Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Jonah Hill i Emma Stone na planie "Maniac", nowego serialu Cary'ego Fukunagi:

[Obrazek: jonah_hill_emma_stone_bgus_964773_037.jpg]

Odpowiedz
Ciekawe czy Jonah utrzyma wagę, czy znowu wróci efekt jojo.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Tak sobie myślę...gosć z Netflixa twierdzi, że pracuja nad polskojęzycznym serialem, mają go ogłosić w najbliższych miesiącach.

A może (to pewnie złudna nadzieja) to serial o Piastach od Smarzowskiego? W końcu to miał być duży projekt w który zaangażowani mieli być ludzie z całego świata, Smarzowski szukał stacji i mówił o starcie zdjęć najwcześniej w 2018 roku. Zgadzałoby się :D Netflix byłby na pewno obok HBO najlepszym wyborem dla takiego projektu.

Odpowiedz
Smarzowski promował ShowMax, nie wydaje mi się, ale byłoby fajnie.

Odpowiedz
Sam stwierdził, że "Księdza" nie przypadkowo zrobił dla ShowMax...no zobaczymy, generalnie jeśli chodzi o Smarzowskiego to ufam mu prawie bezgranicznie, niech robi co uzna za słuszne :P

Odpowiedz
(29-08-2017, 23:46)Krismeister napisał(a): Ciekawe czy Jonah utrzyma wagę, czy znowu wróci efekt jojo.

Nie wiem, ale grubi ludzie po odchudzaniu wyglądają tak strasznie smutno. Z Goodmanem jest podobnie - życzę zdrowia i w ogóle, ale jakby nie ten sam człowiek już.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Większość grubych ludzi (poza tymi z jakimiś zaburzeniami) jest gruba, bo kocha jeść. Zabierz człowiekowi coś co kocha - smuteczek.

Dodatkowo u starszych ludzi, którzy mocno schudli dużo bardziej widac wiek. Zmarszczki, zwiotczała skóra,. To wszystko się uwydatnia.

Odpowiedz
(04-09-2017, 09:18)zdzichon napisał(a): Większość grubych ludzi (...) jest gruba, bo kocha jeść.

nie
tak że o.

Odpowiedz
Zdzichon, nie masz pojęcia o czym gadasz.

Odpowiedz
To z jakiego powodu ci ludzie są grubi? Pamiętajcie, że nie mówimy o ludziach z zaburzeniami odżywiania.

Odpowiedz
F.lamer sobie ładnie wyciął co mu nie pasowało isię okazało, że jestem zwykłym bucem, nieczułym na nieszczęścia innych ludzi. Najs

Odpowiedz
(04-09-2017, 09:54)simek napisał(a): To z jakiego powodu ci ludzie są grubi? Pamiętajcie, że nie mówimy o ludziach z zaburzeniami odżywiania.

Z powodu uzależnienia, zajadają problemy, taka ogromna otyłość która spotyka ludzi, może się brać oczywiście z faktu, że ktoś lubi jeść i ma wyjebongo na to co myślą inni, ale większość ludzi ma po prostu problemy które próbuje stłumić jedzeniem.

Odpowiedz
(04-09-2017, 10:48)zdzichon napisał(a): F.lamer sobie ładnie wyciął co mu nie pasowało
wyciąłem to, co sam określiłeś jako mniejszość.

(04-09-2017, 12:21)Szpeku napisał(a): większość ludzi ma po prostu problemy które próbuje stłumić jedzeniem.
+ złe nawyki żywieniowe
tak że o.

Odpowiedz
Niewłaściwa dieta i/lub brak aktywności fizycznej. To są w większości przyczyny otyłości, twierdzenie że większość otyłych ludzi to tacy którzy zajadają problemy to bzdura.

Odpowiedz
Najpierw trzeba sobie zadać pytanie, skąd się bierze brać chęci na aktywność fizyczną i ogólne dbanie o siebie u tych ludzi bo to co niektórzy piszą to bzdurne uogólnianie i najlepiej jest posłuchać ludzi którzy właśnie z takiego dołka wychodzili i opowiadali co siedziało im w głowie, że doprowadzało ich to do takiego stanu, zamiast odstawiać specjalistów którzy wiedzą tyle ile usłyszą w radiu.

Odpowiedz
Ale wiesz, że niektórzy z tych grubasów, a wg mnie nawet znaczna większość, to po prostu leniwi ludzie, którzy lubią się nawpierdalać? Ja tam nie widze w tym nic złego, każdy sobie żyje jak chce, a tłumaczenie tego depresją/problemami/whatever jest trochę śmieszne. Zaraz padnie nieśmiertelny argument o genach i grubych kościach. :) Znam wielu ludzi, którzy od dzieciństwa obżerają się jak świnie, o jakimkolwiek wysiłku fizycznym to jedynie w żartach, i nie wyglądają mi na ludzi pogrążonych w autodestruktywnym ciągu, bo czas i energię ładują w inne aktywności, niekoniecznie związane z ruchem. :)

Odpowiedz
Szpeku, jakie problemy zajadają np. dzieci w wieku przedszkolnym? Zerówkowym? Podstawówkowym? Bo obserwując rzeczywistość wokół siebie jestem przerażony ilością, coraz większą, grubych dzieciaków.

Szybka statystyka dotycząca depresji znaleziona w google w minutę:
Cytat:In 2005–2010, 34.6% of U.S. adults aged 20 and over were obese and 7.2% had depression (...) 43% of adults with depression were obese, and adults with depression were more likely to be obese than adults without depression.
Prosty wniosek: ludzie otyli w wyniku depresji stanowili niewielką mniejszość wśród wszystkich otyłych.

Utożsamianie braku silnej woli w trzymaniu diety i zmiany trybu życia z jakimiś poważnymi problemami jest z lekka niepoważne, wiele osób tego nie potrafi i, uwaga, nic im nie jest. Każdy kto nie może rzucić palenia też jest w emocjonalnym dołku?

Odpowiedz
nawrocki, dlatego pisałem właśnie, że ci którzy mają bandzioch i nie są nadmiernie otyli i nie przeszkadza im to w życiu to inna sprawa, bardziej mówiłem o tych których otyłość uniemożliwia wyjście z domu i normalne funkcjonowanie, nie tylko z powodu samej wagi, ale kompleksów i poczucia bycia gorszym. Temat który się tutaj rozwinął dotyczy zarówno grubasków którym nie przeszkadza nadwaga, jak i tych którym uniemożliwia normalne funkcjonowanie, przede wszystkim psychiczne. Oczywiście Jonah Hill musi mieć ten problem, skoro tyle razy powracał do poprzedniej wagi, by potem znowu bardzo dużo schudnąć pokazuje to, że to problem psychiczny, z jednej strony gosć potrafi żyć zdrowo, z drugiej potem upada i tak w błędnym kole. Taki typ otyłości to nie to samo co u drugich ludzi którzy utrzymują lekką nadwagę, ci pierwsi tyją i chudną zawsze drastycznie.

Odpowiedz
(04-09-2017, 13:14)Szpeku napisał(a): mówiłem o tych których otyłość uniemożliwia wyjście z domu i normalne funkcjonowanie, nie tylko z powodu samej wagi, ale kompleksów i poczucia bycia gorszym.

ale ludzie otyli do tego stopnia, że mają problemy z funkcjonowaniem to póki co jednak ta mniejszość o której wspominałem, co nie?

Cytat:Oczywiście Jonah Hill musi mieć ten problem, skoro tyle razy powracał do poprzedniej wagi, by potem znowu bardzo dużo schudnąć pokazuje to, że to problem psychiczny, z jednej strony gosć potrafi żyć zdrowo, z drugiej potem upada i tak w błędnym kole.

czyli to klasyczne uzależnienie, alkoholicy i narkomani mają tak samo. Życzę mu silnej woli, oraz by ktoś mu podał pomocną dłoń kiedy będzie trzeba.

O to mi z resztą chodziło jak pisałem o "smuteczku". Mam w otoczeniu parę osób, które miały problemy z przeróżnymi substancjami i  sobie z nimi poradzili. Prowadzą spoko życia, ale w rozmowach da się często wyczuć tęsknotę za tamtymi czasami.

Odpowiedz
https://www.wykop.pl/link/3917669/zelazna-kurtyna-nigdy-nie-upadla-netflix-zapowiada-serial-w-jezyku-polskim/

Ooo :D

Cytat:Serial kontynuuje wspaniałą tradycję zimnowojennych thrillerów szpiegowskich i prezentuje alternatywną historię świata, w którym żelazna kurtyna nigdy nie upadła. W 2002 roku, dwadzieścia lat po straszliwym ataku terrorystycznym z 1982 roku, który pogrzebał polskie nadzieje na wyzwolenie i zapobiegł upadkowi Związku Radzieckiego, student prawa z ideałami i skompromitowany oficer śledczy odkrywają spisek, który pozwolił utrzymać żelazną kurtynę i represyjne państwo policyjne w Polsce. Po dwóch dekadach pokoju i dobrobytu, przywódcy reżimu wcielają w życie tajny plan obmyślony wspólnie z nieoczekiwanym przeciwnikiem jeszcze w latach 80. Spisek radykalnie odmieni Polskę i wpłynie na życie wszystkich mieszkańców kraju – i całego świata. Intryga odkryta przez bohaterów może wzniecić rewolucję, a rządzący nie cofną się przed niczym, żeby zachować ją w tajemnicy.

Holland plus Adamik mają reżyserować.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
5 gości