24-07-2017, 10:44
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Ale wiesz, to bardziej dlatego, że wokół tych ekranizacji kręci się życie obecnego Hollywood, a nie z jakiejś miłości. No i jednak Man Of Steel cieszył się naprawdę dużą sympatią na forum, mam wrażenie, że było to nawet jedno z niewielu takich miejsc w sieci.
(24-07-2017, 10:07)Juby napisał(a): Shazam! powstaje, powstaje i powstać nie może. Ale i tak będziesz na niego czekać, bo na jakieś 99% pojawi się w tym filmie Superman :P Co do zapowiedzi DC.. No cóż. Podobno w takiej kolejności wyświetlano to na SDCC:
Aquaman w produkcji, Shazam! ma już reżysera i mają ruszyć ze zdjęciami w styczniu/lutym 2018, z SS2 WB celuje na marzec, Batman oficjalnie piszę się od nowa Statut reszty to "????????" No i z tą Batgril ciekawa sprawa. Niby Johns mówił, że Whedon bierze się za to w przyszłym roku, ale równie dobrze może dopiero zaczynać prace nad scenariuszem, skoro obecnie pochłania go "JL". Edit. Cytat:Zresztą, ich nowe plany prawie całkowicie zmieniają plany ogłoszone w 2014, Jubas.. Ale ty to też nie odpływaj w drugą stronę. Plany z 2014 "Batman v. Superman: Dawn of Justice" - zrealizowane 2016 rok "Suicide Squad" - zrealizowane 2016 rok "Wonder Woman" - zrealizowane 2017 rok "Justice League" - niemal zrealizowane 2017 rok "The Flash" - ostatecznie przekształcone z "Flashpoint" i przesunięte w czasie, "Aquaman" - w produkcji "Shazam" - przewidywano wtedy premierę w 2019 roku i prawdopodobnie im się to uda, "Justice League Part Two" - jedyny anulowany projekt, z wiadomych względów :) "Green Lantern Corps" - nadal w planach, przewidywano wtedy premierę w 2019/2020 roku i prawdopodobnie im się to uda "Cyborg" - status niejasny, Nie dość, że WB w miarę wiernie trzyma się planów (choć z poślizgami czasowymi w niektórych przypadkach) i zrealizowało ich sporą część, to po aktualizacji zapowiedziało 5 dodatkowych filmów...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
24-07-2017, 17:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2017, 18:08 przez zombie001.)
Według najnowszych plotek David Ayer i Warner Bros kolejny raz nie mogą się porozumieć , co do ostatecznego kształtu przygotowanego wspólnie (?) filmu. Najbardziej zdumiewające jest w tym wszystkim nazwisko potencjalnego następcy Ayera. Otóż ma nim być znany z "Drive", "Neon Demon" czy "Pushera" Nicolas Winding Refn :o Oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek ;)
https://naekranie.pl/aktualnosci/plotka-gotham-city-sirens-pod-znakiem-zapytania-david-ayer-krytykuje-warner-bros-2117474 http://www.filmweb.pl/film/Gotham+City+Sirens-2019-782457/discussion/Najnowsze+doniesienia+i+plotki+na+temat+produkcji,2877171
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood Najlepszy film 2019: Parasite Najlepszy film 2018: Suspiria 26-07-2017, 01:18
Obecne plany Warnera związane z DCEU:
27 lica 2018 - Untitled DC Film 12 grudnia 2018 - Aquaman 5 kwietnia 2019 - Untitled DC Film 14 czerwca 2019 - Untitled DC Film 1 listopada 2019 - Untitled DC Film 13 grudnia 2019 - Wonder Woman 2 14 luty 2020 - Untitled DC Film 3 kwietnia 2020 - Untitled DC Film 5 czerwca 2020 - Untitled DC Film 24 lipca 2020 - Untitled DC Film Pozostaje 8 wolnych miejsc i siedem tytułów z zapowiedzi z Comic Conu, z tym, że na pewno na 2018 już z niczym poza Aquamanem się nie wyrobią. IMO cztery filmy na rok to za dużo. 26-07-2017, 09:50 (26-07-2017, 01:18)Bradesinarus napisał(a): Według najnowszych plotek David Ayer i Warner Bros kolejny raz nie mogą się porozumieć , co do ostatecznego kształtu przygotowanego wspólnie (?) filmu. Najbardziej zdumiewające jest w tym wszystkim nazwisko potencjalnego następcy Ayera. Otóż ma nim być znany z "Drive", "Neon Demon" czy "Pushera" Nicolas Winding Refn :o Oby się nie okazało, że zamienił stryjek siekierkę na kijek ;)No Refn dawno temu, przy okazji "Drive", mowil, ze chcialby zrobic "Wonder Woman" z Christina Hendricks, wiec w sumie nie byloby to takie dziwne. Do tego gosc wydaje sie takim dziwakiem, ze nawet jakby WB mocno interweniowalo w film to moze wyjsc z tego coś ciekawego. :) Moi pozostali kandydaci: Neil Breen, Tommy Wiseau :) 26-07-2017, 14:27 (26-07-2017, 01:18)Bradesinarus napisał(a): Według najnowszych plotek (...) Trochę żenada, że dwie tak znaczące i znane w Polsce strony, publikują newsy bazujące na plotach z Reddita, napisane prawdopodobnie przez jakiegoś, przypadkowego Janusza =/ Rozumiem nutkę ekscytacji(tudzież strachu), gdyby źródłem było Variety, HollywoodReporter, czy nawet ElMambo, ale to? Heh.. Co do dat z Mojo. Czyli co: kwiecień - Shazam!, czerwiec - SS2, listopad - JLD/Batman (w zależności od tego, czy Reeves machnie scenariusz na czas).
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-07-2017, 17:48
A w tym czasie wymienili małżeństwo Snyderów na Whedona:
http://theplaylist.net/joss-whedon-will-major-part-dc-films-future-creative-team-zack-snyder-20170726/
26-07-2017, 22:46
Jak ktoś myślał, że nici z "Nightwinga" to był w błędzie. McKay, reżyser, zapowiedział, że nie podali daty premiery i nie wpisali filmu na listę z jego życzenia gdyż nie chce by go terminy ograniczał a sam chce zaprezentować coś co zwali nas z nóg.
05-08-2017, 21:32
Na szczęście zapowiedzieli ich tak mało i są to takie projekty, że te daty premiery są prawie oczywiste, zakładając, że zrealizują wszystkie te filmy i znajdą reżyserów :P
Acz oficjalnie powinniśmy wszystkie w tym roku jeszcze poznać. WW i Shazam w 2019 oficjalnie, The Batman też tylko bez konkretnych dat, Aquaman wiadomo, GLC pewnie nadal ma tą w 2020. 05-08-2017, 23:14
O, Warner czyta mi w myślach. Chyba nawet w tym temacie pisałem że powinni dać sobie spokój z naśladowaniem uniwersum Marvela (co na razie i tak im w ogóle nie wychodzi) tylko kręcić autonomiczne filmy.
To brzmi o tyle ciekawie, że... no brzmi ciekawie :) Zresztą już samo to że nie zagra Leto jest świetną wiadomością. 23-08-2017, 00:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2017, 00:52 przez Mierzwiak.)
Niech anulują wszystko w cholerę, a po "Aquamanie" nakręcą "Justice League 2: Everyone Dies at the End", co będzie finałem uniwersum. Później niech się bawią w takie eksperymenty. Autonomiczne produkcje nie powiązanie z DCEU to takie "mieć ciastko i zjeść ciastko".
23-08-2017, 01:01
To jak, obstawiamy że trylogia z Batfleckiem też nie będzie związana z uniwersum? Bo dokładnie tego się spodziewam.
23-08-2017, 08:06
Ja akurat też jestem za tym, żeby nie bawili się w kopiowanie MCU, tylko robili autonomiczne filmy. W animacjach się to jako tako sprawdza (raz lepiej, raz gorzej).
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
23-08-2017, 08:56
Tak, to prawda. Ale nadal produkują niezależne historie, chociażby "The Killing Joke", "Batman and Harley Quinn" (chyba najgorsza animacja DC jaką widziałem tak btw), kontynuacje Batmanów z Westem czy te niedawno zapowiedziane produkcje.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
23-08-2017, 09:06
Jak trylogia z Batfleckiem ma być po za uniwersum?
Ja trochę żałuje, że WB nie zdecydowało się po prostu adaptować oddzielnych historii (Injustice, Kingdom Come itp.). Mimo to niech jeszcze walcza z uniwersum :D https://heroichollywood.com/joker-suicide-squad-2-sirens/ 23-08-2017, 09:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-08-2017, 09:09 przez Kuba.)
Jak dla mnie pomysł w pytkę. Mam nadzieję, że się to nie posypie. Ciekawe jest natomiast to, że za kamerą stanie Todd Phillips, napisze także wspólnie z Silverem scenariusz. Raczej niezbyt oczywisty wybór do tego typu kina. Prawie jak wybór Lorda i Millera do produkcji o Hanie Solo.
Nie mniej czekam i kibicuję. Taki film o Jokerze byłby znakomitym startem dla uniwersum - coś świeżego i nowego. Już mam nawet wizualizację tego w głowie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-08-2017, 09:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: giphy.gif]](https://media.giphy.com/media/MUVFUXkCp0DNS/giphy.gif)