Amazon, Apple TV+, Disney+, HBO, Netflix i inne serwisy streamingowe
Poprawili działanie tego HBO Go? Kilka miechów temu wziąłem ten darmowy miesiąc, ale chodziło to jak gówno i nie przedłużałem.

Odpowiedz
Pomijając żałosne, pełne błędów aplikacje na PS4 / TV Samsunga (z których i tak już nie korzystam) śmiga tak jak śmigało :).

Odpowiedz
U mnie są częste spadki bitrate'u w trakcie oglądania mimo przepustowego netu, a nie da się ustawić jakości na sztywno. Generalnie maja jeszcze sporo pracy by ich apki były równie dobre co ta Netflixowa

Odpowiedz
Nie wiem o jakich spadkach bitrate'u mowa skoro i tak jest on zatrważająco niski :)

W, nazwijmy to, spokojnych scenach jest w miarę OK, ale ikekroć w kadrze zaczyna dziać się coś więcej zaczyna się festiwal pikselozy. Odpalcie sobie bitwę na początku The Last Jedi, oczy bolą.

Odpowiedz
O jeszcze większych spadkach. Ostatnio rozdziałka potrafiła spaść u mnie grubo poniżej 480p

Odpowiedz
Spadki miałem rozdziałki na Netfliksie (i to wyłącznie gdy korzystalem z aplikacji na TV, na PS4 też się zdarzało) i sporadycznie (maks raz w trakcie filmu) podczas oglądania filmu z iTunes, tutaj niezależnie od tego czy 1080p czy 4K. Odkąd z Netfliksa korzystam na Apple TV jeszcze mi się nie zdarzyło, a na HBO i Showmaksie nigdy. Dodatkowo wszystko od razu startuje w najlepszej jakości.

Chyba szukałbym winowajcy po stronie dostawcy internetu :)

Odpowiedz
Nope, wszystko inne cycuś glancuś. A "u mnie działa" to sam wiesz co to za argument :) Szukałem po necie i to nie jest tylko mój problem. Na Netflixie możesz sobie w ustawieniach wymusić jakość kosztem ewentualnego buforowania, na HBO jesteś zależny od ich automatu, który działa... różnie.

Odpowiedz
No tak, to znaczy tylko tyle że jeśli u jednej osoby działa bez zarzutu a u innej nie, to znaczy że działa... jakoś :P

Gdzieś jednak czytałem że dostawcy sieci wcale nie są tu bez winy, nawet jeśli wszystko inne śmiga ale musiałbym pogrzebać. Istnieje też możliwość że pomyliłem to z jakimś innym problemem.

Odpowiedz
U mnie Netflix działa bez problemu, ale HBO Go prezentowało jakość porównywalną z DVD + częste bufforowanie + przy jakiejkolwiek scenie gdzie coś się dzieje spadek do pikselozy wyglądającej jak 144p. Za te 20 zł miałem dać drugą szansę z nadzieją, że ogarnęli ten syf, ale skoro nie...

Odpowiedz
(06-11-2018, 15:43)Mierzwiak napisał(a): No tak, to znaczy tylko tyle że jeśli u jednej osoby działa bez zarzutu a u innej nie, to znaczy że działa... jakoś :P

Przecież napisałem, że problem się dość często przewija na necie, więc nie piszę tylko o sobie gościu :)

Cytat:Gdzieś jednak czytałem że dostawcy sieci wcale nie są tu bez winy, nawet jeśli wszystko inne śmiga ale musiałbym pogrzebać. Istnieje też możliwość że pomyliłem to z jakimś innym problemem.

Nie wykluczam, jednak wychodzę z założenia, że jeśli wszystkie inne streamingi działają bez zarzutu nawet odpalone jednocześnie,  to jest wysoce prawdopodobne że to HBO nie ogarnia.

Odpowiedz
Dostałem darmowy miesiąc Prime. Co warto ogarnąć z oryginalnych produkcji Amazonu? Bo tak przeglądam te tytuły i w zasadzie o żadneym za specjalnie nic ciekawego nie słyszałem.

Odpowiedz
"The Man in the High Castle" możesz spróbować. Wielu jest zachwyconych, ja po 2 seriach jestem raczej sceptycznie nastawiony, serial ma sporo wad i cierpi na pewne fabularne i realizacyjne braki. W 3 sezonie jest jednak nowy showrunner, twórca "Treme" i "Boscha" (też Amazona - od dawna na mojej liście) więc kto wie, może wreszcie wykorzystali potencjał.

Tam ich produkcji się narobi w ciągu najbliższych 3 lat :P Ja osobiście jak już to wykupie to na liście mam przede wszystkim produkcje innych stacji. Jest jeszcze "The Romanoffs", recenzje są jakie są, ale niektórym na forum się podoba. Jeśli oglądałes "Mad Mena" to pewnie warto sprawdzić.

Odpowiedz
"Patriot" jesli lubisz filmy szpiegowskie i komedie Wesa Andersona.

"Sneaky Pete" jesli lubisz filmy o naciagaczach. 

"Goliath" jak lubisz kino prawnicze/antybohaterow. 

To takie 3 moje ulubione (Patriot najlepszy, cudowny serial, jest temat). Oprocz tego o Homecoming i Romanoffs sa tematy na forum. Jesli chcesz komedii to polecam bardzo mocno Red Oaks, nostalgia za 80's jeszcze lepsza niz w przypadku Stranger Things. Jest takze bardzo zabawna Marvelous Mrs Maisel i Mozart in The Jungle, chociaz obie produkcje to raczej dramedie, powaga sie zdarza dosc czesto. 

Sprawdz pilot Patriot, moze ktos z forum wreszcie ruszy dupsko zeby sprawdzic (poza michaxem ofc :*).

Odpowiedz
Człowiek z Zamku jest spoko, oczywiście ma wady (za dużo romansów w 1 serii), ale czym dalej to lepiej. Ja jestem fanem 2 i zwłaszcza 3 serii, która jest najlepsza. Warto obejrzeć choćby dla amerykańskiego nazisty Johna Smitha (Rufus Sewell).

Jack Ryan z Krasinskim może być, jeśli jesteś fanem seriali w stylu 24 godzin lub Strike Back to może przypaść Ci do gustu (choć Bodyguard od BBC na Netflixie o wiele lepsze).

Jean Claude Van Johnson warto jeśli jesteś mega fanem Van Damme. Niestety dla mnie to zmarnowany potencjał, bo pomysł sam w sobie jest świetny. Van Damme gra samego siebie, czyli trochę klimaty jak z filmu JCVD, ale też jest superszpiegiem, który w czasie kręcenia swoich filmów klasy B w różnych zakątkach świata ma do wykonania różne misje.

Bosch polecam czyli serial o porządnym gliniarzu w starym stylu. Nie jest to prodecural, tylko co sezon główny wątek i kilka pobocznych. Dobra rzecz, choć trochę schematyczna.

Wspaniała Mrs Maisel to bardzo dobra komedia w stylu dobrych filmów Allena, a mówię to jako osoba co za komediami Allena nie przepada.

Patriot to serial klasowy, ale nie dla każdego, łatwo się odbić.

Goliath to średniawka. David E. Kelley stworzył serial w tematach jakie uwielbiał kręcić w latach 90-ych, czyli prawniczo sądowe. Jest to serial o prawniku co walczy z firmą którą współtworzył. Przynajmniej w 1 serii jest taki wątek. Mnie brakuje takich produkcji ala John Grisham więc polecam 1 sezon, drugi trochę mniej, bo nie wiele ma wspólnego z prawem, sądem, ławą przysięgłych tylko przypomina seriale Ryana Murphy'ego. Ale warto dla Bob Thorntona, Williama Hurta w roli złego jak ze starych Bondów i aktorek na drugim planie.

Sneaky Pete jest super, ale ja uwielbiam filmy o przekrętach.

Sporo dobrego słyszałem też o Deutschland, że to taka jakby niemiecka odmiana The Americans, ale nie miałem okazji jeszcze zobaczyć. Jest w czołówce seriali do nadrobienia, zwłaszcza że druga seria pod tytułem Deutschland 86 miała niedawno premierę, ale niestety u nas (jeszcze) nie ma 2 serii, tylko 1 sezon jest.

No i Mozart in the Jungle wszyscy też bardzo zachwalają.

Warto oczywiście Homecoming z Roberts o którym jest temat jak napisał Snuffer.

Słyszałem też sporo dobrego o Fleabag, Transparent i Forever (w tym przypadku lepiej nic nie wiedzieć o serialu tylko sprawdzić pierwsze odcinki), ale ja mam trochę dość smutnych komedii ostatnio i chyba sobie te seriale daruję, przynajmniej na razie.

Odpowiedz
Ogólnie wczoraj buchnęła w sieci ciekawa informacja. Netflix i Paramount dogadali się w sprawie współpracy. Teraz hollywoodzka wytwórnia będzie trzaskała kilka filmów rocznie dla platformy. Już naprawdę idą nowe czasy.

Niedawno studio A24 nawiązało współpracę z Apple, które też zamierza stworzyć swój serwis streamingowy z oryginalnymi treściami. Mają na seriale i filmy wydać miliard dolarów. Do tego dojdą kręcone specjalnie dla nich filmy od jednego z najlepszych firm produkujących filmy.

https://www.screendaily.com/news/paramount-to-produce-original-films-for-netflix/5134595.article
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Czekam na moment w którym kina będą po prostu wykupywać dodatkowe licencje na wyświetlanie filmów z platform streamingowych na dużych ekranach. :D

Odpowiedz
Cytat:Netflix i Paramount dogadali się w sprawie współpracy.

Paramount ostatnio zostaje daleko w tyle za konkurencją, nic dziwnego że chwyta się brzytwy :P
Ogólnie jak dla mnie bardzo niepokojący kierunek i nie widzę plusów z niego wynikających.

#fuckstreaming

Odpowiedz
Netflix ostatnio zmienia podejście do kwestii kin. Ich filmy można juz nawet u nas ogladac w kinie (na razie nie wszystkie i nie wszędzie, ale nie jest zle), Amazon w ogóle od początku ogarnia temat a i takie HBO też będzie wypuszczać podobno filmy do kin. Więc dla mnie nie ma problemu.

Odpowiedz
Jesli nie wydają filmów na blu-ray (a wydają o ile mi wiadomo tylko niektóre rzeczy i jakoś nie sądzę, by to się miało zmieniać w kierunku jakiego bym sobie życzył), a już szczególnie jeśli nie będzie wydania BD Wiedźmina ----> niech spierdalają (w takim wypadku nie zapłacę za nic na czym znajdę ich logo).

Odpowiedz
Na przykład takiego Daredevila wydali na BD (aczkolwiek nie wiem czy również w Polsce). Z Wiedźminem może być podobnie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości