DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Cytat:Za kilka(naście) milionów zielonych? Biedny on :)

[Obrazek: giphy.gif]
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(11-06-2018, 19:55)Snappik napisał(a): Johns odchodzi z DC (no nie do końca...). W sumie ciekawe że dopiero teraz, a nie po pierwszym weekendzie wyświetlania JL

No tak, ale on porzuca 2 obecne fuchy tylko po to by... być jeszcze bardziej zaangażowany w filmy.
Ma podobno m.in. napisać scenariusz do GLC.

:/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I jeszcze nadzoruje nowe seriale (jest showrunnerem i scenarzystą Titans i chyba Doom Patrol).

Odpowiedz
O przetasowaniach i nowej strategii Warnera na filmy DC:

https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/joker-batman-suicide-squad-movie-plans-making-sense-dcs-moves-1119489

Tak bardzo mnie to nie obchodzi że nawet nie chciało mi się czytać, ale mimo wszystko życzę im jak najlepiej, w końcu jak najlepsze filmy to coś na co wszyscy liczymy.

Odpowiedz
Po linkowanym przez Ciebie wpisie widać jedynie, że Warner dalej mota się jak świeża dziwka na dzielni, która nie wie, w którą stronę wypiąć dupę.

Zjebali implementację semi-poważnego klimatu, więc teraz już otwarcie chcą iść w kalkę MCU (Flash a'la komedia BttF). No i jakieś majaki o dwóch filmach o Jokerze. Ja yebie...

Warner Bros. w kwestiach adaptacji DC - rookie whore on the block with Hashimoto&borderline combo.

Niech giną, a licencję niech przejmie ktoś kompetentny :]

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Sytuacja DCEU, jakby to powiedział Sapkowski przypomina ogarnięty pożarem burdel.
I jakoś nie widać, by ta sytuacja miała się szybko zmienić.

Co bym zrobił na ich miejscu?
Wszystkie Jokery i Harley Quinny - spłukać w toalecie.
Wziąć się porządnie za solowego Batmana i Supermana, Green Lanterna i Flasha.
I nie pierdolić się w filmy osadzone w latach 80-tych (ani żadnych innych prócz współczesnych) for fuck's sake.

Odpowiedz
(13-06-2018, 21:27)Badus napisał(a): Zjebali implementację semi-poważnego klimatu, więc teraz już otwarcie chcą iść w kalkę MCU (Flash a'la komedia BttF). No i jakieś majaki o dwóch filmach o Jokerze. Ja yebie...

Warner Bros. w kwestiach adaptacji DC - rookie whore on the block with Hashimoto&borderline combo.

Fakt - DCEU idzie w MCU 2.0. No ale to zwykły ruch na zasadzie: akcja-reakcja. "BvS" nie sprzedało się w takiej formie jaką sobie zaplanował Snyder, to robią to inaczej. 

Wygląda jednak na to, że skoro niektórych nie jara DCEU w klimatach Looney Tunes, to nadal będą kręcić solowe, poważne produkcjie, pod całkowicie nowym szyldem. Prawdopodobnie pojedyncze rzeczy, nie powiązane z żadnym zakichanym uniwersum.
[yupi!!!]

(13-06-2018, 21:27)Badus napisał(a): Niech giną, a licencję niech przejmie ktoś kompetentny :]

(...)
Po linkowanym przez Ciebie wpisie widać jedynie, że Warner dalej mota się jak świeża dziwka na dzielni, która nie wie, w którą stronę wypiąć dupę.

Ależ pierdolenie. Robią coś - jest źle. Nic nie robią - też jest źle. Kontynuują cyrk zwany DCEU - źle. Tworzą nowy brand, jako alternatywę dla DCEU, w którym można sobie spokojnie tworzyć inne rzeczy i mieć totalnie wywalone na DCEU - źle. Batfleck dalej jako Batman w DCEU - tragedia. Reboot Batmana osadzony w innym uniwersum - jeszcze gorzej.

Boże, fani to naprawdę najgorszy typ ludzi na świecie. Małe, rozwydrzone, ciągle narzekające 'dziewczynki'.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Kompletnie nie trafiają do mnie niektóre pomysły Warnera. Recast Afflecka - meh, ale dałbym radę przeżyć jakby kontynuowali motyw ze starszym Człowiekiem Nietoperzem i obsadzili w tej roli Hamma, młody Batman? Nieszczególnie, choć ufam Reevesowi który ewidentnie bardzo się do projektu przykłada.
O ile się nie mylę oficjalnie potwierdzono Hala Jordana i Johna Stewarta w GLC...super, to jest projekt który trzeba rozwijać, ale musi on dostać reżysera z klasą (Miller). Projekty z DCEU o Jokerze/Harley - zdecydowanie out nie licząc "Birds of Prey" które w odpowiednich rękach mają duży potencjał. MoS2 koniecznie.

Też jakoś się już tym nie jaram, ale licze na to, że Hamada będzie tym wielkim wybawcą. A bardzo podoba mi się wizja tych pobocznych, ambitniejszych filmów. "Joker" z Rką, w stylu Martina, za 55 milionów? Spoko a jeśli casting Phoenixa zostanie potwierdzony to czekam. Plany na "Deathstroka" chyba poszły w odstawkę, ale "Lobo" ciągle można zrealizować o wielu innych filmach nie wspominając. Ale mam wrażenie, że komentowanie tych plotek, doniesień etc o DCEU powoli zaczyna tracić sens. Poczekajmy do Comic Conu gdzie na pewno poznamy oficjalne szczegóły nowego planu Hamady.

Odpowiedz
[Obrazek: kCRveQn.jpg]

Profil Letterboxd

Odpowiedz
https://movieweb.com/birds-of-prey-movie-cast-lady-gaga-black-canary/
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Cóż za interesujący news. Chcieli ją obsadzić, ale nie był zainteresowana. So fucking what?

Odpowiedz
Po prostu wydaje mi się niedorzeczne, że ktoś przy zdrowych zmysłach mógł na poważnie rozważać taką opcję jak obsadzenie jakiejkolwiek roli Lady Gagą.

Odpowiedz
LOL.

Lady Gaga zdobyła Złotego Globa za rolę w "American Horror Story" a niedługo wyjdzie film z nią w roli głównej "A Star is Born" (który wygląda rewelacyjnie) i już teraz dziennikarze stawiają ją na przodzie wyścigu po najważniejsze nagrody tego roku.
Wśród fanów z tego co widzę zbiera praktycznie same pochwały za rolę w AHS którego nie widziałem, ale w trailerze wspominanego filmu Coopera wypada bardzo dobrze i spodziewam się bardzo fajnej roli.
Co jest w obsadzaniu jej w filmach takiego niedorzecznego?

Odpowiedz
Nic specjalnego. Po prostu jak myślę "aktorka" to Lady Gaga jest prawdopodobnie ostatnią osobą, która staje mi przed oczami.

Odpowiedz
(12-08-2018, 00:29)Kuba napisał(a): Wśród fanów z tego co widzę zbiera praktycznie same pochwały za rolę w AHS
https://nypost.com/2015/12/10/lady-gagas-golden-globes-nom-wtf/

Pia Zadora też sobie "kupiła" Globa :)

Odpowiedz
Ten glob i okradzenie z nagrody Kirstin Dunst to jedna z gorszych ceremonii i najbardziej kuriozalnych decyzji. Gaga w AHSie dobrze wyglada. Jej postac nie jest skomplikowana i raczej nie okazuje emocji. Ja to tak pisze tylko bo wciąż mam ból dupy :D

Odpowiedz
"Birds of Prey" to już chyba pewniak. Ruszyły castingi - https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/filmy/nagrania-z-przesluchania-do-birds-of-prey-zdradzaja-obecnosc-nowych-postaci/

Raczej ostatnie wycieki i plotki są prawdziwe, jeśli tak to w głównej ekipie po za Harley znajdziemy Black Canary, Question, Huntress. Wrogiem zostanie Black Mask a celem bohaterek będzie odbicie Cassandry Caine, która w komiksach z czasem stała się mścicielem - Spoiler i dołączyła do nowej, powiększonej drużyny Batmana.
Wydaje mi się, że albo konflikt miedzy producentami a panią reżyser lub gigantyczna klapa "Aquamana" zablokowałyby ten projekt. Będzie to też pierwszy film który powstawał już w całości pod kuratelą Hamady (WW2, Aquaman i Shazam to jeszcze po części pozostałości starego "porządku").

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/henry-cavill-as-superman-warner-bros-dc-universe-shake-up-1142306

It's over...
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Szkoda, że nie dostał na pożegnanie godnego go MoS2.

Ale dobra decyzja. Niech się zajmie Geraltem i ciekawszymi filmami.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości