Gry
Ja ostatnio kupile w wersji pudelkowej The Last of Us Remastered i Uncharted 4.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Ja kupuję tylko tytuły historyczne, tradycyjnie do tych samych producentów:

Bethesda, Rockstar, Naughty Dog i CD-RW Projekt RED.

Co do CDPR kończy się zazwyczaj na tym, że ostatecznie licząc wszystkie wersje, płacę za ten sam tytuł dwa, trzy razy, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, bo chcę aby Redy zarabiały jak najwięcej.

*

Zmieniając temat: ogrywał ktoś Civkę 6? Dla mnie kompletnie niegrywalna, nie wiem na ile wynika to z przyzwyczajenia do interfejsu piątki, ale najnowsza edycja jest dla mnie abominacją. Koszmarnie nieczytelna, z uproszczonymi mechanikami i debilną, kreskówką grafiką. Szkoda wyrzuconej na to stówy.

Odpowiedz
Bardzo ciekawe, co piszesz w kwestii Civki, bo w moim przypadku jest dokładnie na odwrót ;). Zgodzę się co do grafiki - "piątka" wygrywa samymi ekranami przywódców, nie wspominając o mapach. Natomiast pod względem mechaniki przoduje "szóstka". Próbowałem po niej wrócić do poprzedniej części, ale przejrzystość i uczciwość zasad Civ VI bardziej do mnie przemawia (no może poza nierzadko niejasną przewagą jednostek wroga nad moimi w militarnych starciach). Poza tym w Civ V na wyższych poziomach trudności tak naprawdę liczyło się dla mnie tylko zwycięstwo poprzez dominację, ewentualnie punkty, ale te zazwyczaj wyłączam. Kolejna część jest lepiej zbalansowana i można się pokusić o zwycięstwo naukowe, kulturowe i religijne. Wywalono zwycięstwo dyplomatyczne z "piątki", ale ono było chyba jakieś lewe, o ile mnie pamięć nie myli. No i cała mechanika związana z dzielnicami bardzo dobrze mi leży - trzeba się dobrze zastanowić, gdzie kładzie się kolejne obiekty, bo może to mocno zaprocentować w przyszłości. Dodatek też wprowadza dużo fajnych rozwiązań i zachęca do kreatywnego podejścia w kierowaniu swoją cywilizacją.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Cytat:CD-RW Projekt RED

Autokorekta, czy mały brainfart?
Tak czy siak, śmiechłem srogo. ;)

Odpowiedz
(25-09-2018, 14:39)tchopz napisał(a):
Cytat:CD-RW Projekt RED

Autokorekta, czy mały brainfart?
Tak czy siak, śmiechłem srogo. ;)

Ani jedno, ani drugie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem jedynym którego śmieszą takie gimbo przeróbki. Ja miałem niekontrolowany napad śmiechu oglądając tego mema w autobusie:

@Wawrzyniec

Nie jestem w stanie ocenić tych bardziej zaawansowanych mechanik, które rozwijają skrzydła w dalszej części rozgrywki, ponieważ za każdym razem kiedy odpalam tytuł, zmuszając się aby dać mu kolejną szansę, odbijam się do katastrofalnie zaprojektowanej mapy. Niech będzie, że to kwestia gustu, ale mapa i interfejs są tak wymodzone i przez to nieczytelne, że mnie aż trzepie, wszystko zlewa się w niezwykle irytującą pstrokaciznę. Po prostu nie przeskoczę tego.

Odpowiedz
Cytat:Gra ktoś w Spider-Mana? Jak jest?

Właśnie splatynowałem. I była to najbardziej zasakująca platynka w historii. A to dlatego, że filmowych wcieleń Spidermana nie trawię jak cholera, ale z kolei ta gra jest mega przyjemna. Totalnie niezobowiązująca napierdalanka, gdzie bzdurna historia nie jest wciskana graczowi do gardła na każdym kroku (fabułę pchnąłem do przodu chyba dopiero po dwóch dniach śmigania po mieście w zadaniach pobocznych) i pozwala graczowi robić swoje w swoim tempie oraz stylu.

Mechanika bujania na pajęczynie to rewelacja, w dodatku oddana dość wiarygodnie - trzeba mieć o co się zaczepić, nie ma szczelania w niebo. Dlatego nienawidzę wycieczek do Central Parku :)

System walki mogli bardziej dopracować. Niby rżnie z Batmanów, ale brakuje combosom tego rytmu i organiczności. No i brak kontry to już w ogóle padaka w tego typu rozgrywce.

Ogólnie polecam nawet jak kogoś nie obchodzi Spiderman i te wszystkie komiksowe pierdoły, bo to po prostu bardzo dobra, solidna, świetnie wykonana, dająca masę relaksu i najzwyklejszej frajdy gra.

8/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Kontra jest. Unik z odpowiednim timingiem wyłącza atakującego z zabawy, a po odblokowaniu skilla wciskasz dodatkowo trójkąta i od razu go eliminujesz.

Odpowiedz
(24-09-2018, 22:36)Kluski napisał(a): W związku ze zbliżającą się premierą RDR2 chciałbym zapytać was jaka była wasza ostatnia gra, którą zakupiliście w wersji fizycznej? W moim przypadku było to Ucharted 4, grubo ponad 2 lata temu.

Wiedźmin 3
Innej wersji jakiejkolwiek gry niż fizyczna jeszcze mi się nie zdarzyło zakupić (tzn niby dodatki do W3 nie były wydane na płytach, ale pudełko z kartami jest więc liczę jako "fizyczne"). I nie wiem czy się zdarzy :P

Odpowiedz
Gieferg, pomimo że jesteś tylko odrobinę starszy ode mnie, to jawisz mi się czasami jako totalny dinozaur. ;)
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Orwell - uwielbiam taki oldschool, gdzie mamy fabułę z dużą ilością tekstu i walkę z czasem ;) Wyobraźcie sobie, że jesteście operatorem systemu do inwigilowania (ugh) życia prywatnego obywateli - rozmów telefonicznych, rozmów na komunikatorach, zawartości dysków, wyciągów bankowych itd. i musicie użyć tych możliwości, aby uchronić społeczeństwo od zamachu terrorystycznego. Tak, jest to podwójnie moralne (bawimy się w trio "Google + CBA + MSW") i satysfakcjonujące jak cholera. Sam się złapałem na tym, że wyciąganie tzw. "datachunks" z rozmów pewnych osób powoduje chęć przesłuchania kolejnych materiałów itd. Call me Sowa und przyjaciele supervisor ;)

Na dobrą sprawę gierka ma 2 duże wady - jest liniowa do bólu (nie jest to sandbox, tylko gra fabularna) i prosta jak cholera, ponieważ nie ma w zasadzie tutaj możliwości popełnienia błędu. System "Orwell" sam podpowiada, które dane są ważne do rozwiązania sprawy, ale sposób połączenia tych danych i wybór zależy już od nas. Chyba tylko w jednym epizodzie (na 5) mamy pewien limit danych w którym musimy się zmieścić przed rozwiązaniem sprawy. Poza tym jest bardzo spoko, a najlepsze są momenty przesłuchań rozmów osób w trakcie wparowania do ich domów policji ;)

Pojawiła się w tym roku już druga część i chętnie rzucę na nią okiem, choć trochę osób na nią narzeka że niby trudniejsza (jeśli tak to dla mnie plus) i że za bardzo podnosi rangę historii do walki politycznej (podwójny plus bo tutaj temat korupcji jest ledwo liźnięty).

[Obrazek: 1056286_screenshi_930x524_en_US_7.jpg]

7/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
(27-09-2018, 19:55)Wawrzyniec napisał(a): Gieferg, pomimo że jesteś tylko odrobinę starszy ode mnie, to jawisz mi się czasami jako totalny dinozaur. ;)

Bo nie płacę za cyfrowe wersje gier/filmów/muzyki?
No nie płacę i płacił nie będę. W przypadku gier jest to o tyle proste, że w nie za bardzo nie gram :P

Odpowiedz
CDPR, odtchnęło z ulgą. Pismaki mają nowego kozła do obrabiania :)

https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-10-15-rockstar-has-been-working-100-hour-weeks-on-red-dead-redemption-2
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Spoko, za jakiś czas okażę się, że nad Cyberpunkiem pracowali po 110 :)

Odpowiedz
Jak przeczytałem tego newsa to też zwróciłem uwagę, że się tym chwalą i spodziewałem się gównoburzy. Jak do tego podchodzić? Ciężko powiedzieć. Dla mnie mocno pojebane ;) Praca raczej dla ludzi bez rodzin, czy przyjaciół, czy życia w ogóle ;)

No ale cóż, kurczące się jądra same się temu koniu nie zanimują.

Odpowiedz
Tajemnicą poliszynela jest, że praca w gamedevie to jedna z najbardziej przejebanych działek w IT ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Z drugiej strony być częścią tworzenia gry-legendy, która skłoniła Mentala do spamu, gdzie się da, to jednak coś. ;)

Odpowiedz
Smamu jak spamu. I tak zawsze spamuje.

Ale On kupuje konsolę!!!

Odpowiedz
Szykuje się hicior polskiego rynku. :P
https://gry.interia.pl/newsy/news-polski-symulator-ksiedza-stawia-na-kontrowersje,nId,2646113
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Fucking. Hell. Yes. Czekałem na to od lat. Jestem dziś bardzo szczęśliwym graczem. Give me that sweet, sweet nostalgia.

https://www.pcgamer.com/warcraft-3-is-being-remastered-coming-next-year/
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
I bonusik WoWowy:

Edit: Proto, w ogóle grasz jeszcze? Jak wrażenia po dwóch miesiącach BFA?
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości