Ankieta: Która część serii jest najlepsza?
The Fast and the Furious
2 Fast 2 Furious
The Fast and the Furious: Tokyo Drift
Fast & Furious
Fast Five
Fast & Furious 6
Furious 7
The Fate of the Furious
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Szybcy i wściekli
(26-04-2017, 22:13)Crov napisał(a): "Po 5 ta seria dla mnie nie istnieje, więc widziałem wszystkie części i zamierzam obejrzec następną..."

No wiesz, ci co twierdzą, że "dla nich ta seria zaczyna się od piątki" też musieli obejrzeć poprzednie, żeby to stwierdzić ;)
I z tym, że obejrzę 8 to bym nie był taki pewny.

Zawsze chciałem założyć taki temat, odnośnie serii filmowych "Ta seria dla mnie zdechła z częścią... (tu wymieniasz część) ;)

Nadużyłem słowa "seria"?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nadużywasz przede wszystkim swojej obecnosci w temacie o serii, która Cię nie interesuje. ;)

Odpowiedz
Na szczęście nie wypowiadam się prawie w Marvelach czy Transformersach :)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(26-04-2017, 20:18)Mierzwiak napisał(a): 8 - najlepsza część po 5. Oglądałeś w ogóle?

Nie oglądał. Przecież zarzekał się, że siódemkę obejrzał tylko dla CGI-Paula, a ósemki przenigdy nie obejrzy! ... Teraz tylko czekać aż wyjdzie w znośnej jakości w sieci i napisze recenzje. :)

Odpowiedz
http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=furious8.htm

W USA ledwie 224 mln, na świecie ponad miliard. (z czego 391 z Chin) Co najmniej interesująca dysproporcja.

Odpowiedz
Nie widzę w tym czegoś, co szczególnie odstaje od normy uniwersum :) Pamiętać należy, że 7 zawdzięcza swój boxoffice'owy szał Walkerowi, a 8 osiągnęła wynik na poziomie 6-tki. W sumie od piąteczki Lina widać tendencję, że to rynek światowy daje tym filmom sporo kasy, podczas gdy w USA radzi to sobie "tak se".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
USA się kończy. Tylko patrzeć jak zaczną dmuchać pontony i płynąć na Azję. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Los Wściekłych (2017)

Kiedy spodziewasz się zwykłego gówna a dostajesz parującą srakę.
To już nawet nie jest ultra-debilny film akcji to jest kreskówka w wersji aktorskiej.

Tandetne ekspozycje, sceny i dialogi jak z filmów dla dzieci do lat 10... Brakowało tylko jakiejś sekwencji w ACME
[Obrazek: who-framed-roger-rabbit-1988-720p-bluray...748379.gif]

Poziom dna dna, pod każdym względem (co nie było trudne), został osiągnięty.

2/10

Odpowiedz
XD

To który pierwszy przypomni shamarowi, że dziesiątki razy zapewniał, że nigdy tego nie obejrzy, bo seria skończyła się na piątce, a już siódemkę obejrzał tylko dla komputerowego Paula?

Odpowiedz
A nie pisałem, że nie obejrzę w kinie? Albo, że nie obejrzę póki nie będzie w TV? :)

Tak czy inaczej skusiłem się, od niechcenia, i jestem szczerze zaskoczony, ze da się te filmy robić gorzej i gorzej. Normalnie, praktycznie co chwilę uczucie zażenowania :)

WOW... Tarkin? Z czym do ludzi

[Obrazek: furious-7-am-1200-268-50-galleryoverlay-desktop.jpg]

Odpowiedz
1. Było.pl jakiś czas temu w temacie o vfx.

2. 30 stron pitolenia o tym, że nigdy nie obejrzysz, bo film dla debili, którego nawetnie warto ściągać żeby ściągnąć i obejrzeć jeszcze przed premierą na Blu. XD

Odpowiedz
Kiepska wiadomość dla fanów cyklu. Po raz pierwszy od ponad dekady, na kolejną część będzie trzeba poczekać dłużej niż dwa lata. Universal przeniosło premierę Fast & Furious 9 na 10 kwietnia 2020 roku, czyli o prawie rok.

Rozpiska zapodana wcześniej przez Vina (2 dekady, 10 filmów, coś tam coś tam) jest już nieaktualna, bo z dziesiątą częścią nie wyrobią na 2021.

Może to i lepiej? Niech przemyślą kierunek, w którym poszli i w kolejnych przygodach ekipy pokażą coś nowego. Ósemka była już strasznie wtórna i najsłabsza od powrotu oryginalnej ekipy do serii.

Odpowiedz
Szkoda, ósemka była fajnym powiewem świeżości i jedną z lepszych częsci od czasu powrotu oryginalnej ekipy do serii.

:)

Ale spoko, moze budują Gwiazdę Smierci do wysadzenia.

Odpowiedz
Cytat:Ósemka była już strasznie wtórna i najsłabsza od powrotu oryginalnej ekipy do serii.

Pierdu, pierdu.

Cytat:Szkoda, ósemka była fajnym powiewem świeżości i jedną z lepszych częsci od czasu powrotu oryginalnej ekipy do serii.

Otóż to.

Cytat:Rozpiska zapodana wcześniej przez Vina (2 dekady, 10 filmów, coś tam coś tam) jest już nieaktualna, bo z dziesiątą częścią nie wyrobią na 2021.

Chyba, że zrobią na finał serii "two-partera" :P

Odpowiedz
No cóż, dla mnie ósemka BYŁA wtórna i słabsza od poprzednich części, musicie z tym żyć chłopaki. :* Liczę na to, że w dziewiątce odejdą od ratowania świata i myszynimpasibulowych akcji po całym świecie i pokażą coś nowego, LUB(!) to co im wyszło najlepiej, czyli tak jak w piątce zrobią heist movie. :)

Nie zdziwi mnie jeśli przy obecnej popularności Gal Gadot nie wpadną na pomysł ożywienia Gisele w dziewiątce. Ktoś widział jak umarła? ;)

Odpowiedz
Powód opóźnień:

[Obrazek: Tyrese-fast-9-Insta-post.jpg]

SHOTS FIRED

Odpowiedz
WOW! :D

Problemy z Dwaynem są już od siódmej części, a Tyrese ostatnio głośno zaczął o tym mówić.

Zresztą, nie dziwię się mu. Przez jedną gwiazdę, kilka innych ma rok niechcianego urlopu. A The Rock ze swoją aparycją, charyzmą i talentami powinien być dzisiejszym Schwarzeneggerem, czy Stallonem, a zamiast iść na jakość idzie na ilość i gra w 3-5 gniotach rocznie (+serial) i nic z czego mógłby być naprawdę dumy. To już Statham i Diesel mają po kilka swoich serii i kultowych ról, dzięki czemu są ikonami kina akcji, a Dwayne łapie się za jakieś Bejłacze i Dżumandzi 2. Teraz przez to jego naqrwanie filmów na kolejne F&F ludzie muszą czekać dodatkowe 12 miesięcy.

Może w tej części go odstrzelą? Vin na pewno byłby za. ;)

Odpowiedz
(05-10-2017, 23:22)Juby napisał(a): A The Rock ze swoją aparycją, charyzmą i talentami powinien być dzisiejszym Schwarzeneggerem, czy Stallonem...

Ciągle nie rozumiesz, że oni byli "produktem"* swoich czasów?
Że wtedy liczyła się także jakość filmów i pewne... novum takich filmów?

Statham i Diesel nie są żadnymi ikonami. Za 30 lat nikt nie będzie o nich pamiętał a ciągle będą pamiętani Arnold i Sylwester :)

* bo to jednak aktorzy, przynajmniej Sly.

Odpowiedz
(05-10-2017, 23:22)Juby napisał(a): Teraz przez to jego naqrwanie filmów na kolejne F&F ludzie muszą czekać dodatkowe 12 miesięcy.

Wyjaśniło się. Gibsonowi chodziło o coś innego: Universal na 2019 zapowiedział spin-off ze Skałą i Stathamem
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A to spoko, bring it! :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości