Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
Jeżeli skupiliby się na Morrowind to mogloby byc ciekawie. Wizja wyspy Vvanderfell jest atrakcyjna, dziwna, a do tego fabuła jest trochę doprawiona motywami quasi-Lovercraftowskimi. To mogloby być ciekawe, ale znowu zbudowanie swiata jak w Morrowind byłoby pewnie drogie.

Odpowiedz
(04-10-2018, 20:44)Kuba napisał(a): samo uniwersum moim zdaniem jest całkiem dobre dla filmowców. Duże, wszystko w nim jest, znaleźć można troche ciekawych motywów a przede wszystkim jest tu wielkie pole do popisu z oryginalną, dobrą historią
To co napisałeś jest tak ogólnikowym banałem że może dotyczyć wszystkiego. Serio. Jest coś co nie ma potencjału? Bo ja uważam że wszystko ma, tylko nie zawsze (najczęściej po prostu nie) ten potencjał jest wykorzystywany.

Odpowiedz

Odpowiedz
Duet Tennant - Sheen zapowiada się fajnie, poza tym wygląda dokładnie tak, jak się spodziewałem, czyli jak bardziej lightowa wersja American Gods.

Odpowiedz
Nie jestem fanem twórczości Gaimana, "American Gods" uważam za konkretnie przehypowane, ale ten serial wygląda naprawdę bardzo fajnie i sympatycznie. Świetna obsada (Hamm!), dobra ekipa za kamerą i Amazon. Czekam :)

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
https://moviesroom.pl/z-ostatniej-chwili/seriale/nowy-serial-sci-fi-od-ridleya-scotta/

Ridley wyreżyseruje serial, scenarzystą jest autor skryptu do "The Prisoners". Może być ciekawie :)

Odpowiedz
Stacja TNT :D Może ABC od razu?

A Prisoners to akurat miało scenariusz nieszczególnie porywający, z naciskiem na tę końcówkę od czapy. Robotę tam zrobili Villeneuve, aktorzy i Deakins.

Odpowiedz
Koleś napisał tez serial z Aquamanem, krytykowany głównie za... scenariusz. I see a pattern emerging.
Na szczęście reżyseruje król współczesnej sf Ridley Scott, można więc tylko mieć nadzieję że zadziała ta sama magia co z Lindelofem i Loganem.

Odpowiedz
(08-10-2018, 20:32)Paszczak napisał(a):

Paszczak, wyjaśnisz o co chodzi?:-) Chyba mam zbyt mały rozumek, bo nie wiem jak to się odnosi do trailera serialu co zalinkowałem. Za nic nie potrafię tego rozgryźć:-)

Odpowiedz
Po cholerę ekranizować jeszcze raz tą w sumie pomniejszą i raczej zapomnianą powieść Le Carre? Po cholerę angażować do tego Park Chan-Wooka, skoro trailer wygląda generic as fuck? Do tego jeszcze Alexander Skarsgard udający Palestyńczyka...

Odpowiedz
Haunting of Hill House na Netflix jest bardzo dobre i w sam raz do obejrzenia w miesiąc Halloween :)

Odpowiedz
Netflix i BBC zajmą się oficjalnie "Draculą" twórców "Sherlocka". Sezon będzie także liczył po trzy 90-minutowe odcinki.
https://deadline.com/2018/10/netflix-bbc-one-board-three-part-dracula-series-from-sherlock-creators-1202482678/

Odpowiedz
Smutek 
Ponoć w nowej Sabrinie (Chilling Adventures) Salem nie mówi. Za to dodali do ekipy czarnego panseksualistę.
[Obrazek: tumblr_nrn9kfOgfM1sgk9e0o1_500.png]

Odpowiedz
Dobra wiadomość dla fanów Last Kingdom, adaptacji książek Bernarda Cornwella, którego 3 sezon jeszcze w tym roku ma zadebiutować na Netflixie. Od 3 serii właśnie Netflix przejął serial od BBC Two. Co mnie zaskoczyło w trailerze nowych odcinków to tyle, że nie widać by na serial poszło więcej kasy, wygląda tak samo jak w 1 i 2 serii gdy na serial kasę dawało BBC. Nie mówię, że to wada, bo w tym serialu akurat mały budżet umią zamienić w zaletę. Co prawda nazywałem nie raz tą produkcję biedną wersją Wikingów, ale z sympatią do serialu, który dorównuje, a miejscami nawet jest lepszy od najlepszych momentów Wikingów.

Odpowiedz
American Vandal uwalony po dwóch sezonach:
http://www.vulture.com/2018/10/american-vandal-netflix-cancelled.html?utm_campaign=vulture&utm_medium=s1&utm_source=fb&fbclid=IwAR2ZAg6bB8JIuFYkiwd3fmKx-CKJlakYEZMjUJ5w06uR5OJDFDFUQ4CScwg

Kasują jeden ze swoich najlepszych seriali, a takie gówno jak 13 Reasons Why przedłużają o kolejną, zapewne jeszcze bardziej naciąganą i żałosną odsłonę. Ech, Netflix, Netflix.

Odpowiedz
Lipa. Niedawno skończyłem całość ciurkiem - genialna sprawa. Liczyłem na trzecią część :(
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:industry insiders tell Vulture that American Vandal producer CBS Studios has already heard from other outlets interested in picking up rights to the show, leaving open the possibility that the Peabody Award–winning series may have life after Netflix — perhaps on the Eye’s own streaming service CBS All Access. Peter Maldonado and Sam Ecklund may still have another case in them yet.

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/live-feed/naomi-watts-star-game-thrones-prequel-hbo-1155246?fbclid=IwAR1o-EJ336Mfc2JYEvWXf0UYX6YVlDBtsuPI72vcLLX3RFRCKzTFpUObwP4

No i to jest interesujący news! :o
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości