Oscary za FX
Mefisto napisał(a):dzięki ;) mówiłem już, że Cię kocham? :>

Życzę powodzenia w poszukiwaniu końca kolejki, w której musisz się ustawić;)

Odpowiedz
nie chcę się nigdzie ustawiać - tylko zamanifestowałem swoje uczucia ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A co powiecie na temat oscarow za rok 2004 kiedy statuetke dostal Spiderman 2. Uwazam to za skandal bo efekty ktore bardziej zaslugiwaly na Oscara byly te
w Pojutrze Emmericha

Odpowiedz
W pełni się zgadzam. Jak dla mnie samo ujęcie potwornie sztucznego Octopusa niosącego jeszcze potworniej animowaną Kirsten Dunst dyskwalifikuje te efekty jako ubiegające się o jakąkolwiek nagrodę, chyba że za największego CGI-bubla.

Odpowiedz
Mierzwiak, widok Jokera na twoim avatarze sprawia, że niczego tak bardzo nie pragnę jak Batmana z kategorią R. mocnej, brutalnej historii, w której gruchot kości przemieszany jest ze szczękiem odskakującego zamka. nowy Joker będzie lepszy od Nicholsona - to pewne. przynajmniej z wyglądu.

Odpowiedz
Cytat:jęcie potwornie sztucznego Octopusa niosącego jeszcze potworniej animowaną Kirsten Dunst

A jak przypominam sobie o walce spideya z Ockiem na pociagu metra to zbiera mi sie na wymioty :x

Odpowiedz
Nie wiem dokładnie, ale gdzieś wyczytałem że kategoria przyznawania Nagród Akademii Filmowej jest taka: Albo przełomowe efekty, albo tak zajefajne, ze w ogóle ich nie widać ( vide King Kong ostatnio = racja).

CO do animatroniki, to The Thing to najbardziej kultowy ze znanych mi horrorów, i efekty, mimo że stare są zajefajne a sam film zawsze jest groźny i straszny. Tak rozmyślałem o tym co piszecie na temat CGI, i myślę, że problem z CGI jest taki, że aktorzy nie widzą tak naprawdę, tego co się dzieje przed nimi (bo tego nie ma) i może to ich wzrok ( źle skierowany), cienie, ruchy czy koniec końców - interakcja z otoczeniem, sprawiają, że przestaje to być naturalne ( realne?) dla naszego wzroku, i zaczynamy to odbierać inaczej, gorzej... Bo co byłoby faktycznie, gdyby nagle nakręcily nowe The Thing, ale już z CGI? .. O boże! Lepiej aby tego nie robili...

M
loading podpis...

Odpowiedz
Skoro w planach jest Ucieczka z Nowego Jorku to pewnie i za to jakiś jełop sie weźmie.

Odpowiedz
A co do tegorocznych oscarow to niepodlega dyskusji gdzie powedruje statuetka. Do chlopakow z ILM za Transformers
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
No i opublikowano listę kandydatów do statuetki:

"300"
"Evan Wszechmogący"
"Jestem legendą"
"Piraci z Karaibów: Na krańcu świata"
"Transformers"
"Ultimatum Bourne'a"
"Złoty kompas"

Ja tam w sumie widzę 3 tytuły, które mogą powalczyć: Transformers, 300, Piraci.

Stawiam na Transformers, bo efekty wbijają w fotel :) Piraci nie byli gorsi, ale zabrakło tam jakiegoś artyzmu i wyczucia (a Davy Jones juz dostal jednego Oscara:)). Cichym faworytem jest 300. Za 60 mln $ udało się stworzyć Snyderowi extra-wizualną jatkę. Sama oprawa filmu budzi oznanie (i jest tu ten artyzm). Mimo wszystko jesli Transformers nie dostaną Oscara będę mocno zdziwiony. I w ogole co w tym zestawieniu robi "Jestem legendą", "Ultimatum Bourne'a" oraz "Evan Wszechmogący" ???

Odpowiedz
Imo. No Country for Old Men powinno dostać statuetkę za muzykę. :))
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
W tym roku decyzja o oscarach moim zdaniem kontrowersyjna nie jest. Ta decyzja to poprostu skandal. Bo jeśli oscara dostaje film który efekty ma przeciętne to nie wiem jak to nazwać. Złoty kompas w porównaniu z POTC 3 ma gówniane efekty, a co powiedzieć przy TFach?? Nie potrafie odgadnąć jakimi kryteriami kieruje się akademia w wyborach, bo powiedzmy sobie szczerze wybór jest do dupy :evil:

Odpowiedz
A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :D

Odpowiedz
No to w takim razie statuetke powinien dostać Katyń - to by było zaaskoczenie :lol:

Odpowiedz
dj.grzechu napisał(a):A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :D
Tak tylko to jest zaskoczenie negatywne. Co jak co ale nie kompas!!! Jak już tak nie lubią robotów to mogliby dać piratom.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):No to w takim razie statuetke powinien dostać Katyń - to by było zaaskoczenie :lol:

To akurat żadno zaskoczenie. Obstawiałem już - kompletnie zrezygnowany - że "Katyń" statuetkę zdobędzie. Dla mnie zaskoczeniem była nominacja.

Odpowiedz
Danus1986 napisał(a):
dj.grzechu napisał(a):A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :D
Tak tylko to jest zaskoczenie negatywne. Co jak co ale nie kompas!!! Jak już tak nie lubią robotów to mogliby dać piratom.

A jednak byłeś zaskoczony!

Wszyscy na forum pisali: "Statuetkę dostaną Piraci albo TFy", "Piraci powinni wygrac, ale statuetkę dostaną TFy". Pamiętam jeden tekst "Właściwie już mogliby dac statuetkę TFom, bo i tak wiadomo, że zwyciężą". A tu chuj!

Ale zgadzam się, "Złoty Kompas" nie powinien miec szans z Piratami i TFsami.

Odpowiedz
Oscary za efekty dla mnie już nie mają znaczenia. Ta impreza to czysty marketing i już. Jakość efektów w Transformers i Złotym kompasie pokazuje
niedawny festiwal VES(Visual Effects Society):

TRANSFORMERS - 1 nominacja, 4 statuetki

THE GOLDEN COMPASS - 1 nominacja, BEZ STATUETKI!!!!
I wszystko jasne. :wink:

Odpowiedz
Danus1986 napisał(a):TRANSFORMERS - 1 nominacja, 4 statuetki
TFy dostały nagrody w 4 kategoriach mając jedną nominację? A to ciekawe...

Odpowiedz
Nie zrozumiałeś, albo ja sie żle wyraziłem. Transformers dostał nominacje w 5 kategoriach, a dostał 4 statuetki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości