historii kina, coś co zmieniło kino s-f jak i kino akcji. Mistrzowskie efekty specjalne, do dziś robią wrażenie, genialne sceny akcji, świetne postacie, naturalne sceny dialogowe. Za ten jeden film nigdy nie powiem złego słowa na króla, choćby nakręcił i sto Avatarów.
Nic nowego na temat filmu nie napisałem, ale musiałem po prostu musiałem, niesamowite kino!
A teraz czas na GenisysUśmiech
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
[Obrazek: bravo.gif]

Ja T2 powtórzę najwcześniej w przyszłym tygodniu. Dziewczyna nigdy nie oglądała, a wie jak te filmy uwielbiam, więc chce żebym z nią obejrzał. T1 odebrała mieszanie, ciekawe jak z bardziej widowiskową dwójką.

Odpowiedz
Ja oglądałem wczoraj jedynkę (klasyk, wiadomo) a dzisiaj odpalam dwójkę, którą kocham, jest taka po prostu... fajna Uśmiech Klasyka, która nigdy się nie zestarzeje.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Niech ktoś doda do tematu ankietę T1 vs T2, bo chcę się przekonać, ile osób jest w moim obozie, tzn. T1.

Odpowiedz
I po kolejnym seansie dwójki. Film, który trwa 2 i pół godziny a czuję, że łyknąłem go w pół. Magia kina, pokłony dla mistrza Camerona.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(10-07-2015, 18:46)military napisał(a): Niech ktoś doda do tematu ankietę T1 vs T2, bo chcę się przekonać, ile osób jest w moim obozie, tzn. T1.

Na tym forum? Na pewno sporo (ty, Gieferg, Mental). A tak ogólnie, raczej bardziej lubiany jest T2 (więcej kultowych scen, większe widowisko, dzięki gigantycznemu budżetowi prawie nic się nie zestarzał). Ale czy to ważne, skoro oba to powszechnie uwielbiane arcydzieła?

Premiera Genisys na coś się przydała. Także krytycy przypomnieli sobie filmy Camerona, przez co T2 dostało kilka nowych opinii na RottenTomatoes i Metacritic. Na RT ma teraz 93% i 90% u Top Critics (chyba było mniej), a MTC podskoczyło z 68/100 do 75/100! Mała rzecz a cieszy. Oczko

T1 cały czas najbardziej lubiany przez recenzentów - maks na RT, a na MTC średnia spadła o jedno oczko do 83.

O Terminatorach przed premierą piątki przypomniało sobie również WatchMojo

Odpowiedz
Cytat:Ja T2 powtórzę najwcześniej w przyszłym tygodniu. Dziewczyna nigdy nie oglądała, a wie jak te filmy uwielbiam, więc chce żebym z nią obejrzał. T1 odebrała mieszanie, ciekawe jak z bardziej widowiskową dwójką.

Podobało jej się o wiele bardziej! Duży uśmiech

Po wczorajszej powtórce cofam to co napisałem w lutym. Bez wszystkich scen nieobecnych w wersji kinowej film praktycznie nic nie traci. Kupuję uzasadnienia Camerona czemu wyleciały w montażu i po raz kolejny powtarzam: wersja kinowa T2 najlepszą JEST (!) i tylko do niej zamierzam wracać.

A co do samego filmu to powtórzę się po raz kolejny - T2 nie jest bezbłędny (jak każdy film, duh!), ma kilka drobnych rys, ale są one niemal niewidoczne, bo giną w ogromie wspaniałości tego arcydzieła. Po wielu próbach w ostatnich pięciu latach, wiem że nie potrafiłbym ułożyć swojej listy ulubionych filmów typu Top10, ale jeśli ktoś zapytałby mnie o ten jeden jedyny ulubiony film prawdopodobnie odpowiedziałbym Terminator 2. Oglądam go odkąd pamiętam, widziałem niezliczoną ilość razy, po prostu żadnego innego filmu nie kocham tak jak tego. <3

PS
Batman w 1989 przetarł szlak swoją rewolucyjną kampanią reklamową, ale T2 miał jeszcze lepszą, na czele z najbardziej zajebistym plakatem filmowym ever
i mocarnymi zwiastunami, przede wszystkim teaserem wszech czasów "Making the Perfect Arnold" i finałowym "Same make, new mission".

Wracając do dyskusji, w którym roku toczy się akcja T2

Jeszcze jedna rzecz. T2 znam na pamięć, a mam przed sobą ogromną ilość filmów do nadrobienia i powtórzenia, dlatego robię sobie przerwę od arcydzieła Camerona dopóki nie zostanie wydane na blu-ray z porządnym transferem (oczywiście w wersji kinowej). Mam nadzieję, że nie przyjdzie mi czekać 10 lat. Język

Odpowiedz
Teaser T2 jest epicki ! Oczko
Ja też w tym roku zapoznałem swoją dziewczynęz serią o Terminatorze Uśmiech Chociaż wcześniej na ogień poszły bliższe mojemu sercu "Gwiezdne Wojny" Uśmiech
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Tak, przy okazji T-G. Czy w którymś terminatorze było powiedziane dlaczego "obrońców" wysyłano dokładnie w ten sam dzień a czemu nie dzień wcześniej, czy nawet tydzień?

Anyway -

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zajebista parodia/ reklama! Duży uśmiech Ale Page totalnie nie wyszła ta reakcja na nagiego Arnolda. Ciekawe czy będą puszczać przy kolejnych odcinkach WWE?

shamar - wystarczyło to wrzucić do jednego tematu i naucz się kopiować link do filmiku od początku, nie od połowy.

Odpowiedz
słabe to w chuj - nędzna podróbka oryginału, która nie zawiera w sumie nic względem reklamowanego towaru.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Lepszy 2029 niż w Genisys!

Odpowiedz
Tymczasem Terminator w dniu otwarcia w Chinach zarobił rekordowe dla produkcji z Hollywood 27,4 mln Uśmiech. Czyli co? Czekamy na sequel? Uśmiech

Odpowiedz
Jak spadki będą nieznaczne to szansa jest duża.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Nie wiem czy boxoffice mojo uwzględnia już chiński weened ale tam genisys zarobiło już 40 baniek (zakładając że zarobek zaczyna się od kwoty 2x155mln) tak więc wygląda na to, że dowiemy się kto wysłał kolejnego T-Arnie Uśmiech
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon