Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Plakat zajebisty, wieszałbym (chociaż bez tego zbędnego sloganu).

Trailer padaka. Ten z poprzedniej części był zajebisty (i lepszy od całego filmu).
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Boring...
Po raz kolejny wychodzę z teorią (w sumie to fakt), że wszystko w kinie już pokazano i wkrótce nastapi koniec
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A mnie całkiem zaintrygowało. Nie interesowałem się tym projektem i nie śledziłem newsów w ogóle, więc nie wiem jaką konwencję obiorą i czy będzie duży odskok od względnego realizmu Edwardsa, ale idea zobaczenia starego, dobrego Monster-Brawl z udziałem klasyków - Gidhora, Godzilla, Mothra i innych - w nowoczesnej oprawie, jakoś tam głaszcze wewnętrznego dzieciaka.

Fajny dobór muzy w trailerze. Jak będzie w Imaxie to się chyba przejdę dla ujęć z Królem Gidhorą rozkładającym skrzydła.

PS. Fragment z Dancem mówiącym "Long live the King" to takie perfidne szczucie fanów, że ręce opadają :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Piszcie co chcecie zapowiada sie zajebiscie. Trailer robi niesamowita robote, zapowiada wieksza skale, wiecej potworów i mase czochrajacych moszne scen z krolem. Do tego swietnie dobrana muzyka, to po prostu nie moze sie nie udac.
Aha klimat drugiej Godzilli mocno przypomina mi pierwszy Pacific Rim, przynajmniej porownujac pierwsze trailery.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Czy ktoś wyobraża sobie razem z Godzillą i w tej stylistyce - a wizualnie wygląda to na naturalne rozwinięcie tego co pokazał Edwards - gigantycznego goryla? Bo ja za cholerę nie potrafię i wciąż nie rozumiem po co Warner uparł się na ten pomysł.

Odpowiedz
Ja sobie wyobrażam i szczeze powiedziawszy nie moge sie doczekac jak ten pomysl rzeczywiscie bedzie wygladal na ekranie.

Odpowiedz
Tak jak Mierzwiak też nie potrafię i od dawna mówię, że to idiotyczny pomysł.

Szczególnie, że oryginalny "King Kong Vs. Godzilla" miał konwencję komediową i nie traktował siebie poważnie, przez co był bardziej zjadliwy.

No chyba, że pokombinują ze stylistyką.

Odpowiedz
(22-07-2018, 12:29)Mierzwiak napisał(a): Czy ktoś wyobraża sobie razem z Godzillą i w tej stylistyce - a wizualnie wygląda to na naturalne rozwinięcie tego co pokazał Edwards - gigantycznego goryla? Bo ja za cholerę nie potrafię i wciąż nie rozumiem po co Warner uparł się na ten pomysł.

Teraz to trochę nie bardzo. Myślałem, że nowa Godzilla będzie wyglądać trochę inaczej i tym sposobem, każdy z tych filmów będzie po prostu inny, więc "GvsK", w tą inność się wpasuje. Tymczasem sequel rzeczywiście wygląda na zgrabne rozwinięcie filmu Edwardsa :/ Zdaje się, że skopali trochę z tym Kongiem i przynajmniej wizualnie powinni iść w klimaty bliższe Godzilli, skoro miało być uniwersum. 

No ale zobaczymy. Może uda im się znaleźć złoty środek. Choć zakładam, że Wingard pewnie i tak to skopie. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Muszę przyznać, że do mnie ten trailer kompletnie nie przemówił. Zwiastuny filmu Edwardsa były fantastycznie zmontowane i intrygowały. Tutaj natomiast nie było ani jednego momentu, w którym pomyślałbym "Wow! Shut up and take my money! Muszę to zobaczyć!"
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Rezyser potwierdzil, ze w filmie pojawia sie wiecej potworow niz do tej pory sądzono. Jasny gwint, juz w samym zwiastunie sa 4(mothra, rodan, king gidhora oraz oczywiscie godzilla) wiec co oni tam jeszcze chca wcisnac? Czy znow bedzie sytuacja, ze kosztem innych, nowych potworow bedzie mniej scen z krolem?

Odpowiedz
Jak znam życie, pewnie ten potwór będzie w scenie ponapisowej.

Tymczasem japońskie fabularne filmy Toho wyjdą dopiero od 2021 r. i każdy potwór będzie miał własny film:
https://www.newsweek.com/shin-godzilla-2-king-ghidorah-2019-mothra-vs-toho-studios-937350

Odpowiedz
Jessica Henwick dołącza do obsady "Godzilla kontra Kong":
https://variety.com/2018/film/news/jessica-henwick-godzilla-vs-kong-game-of-thrones-1203024081/

Odpowiedz
Obsada  "Godzilli vs Kong" to całkiem spory misz-masz i jak na razie wygląda tak:

Millie Bobby Brown
[Obrazek: millie-bobby-brown-020215176045385858.jpg]

Kyle Chandler
[Obrazek: kyle-chandler-3497-200x300.jpeg]

Alexander Skarsgård
[Obrazek: alexander-skarsgard-20130611-hairstyles-200x300.jpg]

Eiza González
[Obrazek: 446980_original.png]

Rebecca Hall
[Obrazek: Rebecca-Hall-200x300.jpg]

Jessica Henwick
[Obrazek: jessica-henwick-032014900293707448.jpg]

Julian Dennison
[Obrazek: julian-dennison-profile-200x300.jpg]

Demián Bichir
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcTr_DJ67wgCFxGeobKHo2F...CZ0m30VIFA]

Ziyi Zhang
[Obrazek: zhang-ziyi-200x300.jpg]

Brian Tyree Henry
[Obrazek: DSC_7099_preview-300x200.jpeg]
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Zaczęły się zdjęcia do Godzilli i Konga. I uchylono rąbka fabuły:

Cytat:In a time when monsters walk the Earth, humanity’s fight for its future sets Godzilla and Kong on a collision course that will see the two most powerful forces of nature on the planet collide in a spectacular battle for the ages. As Monarch embarks on a perilous mission into uncharted terrain and unearths clues to the Titans’ origins, a human conspiracy threatens to wipe the creatures, both good and bad, from the face of the earth forever.

https://screenrant.com/godzilla-vs-kong-synopsis-released-production-begins/

Ziew...

Odpowiedz
Jutro zadebiutuje nowy trailer Godzilli Kin Of The Monster na comic Conie, prawdopodobnie w poniedzialek rano pojawi sie w sieci.
Jaram sie jak las, nie moge sie doczekac, zwlaszcza po obejrzeniu trzech kurewsko krociotkich teaserkow ukazujacych trzech ikonicznych przeciwnikow Króla.
Zwlaszcza ten z King Gidorah, mega klimatyczny.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1991924444223953&id=117195465030203

Odpowiedz
Nowy plakacik
https://www.facebook.com/443771755653234/posts/2203447166352342/

Odpowiedz

Wygląda jak należyte, wysokobudżetowe przeniesienie na ekran najlepszych japońskich filmów, ale mam problem z tym co się dzieje podczas starć potworów. Za dużo wszystkiego, nieczytelnie.

Odpowiedz
Dobry i zachęcający do wizyty w kinie zwiastun i mówi to ktoś kto generalnie gardzi całą japońską serią jak i filmem z 2014 roku.

Odpowiedz
Jak dla mnie ta seria mogłaby równie dobrze nie istnieć. Choć z tego jak te filmy są kiczowate da się pośmiać.

Odpowiedz
Ten moment <3

[Obrazek: F7MfRvX.png]

Obejrzałem zwiastun i już wiem, że jestem w dniu premiery na sali kinowej! Moc! :0
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości