Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Meh :/
Plus jest taki, że O'Connor miałby wtedy czas aby ruszyć ze swoimi projektami (m.in jeden z Hardym o wojnie w Jugosławii czy wojenną produkcję z Cooperem w roli głównej), szkoda aby się marnował na SS. Wolałbym już chyba takiego Millera czy nawet Leitcha.
09-10-2018, 21:20
Rzeźnik ze wschodu
Liczba postów: 1,020
Liczba wątków: 9
Mam nadzieję, że faktycznie dojdą do porozumienia i Marvel będzie sobie pluł w brodę, że go puścił (Tak! Nadal uważam, że ta cała afera wokół niego jest rozdmuchana)
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria
09-10-2018, 21:20
Stały bywalec
Liczba postów: 5,902
Liczba wątków: 6
Gunn już zdecydowanie bardziej pasowałby do tego sequela Venoma :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
09-10-2018, 21:21
Agent Putina
Liczba postów: 4,359
Liczba wątków: 21
No właśnie. Niech przejdzie do Sony i wreszcie zrobią drugie MCU o którym zawsze marzyli. Great Success!
Najlepiej niech ani jedni, ani drudzy go nie angażują. Też nie mam nic do Gunna, ale to jemu lepiej by zrobił autorski projekt.
09-10-2018, 21:25
Stały bywalec
Może i by zrobił, ale należy postawić się w jego sytuacji. Myślę, że teraz mało które studio wyłożyłoby kasę, na coś oryginalnego, spod jego ręki. Nic dziwnego, że chce (albo i nie) się załapać pod jakąś istniejącą markę. Superherosi i kino komiksowe nadal na topie, więc szerokiego pola do popisu tutaj niema :/
09-10-2018, 21:38
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Pozytywne newsy związane z filmami DC to prawdziwa rzadkość ale tu oczywiście żałoba :)
09-10-2018, 21:55
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,901
Liczba wątków: 15
Whedon też miał być ratunkiem dla DC a wyszło jak zawsze. Nie sądzę, żeby Gunn stworzył coś lepszego niż kolejny clusterfuck niezdecydowany czym chce być i poszatkowany na stole montażowym. That's just a DC's way...
10-10-2018, 09:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018, 13:47 przez Corn.)
Stały bywalec
Liczba postów: 18,505
Liczba wątków: 148
Bautista napisał, że chce zagrać w SS2 :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
10-10-2018, 12:18
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,998
Liczba wątków: 1
Rozumiem sytuację i podejście Gunna, co nie zmienia faktu, że nawet jakby dali tam Camerona, to nadal miałbym w dupie całe DCEU.
10-10-2018, 13:32
Stały bywalec
Liczba postów: 13,323
Liczba wątków: 77
Whedon przyszedł ale nie było już czego ratować. Tutaj Gunn ma okazję napisać coś od nowa i jeszcze to reżyserować. Nie zdziwię się, gdyby był to zdecydowanie lepszy film od WW ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
10-10-2018, 20:21
Captain Skullet
Liczba postów: 20,294
Liczba wątków: 128
O to akurat nietrudno.
10-10-2018, 20:30
Stały bywalec
Whedon przyszedł i tylko pogorszył sprawę. Gdybym miał wybierać między JL Snydera (bazując na informacja które do nas dotarły) a tą Ligą autorstwa Warnera oraz Whedona z koncertowo popsutym Batmanem to nie zastanawiałbym się nawet przez sekundę.
W przypadku Gunna po początkowym rozczarowaniu teraz dochodzę do wniosku, że w sumie dlaczego nie. Zwłaszcza jak pozwolą mu zrobić film z Rką. Jeśli chodzi o mnie może pozbyć się każdej postaci z pierwszej części z wyjątkiem Lawtona i Waller (Harley pewnie zostanie w Birds of Prey) i dorzucić do tej ekipy postacie takie jak Deathstroke, Killer Frost, King Shark czy Bronze Tiger. Nie obraziłbym się nawet na jakiś gościnny występ Arsenala lub Vixen, też przecież związanych okazjonalnie w komiksach z drużyną. Zobaczymy jak Gunn podejdzie do tematu i na ile pozwoli mu WB.
Ciągle brakuje mi konferencji i jasnego ogłoszenia wszystkich planów. Wiemy, że SS2 jakoś powstanie, dostaniemy Birds of Prey, Batmana, Aquaman, Shazama i kolejną WW. Chciałbym wierzyć, że to wszystko na czym koncentrują się ludzie w Warnerze, ale to byłoby aż zbyt normalne jak na nich.
10-10-2018, 20:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2018, 20:45 przez Kuba.)
Stały bywalec
07-12-2018, 22:34
Stały bywalec
https://www.comicbookmovie.com/aquaman/aquaman-star-jason-momoa-says-that-henry-cavill-is-absolutely-not-leaving-the-role-of-superman-a165310
“I just talked to Henry… He’s absolutely not [leaving the character],” he said. “He loves the character, he’s not. 100 percent.”
Ciekawe czy robi sobie jaja czy Cavill dogada sie z WB.
14-12-2018, 13:32
Stały bywalec
Wchodzę sobie, jak co tydzień, na batcave, a tam news z którego wynika.. no cóż.. nihil novi.
Szefostwo WB to naprawdę największy czarny charakter, gnębiący superbohaterów z DC.
http://www.batcave.com.pl/2019/01/zakulisowe-doniesienia-o-produkcji-justice-league-i-aquamana/
Te informacje bazują na tym:
https://batman-on-film.com/6018/behind-the-scenes-info-on-aquaman-and-justice-legue-via-insider/
Okazuje się nawet, że Wan ma trochę oleju w głowie, a Geoff Johns nie (Black Manta na pokazach testowych podobno nie wzbudzał entuzjazmu widzów).
Cytat:Wan fought against keeping all of the Black Manta footage. It was for the next Aquaman movie. Geoff Johns said he can’t cut “a single frame,” and to find other ways of shortening the movie.
:)) "Świetlana przyszłość" czeka DCEU. Nie ma co.
19-01-2019, 00:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 00:22 przez zombie001.)
Stały bywalec
To+informacje jak wyglądało JL za Snydera to chyba serio ostateczny dowód, że Zack miał konkretną, rozbudowaną, ambitną, ale i poukładaną wizje. Jej realizacja mogła być różna, ale i tak strasznie żałuje, że to tak sie potoczyło.
19-01-2019, 00:27
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Jakies pomysly, dlaczego zalezalo im na Mancie?
19-01-2019, 00:48
Stały bywalec
To najbardziej rozpoznawalny villain Aquamana oraz jeden z najpopularniejszych/najważniejszych antagonistów DC. Tak samo Flash nie obędzie sie bez Reverse Flasha.
Na dodatek WB bardzo zależało/zależy na Legion of Doom/Secret Society of SuperVillains więc zarówno Ocean Master jak i Black Manta mogli im się bardzo przydać.
19-01-2019, 01:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 01:10 przez Kuba.)
Stały bywalec
Kurczę.. Długi ten podcast, nie chce mi się go słuchać. Nie wiem też na ile wiarygodny jest ten gość, który opowiada te rzeczy i czy jego wiedza naprawdę opiera się na źródłach w WB, czy może również na wielu plotkach, które krążą obok. Wiecie jak to bywa.. W każdym razie jedna osoba na 'naekranie' ujęła to komentarzu tak (czemu Black Manta nie został wycięty, jest na samym końcu):
S7 napisał(a):Sprawdziłem ten podcast żeby nie opierać się na doniesieniach. Ten gość, Daly, jest niezależnym analitykiem, freelancerem wynajmowanym przez wytwórnie do robienia screen testów i potem rozmawiania w grupach focusowych o wadach i zaletach filmu, robi z całości raport i przedstawia danej wytwórni. Do testów na JL zatrudnili go już do tych wersji Whedona. Ze sposobu w jaki się wypowiadał, nie czułem by miał jakikolwiek stosunek emocjonalny do Whedona czy Snydera, po prostu mówił o tym co wie, gdyż jak twierdzi był obecny gdy o tym wszystkim mówiono. Więc tak:
- Całe uniwersum, które Snyder wymyślił, nie zdążyło nawet dojść do skutku. Jego pierwotnym planem na reżyserię było 6 filmów: MOS, BVS, JL2, MOS2 i dwuczęściowe JL jak Infinity War. Pomiędzy tym miałbyś solowe produkcje dla każdej postaci. Plan Snydera na jego filmy, to był jeden duży story arc Supermana, pokazujący jego ewolucję z niepewnego siebie, smutnego typa, w pełnego harcerza i herosa z komiksów. Na model ala Marvel nie zgodziło się WB, które chciało jak najszybciej rozbić bank JL.
- Whedon nakręcił od nowa ponad 50% filmu i to po testach jego kilku wersji filmu, zadawano pytania o postacie z filmu. Na pierwszym miejscu najbardziej lubianej z filmu była Wonder Woman, na drugim ex equo Flash i Aquaman, potem Cyborg, potem Batman, na końcu Superman. Zarówno mężczyźni jak i kobiety podobno bardzo dobrze reagowali na Momoę. W wersji przed zmianami, tej SNydera był Darskeid, był też Ares z WW.
- James Wan został zatrudniony nie ze względu na dobytek filmowy i horrorowe zaplecze, tylko dlatego, że zrobił Fast & Furious 7, a WB chciało ten konkretny styl filmu zaimplementować do Aquamana. Pierwotny plan Wana to był 3h film, WB nie chciało tak długiego, ale nie chcieli też po problemach z JL narzucać mu cięcia do 2h. Zasugerowali mu więc tylko, że 3h to bardzo długo. Pokazy testowe wykazały, że publiczność nie jara się Mantą i uważa bo za zbędny element, Wan uznał, że wytnie go z filmu bo ma tyle materiału, że może go wrzucić do osobnego filmu, ale Geoff John zabronił mu wyrzucać Manty, mówiąc że to jego ulubiona postać i musi zostać.
Niestety dla mnie, to nie brzmi dobrze. Geoff Johns ostatnio podpisał jakiś ekskluzywny deal z WB i jego wkład w DCEU będzie prawdopodobnie jeszcze większy. Na zagranicznych portalach już widziałem komentarze typy: "No przecież pod pieczą Johnsa uniwersum wstaje z kolan i zarabia kasę". A ja wam mówię, gówno prawda. Co z tego, że zarabiają taki hajs, skoro te pieniądze nie czynią tych filmów "dobrymi" (tak , tak, wiem, co do WW na tym forum zdania są podzielone, ale dla mnie to z pewnością nie była dobra produkcja).
A teraz nadciągający Shazam wygląda wręcz jak telewizyjne popłuczyny ...
19-01-2019, 01:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 01:22 przez zombie001.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(19-01-2019, 01:07)Kuba napisał(a): To najbardziej rozpoznawalny villain Aquamana oraz jeden z najpopularniejszych/najważniejszych antagonistów DC. Tak samo Flash nie obędzie sie bez Reverse Flasha.
Na dodatek WB bardzo zależało/zależy na Legion of Doom/Secret Society of SuperVillains więc zarówno Ocean Master jak i Black Manta mogli im się bardzo przydać.
Tak, ale fakt, że to najbardziej znany przeciwnik Aquamana to troche jak mówić, że to najszybszy ze ślimaków. :P I pierwszy film o Aquamanie nie musi się koniecznie zawierac najbardziej znanego przeciwnika. Twoje drugie uzasadnienie bardziej mi pasuje i brzmi jak WB, ktore wszystkich wciska jak najszybciej.
Cytat:Wan uznał, że wytnie go z filmu bo ma tyle materiału, że może go wrzucić do osobnego filmu, ale Geoff John zabronił mu wyrzucać Manty, mówiąc że to jego ulubiona postać i musi zostać.
jeżeli to faktycznie prawda to lol
19-01-2019, 01:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 01:26 przez Gal Anonim.)
|