DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Czytam o tym, że może to być konwencja dramatu/kryminału gangsterskiego, lata 80...hmmm brzmi baaardzo ciekawie.

Bardziej od samego filmu o Jokerze ciekawi mnie wzmianka o tym, że nowy poddział DC Films robi serie niezależną od DCEU o mniej znanych postaciach. To jest przecież idealna okazja aby pokazać np. Lobo (który wymaga R-ki a trudno byłoby go sensownie zmieścić w DCEU), Deathstroke (chciałbym jednak zobaczyć Manganiello w tej roli) czy nawet film o Justice Society of America.

Odpowiedz
Pomysł na film o Jokerze jest słaby, ale ekipa za nim brzmi interesujaco.

Odpowiedz
Już nie mają innych postaci żeby zrobić o nich solo filmy?

Swoją drogą jak słabe musi być Justice League jeśli 3 miesiące przed premierą największego filmu w DCEU studio zapowiada, że ooo będziemy robić też filmy o tym samym ale poza DCEU. Co za bałagan.

Odpowiedz
Ale burdel. Warner cannot into DC.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(23-08-2017, 00:52)Mierzwiak napisał(a): O, Warner czyta mi w myślach. Chyba nawet w tym temacie pisałem że powinni dać sobie spokój z naśladowaniem uniwersum Marvela (co na razie i tak im w ogóle nie wychodzi) tylko kręcić autonomiczne filmy.

Tyle, że powinni już to zrobić przy "MoS" i nakręcić współczesną trylogię o Supermanie, mając wyj**** na fanów i ich jęki, że chcą resztę postaci z DC ujrzeć na wspólnym ekranie. 

Teraz to już trochę za późno na  takie rzeczy -.-

Ten pomysł na "Joker Origins" letni. Do tego mocno asekurancki. Niby nie mówią wprost - hardReboot Batmana, ale takie lekkie uchylone okienko jest pozostawiane, a no bo "może się  przyda". 

W oderwaniu od DCEU już lepiej  sprawdziłyby się: "Dark Universe/Justice League Dark", "HARD REBOOT SS" w Rce :), czy chociażby ten wspomniany "Lobo". 

Kolejny Joker? A idź pan w p***** z tym. Pass. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
https://heroichollywood.com/batman-set-outside-dc-extended-universe/

Matt Reves mówi, że jego The Batman też nie jest podłączony do extended universe. Ojoj. Ben znowu będzie musiał zaraz mówić, że on dalej gra Batmana.

Odpowiedz
Ogromnie mnie cieszy ta wiadomość.

Tylko teraz pojawia się pytanie jaki młody aktor jest na tyle dobry, żeby zagrać Jokera.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(23-08-2017, 18:05)harlequinade napisał(a): https://heroichollywood.com/batman-set-outside-dc-extended-universe/

Matt Reves mówi, że jego The Batman też nie jest podłączony do extended universe. Ojoj. Ben znowu będzie musiał zaraz mówić, że on dalej gra Batmana.

WTF
Co tam sie odwala?!

Odpowiedz
(23-08-2017, 18:25)Kuba napisał(a):
(23-08-2017, 18:05)harlequinade napisał(a): https://heroichollywood.com/batman-set-outside-dc-extended-universe/

WTF
Co tam sie odwala?!

[Obrazek: tumblr_nxvnvdOL8M1rxmai6o2_250.gif]

Odpowiedz
Rodzi się pytanie, czy ktoś tam w WB ma jakikolwiek plan na cokolwiek? A może po prostu Justice League jest aż tak złe, że muszą szukać sposobu na porzucenie tonącego okrętu.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Hmm zastanawia mnie jedna rzecz. Może to, że "The Batman" nie jest częścią rozszerzonego uniwersum nie znaczy wcale, że będzie jakiś recasting.

Od pewnego czasu krążą plotki, że w Justice League
jeśli będzie tak naprawdę to może to oznaczać, że trylogia będzie retrospekcją. Historiami sprzed "Man of Steel", w ten sposób jakby nie patrzeć mogłaby bez problemu funkcjonować jako samodzielna seria. Czy Affleck musiałby zrezygnować? Nie. To nie musi być 10 lat wcześniej, tak z 7 wypadnie jak najbardziej wiarygodnie pod względem wyglądu Afflecka a nic nie stoi na przeszkodzie aby go trochę odmłodzić.

Zwłaszcza, że gdzieś czytałem, że podpisał kontrakt na 3 filmy o Gacku.

Odpowiedz
Raczej rodzi się pytanie, czy trzeba ze słów Reevesa wyciągać pochopne wnioski, tworzyć klikbajtowe tytuły newsów i kolejne, płaczliwe komentarze, jakie to WB/DCEU jest beeee. Czy też należałoby się  zastanowić trochę nad nimi i przemyśleć, bo może zupełnie inny jest ich sens, a media, jak zwykle, robią gówno-burzę z wszystkiego co się da?

Bo jak dla mnie jasne jest, że Reevesowi chodzi o coś innego - fabuła jego Batmana będzie prawdopodobnie w pełni samodzielna, nie będzie rozwinięciem jakichś wątków teasowanych w poprzednich filmach (tak jak to planował Affleck), czy też rozpoczynał gigantycznej arc-story wałkowanej przez 5 następnych filmów DCEU, strzelam, że bez udziału innych superbohaterów (ograniczą się do powrotu BatPostaci). 
Taki PEŁNOPRAWNY, SOLO BATMAN MOVIE, Z BATMANOWSKIMI POSTACIAMI, INSPIROWANY BATMANOWSKIMI, SOLOWYMI KOMIKSAMI, NIE DODAJĄCY ZA WIELE DO FABULARNEGO TŁA "JL".

Dość logiczna interpretacja, skoro do tej pory, każdy kolejny film Snydera, opierał istotną część fabuły na poprzednim. I nawet ta "WW" ma tą nieszczęsną klamrę, która nawiązuje do spotkania Gacka i WW w "BvS".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
zombie001 +

Nic dodać, nic ująć.

Ja tylko przypomnę, że Shazam "jest poza DCEU", a kilka tygodni temu "oficjalnie" zapowiedziano film "Joker and Harley Quinn", a kilka miesięcy wcześniej dodatkowo "Harley Quinn".

Odpowiedz
Ale mi chodziło raczej o tę podejrzanie dziwną zbieżność w czasie wiadomości, o produkcjach nie będących częścią DCEU i stąd moje wątpliwości.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
zombie sensownie to przedstawił ;) (dodajcie opcje propsowania xD)

A zresztą nie wiem jak wy, ale ja to bym Gacka z Reevesem po Małapch i Affleckiem brał w ciemno nawet jakby wylądował w uniwersum CW czy innych X-Menów. Więc tu akurat się nie martwię.

Z WB jest ten problem, że nikt tam nie zwoła konferencji, nie usiądzie i nie powie jasno co jest plotką a co nie, nie wyjaśni wszystkiego normalnie, szczerze. Tego Warner potrzebuje aby chociaż trochę odepchnąć od siebie to gówno które na nich spada z każdej strony.

Odpowiedz
(23-08-2017, 20:50)Kuba napisał(a): zombie sensownie to przedstawił ;) (dodajcie opcje propsowania xD)

A zresztą nie wiem jak wy, ale ja to bym Gacka z Reevesem po Małapch i Affleckiem brał w ciemno nawet jakby wylądował w uniwersum CW czy innych X-Menów. Więc tu akurat się nie martwię.

Z WB jest ten problem, że nikt tam nie zwoła konferencji, nie usiądzie i nie powie jasno co jest plotką a co nie, nie wyjaśni wszystkiego normalnie, szczerze. Tego Warner potrzebuje aby chociaż trochę odepchnąć od siebie to gówno które na nich spada z każdej strony.

Jest teoria że puścili ten news o solo filmie z Jokerem żeby zakryć ten syf z Jossem i jego poczynaniami. Tylko to trochę jakby po prostu podpalić budynek obok tego co już płonie

Odpowiedz
+1 dla Kuby.
Warner cannot into klarowny przekaz. Powinni zgłosić się do Feige'a na jakiś kurs.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
zombie oczywiście może mieć rację, no ale z drugiej strony - patrząc na dotychczasowe filmy uniwersum - w czym dokładnie ten Batman miałby być umiejscowiony? Na ten moment mamy następujące punkty zaczepienia:

- Bena Afflecka w tytułowej roli
- Jeremy'ego Ironsa jako Alfreda
- J.K. Simmonsa jako Gordona
- Leto i Robbie jako Jokera i Harley
- Willa Smitha jako Deadshota
- Violę Davis jako Amandę Waller
- Akinnuoye-Agbaje jako Croca
- wygląd (spalonej) rezydencji
- kostium zabitego Robina
- scenę śmierci rodziców

Występ Afflecka mamy potwierdzony, o obecność Ironsa i Simmonsa myślę że możemy być spokojni. Reszta tej listy? Rezydencja to zwykły, nieistotny detal, ale już tych wszystkich postaci (i aktorów), podejrzewam, Reeves nie tknie przez szmatę, i nie musi, bo i po co?

Inna sprawa gdyby jednak miał wystąpić u niego Joker. Patrząc na to jak dobrym smakiem i wyczuciem wykazał się przy obu częściach Planety Małp nie podejrzewałbym go o chęć posiadania w swoim filmie takiej abominacji jak Joker Leto, z kolei recast i szum wokół niego mógłby się za bardzo gryźć z... szumem wokół castingu do Jokera w jego originie :)

Odpowiedz
I niech ich nie tyka.
Batman ma bardzo szeroką galerie postaci. Nie potrzeba Harley, Deadshota czy nawet Jokera.

Jeśli Reeves mówił na serio o kryminale noir to ja widziałbym tu takiego Black Maska, Pingwina, Riddlera (!) Moim zdaniem to są postacie (w sensie ten kaliber) które bedą go interesowac.

Odpowiedz
No w sumie z Pingwina szło by zrobić fajnego przeciwnika do filmu w stylu noir :)
To jest dosłownie jedyna pozycja DC jaka mnie na dzień dzisiejszy interesuje.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości