Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
Tam gdzieś było napisane, że film robili już w 2013. Mamy 2016. Czyli albo to crap, który kręcili w kawałkach albo leżało na półce 2, 3 lata.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wujaszek Buck niegdyś grany przez Johna Candy'ego (oraz Kevina Meaneya) w nowej wersji :)

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wiecie co by się działo, gdyby zrobili białą wersję The Fresh Prince of Bel-Air?

Odpowiedz
Kolejne Baltimore ;)

Odpowiedz
(03-03-2016, 22:02)Mental napisał(a): JJ dumnie kroczy na czele pochodu, niosąc kaganek oświaty.

Idealnie JJ wpisuje się w feministyczną politykę Disneja, a jak o tym wspomniałem, to wszyscy wielce zdziwieni ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(29-04-2016, 12:43)Phil napisał(a): Wszyscy byli zdziwieni, gdzie jest problem.

Nie. Negowali sam fakt, a nie to czy to problem czy nie.

Odpowiedz
(29-04-2016, 12:52)Negatywny napisał(a): Nie. Negowali sam fakt, a nie to czy to problem czy nie.

Gówno prawda. Tego, że Disney ma obecnie zacięcie feministyczne, nikt nie negował, bo przecież ta firma oficjalnie się tym chwali (poza tym więcej filmów, przy których produkcji myśli się też o kobietach nie jest przecież problemem z definicji. Wszystko zależy od konkretów, co, gdzie, jak, kiedy i w jakim filmie). To co negowaliśmy to Twoje daleko idące wnioski o tym, że to zacięcie objawia się dyrektywą firmy, że postacie kobiece muszą być na 100% we wszystkim lepsze od mężczyzn i że Felicity w Rogue One na bank będzie drugą Rey, a także to czy Disney'owska bajka ala Frozen czy Maleficent, w których księżniczki nie potrzebują księcia, to jest coś o co warto sobie szaty drzeć.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Gówno prawda. Chyba w innych wątkach byliśmy jak tak.

Odpowiedz
No najwyrazniej.

Odpowiedz
"Vaiana" jest rasistowska :).
https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zealand/fat-maui-outrage-kiwi-mp-slams-disneys-obese-depiction-wrong

Najpierw Pocahontas jest rasistowska pokazuje stereotypowych Indian, potem Disney cenzuruje dawne kreskówki, bo rasistowskie, teraz "Vaiana" promuje grubych.

Odpowiedz
Z tych trzech rzeczy promocja grubasów jest najgorsza :)

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/OSCARY%3A+Wi%C4%99cej+kobiet+i+przedstawicieli+mniejszo%C5%9Bci+rasowych-118252

Dobra zmiana w Holiłud, choć rasa kaukaska jeszcze się trzyma.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Super zmiana, teraz wiadomo, że każda kolejna ceremonia będzie gorsza od poprzedniej (choć ciężko będzie przebić ostatnie dwie).

Odpowiedz
Internetowi Social Justice Warriors, konkretnie ci udzielający się w komentarzach na /Film, to zabawne istoty są. Miałem ostatnio dwa starcia:

1) Przy okazji Warcrafta i kiepskiej, ponoć, roli Pauli Patton rzuciłem pytanie, czy ona kiedykolwiek była w czymś dobra, zaznaczając, że nie mam na myśli tego jak dobrze wyglądała w czwartej części Mission. Jeden osobnik strasznie się tym oburzył, pytał jakim prawem poruszam kwestię jej wyglądu wyzywając mnie od seksistowskiego dupka, w końcu zszedł na temat mojego życia seksualnego. Gdy zapytałem czy widział Ghost Protocol, gdzie jest cała sekwencja oparta na tym jak Patton tam wygląda, i czy widział jaki ma strój i sexy pozę na plakacie Warcrafta, w odpowiedzi otrzymałem jakiś bełkot na temat mojego penisa a na koniec - na disqus mam avatar z Catwoman - dowiedziałem się, że Batman Returns ssie. Ostro.

2) Przy okazji Ghostbusters napisałem, że powodem hejtu nigdy nie była kobieca obsada jako taka, tylko konkretnie reżyser tego filmu, konkretna obsada i sam fakt rebootowania kultowych filmów. W odpowiedzi polecono mi użycie google i wyszukanie hasła "Ghostbusters all-female cast controversy" co też uczyniłem, ale zadałem sobie trud poczytania komentarzy pod artykułami. Piszę więc oburzonemu obrońcy kobiet, by nie łykał jak bezmózgi zombie kitu jaki wciskają media, tylko też poczytał sobie wypowiedzi ludzi. Odpowiedź? Jestem trollem :)

Odpowiedz
Co to jest "/Film"?
Coś na Reddit?

Ha... Słashfilm. Załapałem
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(30-06-2016, 20:09)Mierzwiak napisał(a): Internetowi Social Justice Warriors, konkretnie ci udzielający się w komentarzach na /Film, to zabawne istoty są. Miałem ostatnio dwa starcia:

1) Przy okazji Warcrafta i kiepskiej, ponoć, roli Pauli Patton rzuciłem pytanie, czy ona kiedykolwiek była w czymś dobra, zaznaczając, że nie mam na myśli tego jak dobrze wyglądała w czwartej części Mission. Jeden osobnik strasznie się tym oburzył, pytał jakim prawem poruszam kwestię jej wyglądu wyzywając mnie od seksistowskiego dupka, w końcu zszedł na temat mojego życia seksualnego. Gdy zapytałem czy widział Ghost Protocol, gdzie jest cała sekwencja oparta na tym jak Patton tam wygląda, i czy widział jaki ma strój i sexy pozę na plakacie Warcrafta, w odpowiedzi otrzymałem jakiś bełkot na temat mojego penisa a na koniec - na disqus mam avatar z Catwoman - dowiedziałem się, że Batman Returns ssie. Ostro.

2) Przy okazji Ghostbusters napisałem, że powodem hejtu nigdy nie była kobieca obsada jako taka, tylko konkretnie reżyser tego filmu, konkretna obsada i sam fakt rebootowania kultowych filmów. W odpowiedzi polecono mi użycie google i wyszukanie hasła "Ghostbusters all-female cast controversy" co też uczyniłem, ale zadałem sobie trud poczytania komentarzy pod artykułami. Piszę więc oburzonemu obrońcy kobiet, by nie łykał jak bezmózgi zombie kitu jaki wciskają media, tylko też poczytał sobie wypowiedzi ludzi. Odpowiedź? Jestem trollem :)
Na Slashfilm trudno o innych komentatorów. Choc lubie ich odwiedzac dla niusów to swiatopogladowo nie odstaja od reszty Internetu. Lubie czasem posluchac ich podcasty /Filmcast i A Cast of Kings (o Grze o Tron), ale latwo w nich o swiatopogladowego raka. Zwlaszcza w przypadku ACoK, gdzie oczywiscie musza wejsc kwestie traktowania kobiet i seksizmu, ktore poruszac Joanna Robinson z mocno feministycznym swiatopogladem. I nie byloby w tym nic złego, gdyby dopuszczano do głosu jakis kontrujący głos w dyskusji - niestety, komentarze wyłaczono, bo ludzie się spierali z Joanną o przedstawienie jednej sceny gwałtu w serialu, a Dave Chen, który jest wspólprowadzacym zwykle w podcastach przytakuje i wydaje sie byc bardzo miłym gościem - i przy tym za miłym by zaproponowac jakies inne spojrzenie. I tak na przykład przy rozmowie o "Gone Girl" (gdzie oprocz Jeffa Canety była jeszcze wspomniana Robinson) wtrącono do rozmowy seksizm i okrutnych mizoginistów z GamerGate. Mnie to boli, bo te dyskusje są szalenie jednostronne i nigdy nie są otwarte na kontrargumenty czy inne spojrzenie. Tak samo jest własnie w komentarzach, tak jak mówisz, Mierzwiak.

Duza stratą dla strony jest brak Adama Quigley, który choc tez skłaniał sie swiatopogladowo na lewo to był przy tym całkiem inteligentny i nierzadko podważał pewne przyjmowane za normę tezy (na swoim tumblrowym blogu ma swietny tekst o kobietach-reżyserach w kontrze do pierdól, które wypisywała szalona lewaczka - bo trudno jej zachowanie nazwac normalnym czy wyważonym - Lexi Alexander). W odroznieniu od reszty podcastowej obsady miał osobowość i mocne własne zdanie.

Odpowiedz
Joł, Mierzew. Masz jakieś linkasy :)

Odpowiedz
George Takei, prywatnie gej i działacz na rzecz LGBT, krytykuje nowego Star Treka za... treści homoseksualne :)
 http://ichabod.pl/niefortunny-hold-sulu-i-jego-orientacja/

Odpowiedz
Nie, nie za ro krytykuje.

Odpowiedz
http://deadline.com/2016/07/chiwetel-ejiofor-in-talks-mary-magdalene-will-play-peter-the-apostle-1201785939/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon