DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Ale wiesz, to bardziej dlatego, że wokół tych ekranizacji kręci się życie obecnego Hollywood, a nie z jakiejś miłości. No i jednak Man Of Steel cieszył się naprawdę dużą sympatią na forum, mam wrażenie, że było to nawet jedno z niewielu takich miejsc w sieci.

Odpowiedz
(24-07-2017, 10:07)Juby napisał(a): Shazam! powstaje, powstaje i powstać nie może. 

Ale i tak będziesz na niego czekać, bo na jakieś 99% pojawi się w tym filmie Superman :P

Co do zapowiedzi DC.. No cóż. Podobno w takiej kolejności wyświetlano to na SDCC:
  • Aquaman
  • Shazam!
  • Suicide Squad 2
  • The Batman
  • Justice League Dark
  • Batgirl
  • Green Lantern Corps
  • The Flash: Flashpoint
  • Wonder Woman 2
Oczywiście WW2 dorzucona na końcu tylko dlatego, że tego oczekiwali fani :)
Aquaman w produkcji, Shazam! ma już reżysera i mają ruszyć ze zdjęciami w styczniu/lutym 2018, z SS2 WB celuje na marzec, Batman oficjalnie piszę się od nowa 

Statut reszty to "????????"

No i z tą Batgril ciekawa sprawa. Niby Johns mówił, że Whedon bierze się za to w przyszłym roku, ale równie dobrze może dopiero zaczynać prace nad scenariuszem, skoro obecnie pochłania go "JL". 

Edit.
Cytat:Zresztą, ich nowe plany prawie całkowicie zmieniają plany ogłoszone w 2014,

Jubas.. Ale ty to też nie odpływaj w drugą stronę.

Plany z 2014
"Batman v. Superman: Dawn of Justice" - zrealizowane 2016 rok
"Suicide Squad" - zrealizowane 2016 rok
"Wonder Woman" - zrealizowane 2017 rok
"Justice League" - niemal zrealizowane 2017 rok
"The Flash" - ostatecznie przekształcone z "Flashpoint" i przesunięte w czasie,
"Aquaman" - w produkcji
"Shazam" - przewidywano wtedy premierę w 2019 roku i prawdopodobnie im się to uda,
"Justice League Part Two" - jedyny anulowany projekt, z wiadomych względów :)
"Green Lantern Corps" - nadal w planach, przewidywano wtedy premierę w 2019/2020 roku i prawdopodobnie im się to uda
"Cyborg" - status niejasny,

Nie dość, że WB w miarę wiernie trzyma się planów (choć z poślizgami czasowymi w niektórych przypadkach) i zrealizowało ich sporą część, to po aktualizacji zapowiedziało 5 dodatkowych filmów...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Według najnowszych plotek David Ayer i Warner Bros kolejny raz nie mogą się porozumieć , co do ostatecznego kształtu przygotowanego wspólnie (?) filmu. Najbardziej zdumiewające jest w tym wszystkim nazwisko potencjalnego następcy Ayera. Otóż ma nim być znany z "Drive", "Neon Demon" czy "Pushera" Nicolas Winding Refn :o Oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek ;)
https://naekranie.pl/aktualnosci/plotka-gotham-city-sirens-pod-znakiem-zapytania-david-ayer-krytykuje-warner-bros-2117474
http://www.filmweb.pl/film/Gotham+City+Sirens-2019-782457/discussion/Najnowsze+doniesienia+i+plotki+na+temat+produkcji,2877171
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Obecne plany Warnera związane z DCEU:

27 lica 2018 - Untitled DC Film
12 grudnia 2018 - Aquaman
5 kwietnia 2019 - Untitled DC Film
14 czerwca 2019 - Untitled DC Film
1 listopada 2019 - Untitled DC Film
13 grudnia 2019 - Wonder Woman 2
14 luty 2020 - Untitled DC Film
3 kwietnia 2020 - Untitled DC Film
5 czerwca 2020 - Untitled DC Film
24 lipca 2020 - Untitled DC Film

Pozostaje 8 wolnych miejsc i siedem tytułów z zapowiedzi z Comic Conu, z tym, że na pewno na 2018 już z niczym poza Aquamanem się nie wyrobią. IMO cztery filmy na rok to za dużo.

Odpowiedz
Refn w DCEU? No i to jest news :) Na coś takiego to idę do kina w premierę.
.

Odpowiedz
(26-07-2017, 01:18)Bradesinarus napisał(a): Według najnowszych plotek David Ayer i Warner Bros kolejny raz nie mogą się porozumieć , co do ostatecznego kształtu przygotowanego wspólnie (?) filmu. Najbardziej zdumiewające jest w tym wszystkim nazwisko potencjalnego następcy Ayera. Otóż ma nim być znany z "Drive", "Neon Demon" czy "Pushera" Nicolas Winding Refn :o Oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek ;)
https://naekranie.pl/aktualnosci/plotka-gotham-city-sirens-pod-znakiem-zapytania-david-ayer-krytykuje-warner-bros-2117474
http://www.filmweb.pl/film/Gotham+City+Sirens-2019-782457/discussion/Najnowsze+doniesienia+i+plotki+na+temat+produkcji,2877171
No Refn dawno temu, przy okazji "Drive", mowil, ze chcialby zrobic "Wonder Woman" z Christina Hendricks, wiec w sumie nie byloby to takie dziwne. Do tego gosc wydaje sie takim dziwakiem, ze nawet jakby WB mocno interweniowalo w film to moze wyjsc z tego coś ciekawego. :)

Moi pozostali kandydaci: Neil Breen, Tommy Wiseau :)

Odpowiedz
(26-07-2017, 12:55)Phil napisał(a): Juby, skąd te daty?

Z Mojo.

Odpowiedz
(26-07-2017, 01:18)Bradesinarus napisał(a): Według najnowszych plotek (...)

Trochę żenada, że dwie tak znaczące i znane w Polsce strony, publikują newsy bazujące na plotach z Reddita, napisane prawdopodobnie przez jakiegoś, przypadkowego Janusza =/
Rozumiem nutkę ekscytacji(tudzież strachu), gdyby źródłem było Variety, HollywoodReporter, czy nawet ElMambo, ale to? Heh..

Co do dat z Mojo. Czyli co:
kwiecień - Shazam!, czerwiec - SS2, listopad - JLD/Batman (w zależności od tego, czy Reeves machnie scenariusz na czas). 

Odpowiedz
A w tym czasie wymienili małżeństwo Snyderów na Whedona:
 http://theplaylist.net/joss-whedon-will-major-part-dc-films-future-creative-team-zack-snyder-20170726/

[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
Jak ktoś myślał, że nici z "Nightwinga" to był w błędzie. McKay, reżyser, zapowiedział, że nie podali daty premiery i nie wpisali filmu na listę z jego życzenia gdyż nie chce by go terminy ograniczał a sam chce zaprezentować coś co zwali nas z nóg.

Odpowiedz
To miałoby naprawdę dużo sensu, gdyby którykolwiek film, który zapowiedzieli, dostał również na SDCC datę premiery, ale... tak się nie stało.

Zresztą..

Odpowiedz
Na szczęście zapowiedzieli ich tak mało i są to takie projekty, że te daty premiery są prawie oczywiste, zakładając, że zrealizują wszystkie te filmy i znajdą reżyserów :P
Acz oficjalnie powinniśmy wszystkie w tym roku jeszcze poznać. WW i Shazam w 2019 oficjalnie, The Batman też tylko bez konkretnych dat, Aquaman wiadomo, GLC pewnie nadal ma tą w 2020.

Odpowiedz
O, Warner czyta mi w myślach. Chyba nawet w tym temacie pisałem że powinni dać sobie spokój z naśladowaniem uniwersum Marvela (co na razie i tak im w ogóle nie wychodzi) tylko kręcić autonomiczne filmy.

To brzmi o tyle ciekawie, że... no brzmi ciekawie :) Zresztą już samo to że nie zagra Leto jest świetną wiadomością.

Odpowiedz
Niech anulują wszystko w cholerę, a po "Aquamanie" nakręcą "Justice League 2: Everyone Dies at the End", co będzie finałem uniwersum. Później niech się bawią w takie eksperymenty. Autonomiczne produkcje nie powiązanie z DCEU to takie "mieć ciastko i zjeść ciastko".

Odpowiedz
To jak, obstawiamy że trylogia z Batfleckiem też nie będzie związana z uniwersum? Bo dokładnie tego się spodziewam.

Odpowiedz
Ja akurat też jestem za tym, żeby nie bawili się w kopiowanie MCU, tylko robili autonomiczne filmy. W animacjach się to jako tako sprawdza (raz lepiej, raz gorzej).
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Tak, to prawda. Ale nadal produkują niezależne historie, chociażby "The Killing Joke", "Batman and Harley Quinn" (chyba najgorsza animacja DC jaką widziałem tak btw), kontynuacje Batmanów z Westem czy te niedawno zapowiedziane produkcje.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Jak trylogia z Batfleckiem ma być po za uniwersum?

Ja trochę żałuje, że WB nie zdecydowało się po prostu adaptować oddzielnych historii (Injustice, Kingdom Come itp.). Mimo to niech jeszcze walcza z uniwersum :D

https://heroichollywood.com/joker-suicide-squad-2-sirens/

Odpowiedz
Jak dla mnie pomysł w pytkę. Mam nadzieję, że się to nie posypie. Ciekawe jest natomiast to, że za kamerą stanie Todd Phillips, napisze także wspólnie z Silverem scenariusz. Raczej niezbyt oczywisty wybór do tego typu kina. Prawie jak wybór Lorda i Millera do produkcji o Hanie Solo.

Nie mniej czekam i kibicuję. Taki film o Jokerze byłby znakomitym startem dla uniwersum - coś świeżego i nowego. Już mam nawet wizualizację tego w głowie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości