28-05-2017, 16:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2017, 16:50 przez Proteus.)
|
Gry
|
|
Ja grałem przez jakiś czas ostro w zamkniętą betę, ale przestałem na chwilę przed wprowadzeniem Nilfgaardu. Przedwczoraj zajrzałem do otwartej by sprawdzić co się zmieniło, ale gdy zobaczyłem, że tak dużo efektów kart zostało fundamentalnie przebudowanych (plus cała nowa frakcja), trochę straciłem ochotę na uczenie się tego od początku i uznałem, że zostawię to na gotową grę w dniu premiery. Zresztą, ja w sumie i tak najbardziej czekam na tryb fabularny. 2D Geralt wdziany z góry, looks hella cute :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
Ja próbowałem, ale mnie przerosło, przynajmniej na razie nie mam czasu żeby to rozkminiać na nowo. Jeśli ktoś się łudzi, że będzie pykał tak jak w Dzikim Gonie to niech lepiej prędko zrewiduje wyobrażenia. Gwint jest np. dużo bardziej złożony niż Hearthstone.
Polski już nie ma.
28-05-2017, 20:50
poprzez interakcje z otoczeniem.
(15-05-2017, 15:49)Indroman napisał(a): A co do gry to jest to absolutny mózgojeb. Myślałem, że nie da się pobić geniuszem Limbo, a tu się okazało, że można zrobić coś kilkukrotnie lepszego. INSIDE- nic tylko sie podpisać. Najładniejsza gra dekady. To co tu się wyprawia ze światłem i cieniem to przechodzi ludzkie pojęcie. Do tego nie są to tylko ozdobniki a integralna część gameplayu. Do tego nastój zaszczucia i niebezpieczeństwa czychającego na każdym kroku. Animacje gdy sfora psów po nieudanej akcji dopada chłopca i rozszarpuje go na strzępy/przegryzają tchawicę sponieierała mnie konkretnie. Z resztą animacje w ogóle to mistrzostwo świata. Widac inspiracje Another world/Heart of Darkness. Często łapię sie na tym że nurkuję tylko po to by popatrzeć jak postac pływa. Worldbuilding to kolejna petarda. Żadnej nachalnej łopatologi, świat odkrywa sie przed nami zupełnie naturalnie, jakby od niechcenia, klocki jeden po drugim wpadają na swoje miejsce. 30-05-2017, 13:46
No dobra, nakręciłem się na Dishonored.
Warto grać w jedynkę, czy od razu siadać do dwójki? Bo fabularnie to podobno trochę banał, a zalety, czyli świat i mechanika gry w dwójce mamy niemal te same. Pytam jako gracz o małej ilości growego czasu... 30-05-2017, 16:06
Jedynka jest świetna, no ale jak nie masz czasu, to bierz się za dwójkę, bo pewne aspekty doprowadzono tu do mistrzostwa...
30-05-2017, 16:38
Jedynka jest świetna, choc fabularnie to raczej pretekstowa zemsta. W dwójke nie grałem jeszcze, ale slyszalem tez glosy, ze w pewnych aspektach gorsza niz jedynka.
30-05-2017, 17:28
Mi się jedynka nie podobała (nudna fabuła, niski poziom trudności) a w dwójkę nie grałem, więc zacznij od dwójki :)
Polski już nie ma.
30-05-2017, 17:56
Dzięki.
Jednak wziąłem jedynkę, bo dostałem info, że dwójka na moim sprzęcie może słabo działać (GTX760). Przynajmniej na premierę miała problemy z optymalizacją i wolałem nie sprawdzać, czy to poprawili. Fabuła rzeczywiście pretekstowa, ale nadrabia klimatem. Na pierwszej misji wszystkie 7 run znalazłem i poziom trudności spadł do zera. Ale mimo to gra się przyjemnie. 31-05-2017, 08:53
Pamiętacie polską ekipę od "Hatred" - Destructive Creations? Ich nowy projekt:
http://destructivecreations.pl/ 08-06-2017, 15:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2017, 15:43 przez Mental.)
Pierwsza tegoroczna konferencja EA na E3 była żenująca, bardzo złe otwarcie i dostaje ode mnie note 2/10.
Śmieszna "zapowiedź" nowej marki BioWare, Battlefronta pokazali, sporo rzeczy wyglada fajnie, kampania fabularna ma spory potencjał, ale jak przeszli do gameplaya to przypomnialem sobie czemu mnie do tej gry kompletnie nie ciągnie. Tradycyjnie pięknie wygladający BF1. A tak to ciągłe pitu pitu o grach które interesują ludzi ktorzy o istnieniu E3 nie wiedzą. Jedyną dobrą zapowiedzia jest "A Way Out", zerżnięte jak cholera z "Prison Breaka" (są dokładnie takie same sceny"), ale motyw gry polegajacej tylko na coopie (w tym podzielny ekran), wydobywaniu sie z kicia, nieliniowa przygodówka akcji jest bardzo fajny, świeży i ciekawy. Więc czekam choć z nóg nie zwaliło. Pewnie znowu dopiero Sony pokaże klase. 11-06-2017, 00:21
Z tego, co mi się kojarzy to prawie wszystkie tego typu usługi wykupili rynkowi giganci. ;)
Nvidia ma jakąś swoją usługę tego typu (ale chyba tylko dla posiadaczy GeForców), a z innych to kojarzę Playstation Now od Sony (ale to nie działa w Polsce w tym momencie). No i jest jeszcze coś takiego: https://www.gamefly.com/#!/streaming Nie wiem czy działa i jak. :D
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 11-06-2017, 17:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2017, 15:51 przez Maćko.)
Fajna promocja na Battlefronta na PS Store. Wszystkie DLC z grą za 39 zł. Wczoraj kupiłem i w sumie spoko.
W Plusie natomiast fajny shoter do kopo - Killing Floor 2. Za hajs bym nie kupił, ale skoro dali w plusie to ściągnąłem i fajna zabawa, jak ma się swoją ekipę.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
12-06-2017, 11:38
Trochę szkoda kasy na Battlefrona, skoro sequel wychodzi pod koniec roku i sama podstawka będzie zawierać więcej niż kompletna wersja jedynki.
12-06-2017, 12:44
39 zł to nie jest jakiś majątek, a jednak różnica ponad 100 zł robi robotę i mimo wszystko wartoo :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
12-06-2017, 13:08 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |