Dlatego ograniczam się do forum, gdzie wybitne umysły potrafią toczyć arcy smakowite filmowe bitwy.
03-12-2018, 09:57
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes?
|
|
Ale bądźmy szczerzy. Teksty na stronie to czasami są takie że zęby bolą :D
Dlatego ograniczam się do forum, gdzie wybitne umysły potrafią toczyć arcy smakowite filmowe bitwy.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
03-12-2018, 09:57
Cóż, od paru lat bywa tak, że poziom tekstów na głównej stronie szoruje po dnie, to już nie jest ten sam film.org.pl który z 10 i więcej lat temu był najlepszą, albo jedną z najlepszych stron o filmie w polskim internecie.
03-12-2018, 10:43
True story - teksty z dawnego film.org.pl potrafiłem przeglądać i czytać godzinami. Nie było wtedy lepszego miejsca w polskim necie, jeżeli ktoś chciał się nieco bardziej zagłębić w magiczny świat filmu.
A teraz większość tekstów na stronie kwituję tylko wzruszeniem ramion. 03-12-2018, 11:19
Zazdroszczę kwitowania wzruszeniem ramion, bo mnie ostatnio sporo tekstów wręcz irytuje. Odys Korczyński, clickbaitowe tytuły, mnóstwo bezsensownych rankingów w stylu "5 najgorszych filmów jakiegoś aktora", gdzie sam autor nie umie się zdecydować czy pisze o najgorszych rolach czy o słabych filmach. I jeszcze na dodatek wrzuca tam kilka kontrowersyjnych tez - mam wrażenie, że tylko po to, żeby sprowokować posty pod artykułem.
Z przerażeniem zauważyłem, że nabawiłem się wręcz jakiejś alergii na te teksty i zostałem upierdliwym czytelnikiem, który za każdym razem musi się do czegoś przyczepić i zostawić złośliwego posta na fejsie :D 03-12-2018, 11:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 11:44 przez patyczak.)
Niestety trwa wyścig z Na Ekranie które osiągnęło sukces finansowy i rentowność znaczącym obniżeniem poziomu względem Hataka. Może bolałoby mniej gdyby Film.org zmieniło nazwę podobnie jak tamta strona. Z kolei artykuł który wywołał aferkę zdaje się łasić do treści często obecnych na tym forum, ale jednak robi to w dość żenujący sposób.
03-12-2018, 11:46
Odys Korczynski i wszystko jasne. Koleś kontynuujacy tradycje Anielskiego Pyłu, jeśli chodzi o dostawę cringe'u w tekstach na stronie.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 03-12-2018, 11:46
Wiadomo, tekst do mocniejszych nie nalezy i tak jak pisze Szaman, koles poplynal w tej swojej niecheci na calego.
03-12-2018, 12:32
Jezeli sie nie myle to moj komentarz zostal wlasnie wyjebany w powietrze (choc FB czasem swiruje i komentarze zamieniaja sie w widma), a mi Pan Lukasz Stelmach zalozyl blokade na kola i mozliwosc komentowania. Nie napisalem w tym komentarzu chyba nic za co moznaby sie obrazic, ale jezeli naprawde dostalem bana....to utyskiwania LS w temacie "niezaleznosci krytyki" sa jeszcze bardziej radosne niz mi sie wczesniej wydawalo. Bywa, lekcja dla mnie, zeby nie pierdolic sie w pisanie o piatej nad ranem, bo ktos moze sie poczuc urazony i cale klikanie bedzie tylko psu na bude.
03-12-2018, 13:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 13:25 przez NPC Mi Się Śni.)
Gdyby teksty z forum trafiły na Fejsa to byłby dopiero "pożar w burdelu". :D
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 03-12-2018, 13:39 (03-12-2018, 13:39)SonnyCrockett napisał(a): Gdyby teksty z forum trafiły na Fejsa to byłby dopiero "pożar w burdelu". :DPrzynajmniej gwarancja pracy dla algorytmów Cukierberga ;) 03-12-2018, 13:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 14:29 przez Badus.)
Powiem wam, ze takie usuwanie postow i blokowanie (zakladajac brak chamowy w komentarzach) jest tak kurva slabe (zwlaszcza gdy krytyka idzie w strone osoby, ktora nie boi sie odgornie krytykowac innych), ze chooj opada.
Nosz kurva, masz blogaska to przyjmuj krytyke na klate, albo podaj swoje argumenty (nie jestem jakims tytanem intelektu, moze nawet nie mialem tutaj racji), a nie foch, bo nie poklepalem po pleckach i nie dolozylem cegielki do prywatnej echo chamber. Ok, mam dosyc bezposredni styl, ale bez przesady.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-12-2018, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 14:33 przez Bucho.)
Potwierdzam, pousuwał posty w których nie było wulgaryzmów, ale odmienne zdanie. Pamietajcie o tym subskrybując jego kanał, lub gdy często nawołuje do dojrzałej dyskusji.
03-12-2018, 14:28 (03-12-2018, 14:20)Bucho napisał(a): Nosz kurva, masz blogaska to przyjmuj krytyke na klate (...) Wolność Tomku w swoim domku, jak mi bruździsz lub siejesz ferment, to Cię z domku wypraszam. Nigdy nie rozumiałem podejścia, że jak ktoś prowadzi własnego (czyt. moja domena/serwer/budowanie zasięgu) bloga/vloga/burdel z jakąś już rozpoznawalnością, to z automatu przypisuje mu się jakąś kvrwa misję dziejową i konieczność pochylania się na czepialskim komentarzem. Wypad i elo, nie psuj biznesu - blogowanie just in Kominek style ;) Aczkolwiek trochę rozumiem Twój idealistyczny żal, że tak być nie powinno. No cóż, życie ;) 03-12-2018, 14:37
No jak się ma misję walki z uprzedzeniami, to...
Zresztą po co ja to piszę :D Zresztą są i plusy. Zobaczyłem, że Bucho ma dobre "zdjęcie w tle" na fejsie :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
03-12-2018, 14:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 14:42 przez Dr Strangelove.)
Ale post jest ustawiony jako publiczny, więc takie usuwanie jest trochę słabe. Najlepiej, że ja się z nim w większości zgadzam, ale wolność słowa nie jest wtedy kiedy w dyskusji są obecne jedynie poglądy które popieramy. W każdym razie może teraz w dobrym tonie jest zamykać się w światopogladowej bańce, a ja nie nadążam, więc niech sobie tam robi jak chce. I tak nie jestem jego fanem, więc mnie nie zawiódł.
03-12-2018, 14:44
Nigdy nie trawiłem tego gościa i widzę, że dobrze.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-12-2018, 14:46 (03-12-2018, 14:37)Badus napisał(a):(03-12-2018, 14:20)Bucho napisał(a): Nosz kurva, masz blogaska to przyjmuj krytyke na klate (...) No i spoko, ale ja nie o tym pisze (nie sialem tez fermentu, ani nie bruzdzilem), bo nigdzie nie sugerowalem, ze trzeba wyjebac taka opcje z ustawien fejsika, albo zakazywac blogerom moderacji. Mowie tylko, ze to slabe jest. Nie, nie mam zadnych powyzszych wymagan, koles moglby mnie nawet olac siczkiem falistym, a fakt, ze usunal komentarz i dal mi blokade swiadczy tylko o tym, ze mu sie dupka zmiekczyla podczas czytania i chyba zajebal focha. Opisuje to co widze, more power to him, ale dla mnie to nie bylo nic osobistego, kolo wpisy ma nawet spoko, a takim czyms po prostu troche przyfrajerzyl :) Bo widzisz to jakis blog publiczny, koles wjezdza na ten ring na pelnej kurvie i powinien sie liczyc z tym, ze moze dostac w ryj. No i dostal, zabral zabawki i poszedl z placzem do domu. No coz, zycie :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-12-2018, 14:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 18:08 przez Bucho.)
Myślę, że ma to w dupie, a komentarze lecą, żeby zgadzał się hajs z reklam czy inny chvj (nie wiem na czym te Tubowe raki kręcą teraz szekle). Zresztą whatever, typa nie trawię i nie chce mi się już o nim pisać :)
03-12-2018, 15:03
Gdyby mial w dupie to by raczej nie usuwal, no chyba, ze chodzi o jakies ekoczejmberskie budowanie marki. No, ok, good for him.
Tak w ogole obrona kolesia i tekstu byla dla mnie sprawa drugorzedna, bardziej chodzilo mi o ten cwaniacko-snobkowy podjazd pod film.org.pl
03-12-2018, 15:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2018, 15:10 przez Bucho.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Scenariusze, które nie doczekały się realizacji (jeszcze) | Craven | 92 | 32,525 |
07-01-2018, 19:05 Ostatni post: Anibas |
|
| Zagraj to jeszcze raz, Sam | Anonymous | 2 | 1,982 |
20-01-2008, 13:05 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |