20-02-2017, 13:27
|
Justice League (2017)
|
(20-02-2017, 13:27)Corn napisał(a): Arahan - ależ ten film miał dobre efekty... prawie nic się nie zestarzał! Ostatnio oglądałem, po raz pierwszy od 10 lat? Naprawdę kawał dobrego kina, a efekty są stylizowane trochę na kreskówkowe, dlatego działają do tej pory :) Żeby nie robić offtopa. http://comicbook.com/dc/2017/02/19/justice-league-trailer-coming-soon-according-to-zack-snyder/ Trailer będzie niedługo. Czekam, bo zapewne od tego jak to wygląda będzie zależało czy się w ogóle na ten film wybiorę. Wizualnie JG będzie w podobnym stylu co BvS: https://naekranie.pl/aktualnosci/operator-wizualnie-liga-sprawiedliwosci-bedzie-podobna-do-batman-v-superman-1678171 i to chyba nie jest zbyt dobra wiadomość. 20-02-2017, 13:33
Zobaczymy jak im to wyjdzie, pewnie w końcu też pójdę do kina, ale jak ten projekt zawiedzie to dla mnie to uniwersum przestaje istnieć.
Źle się za to wzięli od początku i teraz trzeba naprawdę pomysłowych ludzi i dużo pracy, żeby to jakoś wyprowadzić, a Snyder i Goyer takimi osobami nie są niestety. Ale jak to mówią bracia ze wschodu - "pożyjom, uwidim" 20-02-2017, 14:11
Goyer na szczęście chyba przy JL palcy nie maczał.
W sumie to mamy też potwierdzenie, że to zdjęcie Sndyera było z montowania trailera, biorąc pod uwagę jego wypowiedź o tym, że zajawka nadchodzi. To dobra wiadomość. Podobno przy SS zupełnie inna firma nie reżyser robiła trailery a tu Zack chyba ma na takowy jakiś wpływ. Serio....nie oceniajcie produkcji DC po trailerach czy warto na nie iść. Część zajawek BvS była naprawdę dobra a trailery SS były genialne...więc wiecie :D Ja w kinie melduje się w dniu premiery, za nic na świecie nie przepuściłbym Ligi na ekranie. Osobiście cieszę się, że robią to a nie "Mortal" który scenariuszowo zapowiadał się naprawdę słabo a jedyne co go mogło uratować to niektóre dobre castingi i geniusz wizualny Millera. Czekam, trzymam kciuki. Oczywiście w scenariuszu będzie trochę bałaganu. Licze jednak na sensownie pisane dialogi oraz to, że bohaterowie dostaną sensowne motywacje, zostaniemy zaskoczeni jednym czy dwoma twistami i co najważniejsze ANTAGONISTA DOSTANIE CHOĆ UŁAMEK UWAGI TWÓRCÓW. Steppenwolf nie należy do najlepszych i najfajniejszych antagonistów, zwłaszcza w tej beznadziejnej formie z BvS, ale nadal można go ciekawie nakreślić jako sprytnego, charyzmatycznego i okrutnego dowódce, można też dać nawiązania do Darskeida czy pokazać go w retrospekcjach i za ich pomocą podrzucać szczątkowe, ale ciekawe i nie wzięte z czapy nawiązania do Apokolips czy New Gods. No i trzeba naprawić Luthora, nie wiem jak, ale trzeba. O postacie Ligi jestem spokojny. Cyborg Cyborgiem, Superman Supermanem, ale Gal Gadot w roli Wonder przekonuje mnie w 100%, Batman wiadomo, Aquaman szykuje się na naprawdę dobrą postać (w ogóle mam nadzieje, że jego kostium będzie tak szczegółowy jak na tej zabawce) a Flash kupuje mnie tą zajawką z Comic Conu :D No i Miller to świetny aktor, kostium jakoś przebolejemy. Wiem, że na tym forum jest masa wrogów Snydera i jego podejścia do realizacji filmów od strony wizualnej. Ja jednak uwielbiam jego sceny akcji. Jasne, wypadają takie potworki jak scena z Batmobilem, ale pokaz zdolności Gacka, pojedynek z Supermanem, walka Clarka z Zodem, to wyglądało świetnie. Fabian Wagner na dodatek ma talent do pokazywania scen akcji, zwłaszcza tych na wielką skalę, sprawnie operuje kamerą i ma dobre oko. Niech utrzyma styl...kolorystyki Fonga czy o co mu tam chodziło (ona mi nie przeszkadzała szczególnie) bo i tak przecież nie będzie robił taki samych zdjęć jak Larry. Oczywiście boje się o wielkie sceny akcji, to pewnie będzie takie naładowanie CGI, pełne wybuchów, latających postaci, że choć będzie to wyglądało dobrze przez pewien czas to na koniec widz nabawi się nie małego bólu głowy. Zwłaszcza jak wpadną na inteligentny pomysł wpuszczenia na ring Darkseida. 21-02-2017, 22:22 (21-02-2017, 22:22)Kuba napisał(a): W sumie to mamy też potwierdzenie, że to zdjęcie Sndyera było z montowania trailera, biorąc pod uwagę jego wypowiedź o tym, że zajawka nadchodzi. To dobra wiadomość. Podobno przy SS zupełnie inna firma nie reżyser robiła trailery a tu Zack chyba ma na takowy jakiś wpływ. Już wcześniej Mierzwiak napisał skąd prawdopodobnie pochodzi ta fota - z korekcji barwnej. Zwiastuny rzadko kiedy osobiście montują reżysery, i w tym wypadku wątpię, aby Snyder się w takie rzeczy bawił. Za wypuszczenie zwiastunów odpowiada ekipa od marketingu. Snyderowi chodziło bardziej o to, że to nie jego broszka, a zwiastun będzie wypuszczony zgodnie z odgórnymi ustaleniami. Niestety obawiam się, ze WB będzie miało pecha i zbiegnie się to z teaserem do nowych SW =/ (21-02-2017, 22:22)Kuba napisał(a): można też dać nawiązania do Darskeida czy pokazać go w retrospekcjach i za ich pomocą podrzucać szczątkowe, ale ciekawe i nie wzięte z czapy nawiązania do Apokolips czy New Gods. Szczerze mówiąc, gdy wywalili Part 1 i Part 2, to pomyślałem sobie, że być może chcą zarzucić pomysł Snydera. Bo po "BvS" jak na dłoni widać, że Darkseid na ok. 99% miał się pojawić w Part2 i Snyder pewnie kontynuowałby tam jakieś wątki z "jedynki". A teraz "Black Adam" dostaje solowy film... Nie zdziwię się jeśli skorygują kurs uniwersum i odstawią Darkseida na bok, ze względu na zbyt duże podobieństwa do Thanosa. Już JL z Steppenwolfem zapowiada się jak lustrzane odbicie "Avengers", więc po co jeszcze bardziej zagłębiać się w tą sztampę? Co innego jakby zrobili pełnometrażowy film "New Gods" z Darkseidem jako główną postacią. To by było coś. (21-02-2017, 22:22)Kuba napisał(a): No i trzeba naprawić Luthora, nie wiem jak, ale trzeba.Tą postać mógłby uratować tylko recast. Serio. Ewentualnie jakieś prochy uspokajające dla Eisenberga. Bo Luthor w "BvS" nie został wcale źle napisany, a tylko Eisenberg zjebał totalnie postać, i jej odbiór, swoją manierą. (21-02-2017, 22:22)Arahan napisał(a): Wizualnie JG będzie w podobnym stylu co BvS: Zależy co miał na myśli. Bo pod względem zdjęć akurat "BvS" wygląda o wiele lepiej, niż kręcone z łapy "MoS". Tak nawiasem mówiąc spece od efektów wizualnych mieli wywiadzik z Grace: Większość to takie pitu-pitu, ale mówią też m.in., że najciekawiej pracowało się przy efektach wizualnych Flasha i Aquamana. No i Desjardin powiedział, że jeśli chodzi o skalę i zakres efektów, to "JL" będzie jak "MoS" PLUS - w sensie, że "BvS" było dość przyziemne wizualnie i zachowawcze ze względu na Batmana, a teraz znów wracamy do dużej przygodówki sci-fiction. Choć biorąc pod uwagę ploty, to w sumie oczywiste było.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-02-2017, 23:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2017, 23:23 przez zombie001.)
Trailer może przed seansami Konga sie pojawić (3 marzec) w sumie.
O "New Gods"- to byłoby coś. Z Luthorem od biedy można zrobić tak, że Lex zginie i zastapi go Lionel który byłby Lexem z komiksów pod wzgledem charakteru. Ale recast najlepszy. 21-02-2017, 23:43
Ze względu na to, że jestem fanem BvS, na JL czekam z wypiekami, bardziej mnie martwi to, czy Snyder pod wpływem fanboyów nie nakręcił tego filmu na modłę MCU, stosując nawet format z Avengers.
No i trochę mnie martwi fabułą, wolę coś konkretnego, żeby nie był to taki banał jak w Avengers, bo ten film nie przeszedł w moich oczach próby czasu. 24-02-2017, 13:48
Nie, to Professor Xavier, ale nie bój się, nie jesteś jedynym zdziwionym, w dodatku tak jak reszcie, moimi telepatycznymi mocami zablokowałem Ci zdolność rozumowania i używania funkcji ignoruj, stąd twoje zmieszanie i niepokój.
24-02-2017, 20:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2017, 20:33 przez Szpeku.)
Po tych wszystkich porażkach, chciałbym chociaż 2 Avengers. Z designem Snydera byłaby z tego dobra rozrywka.
24-02-2017, 22:07
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-03-2017, 23:46
Nowe zdjęcie z planu od Gal:
![]() A z nim życzenia dla Zacka: Cytat:A very happy birthday @cruelfilms #zacksnyder !!!! This photo expresses how focused and centered we were on JL but doesn't show all the good laughs and great fun we had!!! I wish you the best of luck,health and happiness. You are such a special talented man with such a unique cinematic vision. I'm happy I got to know and work with you! Happiest bday to you !!! Niewiarygodne. Teraz przy każdym zdjęciu z tego filmu, na którym ludzie mają skupione miny, a nie się uśmiechają, będą zaznaczać, że były też śmiechy i "fun"? 02-03-2017, 18:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2017, 18:16 przez Juby.)
Codwutygodniowy suchar zapowiadający dany tom WKKDC/M.
Ten zapowiada JLA Waida i dotyczy Snydera. I mnie osobiście rozbawił. Mogę teraz iść się bawić? 08-03-2017, 19:48
Pfff........
Mnie tam nie rozbawił, a przypomniał jedynie, że większość inspiracji pewnie będą czerpać z letnich komiksów o "JL" Johnsa =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-03-2017, 21:02
Jak myślicie, będzie w zwiastunie jakaś nowa lokacja? Chociaż jedna?
23-03-2017, 16:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-03-2017, 16:02 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) | Huntersky | 3,829 | 623,525 |
04-08-2025, 20:56 Ostatni post: shamar |
|
| Wonder Woman (2017) | zombie001 | 787 | 123,779 |
29-11-2023, 22:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |

Spoiler
![[Obrazek: 16864651_10155017129358926_1069371826167019403_n.jpg]](http://www.batcave.com.pl/wordpress/wp-content/uploads/2017/03/16864651_10155017129358926_1069371826167019403_n.jpg)
![[Obrazek: 16939241_624534877747154_760355398959000...e=5962B044]](https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16939241_624534877747154_7603553989590009995_n.png?oh=09c49b3e7083452f52a9a30eb0dbf475&oe=5962B044)