22-10-2016, 02:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2016, 02:29 przez Azgaroth.)
|
Krótka piłka, czyli mini-recenzje
|
|
Racja. Bardziej myślałem, że to tylko awaria w zachowaniu robotów, ale faktycznie można tym wytłumaczyć sprawę pistoletu.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
Masterminds (2016)
Patrząc na obsadę można sobie pomyśleć że to będzie komedia wszech czasów, ale lepiej się tak nie nastawiać :P Ot po prostu zwykła komedyjka taka żeby obejrzeć i zapomnieć. Jest tu parę scen przy, których można się nieźle pośmiać, ale całość w sumie... meh. Także ode mnie 5.5 w porywach 6/10.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
22-10-2016, 17:47
Zach Galifianakis i Kristen Wiig wykluczają dobrą komedię. Nie kupuję zabawności tych ludzi.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 22-10-2016, 23:26
Fire and Ice (1983) - Za małolata, jak widziałem na TVP z dubbingiem, nawet się podobało. Teraz mniej. W sumie to wydłużony (by dobić do tych 80 minut) odcinek He-Mana dla dorosłych. Czasami w kwestii krwi film jest niekonsekwentny. Raz jak ktoś oberwie mieczem/nożem/siekierą to czasami jest ślad na krwi na ostrzu, a raz nie (choć pewnie dlatego, by dobić do PG). Ale doceniam animację (która czasami zbliża się pod Hanna-Barbera) i przecudne tła, klimacik, bohaterów (księżniczka mimo bycia w roli damsel in distress, to często pokazuje, że jest aktywna, daje niekiedy radę uciec zbirom, używa rozumu) mimo iż ci są płascy i jadący na kliszach, no i film ma jeden z nielicznie fajnie zrobionych motywów "nie zabijaj złego, bo nie warto" tj.
Resasumując takie 7/10
23-10-2016, 14:09
Dracula Untold - spotkałem się z paroma opiniami, że to niedoceniony, fajny film. Więc obejrzałem. Łojezu. Toż to jest arcydebilny i żenujący spektakl, w którym dziura stoi na dziurze, realizacja przypomina filmy telewizyjne, i w którym mamy najgłupszy patent w historii kina (nie przesadzam, stwierdzam fakt): armię walczącą z zasłoniętymi oczami, żeby się nie bać.
O rany, jakie to było złe. Koszmarne. Tak głupie, że... momentami zabawne. W sumie nie nudziłem się, bo film jest krótki, a co chwilę łapałem się za głowę, nie wierząc, co oni odjebali i próbując zgadnąć, co jeszcze mają zamiar odjebać. Dlatego mocne 3/10. 24-10-2016, 07:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-10-2016, 07:47 przez military.) (24-10-2016, 07:46)military napisał(a): i w którym mamy najgłupszy patent w historii kina (nie przesadzam, stwierdzam fakt): armię walczącą z zasłoniętymi oczami, żeby się nie bać. Nie no, bez takich. Nawet jeśli to zmyśliłeś to i tak będzie świetne. Powiedz, że żartowałeś?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
24-10-2016, 23:26
Towarzyszy temu absolutnie genialna przemowa wodza: "Myśleliście, że nie będziecie w stanie maszerować z zasłoniętymi oczami... A JEDNAK MASZERUJECIE!!!!".
25-10-2016, 06:54
Contagion - Epidemia strachu (2011)
Reżyseria: Steven Soderbergh Występują: Gwyneth Paltrow Jude Law Matt Damon Marion Cotillard Kate Winslet Laurence Fishburne Bryan Cranston A film jest... kiepski. Oprócz paru ciekawych zwrotów i muzyki, próbującej robić klimat nie pozostaje chyba nic. 4/10 (24-10-2016, 07:46)military napisał(a): Dracula Untold Tak brutalny bym nie był. Szczególnie jeśli rzeczywiście było (i jest) to planowane pod "universum potworów". Najlepsza scena? Jak "ratował ukochaną" :)
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2016, 18:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2016, 18:29 przez shamar.)
Połączenie z planowanym uniwersum było zrobione w dokrętkach (scena w teraźniejszości), ale reżyser kilka miesięcy temu potwierdził, że film nie będzie jego częścią. Czyli przypadek "Green Lantern".
27-10-2016, 18:41
Czyli można się spodziewać 47 filmu o "Draculi", który teraz będzie wchodził w część nowego uniwersum?
Co za banda debili...
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-10-2016, 22:24
Mają robić "Van Helsinga" więc podejrzewam, że reboot Draculi będzie w nim zawarty.
28-10-2016, 08:52
Rimejk badziewiastego filmu, z najgorszym Draculą w historii kinematografii. Całe to universum to w ogóle poroniony pomysł.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-10-2016, 12:44
Uniwersum już trwa, był Dracula, będzie Mumia z Cruise'm, ruszyło się coś z Wilkołakiem, do tego dojdzie jeszcze Niewidzialny Człowiek i Potwór z Bagien ;D
Ale o Van Helsingu nie słyszałem, ale też pewnie wchodzi w skład tego cyrku :) 28-10-2016, 12:48
Anthropoid 2016 - czyli przebieg zamachu na sadystycznego generała SS Reinharda Heydricha. Ze zwiastunów można było wydedukować, że cały film opierać się będzie na planowaniu i ostatecznie przebiegu całej akcji, tak jak to miało kiedyś miejsce w Polskiej wersji filmu. Tutaj te sprawy to raczej podwaliny pod mocarny finał... po którym cisza utrzymuje się długo po seansie... Do 80 minuty filmu dawałem mu poprawne 7/10, raczej nie wybijał się poza kanon kameralnych produkcji o podobnej tematyce, ale jak już dobijamy do ostatnich trzydziestu minut, to czapki z głów. Czuć heroizm i beznadziejną sytuację tamtych lat, człowiek załapuje mocnego doła. Kolejna ku mojemu zaskoczeniu pozytywna rola Jamie Dornan, koleś ma naprawdę dobre zadatki do bycia jednym z moich ulubionych twardzieli kina. Cilliana Murphy nie będę nawet wyróżniał, bo facet jest zawsze solidny w tym w czym występuje.
Tak więc mocne 8+/10 29-10-2016, 01:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2016, 01:31 przez Predator895.) (29-10-2016, 01:27)Predator895 napisał(a): Kolejna ku mojemu zaskoczeniu pozytywna rola Jamie Dornan, koleś ma naprawdę dobre zadatki do bycia jednym z moich ulubionych twardzieli kina. Wiadomego filmu po którym przybyło mu fanek nie widziałem i jest tam podobno drętwy, ale widocznie to taki aktor co musi mieć odpowiedniego reżysera obok siebie, który od niego wymaga dobrej gry albo dobry materiał do grania. Choć sumie nie jestem zaskoczony że to kolejna jego dobra rola po filmie wojennym od Netflixa, bo pochwalić go trzeba też za rolę w serialu BBC The Fall od której to produkcji zaczęła się jego kariera. A jak wypadł Dorociński? 29-10-2016, 01:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2016, 01:44 przez michax.)
Dorociński gra tu raczej trzecie skrzypce, ale bardzo ważne dla całej operacji. Gra tu raczej jedną miną, ale to wynika z scenariusza, nie mógł sobie pozwolić na coś więcej :P
29-10-2016, 15:30 ![]() Ten film mógłby być spokojnie kolejnym odcinkiem "Black Mirror". Dwóch nastolatków z nadmiarem wolnego czasu postanawia przeprowadzić eksperyment: instalują w domu starego "creepy" sąsiada kamery i różne ustrojstwa służące do tego, aby np. manipulować w elektrycznością i trzaskaniem drzwiami, tak aby sąsiad uwierzył, że jego dom jest nawiedzony. Po paru dniach obserwacji zauważają, że reakcje sąsiada są nieco dziwne, a on sam jest trochę bardziej "creepy" niż sądzili.
Oczekiwałam przeciętniaka z przewidywalnym rozwojem wydarzeń, dostałam naprawdę dobry film z fabułą idącą wbrew schematom (choć po jakimś czasie można się domyślić, o co tu naprawdę chodzi). W roli głównej James Caan (bdb), co do nastolatków, to jeden jest dość mocno wnerwiający, ale to jedyny minus. Niestety nie ma jak gwiazdek wystawić, filmłeby nie znajo.
29-10-2016, 17:10
Ouija - Origin of Evil (2016)
Zdecydowanie mój ulubiony horror tego roku. Wszystko mi się w tym filmie podobało. Totalny szok bo poprzednia cześć to był straszny średniak (7% na RT). Przede wszystkim ten film położył duży nacisk na stronę obyczajową. Opowiada historię matki, która samotnie wychowuje dwie córki. Starsza jest w fazie buntu a młodsza nie może się pogodzić ze stratą ojca. Ta chęć bliskości z ojcem sprawia ze mała Doris zaczyna się z kimś komunikować poprzez plansze Ouija. Film się nie spieszy, spokojnie odmalowuje wszystkie emocje targające ta rodziną i gdy pod koniec zaczynaja się dziać straszne rzeczy to naprawdę przejmujemy się losem tych bohaterów. Do tego dochodzi fantastyczna realizacja. Zdjęcia, kostiumy wszystko w stylu retro, stylizowane na lata 60-te. Film się nawet rozpoczyna od starego logo Universal a co jakiś czas w rogu ekranu pojawiają się cigarette burns sugerujące zmianę rolki w projektorze :) Całość daje efekt jakby film powstał w innej epoce, w takiej w której robiło się świetne filmy :) 10/10 LOVED IT! The Accountant (2016) Film z serii co by było gdyby... Co by było gdyby Rain Man miał tatę w wojsku i za młodu przeszedł ekstremalne wojskowe szkolenie? Taki to jest właśnie film. Ben Affleck (w dobrej roli) gra tu tytułowego księgowego, który zabija równie szybko jak liczy :P Podobał mi się początek tego filmu, fajnie wchodzimy w świat głównego bohatera. Poznajemy jego dziwne zwyczaje. Potem wszystko się niepotrzebnie rozwarstwia, dochodzą inne wątki, które nie są już tak interesujące. Na szczęście na końcu wszystko się ze sobą, w miarę logicznie, splata w jedną całość. Pewnych rzeczy się można domyślić ale na sam koniec było też kilka fajnych zaskoczeń. Więc ogólnie spoko film. 7.5/10
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
29-10-2016, 19:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2016, 15:31 przez Ash_9001.)
"Charlie St. Cloud" - Zack Efron mimo, że jeszcze niewyrobiony to nawet był spoko. Fabuła kuleje i jest nudna. Młody gówniarz grający zmarłego brata to najbardziej irytujący młody aktorzyna jakiego w życiu widziałem. 5/10
"Iluzja 2" - Do finały byłem zadowolony, bo dostałem to czego chciałem czyli pure fun. Finał jednak był taki nudny, że przysnąłem. Znowu muszę pochwalić Daniela Radcliffe, bo zagrał przekonująco. Lizzy Caplan też na plus, mam nadzieję, że będzie więcej grała. Pomysł z bratem bliźniakiem Woddiego Harrelsona tragiczny. Jedynka była o wiele lepsza. 5.5/10 31-10-2016, 19:35
Hidden - obczaiłem, bo Dufferowie, bo Stranger Things. Niewiele jest złych filmów, których naprawdę nienawidzę. Większość po prostu olewam, zapominam o nich chwilę po seansie - ale Hidden to jest poziom gówna, które przysypane prawdziwym gównem stałoby się mniej gówniane, bo prawdziwe gówno zasłoniłoby megagówno Dufferów. Koszmarnie napisane dialogi, których jest OD ZAJEBANIA, cieniutka gra Skarsgarda i tej babki z Obliviona (dzieciak ujdzie), a przede wszystkim... robienie tajemnicy z czegoś, co nie jest tajemnicą dla nikogo w filmie.
Zwykle jeśli w filmie mamy tajemnicę, to jakiś bohater też jej nie zna. Bubki z Usual Suspects nie wiedzą, kim jest Kajza. Bohater Memeto nie wie, co się dzieje. W Hidden WSZYSCY WIEDZĄ WSZYSTKO od pierwszej chwili - po prostu reżyserzy zatajają przed widzem ten fakt, robiąc z tego "tajemnicę". Przez to ultradurne jest "objawienie" z flashbackami, które pokazują kawałki układanki, tak jakby jakiś bohater dopiero zdawał sobie sprawę, o co biega. Ale nie - on to doskonale wie, ten zabieg jest tylko dla widza. Takie "patrz, w jakiego ciula cię robiliśmy cały czas". Z nikim tej historii nie przeżywamy - widz jest jak piąte koło u wozu; jak niezaproszony gość, którego wszyscy ignorują. A dodajmy, że twist jest z kategorii żenujących i przewidywalnych. 1/10 01-11-2016, 11:00 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach | Mierzwiak | 1,244 | 243,068 |
14-04-2026, 18:15 Ostatni post: shamar |
|
| Pętla czasowa czyli motyw dnia świstaka w filmach | Craven | 91 | 23,802 |
07-08-2025, 14:13 Ostatni post: shamar |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,213 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Dłuższa piłka, czyli coś dla kino maniaków od kino maniaków | wika | 3 | 4,447 |
02-12-2013, 19:10 Ostatni post: Bucho |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,744 |
07-08-2011, 20:23 Ostatni post: MauZ |
|
| Starocie filmowe, czyli trochę klasyki | Eorath | 44 | 17,363 |
20-12-2010, 19:03 Ostatni post: szopman |
|
| Krótka piłka, czyli mini-recenzje | military | 6,447 | 721,988 |
11-04-2009, 16:35 Ostatni post: Negrin |
|
| Parada banału, czyli wpływ formy filmu na odbiór fabuły;) | Mental | 167 | 31,196 |
26-03-2008, 09:55 Ostatni post: D'mooN |
|
| [oddzielony] Krótka piłka, czyli mini-recenzje | 0 | 326 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
||
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |
Spoiler

![[Obrazek: MV5BMjE4MDkwNTU1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTMw...68_AL_.jpg]](https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BMjE4MDkwNTU1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTMwMDg2OTE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg)