DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Przeszkadza ci, ze odpisalem na twoj post? Moze powinieneś wrócić do bycia zbanowanym, zeby nie miec tego problemu? Nie zachowuj sie jak głuptas, Szpeku i nastepnym razem pisz na trzeźwo.

Odpowiedz
Napisałem to co myślę, zauważyłem jednak, że nie zgadzają się ze mną pewni userzy, więc uciąłem temat, a ty go dalej ciągniesz po co? bo zupełnie nie wiem, jak masz problem, pisz na pw, napisz do moderatorów, a swoje pobożne życzenia zostaw dla siebie, bo mnie to nie interesuje.
Przeszkadza mi to, że gdy widzę, brak sensu w dalszej dyskusji, to pojawia się ktoś kto nie potrzebnie go ciągnie, więc w sumie to tyle :)

Odpowiedz
(01-08-2016, 11:34)Juby napisał(a): Pierwsze reakcje z twittera po pokazach testowych Suicide Squad są mieszane. Czyżby DCEU miało dodać do kolekcji kolejną zieloną plamę na RT?

No cóż. Jeśli ktoś chce dołączyć to jest już petycja fan(boj)ów, którzy chcą zamknięcia rottentomatoes, ze względu na krytykowanie filmów DCEU:
https://www.change.org/p/rottentomatoes-com-shutdown-rotten-tomatoes XD

Odpowiedz
To muszą być marvelowskie trolle. Nie wierzę, że nawet piwniczne nerdy mogą być tak tępe.

Odpowiedz
(03-08-2016, 19:28)Kerev napisał(a): To muszą być marvelowskie trolle. Nie wierzę, że nawet piwniczne nerdy mogą być tak tępe.

Akurat trolling 4chana, który ma na celu ośmieszenie fanów DCEU i przedstawienia ich jako płaczków.

Odpowiedz
Mimo wszystko bolą mnie - fana Batmana, DC Comics i SuperCavilla - te recenzje. 2016 miał być rokiem kontrataku DC na kinowe uniwersum Marvela, które świeci triumfy od dobrych 8 lat. Tymczasem Marvel dalej odnosi same sukcesy, a DC zalicza dwa głośno zjechane przez krytykę i (prawdopodobnie) mieszanie przyjęte przez widzów, filmy, które sprawiają, że wcześniej mieszanie przyjęty MoS z 2013, wypada teraz przy nich jak świetny start dla uniwersum. :/

Ciekawe co przyniesie nam 2017? W JL zupełnie nie wierzę (bo to Snyder, i bo znowu przerabiano scenariusz i zmieniano koncepcję już podczas rozpoczęcia zdjęć), ale może Wonder Woman w końcu pokaże, że z DCEU jeszcze nie jest tak źle? :/

Odpowiedz
Zarówno przy Justice League jak i przy Wonder Woman, nie było jeszcze Johnsa przy sterach całego DCEU, wiec chyba dopiero Flash i Aquaman mogą być filmami bez bagażu "doświadczeń", tymczasem przy Jusitce League, resztką nadziei jest to, że jednak tylko Terrio pisał scenariusza i chyba od początku zdecydowano o lżejszym tonie, a to już coś... może będzie dobrze?... :(

ps: uwielbiam DC, czytam tylko komiksy od DC, z marvela mało co mi podchodzi, a tutaj taka lipa, że filmy marvela się udają, a od dc ssą :(

Odpowiedz
Ponoć szykują "MoS 2"

http://www.comicbookresources.com/article/report-man-of-steel-sequel-enters-active-development
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Byłbym absolutnie ZA, ale...

1. Jak chcą zrobić kolejnego solowego Supermana, skoro Snyder zabił Clarka Kenta? :/
2. Kto wyreżyseruje? Nie potrafię znaleźć odpowiedniego kandydata, a jestem przeciwny Snyderowi i wiem, że odpada (bo kręci JL, a w listopadzie zaliczy wypad z DCEU spowodowany chłodnym przyjęciem filmu, choć będzie to tłumaczone "zmęczeniem", bo nakręcił trzy megaprodukcie z bohaterami DC pod rząd i musi odpocząć).

Odpowiedz
Juby, ale przecież on wróci w JL, więc w czym problem ? :D

Na MoS 2 ani trochę nie czekam, jedynka była mega rozczarowaniem. Chociaż z drugiej strony, w BvS Superman jakoś lepiej mi już leżał. Może jakby dali jakiegoś ciekawego przeciwnika i nie wsadzali Clarkowi kija w dupe, to mogłoby być fajne. Wgl to oni już się chyba chwytają czegokolwiek, żeby to DCEU ratować. BvS i SS zostały zjedzone przez krytyków i wielu fanów, więc robią sequel jedynego filmu z tego uniwersum jaki im się jako-tako przyjął ; )
Co do reżysera - też nie bardzo wyobrażam sobie kogo by mogli zatrudnić.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Reżyser reżyserem, DC potrzebuje osoby, która zna komiksy i je kocha, rozumie kino rozrywkowe i będzie potrafiła utrzymać te wszystkie filmy w ryzach. Geoff Johns wyrasta na kogoś takiego i oby miał choć w połowie tak dobrą passę jak Kevin Feige.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(09-08-2016, 11:31)szopman napisał(a): Juby, ale przecież on wróci w JL, więc w czym problem ? :D

W tym, że chcę pełnoprawnego Supermana. Tymczasem Snyder po zrobieniu filmu o jego originie, podpiął pod niego DCEU, spychając eSa na drugi plan, streścił jego najważniejsze losy w BvS (Doomsday, Death of Superman) i uśmiercił Clarka, zabijając część mitu Supermana (polecam monolog Billa z Kill Bill 2).

Snyder w ogóle nie rozumie tej postaci, co udowodnił swoim tegorocznym filmem. Superman wróci w JL, ale póki co, wygląda na to, że nie na zbyt długo, no i skoro nie ma Clarka, będzie pewnie wyłącznie kolesiem do bicia w trakcie akcji. W ten sam sposób marnowany jest Thor w Avengersach, który poza kipiącą charyzmą i okazjonalnym żartem, pojawia się jedynie do bicia podczas akcji i znika na koniec każdego filmu. :P

(09-08-2016, 11:31)szopman napisał(a): Na MoS 2 ani trochę nie czekam, jedynka była mega rozczarowaniem. Chociaż z drugiej strony, w BvS Superman jakoś lepiej mi już leżał. Może jakby dali jakiegoś ciekawego przeciwnika i nie wsadzali Clarkowi kija w dupe, to mogłoby być fajne.

Ty to naprawdę jesteś dziwny. Superman z MoS, ten, który cieszył się jak dziecko podczas pierwszego lotu i radośnie przytulał mamę po powrocie do domu, miał kij w dupie, a ten z BvS, który tylko się dąsa, siedzi smutny, ani razu nie uśmiecha i wypowiada 43 linijki tekstu przez cały film, już nie miał? Weź ty lepiej powtórz MoS, bo jeżeli masz pisać takie głupoty, to lepiej ich nie pisać. :P

Odpowiedz
Juby, lepiej mi przypasował Superman w BvS niż w MoS. Dla mnie BvS > MoS. Handluj z tym : )

Cytat:Weź ty lepiej powtórz MoS
Nigdy.

Cytat:Snyder w ogóle nie rozumie tej postaci, co udowodnił swoim tegorocznym filmem.
Udowodnił to już kilka lat wcześniej, tworząc film pt, "Man of Steel" :)

Cytat:Superman z MoS, ten, który cieszył się jak dziecko podczas pierwszego lotu
Ile jeszcze razy ta jedna scena będzie miała mnie przekonać, że film nie jest ponury a tytułowy bohater nie ma syndromu kija ?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Eh, co pisałem wyżej o nie wypowiadaniu się bez powtórki?

Ta scena to tylko jeden przykład. Chcesz więcej? Powtórz film.

Odpowiedz
Niestety pamiętam aż za dużo z tego filmu, żeby chcieć go powtarzać. Wolę ten czas poświęcić np. na powtórke czarnobiałych Supermanów. Tam twórcy przynajmniej rozumieli tą postać :)

Odpowiedz
Dla mnie bzdura jest twierdzenie, jakoby trzeba rozumiec postac Supermana z komiksow by zrobic dobry film o esie. MoS to dobry film o postaci z takim originem i mocami, a ze troche glupi to inna para kaloszy. Problemem jest to pisze Juby- Snyder calkowicie zmienil charakter postaci juz w drugim filmie i jak takiego Esa nie chce ogladac jak w BvS.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(09-08-2016, 12:33)Danus napisał(a): MoS to dobry film o postaci z takim originem i mocami, a ze troche glupi to inna para kaloszy.
O postaci z takim originem i mocami może tak, ale nie o Supermanie. I to abstrachujac od zmian w originie. Superman to nie zestaw mocy, to postać. Ba, to, co sie czesto zmienia w komiksach superhero to origin i moce, bo trzeba cos zaapdejtowac, cos ewoluuowac, ale postac jest zwykle stałą.

Odpowiedz
Mało czytałem komiksów o Esie, a jak jakieś czytałem to bardzo dawno temu. Co jest nie tak z postacią w MoS?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Człowiek z takimi mocami powinien być pozbawiony strachu typowego dla ludzi. Dobrze tę postać opisał Tarantino w Kill Billu,

i Max Landis

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(09-08-2016, 10:48)Juby napisał(a): 1. Jak chcą zrobić kolejnego solowego Supermana, skoro Snyder zabił Clarka Kenta? :/

A kto powiedział, że akcja nie może dziać się między wydarzeniami z MoS i BvS? Gdzie przerwy było ile? 8 miesięcy?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości