Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Pamiętacie trifle Rachel z Przyjaciół?
Biszkopty, dżem, krem (który sama zrobiła, tak przy okazji), maliny, znowu biszkopty, wołowina z groszkiem i cebulą, znowu krem, banany i bita śmietana.
To jest właśnie ten film.
Nie wystawię jednak bardzo niskiej oceny bo mimo montażowej masakry (jak już skończyłem cofnąłem się do akcji w lesie bo nie wiedziałem gdzie nagle zniknął / jak zginął K. Brown), mimo wielu idiotycznych pomysłów, antyklimatycznych momentów, meta-wyśmiewania się (!) się z tej serii i przekoszmarnej ostatniej sceny ogląda się to o dziwo nieźle i sprawia nawet jakąś tam, zahaczającą o masochizm przyjemność.
Dam 4/10.
19-01-2019, 00:59
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Cytat:(jak już skończyłem cofnąłem się do akcji w lesie bo nie wiedziałem gdzie nagle zniknął / jak zginął K. Brown)
Ja dalej nie wiem.
19-01-2019, 01:14
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(19-01-2019, 00:59)Mierzwiak napisał(a): Pamiętacie trifle Rachel z Przyjaciół?
Biszkopty, dżem, krem (który sama zrobiła, tak przy okazji), maliny, znowu biszkopty, wołowina z groszkiem i cebulą, znowu krem, banany i bita śmietana.
To jest właśnie ten film.
Bardzo trafna analogia. :D Zgadzam sie.
19-01-2019, 01:23
Banned
Liczba postów: 34,153
Thomas Jane skacze na płonącego Preda i zaczyna go dźgać, K. Brown zaczyna się smiać, Munn go woła, ten się do niej odwraca ale odwraca się też predatorowe działko które miał zamontowane na ramieniu i strzela rozsadzając mu głowę.
Widziałem to, opisałem, ale i tak do cholery nie wiem o co chodzi w tej scenie.
19-01-2019, 01:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 01:27 przez Mierzwiak.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,445
Liczba wątków: 29
Serio nie zauwazyliście tego jednego z najsmieszniejszych momentów filmu?
Chodzi o to, że znalazł się na lini strzału - głupie ale śmieszne
Szkoda, że go spierd...li bo jako parodia serii sprawuje się całkiem dobrze.
I śmieszy w przeciwieństwie do takiego T3
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-01-2019, 12:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-2019, 12:53 przez shamar.)
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,914
Liczba wątków: 11
Nie widziałem tego czegoś jeszcze ale myślę, że to bedzie całkiem dobra komedia:
11-11-2019, 15:48
CGI Paul Walker
Przy drugim seansie i tym, że wiadomo już na co się nastawić wchodzi znacznie lepiej. Oczywiście do czasu finału. Tam nawet nastawienie nie pomaga, jest tragiczny.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
12-11-2019, 14:53
Stały bywalec
Liczba postów: 13,398
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
25-11-2019, 08:57
CGI Paul Walker
Jestem ZA. Predator przylatuje na Ziemie i rozdaje dziecom cukierki.
"want some candy"?
25-11-2019, 10:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2019, 10:14 przez shamar.)
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,195
Liczba wątków: 6
Bardzo dziwny film.
Z jednej strony całkiem sporo fajnych pomysłów a z drugiej...
Fajnym pomysłem było to że to .. Predator jest zwierzyną dla innych Predatorów. I nawet ..grał, to była niezła postać. (Chociaż po co po wylądowaniu wziął się za killowanie ludzi?) I ewentualna współpraca z ludźmi zapowiadała się ciekawie. A potem go zabili. Jest ten drugi który był.. dziwny. I nie potrzebował aparatu oddechowego? Dzięki modyfikacjom jak sadzę.
Zawsze uważałem że powolny, widoczny Pred chodzący jak koks - czyli noszący pod pachami arbuzy - to jest to.
Bardzo, bardzo złą decyzją było danie roli głównej Boydowi Holbrookowi. Jako część ekipy by się tutaj sprawdził ale jako "główny"...
BWAHAHAHAHAHAHA !!!
Że tak - rozpaczliwie - powiem.
To już Olivia Munn jako badass znikąd wypadła sporo lepiej.
Strzelająca maska rozwalająca dom mnie załamała, podobnie Pred nie mogący trafić z działka nieruchawego wielkoluda stojącego tuż przed nim. Bo zrobił jeden unik.
Drużyna zagrała, trochę żartów też (o nazwie Predator np :) Używanie - wreszcie - nazwy Predator. Kilku aktorów, kilka scen.
Yvonne Strahovski jest tutaj tylko dla ozdoby, jak rozumiem.
Jest Guyver - heeeh...
Główną postacią zrobić pierwszego Predatora jako jego główniejszych "partnerów" - np Munn i Trevante Rhodes, zamiast mutka - ze trzech Predków w drużynie pościgowej i jakiś sensowny pomysł o co tutaj chodzi - wystarczyłaby zwykła ucieczka przestępcy przed sprawiedliwością.
I mogłoby być naprawdę, naprawdę dobrze.
Zmęczył mnie ten film, dzień miałem też bardzo męczący a zapuściłem sobie dla odprężenia - na zasadzie że nawet jak okaże się kiepskie zgodnie z opiniami to się trochę rozerwę.
Nie chce mi się już o nim myśleć.
25-06-2020, 00:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2020, 00:11 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
Liczba postów: 12,551
CGI Paul Walker
ŁoQ... to poprzedni nie był wtopą?
Jeszcze nowy Terminator i świat będzie piękniejszy
21-11-2020, 21:57
Stały bywalec
Liczba postów: 5,921
Liczba wątków: 6
@OGPUEE
Też nie wiedziałem i dałem wczoraj w gorących wieściach
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
21-11-2020, 22:03
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
koronex1989
22-11-2020, 20:32
CGI Paul Walker
Nie chcę tego oglądać
23-11-2020, 03:58
Fhtagn
Liczba postów: 5,355
Liczba wątków: 9
Hm. Dziwny to film. Z jednej strony to totalna parodia i zgrywa i to działa, ale nie pasuje do reszty. Z drugiej to bardzo fajna rozwałka, gdzie predator-uciekinier nie jest łowcą, tylko zwierzyną i musi się ratować, z kolejnej to właśnie typowe polowanie predatora, tylko znowu... to działa ale nie pasuje do reszty. A potem jest wiadomy finał, który w ogóle wydaje się być oderwany od reszty, nakręcony za grosze w jedno popołudnie, gdy nikomu się już nie chciało. No nic, na dniach obejrzę Prey, zobaczymy, póki co P1 > P2 > Predators > The Predator :)
4/10?
08-08-2022, 09:23
Dużo pisze
Liczba postów: 503
Liczba wątków: 0
Oj pamiętam jak to obejrzałem za pierwszym razem, recenzje nie były zbytnio pozytywne ale nic nie przygotowało mnie na to jak chu*owy się okaże.
Nie byłem świadom tego że film okaże się być komedią, jeszcze pół biedy jakby to była komedia ale przynajmniej śmieszna. Ale nie, ten film jest tak pozbawiony funu, sensu czy emocji że naprawdę ciężko było mi to skończyć. Postacie kompletnie do dupy, nie wspominając o ekipie "mega szalonych" gości z psychiatryka. Nie wiem czy widziałem w życiu film gdzie postacie były tak wkur*iające jak tu.
AvP2 jest tragicznym filmem ale i tak ogląda mi się go lepiej niż ten szit z 2018.
08-08-2022, 16:12
CGI Paul Walker
Jane był spoko
08-08-2022, 17:25
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
Ten film oglada sie chociaz, a nie to gowno od Disneya. I nie jest az tak glupim filmem jak Prey.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
08-08-2022, 18:39
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Nie jest?
Predatorzy planują inwazję na Ziemię (dlaczego? to łowcy, nie zdobywcy), jakiś rebeliant próbuje ostrzec Ziemian i kradnie technologię pozwalającą ludziom założyć super zaawansowany stój o wyglądzie Predatora i zapobiec temu próbuje Super Saiyan Predator który chce też porwać chłopca z autyzmem i zaaplikować jego DNA by uczynić się silniejszym dzięki autyzmowi.
Bądźmy szczerzy, nowy film w zamyśle jest o wiele lepszy, w wykonaniu z kolei jest raczej mało angażujący, ale nie zbliża się głupotą do filmu Shane'a który pewnie miał być w jakiś sposób lekką komedią, więc co gorsze? Film który stara się być bardziej prosty i dostarcza średnią historię czy film który jest przekombinowany z wyboru i od początku do końca taki jest?
08-08-2022, 20:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2022, 20:42 przez marsgrey21.)
|