Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Nie czytałem książek, oglądałem tylko film z Carrey'em który bardzo lubię, bo ma fajny "Burtonowski" klimat, aczkolwiek ten trailer nie wygląda na coś świeżego, tylko jak remake adaptacji z 2004 w tej samej stylizacji, więc raczej sobie odpuszczę.

Odpowiedz

AMC ekranizuje powieść Philipa Meyera pt. "Syn". Opis z okładki:

Cytat:
Syn Philippa Meyera to epicka, napisana z rozmachem powieść o amerykańskim Zachodzie. Wielopokoleniowa saga o losach dumnej i niezłomnej teksańskiej rodziny McCulloughów - od czasów XIX-wiecznych najazdów Komanczów do XX-wiecznego boomu naftowego - dla której najważniejszą wartością jest ziemia i honor.

Odpowiedz

Wygląda ciekawie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek. Takie połączenie, Nostalgii Anioła , ST , Prisoners , Źródła, K-Pax, Kontaktu z czymś tam jeszcze. Klimat zimny , jesienny, dołujący okraszony niezłą dozą tajemnicy i przemocy. Na razie jestem na TAK :)

Odpowiedz

Jak dla mnie zwiastun niezły. Na pewno sprawdzę sam serial ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dzisiaj zadebiutował ten serial kostiumowy TVNu - "Belle Epoque". A reklamowali go szeroko, nawet w kinach.

Wchodzę dzisiaj na profil Wajraka, a tam jego diss ad Belle Epoque:
Cytat:No dobra jak się robi film z dbałością o szczegóły i chce się pokazywać miasto z przełomu XIX i XX w to nie wystarczy ulic posypać słomą. Bez końskiego łajna się nie obejdzie. Sorry [Obrazek: 1f609.png]

A pod jego wpisem komenty o widocznych wpadkach typu sygnalizator czy rynny PCV i ogólnie krytykowali taniochę :).

Odpowiedz
Nie było żadnego sygnalizatora.

Moja opinia, którą umieściłem nachalnie aż w 3ch miejscach. W tym na profilu TVN ale mnie zignorowali. Odpowiadają tylko tym, którym serial się podoba.

Cytat:Wykalkulowane, silące się na oryginalność a dobijane przez aktorstwo, nachalną muzykę, angielskie piosenki, irytująca pracę kamery (ubogi Lubezki ze "Zjawy"). No i... skrótowość, która tym bardziej nie pomaga wczuć się w historię.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Włączyłam "Belle epoque" kilka dni temu, no i kurczę, znowu fatalna dykcja aktorów, tak że niewiele zrozumiałam, a to, co zrozumiałam, nie zachęciło mnie do oglądania - klasyczne dla polskich produkcji tv sztuczne brzmienie dialogów, praktycznie bez intonacji. Szkoda, bo trailery były niezłe, Małaszyński w cylindrze jak w "Tabu" od HBO (nie wiem, czy to celowe nawiązanie), pistolety, jakaś zagadka kryminalna, czyli że będzie coś ciekawego, nawet trochę czekałam. A tu włączam i oglądać się nie chce. Do tego scenografie, jak piszecie, na maxa sztuczne i czyściutkie, jak w "Bodo". Kolejne rozczarowanie od polskiej telewizji.  

Odpowiedz
Nie wiem czy cokolwiek z polskiej telewizji można nazwać rozczarowaniem :p rozczarowanie jest wtedy gdy coś zapowiada się dobrze, a wychodzi słabo - Belle epoque zapowiadało się co najwyżej intrygująco...

Odpowiedz
Podobno TVN reklamując Belle Epoque twierdzi, że Tom Hardy z Taboo nie ma startu do Małaszyńskiego, prawda to? ;)

Pierwszego odcinka Belle Epoque jeszcze nie widziałem, ale po przeróżnych opiniach chyba nawet nie mam ochoty go sprawdzać...

Odpowiedz
Podobno macza w tym palce Fincher, więc wrzucam:

Odpowiedz
Macza w tym palce napewno, jest jednym z producentów i przede wszystkim kręci dwa pierwsze epizody. Dobrze że w końcu coś od tego reżysera będzie w tym roku.
koronex1989

Odpowiedz
Kurczę, tak długo było cicho o tym projekcie, już myślałem że Netflix zrobił Fincherowi to samo co HBO.  Ale jednak nie!

Klimatycznie to wygląda, no i Fincher ponoć nawet mocno zaangażowany w to był, więc dopisuje do listy. Jak będzie premiera, to pewnie łyknę całość w weekend.

BTW. Chodzą ploty, że Fincher 3 odcinki wyreżyserował - 2 pierwsze i ostatni - ale nikt nie potwierdził. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Wizualnie to wygląda tak bardzo fincherowsko, że nie można mieć wątpliwości iż maczał w tym palce :) Czekam, bo wygląda bardzo ciekawie.

Odpowiedz
(01-03-2017, 18:08)patyczak napisał(a): Podobno macza w tym palce Fincher, więc wrzucam:

Podobno? Jak wyżej - to zalatuje Fincherem na kilometr, więc bankowo to nakręcił, a przynajmniej ujęcia ze zwiastuna. Wygląda bardzo spoko, jestem kupiony.

Odpowiedz
Wstawię też tu bo tam nikt chyba nie zagląda. Szczególnie, że to odświeżenie "klasyka".

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oglądał ktoś pilota Feud? Sarandon jako Bette to zaskakująco niezły wybór, natomiast Lange jak to Lange - potrafi być świetna, ale jest standardowo zmanierowana do przesady i niestety nie przypomina zbytnio Joan Crawford. Co prawda to tylko pierwszy odcinek, ale IMO dużo lepiej poradziła sobie Faye Dunaway w świetnym "Mommie Dearest". Póki co 1:0 dla Susan.

Odpowiedz
Będzie coś z tego czy Fuller znowu "odleci"?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości