DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
http://www.batcave.com.pl/2015/10/plotki-kto-w-waznej-malej-roli-wystapi-w-wonder-woman/#more-15699
http://www.filmweb.pl/news/Wszystko%2C+co+chcieliby%C5%9Bcie+wiedzie%C4%87+o+%22Wonder+Woman%22-114135

DCEU ma zaledwie jeden film, a ja już mam go dość i zastawiam się co te głąby z Warnera kombinują. Serio każdy film tego uniwersum będą łączyć Batmanem? I serio musieli wprowadzać Wonder Woman do tego świata już w BvS, choć jej solowy film, który wejdzie do kin ponad rok później, będzie się toczył PRZED przyszłorocznym widowiskiem Snydera? Eh.

Odpowiedz
Masz dość i dlatego raportujesz każdy news i zdjęcie? :)

Dla mnie to obojętne, co za różnica w jaki sposób to wszystko ze sobą połączą? Najwyraźniej i na tym polu chcą się odróżnić od Marvela, ich wola.

Nie znam komiksów, ale z odcinków animowanego JL które widziałem (było ich może z 5) odniosłem wrażenie, że to właśnie Batman jest tam liderem. Być może mylne, no ale z drugiej strony znowu - fanbojstwo Man of Steela przysłania ci fakt, że to Batman bardziej obchodzi / interesuje większość ludzi, a nie Superman.

Odpowiedz
Mam dość tego co słyszę/ tego co robią z tym uniwersum, ale jestem zbyt wielkim fanem Batmana i Supermana żeby nie czekać i się nie interesować. Lepiej?

Liderem w animowanym JL był pan stojący przed szeregiem.
[Obrazek: 54.jpg]

Mimo mojego "fanbojstwa Man of Steela", dla mnie też Batman > Superman, ale czy z tego powodu musi być on pchany do każdego filmu DCEU? Nawet jeśli to nie ma za grosz sensu? Myślałem, że Batman powróci po latach żeby zmierzyć się z Supermanme w BvS, bo ten mu rozpieprzył budynek w finale MoS, teraz dopisują jakąś historię sprzed wydarzeń BvS, w której Batman też się znajdzie, bo inaczej Wonder Woman zarobiłaby mniej $$$.
Nie pasuje mi to.

Odpowiedz
(24-10-2015, 21:10)Mierzwiak napisał(a): Masz dość i dlatego raportujesz każdy news i zdjęcie? :)

Dla mnie to obojętne, co za różnica w jaki sposób to wszystko ze sobą połączą? Najwyraźniej i na tym polu chcą się odróżnić od Marvela, ich wola.
Wlasnie. Bedzie dobre to będzie dobre, a jak bedzie slabe to bedzie slabe. Trudno powiedziec co jest plotkami, co pierdololo, a co faktami. Poczekamy, zobaczymy.

Cytat:Nie znam komiksów, ale z odcinków animowanego JL które widziałem (było ich może z 5) odniosłem wrażenie, że to właśnie Batman jest tam liderem. Być może mylne, no ale z drugiej strony znowu - fanbojstwo Man of Steela przysłania ci fakt, że to Batman bardziej obchodzi / interesuje większość ludzi, a nie Superman.
Batman jest taktykiem, wiec kombinuje plany, ale ciezko powiedziec, ze jest liderem. W JL i JLU ładnie to bilansowali. Zwlaszcza w JLU. Ale w filmie nie mialoby sensu, zeby Batman byl jakimś konkretnym liderem. Dlaczego? Polecam marvelowska wersje Justice League, Supreme Power. :) Tam wszyscy leją na "Batmana", bo nie ma mocy i fajnie spuszczają cisnienie z jego batmanowej powagi i arogancji. Batman na pewno ma wiedze, ale Superman glupcem nie jest. Tak czy siak, robienie uniwersum wokół Batmana to strata okazji. Najlepszym, co miał Marvel to... brak najpopularniejszych postaci. Inaczej pewnie mielibysmy Spider-Mana czy Wolverine'a w kazdym filmie. ;)

Odpowiedz
Dzięki za wyprowadzenie z błędu, natomiast motyw szydzenia z Batmana jako jedynego nie-super ma fajny potencjał :)

Odpowiedz
Gal przygotowuje się do wejścia na plan Wonder Woman
[Obrazek: 12237143_1008379872568546_147894120_n.jpg]

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/PLOTKA%3A+Will+Smith+w+filmie+o+Batmanie-114826

Ciekawe kiedy wstawią tego solowego Batmana. Wydaje mi się, że najwcześniej w 2019 roku (80 rocznica pojawienia się tej postaci).

Odpowiedz
Dobry temat? Bylo?

X-Men meets Avengers w wersji DC.

Nie znam sie, nie oceniam :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Te dwa anioły skaczą żeby się pocałować? Bo jeśli to walka to wygląda mega kretyńsko.

Odpowiedz
Widziałem ten zwiastun i radzę nie tykać. Wywołuje raka mózgu:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
http://collider.com/new-suicide-squad-trailer-release-date-the-cw/

19 stycznia 2016r. podczas specjalnego 30 minutowego programu DC Films Presents: Dawn of the Justice League, zaprezentowany zostanie:
- nowy zwiastun "Suicide Squad"
- pierwszy materiał z "Wonder Woman"
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I nie można było poczekać do tego 19 stycznia z trzecim zwiastunem DoJ i zrobić go porządnie, bez wiejskiego montażu pod muzykę i spoilerowania kto będzie final bossem?

Odpowiedz
Możliwe, że Amber Heard zagra w Justice League i Aquamanie jako Mera:

http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/amber-heard-talks-star-aquaman-848622?facebook_20160113
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Uaaa..

Zaskoczony jestem. Myślałem, że etnicznie przerobią tą postać, podobnie jak Aquamana =/
Aktorka z niej średnia, ale przynajmniej byłoby na co popatrzeć. Ponadto nikt mi nie wmówi, że taką postać powinna grać osoba o skillu Meryl Streep... Niech już będzie ta Amber.

Odpowiedz
Meh.

Przypomnienie o nowych materiałach w przyszły wtorek

Odpowiedz
[Obrazek: CZGA6C6W0AAHuX5.png]

Art towarzyszący temu wydarzeniu dotyczącego DCEU.

Odpowiedz
Tylko jedna kobitka w składzie JLA? Szkoda, zwłaszcza że Flash mi jest tam zupełnie niepotrzebny.

Odpowiedz
Nie znam drugiego gościa od lewej (zgaduję, że jakiś Cyborg, ale nie wiem co to za jeden) za to brakuje mi tu Lanterna, no ale po filmie z 2011 roku to może i lepiej zachować go na później :P

Cytat:Tylko jedna kobitka w składzie JLA?

A są w DC Universe jakieś inne? :)

Odpowiedz
Za szybko to wszystko...

Chętniej bym zobaczył jakiś solo film o FLash'u i Batmanie, a nie tak od razu Justice League, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Odpowiedz
(19-01-2016, 19:57)Juby napisał(a): Tylko jedna kobitka w składzie JLA? Szkoda, zwłaszcza że Flash mi jest tam zupełnie niepotrzebny.

NAWET TAK NIE BLUŹNIJ! To jedna z czołowych postaci "JL". Do tego musi ktoś tam być, kto rozrusza to towarzystwo i pożartuje sobie z Batmana.. Flash będzie stanowić bardzo dobry kontrast dla reszty teamu.
Co do kobiet, to raczej się tego spodziewałem. Ta grupa zawsze charakteryzowała się przewagą mężczyzn. Należy dodać, że DC nie ma za dużo ciekawych superheroin.. Na Hawkwoman zdecydowanie za wcześnie w pierwszym filmie. Black Canary mogłaby być postrzegana jako rip-off Black Widow, choć może pojawi się w filmie, nie koniecznie w grupie..

Wszystko wskazuje na to, że dostaniemy jeszcze Merę, która prawdopodobnie będzie rekompensować brak drugiej, kobiecej postaci w grupie.

(19-01-2016, 21:19)Szpeku napisał(a): Za szybko to wszystko...

Chętniej bym zobaczył jakiś solo film o FLash'u i Batmanie, a nie tak od razu Justice League, ale zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Dajcie żyć temu Batmanowi... Miał 3 filmu u Nolana. Dostał pół filmu Snydera. Jego solowa produkcja jest w tym momencie zbędna. Solowy Flash czy GL przed "JL" mógł za to nie pasować do pomysłu na przeskok fabularny z "BvS" do "JL", jeśli np. JL będzie dość bezpośrednią kontynuacją "BvS".

Niemniej, martwi mnie bardzo brak Green Lanterna na tym concept-arcie i w wypowiedziach Snydera o "JL". To źle wróży. Wiem, że poprzedni film był wtopą, a przy "Avengersach" Whedon darował sobie komiksowych współzałożycieli Pyma/Wasp i wszystko było git. Ale... danie do teamu Cyborga, postaci nudnej zarówno pod względem charakteru jak i prezencji supermocy, przy jednoczesnym olaniu Jordana to, delikatnie mówiąc, kuriozum.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości