バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
03-08-2017, 12:55
|
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach
|
|
Że, przepraszam, co kurwa? Nikt tego ze mną nie konsultował.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-08-2017, 12:55
To ty jeszcze żyjesz? Ostatnio widziałem jak grałeś w golfa z Costnerem. What went wrong, Sonny? Gdzie popełniłeś błąd?!
03-08-2017, 13:24
Życie. Sprzedałem Ferrari, później było sporo przypadkowych kobiet, wody i dragów. Musiałem zmienić nazwisko i wozić się po mieście z jakimś małym, śmiesznym latynosem. Córka mi się puszcza z jakimś gogusiem, no i ostatnio to strzelał do mnie jakiś czarnuch. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-08-2017, 13:45
Remake Miami Vice? To jeszcze nic:
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 03-08-2017, 17:30 ![]() OK, widać niezrozumienie oryginału. Jedną z fajniejszych idei oryginalnego "Death Wish" było to, że w ciągu całego filmu Kersey W dodaktu bohater grany przez Bronsona miał wszystko, żeby odciągnąć od siebie podejrzenia - był bogatym liberałem, miał pacyfistyczne usposobienie i wyglądał jak kolejna potencjalna ofiara. A tu? Willis w tym kapturze, z aparycją twardziela - od razu domyśliłbym się, że nie warto zadzierać z tym gościem. I jeszcze atakuje za dnia (kiedy Kersey robił to tylko w nocy). I jak zakupuje broń... czy w Chicago nie ma rejestrowanej broni? No i w trailerze sami biali - w oryginale chociaż było pół na pół. I mimo R-ki zapowiada się jakieś młodzieżowo-szpanerskie hip gówno :P. 03-08-2017, 17:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2017, 18:19 przez OGPUEE.)
Nie wiem co mnie bardziej dziwi w tym projekcie. Ogólna lajtowość, komiksowość i superbohaterskość czy to, że nakręcił to Eli Roth...
03-08-2017, 17:47 Cytat:Ogólna lajtowość, komiksowość i superbohaterskośćDokładnie takie były stare filmy z Bronsonem (może nie licząc dwóch pierwszych części) więc nie wiem, skąd to zdziwienie. Co do samego filmu - Niepotrzebny Remake cz. 1045, w dodatku z nudziarzem Willisem w roli głównej i beztalenciem za kamerą. Pas.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 03-08-2017, 17:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2017, 17:55 przez nawrocki.)
Willis, ty szmato.
Miami Vice pewnie zdechnie po jednym sezonie jak te wszystkie inne szumnie zapowiadane rimejki, ributy itd. znanych serialowych marek o których słuch ginie szybko po premierze. Wiecie że w 2011 roku premierę miały nowe Aniołki Charliego? I że wyemitowano tylko 7 odcinków? LOL Podobno ósmy można było zobaczyć na AXN min. w Polsce. Co za zaszczyt :) 03-08-2017, 18:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2017, 18:01 przez Mierzwiak.) (03-08-2017, 17:52)nawrocki napisał(a):Cytat:Ogólna lajtowość, komiksowość i superbohaterskośćDokładnie takie były stare filmy z Bronsonem (może nie licząc dwóch pierwszych części) więc nie wiem, skąd to zdziwienie. Bo jedynka (reszty części nie oglądałem) to naprawdę dobry, poważny, zmuszający do refleksji film. A remake na pewno tą drogą nie podąży. A w komentarzach z youtube'a dostałem raka... Ludzkość zasługuje na jakąś katastrofę... 03-08-2017, 18:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2017, 18:18 przez OGPUEE.) (03-08-2017, 17:52)nawrocki napisał(a):No nie no, filmy z Bronsonem może i były przerysowane ale nie do końca były lajtowe. Jednak pokazywano sceny mordów i gwałtów dosyć drastycznieCytat:Ogólna lajtowość, komiksowość i superbohaterskośćDokładnie takie były stare filmy z Bronsonem (może nie licząc dwóch pierwszych części) więc nie wiem, skąd to zdziwienie. 03-08-2017, 18:43
Oryginalne Death Wish jest cienkie i zwyczajnie komiczne, jedno z większych filmowych rozczarowań jakie dane mi było przeżyć, oglądałem go po dwójce, która była znacznie mocniejsza i zdecydowanie lepsza. Nie sądzę by remake mógł wypaść gorzej :P
03-08-2017, 19:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-08-2017, 19:30 przez Gieferg.)
po obejrzeniu arcydzieła pod tytułem "Das boot" (po raz setny chyba) i przeczytaniu książki (z nasty raz) zdałem sobie sprawę, że nigdy nie oceniłem i nie czytałem o tym filmie w sieci, zwłaszcza na IMDB. I zaglądam, a tak takie kwiatki z budżetem 28m - sequel Das Boot na 2018!
http://www.imdb.com/title/tt5830254/?ref_=ttmc_mc_tt
loading podpis...
06-08-2017, 09:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2017, 09:30 przez Martinipl.)
Gość od nowego "IT" planuje nowy "Smętarz dla zwierzaków"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-08-2017, 12:53
Smętarz to dobry materiał na film, z potężnym ładunkiem emocjonalnym, ale pod warunkiem, że reżyser się skupi na ludziach i dobrze przedstawi postępujące szaleństwo ojca. Pierwsze podejście holly do tematu pozostawiło mnie raczej obojętnym, także zobaczymy co wyjdzie z IT i się będzie prognozować.
A Das Boot to film kompletny, nie jestem sobie w stanie wyobrazić, żeby można to zrobić lepiej. Zwłaszcza w czasach modeli w głównych rolach i błyszczącego CGI. Remake równie potrzebny co nowy Blade Runner. 06-08-2017, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2017, 15:32 przez zdzichon.)
A to ja przepraszam, zmylił mnie tytuł tematu. Z drugiej strony TFA też niby jest sequelem :)
06-08-2017, 19:32
Pierwsze słyszę. Pewnie rozpierdoli to box-offica. Nie ogarniam tego wydawania kasy w Holly. :D
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 16-08-2017, 16:58
Czekam jak zapowiedzą rimejki "Wielkiej ucieczki" czy "Parszywej Dwunastki"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 16-08-2017, 18:43
Były plany dekadę temu :)
https://editorial.rottentomatoes.com/article/warner-bros-planning-a-remake-of-the-dirty-dozen/ 16-08-2017, 18:46 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |