Cytat:P.S. Jakie są sposoby na obejrzenie prologu do TDK?
klikasz(do tej pory najlepsza wersja z "poprawionym" dźwiękiem)
29-12-2007, 01:14
|
The Dark Knight (2008)
|
Cytat:P.S. Jakie są sposoby na obejrzenie prologu do TDK? klikasz(do tej pory najlepsza wersja z "poprawionym" dźwiękiem)
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
29-12-2007, 01:14
Zostało to już napisane w dwóch innych tematach :roll:
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
23-01-2008, 00:42
Za to będzie miała wpływ na to co dalej z Batmanem. Joker miał się pojawic również w sequelu, moim zdaniem pojawiać się już nie powinien (jakoś nie wypada obsadzać w tej roli kogoś innego). W zasadzie to teraz zastanawiam się czy sequel w ogóle powstanie, a jeśli powstanie to czy będzie go robić ta sama ekipa.
23-01-2008, 11:20
Nie szalejcie. Mnie również jest bardzo, bardzo szkoda Ledgera, ale jeśli TDK odniesie taki sukces, na jaki zapowiadało się już na długo przed wczorajszym/dzisiejszym dniem, to sequel powstanie, bo nie ma powodu, żeby nie powstał. Przypuszczam, że Joker zostanie wtedy wyeliminowany poza ekranem (względnie przy wykorzystaniu jakiegoś odpowiednio onirycznego montażu). Chociaż gdyby się tak zdarzyło, że Joker powróci grany przez innego aktora (chociaż to pewnie faktycznie niezbyt prawdopodobne), to również nie byłoby w tym nic szczególnie niestosownego. Co najwyżej ryzykownego -- artystycznie i nie tylko.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
23-01-2008, 12:04
"Jeeezu.... Boooze"
Zachowujecie sie jak patriotyczna polska publicznosc po premierze Katynia. Znaliscie Ledgera soobiscie czy co? I czemu wybranie kogos innego do roli Jokera mialoby byc niestosowne? Batmana gralo juz 5 aktorow. W samej serii Nolana bohaterka grana przez Holmes tez zostala wymieniona. Bond zmienial sie chyba 7 razy. To tylko filmy, ludzie... 23-01-2008, 12:21
Chcesz powiedziec, ze Joker to czlowiek? Bo teraz nie mowimy o Ledgerze, tylko o roli Jokera w ewentualnej kontynuacji. Jesli umrze Craig, to trzeba bedzie zakonczyc cykl o Bondzie?
23-01-2008, 13:00
Skoro zamknięto temat o nim daje tu :
http://youtube.com/watch?v=uKa-aDga1fE wg. niektórych dowody na to że Heath brał. Nie, nie kontynuujemy tutaj tamtego wątku. A więc zakazujemy rozmów o Ledgerze? W tym temacie rozmawiamy o filmie "The Dark Knight", a nie o śmierci Ledgera. 23-01-2008, 13:08
TDK oczywiście wejdzie do kin, zapewne z dedykacją, z Ledger skończył również swoją pracę postprodukcyjną (postsynchrony i takie tam) więc jego rola jest w 100% kompletna.
Co do zmiany aktora w 3. części: military sarkastycznie próbuje nam powiedzieć, że Ledger-Jokera to tak samo pospolita rólka jak w przypadku Katie Holmes, którą można było zastąpić pierwszą lepszą aktorką. Otóż nie, mój drogi, to nie jest taka rola, i nie ma nikogo, kto byłby w stanie go zastąpić. Widzę dwa wyjścia: w pierwszych scenach 3. filmu Joker zginie, co stanie się dzięki dublerowi, charakteryzacji i CGI oraz wykorzystaniu dostępnych nagrań głosu Ledgera z TDK. Drugie wyjście to po prostu również przy użyciu dublera i CGI zmiana zakończenia The Dark Knight. Do premiery jeszcze sporo czasu, co prawda trwa strajk i Nolanowie nie mogą pisać, ale mogliby uśmiercić Jokera w tym filmie. 23-01-2008, 13:39
I powinni.
Nolan twierdził, że uśmiercenie Jokera u Burtona to był błąd ( z czym się nie zgadzam, bo uważam, że wykańczanie komiksowych villainów w filmach jest jak najbardziej wskazane) , teraz na dobrą sprawę powinien ten "błąd" powtórzyć, żeby rola Jokera w TDK była zakończona i kompletna. 23-01-2008, 13:46
Szkoda gościa. Będę się teraz czuł jakoś dziwnie i nieswojo oglądając Dark Knight(podobne wrażenie miałem np. podczas oglądania "Crow").
23-01-2008, 21:11
Skrypcie? WTF? The Dark Knight długo nie miał scenariusza, a trzeci film już ma? Jeśli już to pewnie chodzi o jakiś treatment, albo luźny zarys ewentualnej fabuły kolejnego filmu.
24-01-2008, 00:17
Jest mi smutno, że taki talent i młody człowiek zarazem umarł tak nagle....
Niemniej jednak nie róbmy z tego żadnej żałoby narodowej i atmosfery w stylu "OJEJEJ, CO TO TERAZ BĘDDZIE ?!", gdyż wygląda to conajmniej smiesznie :) Ledger zakończył swoją pracę nad TDK w pełni i właściwie nie ma mowy o żadnych brakach, jeżeli chodzi o jego wkład w produkcje, tak? A zatem problemu jako takiego nie ma. Poza tym zauważyłem taki nastrój, jak gdyby każdy z nas widział już Ledgera w roli Jokera i za sprawą tej roli cała opinia publiczna nadała mu status aktorskiego mistrza. Otóż film jeszcze nie wyszedł :) A parę fajnych, kilkusekundowych scen trailerowych o niczym nie świadczy :) W odróżnieniu od większości osób nie uważam scen trailerowych z Jokerem za coś nadzwyczajnego. Nolan i Ledger jak dla mnie sprowadzili Jokera do postaci normalnego psychola, bez chrzty skrupółów i norm. Ale czy to jest prawdziwy Joker? Co prawda wpadam tutaj w pewną pułapkę, bo filmu też nie widziałem, ale mimo wszystko uważam, że w filmie na pewno nie zobaczymy czarnego humoru sytuacyjnego ani groteskowości, która była tak bardzo charakterystyczna dla Jokera komiksowego, jak i temu w wykonaniu Nicholsona. Zobaczymy najprawdopodobniej zaś zwyczajnego gościa, który nie przestrega funadamentalnych, zyciowychreguł i który robi, co mu się zywnie podoba. W dodatku czyni to "krwiście". Ale czy o to chodzi? Może niektórych z was urażę, ale tworzenie na ekranie postaci psychola w filmie nie jest dzisiaj niczym szczególnym. Wystarczy wspomniec "Se7en". Ja wiem że chodzi o realizm, jak najdokładniejsze zetknięcie mitologii Batmana z naszą rzeczywistością, ale za jaką cenę? Powiem wprost - to nie jest Joker, który mi się podoba. Zamiast pewnej "sympatycznej" groteskowości i okrucieństwa, jaką mieliśmy okazje oglądać czytać gdzie indziej, mamy tutaj zwykłe okrucieństwo. Z tego też powodu TDK będzie cięzkim orzechem do zgryzienia. Skoro zatem Ledger gra zwykłego szaleńca to nie ma powodu, dla którego nikt inny nie miałby go zagrać w następnej cześci. Dzisiaj charakteryzacja i inne efekty mogą zrobić cuda (aczkolwiek w tym przypadku sa one niepotrzebne. W trzeciej części można ukazać pewną metamorfozę Jokera). Poza tym to wspaniała okazja, by Jokera zagrał Sean Penn. Myslę, że rola Ledgera przekona go do kontynuacji TDK i że to on bedzie następnym Jokerem :) Teraz możecie z uśmiechem na twarzy rzucać we mnie mięsem :D
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
24-01-2008, 13:34 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,256 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,231 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|