Ankieta: Która część serii jest najlepsza?
The Fast and the Furious
2 Fast 2 Furious
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast Five
Fast & Furious 6
Furious 7
The Fate of the Furious
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Szybcy i wściekli
Uniwersum! UNIWERSUM! UNIWERSUM!!!

Ale serio, spin-off koncentrujący się na postaci Rocka witam with arms wide open.

Czekam na ogłoszenie daty premiery cross-overu z Jurassic World. Jak szaleć, to szaleć, bo co może być lepsze niż pościg na autostradzie między dinozaurami?

Cytat:Za mało rozciągnęli i wydoili tę markę? Chcą jeszcze więcej hajsu?

Bardzo to dziwne, nie?

Cytat:Można odpuścić, chyba, że wrócą do korzeni - tj. wyścigów stuningowanych samochodów.

Wtedy odpuszczam od razu.

Odpowiedz
Taki powrót do korzeni, biorąc pod uwagę to, w jakim kierunku podążyła ta seria, byłby strzałem w stopę i zwykłym idiotyzmem.

Odpowiedz
Obecna formuła pozwala bić rekordy kasowe, ale wróćmy do korzeni, żeby znów zarabiać 200 baniek/film i zadowolić niszowego odbiorcę.

Odpowiedz
Wrócą do korzeni czy nie, zrobią spin-offa z Hobbsem czy nie, wiarygodność i związek przyczynowo-skutkowy został zburzony w tych filmach i odbije się to na kolejnych. Nie zrobią np. znowu filmu o pocącym się Hobbsie, wpadającym w zasadzkę a kolejny o nieśmiertelnym Hobbsie skaczącym wozami strażackimi po dachach czyli nieoglądalne gówno.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czyżby Rock czytał już scenariusze kolejnych filmów?

http://radaronline.com/celebrity-news/the-rock-battle-depression/

Odpowiedz
Oj, Mierzwiak, przeciez jasno mowi, ze to bylo lata temu. :) Wtedy mial wciaz przed soba swoj najlepszy film, Rundown, wiec mogl nie miec swiadomosci, ze bedzie super.

Odpowiedz
(17-11-2015, 16:58)nawrocki napisał(a): Taki powrót do korzeni, biorąc pod uwagę to, w jakim kierunku podążyła ta seria, byłby strzałem w stopę i zwykłym idiotyzmem.
Seria zaczęła zarabiać monstrualną kasę od kiedy na dobre porzucili wyścigi, więc absolutnie się nie spodziewam, żeby do nich wrócili. Chociaż bym chciał.

Odpowiedz
Skok "między wieżowcami" nie był CGI :)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przecież we fragmentach o numerach kaskaderskich sprzed pierwszego trailera były już pokazywane urywki pokazujące, że dużą cześć skoku nakręcili naprawdę. Odkryłeś to po ponad roku. :P

Ten clip przypomniał mi jak głupim filmem jest F7. Nie przez absurdalnie przegięte akcje (które mnie bawią), ale przez debilizm scenariusza. James Wan chciał żeby Jason wbił się na imprezę i zaczął strzelać, no to go wstawili. A jaki to ma sens i uzasadnienie fabularne? Żadnego. :P Zresztą cała ta miszynimposibulowa akcja w Abu Zabi jest tak głupio uzasadniona fabularnie i zbędna w tym filmie, że nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ją wycieli.

Liczę na jakąś promocję na blu na święta. Jak wydanie w zwykłym pudełku zejdzie poniżej 50 zł to kupię i zrobię powtórkę.

Odpowiedz
Cytat: A jaki to ma sens i uzasadnienie fabularne? Żadnego.
Przecież w takim filmie sens i logika fabuły jest tak samo potrzebna jak realizm przy pościgach, scenach akcji. Ważniejsze, że są ładne widoczki, dupeczki, samochody i jest efektownie.

Odpowiedz
1. obejrzyj 7em części w kinie
2. zarzekaj się, że film jest głupi i już 8mej nie obejrzysz w kinie
3. no chyba że będzie fajny zwiastun albo dupeczki.
4. dziw się dlaczego twórcy ciągną to dalej, przecież 7 części by wystarczyło
5. domagaj się powrotu do korzeni
6. brak profitu

Ja tam się cieszę, że będą kolejne części, za połowe honorarium z części 8 Vin sfinansuje ze dwa filmy o riddicku :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(23-11-2015, 13:19)Juby napisał(a): Zresztą cała ta miszynimposibulowa akcja w Abu Zabi jest tak głupio uzasadniona fabularnie i zbędna w tym filmie, że nie wiem czy nie lepiej by było gdyby ją wycieli.

Szejkowie posmarowali więc nakręcili tam. Nie wiem, po co ale kto im zabroni.

Odpowiedz
[Obrazek: 0Si3kfl.jpg]

Wywiad z gościem od efektów z WETA na temat cyfrowego Paula:

https://www.fxguide.com/featured/furious-7s-most-stunning-effect-paul-walker/

Odpowiedz
Vin podał daty kolejnych filmów:

[Obrazek: MGEggGW.jpg]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
A więc jednak. Będzie nie 9, a aż 10 filmów tej serii!

Jeśli powrócą jakościowo do funu z części 5-6 to nie mam nic przeciwko żeby co dwa lata oglądać dalsze losy tej ekipy. Choć po słabszej siódemce (do dziś nie powtórzyłem i nie kupiłem na blu) moje parcie na kinowe seanse kolejnych filmów zdecydowanie zmalało.

Oby The Rock powrócił w większej roli!

Odpowiedz
Mnie osobiście nie podeszła ta zmiana klimatu i skupienie się na "akcja, rodzina, absurd, rodzina, akcja". Pewnie obejrzę kolejne części, ale to takie oglądanie filmów klasy b z dużym budżetem, bo nawet mnie ta akcja nie bawi typu "skakanie przez autostradę z rozpędzonego auta naprzeciw czołgu, blokowanie startu wielkiego samolotu, skakanie autami na spadochronach, skakanie autami z jednego wieżowca do drugiego".

Serio... pamięta ktoś pierwszą część i jak Dom dachował? ledwo wyszedł z auta z wybitym barkiem xD

Odpowiedz
Serio ;O Fast Five było jeszcze całkiem spoko, szóstka była już totalnym przegięciem z głupotą (legendarny niekończący się pas na lotnisku), siódemka to już było dno (nie dotrwałem do końca filmu). Serio z tego się już zrobił serial :D Po prostu przedłużyli sezon o 3 odc. ; )
Ostatnie dwie części mnie zawiodły na maxa, ale dam pewnie tej serii jeszcze szanse i obejrze w 2017 kolejną odsłone tej franczyzy.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Serio.
http://www.boxofficemojo.com/franchises/chart/?id=fastandthefurious.htm

Ta seria ma się tak dobrze, że nie dziwi mnie ta decyzja. Wprawdzie wielokrotnie już od 2013 mówiło się o 9 filmach (trzy trylogie), ale rozumiem, że po gigantycznym sukcesie siódemki postanowili pociągnąć to o jeden film dłużej, zwłaszcza, że wyjdzie on na 20-lecie pierwszej części, co pewnie podniesie jeszcze trochę jego wyniki finansowe (ostatnia część, 20 lat minęło, nostalgia).

Odpowiedz
Zastanawia mnie jak wgl jest z latami w tej serii. Jak wiemy, Toyko Drift dzieje się powiedzmy, miedzy 6 i 7. Wobec tego jaki rok mamy w tych filmach? Tokyo Drift kręcone jakoś w 2005-6(?), Furious 7 2015. Wobec tego TD dzieje się w 2015 ? :D Czy któregoś z twórców to wgl obchodzi ? :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Oficjalny timeline był podawany przed premierą siódemki. Poszukaj sobie.

Z tym, że i tak jest do d. bo TD toczy się chyba w 2013, a telefony komórkowe wszyscy mają jak z 2006. :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości