"Szopman level: Szopman" ;)
11-04-2017, 12:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017, 12:31 przez Corn.)
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Cytując Juby'ego
"Szopman level: Szopman" ;) 11-04-2017, 12:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017, 12:31 przez Corn.) Cytat:Nie w połączeniu z upchaniem Black Adama do MoS2 Czemu? The Rock Vs Superman to zly pomysł? :) 11-04-2017, 15:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017, 15:24 przez Gieferg.)
Szkoda, że choć ileś tam lat czytałem komiksy wydawane przez TM-SEMIC (od 1991 roku do momentu jak zabili Supermana, wtedy dałem sobie spokój bo na zmartwychwstanie nie miałem ochoty) żadnego ciekawego nie pamiętam. Tzn wtedy niby lubiłem Metallo, ale to Terminator z kryptonitem, a kryptonitu nie chcę oglądać, bo wyjdzie znowu Superman Returns :P A tak to najbardziej zapadła mi w pamięć walka z Lobo i z Doomsdayem, ale tego ostatniego już zmarnowali. Z innych przeciwników, których bym ewentualnie mógł zobaczyć na ekranie zostaje... hmmm... Maxima? Hmm, trochę zbyt Wonderwomanowa.
11-04-2017, 15:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017, 15:37 przez Gieferg.)
Dla mnie idealnym kandydatem na MoS2 zawsze był Brainiac. Plus jakieś mięśnie do pomocy - tutaj Metallo (w sumie można byłoby stworzyć jakiś zamiennik z kryptonitem). Tutaj za podstawę mogłaby służyć "Superman and Men of Steel" Morrisona, gdzie występują oba ananasy.
11-04-2017, 16:13
Brainiaca nie lubię, nigdy nie wydawał mi się interesującym przeciwnikiem, ale też niewiele z nim czytałem. Ogólnie uważam, że galeria łotrów Supermana zostaje daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko w tyle za tą od Batmana czy Spider-Mana i jakbym teraz miał wybrać przeciwników do powiedzmy trzech kolejnych filmów z Supermanem, to pewnie nie wiedziałbym kogo wskazać.
11-04-2017, 16:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-04-2017, 16:27 przez Gieferg.)
@Phil
Ewoki to STAR WARS, obejrzałem 'dla zasady'. Ale gdyby to nie było SW to myśle, że góra 30min bym dał rade :D
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
11-04-2017, 16:40
Brainiac jest chyba najlepszym możliwym wyborem na antagonistę MOS2 skoro mamy tak wybitnie spartolonego Lexa, osobiście kompletnie nie lubię mitologii Supka, ale koncepcje z kosmosem, Supergirl, Martian Manhunterem i Brainiaciem brałbym w ciemno. A Black Adam to strzał w stopę, w życiu nie postawie nogi w kinie na filmie na którym biją się Cavill i Rock :/
Najchętniej zobaczyłbym kosmiczną historię w której Kent ląduje w przestrzeni najlepiej z zablokowanymi mocami (lub jakoś zmuszany do posłuszeństwa) i tuła sie od planety do planety, ląduje na arenie tego kosmicznego typa z JL animowanego, tam spotyka znanych kosmicznych badassów, po drodze przewija się gdzieś Lobo, to mogłoby być ciekawe bo kosmos DC ma potencjał na własne "mini-uniwersum". 12-04-2017, 17:13
https://fdb.pl/wiadomosci/30289-czy-w-postac-batgirl-wcieli-sie-nieznana-swiatu-aktorka
Zdrowe podejście. Dałbym szansę jakieś Alison Brie ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
21-04-2017, 12:50
W sumie niech będzie tu.
W 2018 będzie nowy serial "Titans" z Dickiem Graysonem, Starfire i Raven oraz niezapowiedzianymi postaciami. Produkcja wlatuje na nowy serwis streamingowy DC i pracowac przy nim będzie również Warner Bros. Scenarzystami są Akiva Goldsman, Greg Berlanti oraz Geoff Johns. No i tu pojawia się pytanie czy "Titans" będa zupełnie oddzielną produkcją czy wejdą w skład DCEU/Arrowverse. Niby odpowiada za serial Berlanti czyli jeden z 3 ojców Arrowverse, ale również Johns, Warner no i serial nie ląduje na CW. Więc może będzie teoretycznie (jak seriale Marvela) powiązany z DCEU? Co miałoby sens bo nie trzeba by robić "Nightwinga" wtedy a jednak jak w serialu masz DIcka Graysona to głupio nie pokazać Batmana, nie zrobią więc raczej 3 Bruce Wayne tylko po to aby parę razy pojawił się w jednym serialu. Jak już to dadzą serial do Arrowverse i skorzystają wprowadzając wreszcie ich wymarzonego Wayne który dostanie rolę taką jak Superman w tamtym uniwersum lub będzie to część DCEU i Affleck pojawi się niczym Nick Fury. A pewnie skończy się na zupełnym pominięciu Gacka lub obsadzeniu w jego roli jakiegos randoma i pokazywaniem go bez stroju....to byłoby złe. No, ale jaram się. 25-04-2017, 21:16 (25-04-2017, 21:16)Kuba napisał(a): Scenarzystami są Akiva Goldsman, Greg Berlanti oraz Geoff Johns. Czyli można spuścić w klopie. I sorry, co to za rozkimy, czy to będzie połączone z DCEU, czy nie? Oczywiście, że nie. WB ma w dupie robienie telewizyjno-kinowego uniwersum. Marvel w sumie też, ale tam nadal udają, że jest inaczej :)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-04-2017, 21:21
Berlanti w sumie jako producent Arrowverse robotę odwala dobrą najbardziej działa przy naprawdę dobrej Supergirl w obecnym sezonie. Johns to oczywiście klasa sama w sobie, ale fakt, Akiva i Grayson ponownie, może tym razem mu się uda.Nie wiadomo czy ma w dupie robienie uniwersum TV-kino skoro na razie była cisza, a chyba nie narzekasz, że olali CW?
Krypton ma dwie rzeczy które go skreślają "Bohatera który nikogo nie interesuje" "GOYER" 25-04-2017, 21:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2017, 21:25 przez Kuba.)
Nawet kuzyn szwagra stryjecznego dziadka od strony matki Supermana mnie bardziej interesuje niż jakieś Firestary czy Raveny.
25-04-2017, 21:26
Ciebie może i tak...ale sądzę, że 98% fanów DC jednak nie :P Titans są popularni i lubiani a ci bohaterowie to czołówka tej ekipy. Obie bohaterki mają bogatą historie, Dick Grayson mówi sam za siebie :P Jestem ciekaw kogo by do składu dali jeszcze, sporo w nim no namów których mogliby spróbować upchnąć jak Wally West (chyba najbardziej lubiany Flash), Superboy, Red Arrow czy Aqualad.
Jednocześnie w 2018 wraca 3 sezon "Young Justice" który wypromował sporo z tych postaci w mediach innych niż komiksy więc liczę, że pojawią się właśnie Superboy i Aqualad. 25-04-2017, 21:32
"Młodzi Tytani" to jedna z najlepszych kreskówek ze starego Cartoon Network, ale nic już poza tą kreskówką mnie nie interesuje z tymi postaciami.
25-04-2017, 22:41
Godzinę temu wyskoczyło na fejsie:
Cytat:Cheers and happy birthday to the Rock today! Have one on us and then get back to work prepping to fight Superman Henry Cavill! ? Podpuszczają sobie fanów, czy plan na Black Adama w MoS2 jest nie tylko plotką? 02-05-2017, 16:34 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |