Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Justice League (2017)
Po tej scenie wskrzeszenia nie mam za bardzo problemu z wąsami Cavilla. Gdybym nie wiedział, że coś tam majstrowali nie wiem czy bym zauważył.

Pred napisał(a):Tak więc MoS >> BvS >>>WM>>>>JL. 7/10
Wonder Man?

Cytat: kuje w oko i to strasznie
kŁuje.

Cytat: Dokrętki zdecydowanie zauważalne są jeśli chodzi o komediowe wstawki z Flashem. Po rysach jego twarzy dokładnie widać że zrobione były na długo od padnięcia ostatniego klapsa na planie kiedy Snyder jeszcze dowodził.

Utył? Schudł? Zestarzał się?

Odpowiedz
Dyć komediowe wstawki z Flashem były już w pierwszej zajawce rok temu...

Klasa film, moim zdaniem najlepszy DCEU. Z czystym sumieniem daję 9/10. Nawet się zastanawiałem nad dychą, i to wrażenia podczas seansu, ale.. Po tym filmie nie ma za bardzo o czym myśleć czy wspominać. Jest tu parę ciekawych bajerów, na pewno wrócę do różnych scen... Ale nie mam potrzeby obejrzenia ponownie czy "zagłębienia się".
Scenariusz jest bardzo spójny.

Odpowiedz
Jego brwi, make up twarzy i ogólnie odstające od reszty filmu ujęcia. Widać to jak na dłoni w pierwszej konfrontacji z łapaniem Bat-bumerangu dodali jakiś krótki żart a jego twarz jest inna w zależności od ujęcia, widać że inaczej nakręcona nie pasuje do całej sekwencji spotkania z Waynem.

Odpowiedz
@Rozgdz

Schizofrenia? Trudno o bardziej wykluczające się stwierdzenia zawarte w jednej opinii o filmie.

Odpowiedz
Klasa film, najlepsze DCEU, 9/10, więcej nie obejrzę.

WHAT.THE.FUCK.WAS.THAT?

Odpowiedz
(16-11-2017, 00:28)Gieferg napisał(a): Po tej scenie wskrzeszenia nie mam za bardzo problemu z wąsami Cavilla. Gdybym nie wiedział, że coś tam majstrowali nie wiem czy bym zauważył.

Nic dziwnego, w tej scenie tego nie ma, a przynajmniej ja nic nie zauważyłem.

CGI-ukrytywąs jest w co najmniej 4 scenach i jest kosmicznie oczojebny. Dokrętki tak ogólnie też, zwłaszcza w scenie werbowania Barry'ego.

Odpowiedz
Cytat:Nic dziwnego, w tej scenie tego nie ma, a przynajmniej ja nic nie zauważyłem.

Mierzwiak twierdził, że jest. W ogóle po tym co widziałem mam wrażenie, że ten film pod względem jakości wizualiów ociera się o terytoria low-budget :/

btw, może ty mi potwierdzisz, czy linkowana wyżej scena to jedyny moment

Odpowiedz
Mierzwiak nie widział filmu. Ja tak.

Williams +1

Odpowiedz
Film wykłada wszystko na tacę :) Jest parę szczegółów fabularnych które chcę dopatrzeć, ale tutaj chodzi raczej o to pierwsze spotkanie się postaci, drużyny, emocje. Uderzyło mnie, poczułem - ale to nie jest jak w BvS gdzie rozkminiałem potem film, albo ta radocha z rozgryzania Suicide Squadu. Tutaj wszystko jest oczywiste, ale fajnie to zobaczyć w nowym, świeżym w superhero wydaniu.
Diana jest serduchem grupy, Cyborg to hacker i spec od techniki, milczący outsider, Flash to "nowy" i "świeżak docierający się w walce", Batman to trochę mentor, trochę dowódca z doświadczeniem, przeszłością, zgorzkniały, itp, Aquaman to "niesforny" ale serducho na dłoni, typ amerykańskiego harleyowca .
Po seansie mam wszystko i wiem wszystko.
Było pysznie ale najadłem się ;)
Btw, Cyborg , moim zdaniem - najfajniejsza postać w filmie ;)

Odpowiedz
A jak wypada cameo

Odpowiedz
(16-11-2017, 00:53)Juby napisał(a): Mierzwiak nie widział filmu. Ja tak.
Czyli sceny którą widziałem nie ma w filmie, tak?

Odpowiedz
(16-11-2017, 01:20)Kuba napisał(a): A jak wypada cameo

W filmie nie ma nawet speechu Steppenwolfa znanego ze zwiastunów >> "Żadnych Latarni ani Kryptończyków do obrony Ziemi" :P

Odpowiedz
Zacytuję sam siebie i zapytam- serio wszystkie te sceny są wywalone?

(15-11-2017, 21:08)shamar napisał(a):
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tak, plus jeszcze coś się na pewno znajdzie np. jakaś eksplozja budynku który jest otoczony przez policję, moment zakładania siodła i ogniska na lodowcu przy którym grzeje się Wayne :P

Odpowiedz
Na pewno nie było tekstu Momoamana z jednego z trailerów o "Diable i Jego armii". A "pilnowałem" tego tekstu, bo byłem ciekaw na ile się posuną z pokazywaniem powiązań z religią ;)

Odpowiedz
To dno.
To chyba będzie największy przypadek - w sensie: z żadnego filmu nie wywalono jeszcze tyle scen, które były używane do promocji filmu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Rogue One? (choć tutaj to były przede wszystkim dialogi, z których praktycznie żadnego nie było w filmie i ujęcie ze scen które zmieniono / nakręcono od nowa) Suicide Squad?

Takie czasy, że trailery nie tyle dają przedsmak filmu, co prawdopodobnego filmu :)

Odpowiedz
(16-11-2017, 01:27)Mierzwiak napisał(a):
(16-11-2017, 00:53)Juby napisał(a): Mierzwiak nie widział filmu. Ja tak.
Czyli sceny którą widziałem nie ma w filmie, tak?

Aż sobie puściłem dla pewności co wy tam oglądacie - tak, scena jest w filmie (w dodatku to najlepsza z niego scena!!), ale Cavill NIE MA w niej zmazywanego wąsa! Jest to bardzo do odróżnienia, a teraz widziałem ten fragment drugi raz i nadal w nim tego nie widzę. Sorry.

@shamar - nie ma tych scen, musiało wylecieć baaaardzo dużo materiału (brak jednej szczególnie mnie boli). Mają więc spore pole do popisu przy extended cut.

@Gieferg - możesz robić fanedity jak chcesz, ale muzyka w filmie, który oglądałem była cienka jak siki węża i już chwilę po seansie nie pamiętałem z niej nic poza starymi theme'ami i dwoma piosenkami. OST do MoS w skali szkolnej 4+, JL dwója z plusem. :P

Odpowiedz
Serio aż tyle z tego wywalili? Meh... :/
Odnośnie tego ze spoilera, cieszy mnie migawka, ale jestem pewien ze Snyder nakręcił coś konkretniejszego. Nie będę sie nawet o Zeusa pytał bo chyba znam odpowiedź.

Odpowiedz
(16-11-2017, 08:47)Phil napisał(a): Zgoda. W tej scenie nie ma CGI wąsa. Jest np. w pierwszej i ostatniej scenie Cavilla i tam widać to bardzo. Jakby sobie wsadził język pod górną wargę.

To przede wszystkim widać, bo jego twarz rozciąga się i wygina nienaturalnie. Ukryty wąs jest też w
Tyle odnotowałem. Da się do tego przyzwyczaić, ale sam efekt przypomina najsłabsze ujęcia z Paulem w Furious 7.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon