https://www.reddit.com/r/superman/comments/7iogmb/wonder_woman_meets_superman/?st=JB2NHWGZ&sh=9b9f6542
Gal i dzieciaczki :)
12-12-2017, 20:50
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Concept arty i testowa animacja do Justice League Dark według Josepha Kahna (reżyser klipów min. Taylor Swift):
https://www.comicbookmovie.com/justice_league/justice_league_dark/director-joseph-kahn-shares-concept-art-from-his-failed-justice-league-dark-pitch-a156397 17-12-2017, 18:47
Josepha Kahna, reżysera uroczego "Torque". ;)
Dan Stevens jako Constantine? Biore. Idealny. 17-12-2017, 19:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2017, 19:10 przez Gal Anonim.)
https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/18664-matthew-vaughn-na-ratunek-dc-sa-rozmowy-o-kilku-projektach
:/ Vaughn to nie jest gość do kierowania uniwersum. Mówi z sensem to na pewno, dałbym mu takie projekty jak SS2 czy MoS2, ale bez przesady. W ogóle to ciekawe czy Disney teraz zablokuje lub utrudni realizacje "Kingsman 3" i Matthew będzie musiał szukać gdzie indziej roboty. 19-12-2017, 08:38
https://naekranie.pl/aktualnosci/walter-hamada-zastapi-jona-berga-w-kinowym-uniwersum-dc-2762234
Johns dostał nowego kolegę do kierowania tym burdelem. Może ten faktycznie zrobi cokolwiek? 04-01-2018, 22:44
Reżyser Aquamana, James Wan, nakręcił wcześniej:
- The Conjuring - The Conjuring 2 Reżyser Shazam!, David F. Sandberg, nakręcił wcześniej: - Lights Out - Annabelle: Creation Nowy nadzorca DCEU, Walter Hamada, wcześniej był producentem wykonawczym min.: - The Conjuring - The Conjuring 2 - Lights Out - Annabelle: Creation Dostrzegacie schemat? :) Koleś ma też na koncie IT, nie zdziwię się jeśli po nakręceniu kontynuacji Muschietti też dostanie jakiś komiks DC do zekranizowania. 07-01-2018, 03:07
Jeszcze przed premierą IT krążyły plotki, że dostanie Justice League Dark, projekt chyba najbardziej do niego pasujący.
07-01-2018, 09:45 (07-01-2018, 03:07)Mierzwiak napisał(a): Dostrzegacie schemat? :) Z Shazam! i Sandbergiem to akurat było tak, że film powstaje dla New Line Cinema i pierwotnie zaoferowano mu coś innego (adaptację bliżej nieokreślonego projektu z imprintu Vertigo, prawdopodobnie bliższego horrorowej estetyce), ale ostatecznie Sandberg stwierdził, że wolałby jakiś inny projekt i trafiło na Shazama!. Aczkolwiek jest w tym co napisałeś pewna słuszność. Zauważyłem to już w temacie do Obecności. Co raz więcej reżyserów, którzy do tej pory kręcili horrory, dostaje wysokobudżetowe (albo bardziej "prestiżowe") projekty - np. Alvarez, Dougherty, Wingard, Marshall. Pewnie dlatego, że to noname'y które studio może łatwo kontrolować. A Muschietti rzeczywiście był przymierzany do "JLD". Z tym, że on po IT2 może Robotecha dla SONY kręcić, więc niekoniecznie trafi do DCEU. No, ale są jeszcze inni: Corin Hardy, Flanagan, Rob Zombie, Eggers, Jennifer Kent, Mitchell, itd. WB i Hamanda mają w czym wybierać :)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
07-01-2018, 12:24
Miałem na myśli raczej schemat szukania "ratunku" u ludzi odpowiedzialnych za najbardziej dochodowe filmy, a takimi są przecież teraz horrory jeśli patrzeć na zarobione dolary w stosunku do jednego wydanego.
Co nie jest niczym dziwnym, tylko nie wiem jak chcą przełożyć to na filmy nawet dwudziestokrotnie droższe. Że filmy DC będą miały teraz niższe budżety jest raczej oczywiste, ale chyba nie aż tak niskie :P 07-01-2018, 13:34 (07-01-2018, 03:07)Mierzwiak napisał(a): Reżyser Aquamana, James Wan, nakręcił wcześniej: Wygląda na to, że w Warner Bros. zdali sobie sprawę, że uniwersum DC... to istny horror. A Wan nakręcił też Piłę i Naznaczonego+sequel. 07-01-2018, 14:33
garść plotek
http://www.ign.com/articles/2018/01/16/suicide-squad-2-rumored-to-be-ben-afflecks-final-appearance-as-batman to wszystko wygląda jak...
21-01-2018, 21:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2018, 21:53 przez Gieferg.) Szczerze? Wygląda jakby w WB wojnę teraz toczyły 2 frakcje:
- tych którzy nadal chcą tłoczyć hajs z DCEU (bo się wszystko skoryguje, bla, bla, bla, bo Marvel może, bla, bla, bo FOX też może, bla, bla, bla, bo WW i SS, mimo różnorakich wad, dały $$$, więc czemu nie próbować dalej, bla, bla, bla...)
- i tych, którzy chcą wrócić do pre-MCUowego tworzenia filmów superbohaterskich, np. w stylu solowej Trylogii Nolana (bo DCEU, mimo kilku mniejszych sukcesów, jest jednym, wielkim niewypałem). [stąd pomysł na tę odnogę produkcji, niepowiązanych w żaden sposób z DCEU]
Nie ukrywam, że bardziej kibicuję tej drugiej grupie, choć na 'zaoranie DCEU' się nie zanosi. :(
Plot o Afflecku niema co szerzej komentować. Tą wciąż mielenie w kółko tego samego. Jeśli ma dość, to jego kariera Batmana równie dobrze może się zakończyć na JL. Po cholerę miałby się pchać do "SS2", czy czegokolwiek innego, skoro już teraz mogą poważnie rozważać recasting.
21-01-2018, 23:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2018, 23:14 przez zombie001.)
Chris Evans zapytany o sukces konkurencyjnego DCEU
![]() XD Szkoda mi Afflecka. Jego kariera kwitła aż do obsadzenia go w roli Batmana. Od premiery BvS pasmo porażek i smutków, zarówno w życiu zawodowym, jak i osobistym. :/ Jako Batman jest mi obojętny, jeśli któregoś dnia wyskoczy news, że mamy recast i nie pojawi się już w żadnym filmie DC - zupełnie się nie przejmę. Reeves, czy ktokolwiek kto wyda kolejny film z udziałem Batmana, mogą nawet nie tłumaczyć zmiany aktora. Zerknąłem w kalendarz DCEU i... 2018: Aquaman - umiarkowanie czekam, ze względu na reżysera, którego filmy do tej pory mi się podobały. Może on pokaże coś ciekawego z tą postacią? Może nawet przejdę się do kina... 2019: Shazam - to w końcu powstaje? Do wypuszczenia trailera nie wykazuje żadnego zainteresowania. Wonder Woman II - nope. Dalej - nic nie wiadomo... To uniwersum ledwo zipie po JL. Zupełnie nie mam pojęcia co oni chcą pokazać, bo przez najbliższe dwa lata nie pokażą praktycznie nic! [Marvel wypuści tyle filmów w przeciągu najbliższych 6 miesięcy!!] Marzy mi się MoS2, a poza tym, wszystkie filmy z Harley, Suisajd Składy, Flaszpointy, Batmany, Grejsony i innego projekty, które są zapowiadane od LAT (cześć Dwayne, powiesz mi kiedy w końcu będziesz tym Black Adamem?) i wciąż nie mają nic, kompletnie mnie nie obchodzą. Niech Warner coś postanowi i zorganizuje jakąś konferencję, na której ogłoszą co z tego ma być, bo póki co, ciągną stan, w którym są w kropce i bez pomysłu... 21-01-2018, 23:48
Po co Ci Dżiubas konferencja, gdzie mogliby zapowiedzieć filmy, na które wcale byś nie czekał xD?
Na MoS2 pod tym kierownictwem i ich "nową" ideologią robienia śmieszkowtych filmów - NIE CZEKAM.
21-01-2018, 23:58
Ej, ale co jak co, Superman z JL był IDEALNY. Jakby wylądował u takiego Vaughna a panowie a Hamada zamknąłby siebie i wszystkich producentów i innych decydentów w piwnicy to mielibyśmy szansę na nie tylko najlepszą adaptacje Supermana jako postaci, ale i na świetny film ;)
22-01-2018, 00:02 (21-01-2018, 23:58)zombie001 napisał(a): Po co Ci Dżiubas konferencja, gdzie mogliby zapowiedzieć filmy, na które wcale byś nie czekał xD? Z ciekawosci. ;) Bardzo w temacie https://revengeofthefans.com/2018/01/19/exclusive-heres-how-dc-is-going-to-control-the-narrative/ 22-01-2018, 11:52
Jakby wam było mało newsów o Phoenixie i Jokerze...
Michael Bay Eyed to Direct DC Superhero ‘Lobo’ Movie
08-02-2018, 22:36 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |