DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Nie jestem fanem Nolana, bo choć lubię te filmy (choć tdkr ssie), to jednak sama koncepcja ograniczała postać i jej świat, dla mnie świat batmana musi mieć trochę elementów nadprzyrodzonych i nutkę szaleństwa, co było czuć u Burtona czy gier z serii arkham, atmosfera i tyle.

Ale już nawet nie chodzi o solowy film z Batmanem, po prostu MOS nie był dobrym początkiem, niczego nie rozpoczął, potem zapowiedzieli BvS i mówią o batmanie jako miejskiej legendzie i spoko, to brzmi fajnie, ale potem dodają i WW i Aquamana i film o Suicide Squad i niedługo potem Justice League, nie widzę w tym za bardzo planu, ale zobaczymy jak wyjdzie, bo dla mnie BvS to praktycznie pierwszy film DCCU :P

Odpowiedz
Wiem, że Flash to jedna z czołowych postaci DC, ale:
1. Ma swój obecnie wyświetlany serial.
2. Jego umiejętności są mało istotne dla drużyny. Jest superszybki, a Superman jest super szybki + mnóstwo innych umiejętności. Tak, wiem że Flash był od niego jeszcze szybszy, ale "jeszcze szybszy gość" w takim składzie jest dla mnie autentycznie niepotrzebny.

No ale jeśli wypadnie tak dobrze jak w animowanej JLA to nie będę narzekał.

(19-01-2016, 20:29)Gieferg napisał(a): Nie znam drugiego gościa od lewej (zgaduję, że jakiś Cyborg, ale nie wiem co to za jeden) za to brakuje mi tu Lanterna, no ale po filmie z 2011 roku to może i lepiej zachować go na później :P

Cyborg. Znam go tylko z Teen Titans, sympatyczna postać. Prawdopodobnie zaliczy cameo już w BvS.

(19-01-2016, 20:29)Gieferg napisał(a): A są w DC Universe jakieś inne? :)

Hawkgirl. Zatanna mogłaby być.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Danny+Trejo+jako+Lobo-115364

Fajnie jakby DC odpowiedziało Marvelowi na Deadpoola i zrobiło swoję eRkę. Hard eRkę :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Cytat:1. Ma swój obecnie wyświetlany serial.

Ktoś to ogląda? :P Zdaje się, że niepowiązane z filmami, nie?

Cytat:Jest superszybki, a Superman jest super szybki + mnóstwo innych umiejętności.

To już faktycznie jest argument. Ale w sumie Wonder Woman też by można na tej zasadzie uznać za zbędną, nie?
W ogóle zawsze miałem problem z Justice League (z tym że ich nie znam, nic nei czytałem ani nie oglądałem), właśnie przez to, że w jej skład wchodzi Superman. W sumie na co komu ta cała reszta?

Cytat:Hawkgirl. Zatanna mogłaby być.

Nie znam.

Odpowiedz
+70 letni Trejo na Lobo? Yyyy... nie.

Odpowiedz
Film o Lobo chętnie bym zobaczył, ale R-rated, w innym wypadku GTFO.

Aha, powinien go zagrać Momoa, no ale cóż...

Chętnie zobaczyłbym to:
[Obrazek: 2193526-superman_vs_lobo.jpg]

A przy okazji - jak to jest z siłą Lobo? Bo choć zawsze spuszcza wszystkim wpierdol, jakoś nie zetknąłem się z tym, żeby, powiedzmy - podnosił jakieś wielkie ciężary.

Odpowiedz
(20-01-2016, 14:41)Pelivaron napisał(a): http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Danny+Trejo+jako+Lobo-115364

Fajnie jakby DC odpowiedziało Marvelowi na Deadpoola i zrobiło swoję eRkę. Hard eRkę :D
Szkoda, że Trejo ma metrpińcdzisiont w kapeluszu. :P

Odpowiedz
No i ma już 70+ na karku, więc takiej roli mu nie powierzą :P

Odpowiedz
DC Strikes Back!

Poza nowymi materiałami z BvS, Suicide Squad i Wonder Woman, przedstawiono również pozostałych trzech członków JLA i krótką zapowiedź Green Lantenr Corps.

Odpowiedz
Nie no na bogato, pokazali wszystkim kadry z komiksów.... WTF? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Też o tym pomyślałem jak to zobaczyłem. Dla mnie żenada, zwłaszcza jak się popatrzy na tytuły filmików.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie wiem po co w ogóle tam Kevin Smith z tym drugim gościem, oczekiwałem czegoś ciekawego, a dostałem pobieżny opis bohaterów z wikipedii, parę kadrów z komiksów i parę niewyraźnych concept-art'ów... mogli po prostu pokazać trailer Suicide Squad i tyle :P

Odpowiedz
Pewnie tak.

Mi się podoba takie krótkie wprowadzenie dla nieuświadomionych, kim właściwie są ci bohaterowie. Nie ogarniam czego się spodziewaliście, materiałów z filmów, których jeszcze nie ma, a pracę nad nimi rozpoczną się najwcześniej w przyszłym roku?

Pełny dokument jest już w sieci

Odpowiedz
Czego oczekiwałem? jakiegoś omówienia uniwersum, od początku MOS do powstających filmów i tych zapowiedzianych, jakieś ciekawostki z planu, jak zapatrują się na filmy i seriale na podstawie DC, co z JLD i Shazam, no takie tam.. "błahe" rzeczy :)

Odpowiedz
(21-01-2016, 14:27)Szpeku napisał(a): Czego oczekiwałem? jakiegoś omówienia uniwersum, od początku MOS do powstających filmów i tych zapowiedzianych

Było. MoS otworzyło drogę, szykuje się BvS, Suicide Squad, potem Wonder Woman (każdemu poświęcono chwilę uwagi i podano datę premiery), podano też skład JLA i zaprezentowano krótkie wprowadzanie nowych bohaterów. Oczekiwałeś, że w 20 minutowym dokumencie opiszą ci plan na całą pierwszą fazę, jak nawet nie wiedzą czy Wonder Woman im się sprzeda i część z tych filmów nie wyleci do kosza?

(21-01-2016, 14:27)Szpeku napisał(a): jakieś ciekawostki z planu

Z planu filmów, które jeszcze nie powstają? Okej, na pewno wybudowali już plany żeby wypuścić z nich ciekawostki do tego materiału.

(21-01-2016, 14:27)Szpeku napisał(a): jak zapatrują się na filmy i seriale na podstawie DC

Zapatrują się tak, że budują własne kinowe uniwersum. :P Co mieli jeszcze dodać skoro dopiero skończyli dwa filmy?

A o serialach to chyba nie w dokumencie o KINOWYCH produkcjach DC.

(21-01-2016, 14:27)Szpeku napisał(a): co z JLD i Shazam, no takie tam.. "błahe" rzeczy :)

Nie wiem co to JLD oznacza, a Shazam jest w dalekich planach i nie ma być go w składzie JLA, nawet nie wiadomo czy zalicza się do DCEU, więc jego nieobecnośc jest zrozumiała.

Coś jeszcze?

Obejrzałem całość i bardzo mi się podoba. Podjarałem się tym universum, wszystkie zaprezentowane fragmenty bardzo fajne, nawet BvS, które pozostawiło złe wrażenie po ostatnim trailerze, wygląda fajnie. Tylko ciągle jarający się jak dzieciak Kevin Smith wkurzał.

Odpowiedz
Otrzyj resztki śliny z podbródka i kontynuujmy.

Skoro już w produkcji są filmy o budżetach idących w setki milionów z drogą kampanią reklamową, to już mają konkretne plany bo inaczej nie ryzykowaliby po średnio przyjętym MOS, tworzenie wysokobudżetowych filmów i budowania tego uniwersum w mediach.
Ciekawostki z planu filmów które powstały, a nie które jeszcze nie rozpoczęły zdjęć O_o
No i tak, nie będą mówić o serialach skoro to filmowe uniwersum, ale będą je reklamować a kanale o tych serialach, make sense :)

JLD, oznacza Justice League Dark, ten film który "robił" Del Toro, a skład podali do JL, a nie do Justice League of America który jest inną drużyną :)

Czy coś jeszcze? tak :)
[Obrazek: pqoYJhu.gif]

Odpowiedz
MAN OF STEEL

Total Lifetime Grosses
Domestic: $291,045,518
+ Foreign: $377,000,000
= Worldwide: $668,045,518

IRON MAN

Total Lifetime Grosses
Domestic: $318,412,101
+ Foreign: $266,762,121
= Worldwide: $585,174,222

W BO DC zaczęło mocniej niż Marvel (choć w USA trochę słabiej). Zobaczymy jak wypadną porównania po kolejnych filmach, ale mają pewniaków, których Marvel na starcie nie miał (poza Iron Manem, którego sukces nie był raczej z tych pewnych, żaden z ich bohaterów nie zawojował BO w pierwszej fazie). Jeśli WW czy Aquaman nie wypalą zawsze mogą pójść bardziej w Batman & Superman Universe.

Odpowiedz
(21-01-2016, 14:52)Szpeku napisał(a): Skoro już w produkcji są filmy o budżetach idących w setki milionów z drogą kampanią reklamową, to już mają konkretne plany bo inaczej nie ryzykowaliby po średnio przyjętym MOS, tworzenie wysokobudżetowych filmów i budowania tego uniwersum w mediach.

Oczywiście, że mają plany. Są to
- Batman v Superman zapowiedziane na 25 marca
- Suicide Squad zapowiedziane na 5 sierpnia 2016
- Wonder Woman zapowiedziana na czerwiec 2017
- Juctice League zapowiedziane na 2017
- późniejsze solowe filmy o Aquamanie, Flashu, Cyborgu i Green Lantern Corps. zapowiedziane na późniejsze lata.

I o tym wszystkim było. Czego konkretnie jeszcze chciałeś?

(21-01-2016, 14:52)Szpeku napisał(a): Ciekawostki z planu filmów które powstały, a nie które jeszcze nie rozpoczęły zdjęć

W 20 minutowym programie, od którego oczekiwałeś więcej informacji o wszystkich zapowiadanych filmach (w sumie dziesięciu!) chciałeś ciekawostki z planu o BvS - który za dwa miesiące będzie w kinach(!), Suicide Squad - którego pokazali nowy zwiastun i wypowiadała się obsada, i Wonder Woman - do której zdjęcia trwają i dostałeś pierwsze materiały z planu?

Jak mieliby tego tyle zmieścić i przede wszystkim o jakie ciekawostki ci chodzi? Spodziewałeś się dodatków na blu-ray dołączonych przed wypuszczeniem filmu?

(21-01-2016, 14:52)Szpeku napisał(a): No i tak, nie będą mówić o serialach skoro to filmowe uniwersum, ale będą je reklamować a kanale o tych serialach, make sense :)

To miał być sarkazm? Bo to ma sens. Materiał o kinowym uniwersum DC puścili na kanale, gdzie fani DC oglądają swoje seriale, zaraz po nowym odcinku Flasha.

(21-01-2016, 14:52)Szpeku napisał(a): JLD, oznacza Justice League Dark, ten film który "robił" Del Toro, a skład podali do JL, a nie do Justice League of America który jest inną drużyną :)

Justice League Dark było kiedyś w planach, obecnie nie istnieje, nie ma go w zapowiedziach DCEU i nie spodziewałem się, że ktoś oczekiwał wzmianki o tym nieistniejącym projekcie w tym materiale.

Coś jeszcze x2?

(21-01-2016, 14:56)Gieferg napisał(a): W BO DC zaczęło mocniej niż Marvel (choć w USA trochę słabiej).

MoS miał 3D, IMAXy, wyższą średnią cen biletów w Stanach ($8,13 do $7,18) i dużo większy budżet produkcji. Nie powiedziałbym, że zaczęło mocniej.

Odpowiedz
Wiesz... dyskusja z tobą, jest jak ping pong, zamiast napisać co myślisz, bawisz się w cytowanie po zdaniu i za punkt honoru postawiłeś sobie oświecanie cały ciemnogród, nawet gdy nie masz racji to próbujesz wypełznąć z gnoju by mieć swoje na wierzchu, spoko,, czy coś jeszcze? tak, rodzice są pewnie z ciebie dumni, taki landrynek im wyrósł :)

Odpowiedz
Lepiej zacznij się przyzwyczajać, bo to tutaj standardowa procedura. Na razie wygląda na to, że dostałeś zadyszki już podczas rozgrzewki :)

Cytat:MoS miał 3D, IMAXy, wyższą średnią cen biletów w Stanach ($8,13 do $7,18) i dużo większy budżet produkcji. Nie powiedziałbym, że zaczęło mocniej.

Przy porównaniu drugich filmów nie powinno być wątpliwości ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości