Mefisto napisał(a):dzięki ;) mówiłem już, że Cię kocham? :>
Życzę powodzenia w poszukiwaniu końca kolejki, w której musisz się ustawić;)
19-11-2007, 22:27
|
Oscary za FX
|
Mefisto napisał(a):dzięki ;) mówiłem już, że Cię kocham? :> Życzę powodzenia w poszukiwaniu końca kolejki, w której musisz się ustawić;) 19-11-2007, 22:27
nie chcę się nigdzie ustawiać - tylko zamanifestowałem swoje uczucia ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 19-11-2007, 22:29
A co powiecie na temat oscarow za rok 2004 kiedy statuetke dostal Spiderman 2. Uwazam to za skandal bo efekty ktore bardziej zaslugiwaly na Oscara byly te
w Pojutrze Emmericha 19-11-2007, 23:12
W pełni się zgadzam. Jak dla mnie samo ujęcie potwornie sztucznego Octopusa niosącego jeszcze potworniej animowaną Kirsten Dunst dyskwalifikuje te efekty jako ubiegające się o jakąkolwiek nagrodę, chyba że za największego CGI-bubla.
19-11-2007, 23:16
Mierzwiak, widok Jokera na twoim avatarze sprawia, że niczego tak bardzo nie pragnę jak Batmana z kategorią R. mocnej, brutalnej historii, w której gruchot kości przemieszany jest ze szczękiem odskakującego zamka. nowy Joker będzie lepszy od Nicholsona - to pewne. przynajmniej z wyglądu.
19-11-2007, 23:30 Cytat:jęcie potwornie sztucznego Octopusa niosącego jeszcze potworniej animowaną Kirsten Dunst A jak przypominam sobie o walce spideya z Ockiem na pociagu metra to zbiera mi sie na wymioty :x 20-11-2007, 12:26
Nie wiem dokładnie, ale gdzieś wyczytałem że kategoria przyznawania Nagród Akademii Filmowej jest taka: Albo przełomowe efekty, albo tak zajefajne, ze w ogóle ich nie widać ( vide King Kong ostatnio = racja).
CO do animatroniki, to The Thing to najbardziej kultowy ze znanych mi horrorów, i efekty, mimo że stare są zajefajne a sam film zawsze jest groźny i straszny. Tak rozmyślałem o tym co piszecie na temat CGI, i myślę, że problem z CGI jest taki, że aktorzy nie widzą tak naprawdę, tego co się dzieje przed nimi (bo tego nie ma) i może to ich wzrok ( źle skierowany), cienie, ruchy czy koniec końców - interakcja z otoczeniem, sprawiają, że przestaje to być naturalne ( realne?) dla naszego wzroku, i zaczynamy to odbierać inaczej, gorzej... Bo co byłoby faktycznie, gdyby nagle nakręcily nowe The Thing, ale już z CGI? .. O boże! Lepiej aby tego nie robili... M
loading podpis...
14-12-2007, 23:35
Skoro w planach jest Ucieczka z Nowego Jorku to pewnie i za to jakiś jełop sie weźmie.
15-12-2007, 01:53
A co do tegorocznych oscarow to niepodlega dyskusji gdzie powedruje statuetka. Do chlopakow z ILM za Transformers
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 17-12-2007, 23:37
No i opublikowano listę kandydatów do statuetki:
"300" "Evan Wszechmogący" "Jestem legendą" "Piraci z Karaibów: Na krańcu świata" "Transformers" "Ultimatum Bourne'a" "Złoty kompas" Ja tam w sumie widzę 3 tytuły, które mogą powalczyć: Transformers, 300, Piraci. Stawiam na Transformers, bo efekty wbijają w fotel :) Piraci nie byli gorsi, ale zabrakło tam jakiegoś artyzmu i wyczucia (a Davy Jones juz dostal jednego Oscara:)). Cichym faworytem jest 300. Za 60 mln $ udało się stworzyć Snyderowi extra-wizualną jatkę. Sama oprawa filmu budzi oznanie (i jest tu ten artyzm). Mimo wszystko jesli Transformers nie dostaną Oscara będę mocno zdziwiony. I w ogole co w tym zestawieniu robi "Jestem legendą", "Ultimatum Bourne'a" oraz "Evan Wszechmogący" ??? 06-01-2008, 14:25
Imo. No Country for Old Men powinno dostać statuetkę za muzykę. :))
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 06-01-2008, 14:30
W tym roku decyzja o oscarach moim zdaniem kontrowersyjna nie jest. Ta decyzja to poprostu skandal. Bo jeśli oscara dostaje film który efekty ma przeciętne to nie wiem jak to nazwać. Złoty kompas w porównaniu z POTC 3 ma gówniane efekty, a co powiedzieć przy TFach?? Nie potrafie odgadnąć jakimi kryteriami kieruje się akademia w wyborach, bo powiedzmy sobie szczerze wybór jest do dupy :evil:
Directed by James "THE KING" Cameron 25-02-2008, 22:54
A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :D
25-02-2008, 23:04
No to w takim razie statuetke powinien dostać Katyń - to by było zaaskoczenie :lol:
25-02-2008, 23:07 dj.grzechu napisał(a):A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :DTak tylko to jest zaskoczenie negatywne. Co jak co ale nie kompas!!! Jak już tak nie lubią robotów to mogliby dać piratom.
Directed by James "THE KING" Cameron 25-02-2008, 23:18 Snappik napisał(a):No to w takim razie statuetke powinien dostać Katyń - to by było zaaskoczenie :lol: To akurat żadno zaskoczenie. Obstawiałem już - kompletnie zrezygnowany - że "Katyń" statuetkę zdobędzie. Dla mnie zaskoczeniem była nominacja. 25-02-2008, 23:58 Danus1986 napisał(a):dj.grzechu napisał(a):A może Akademia rzuciła w diabły wszystkie wyznaczniki i postawiła na jak największe zaskakiwanie widzów? :DTak tylko to jest zaskoczenie negatywne. Co jak co ale nie kompas!!! Jak już tak nie lubią robotów to mogliby dać piratom. A jednak byłeś zaskoczony! Wszyscy na forum pisali: "Statuetkę dostaną Piraci albo TFy", "Piraci powinni wygrac, ale statuetkę dostaną TFy". Pamiętam jeden tekst "Właściwie już mogliby dac statuetkę TFom, bo i tak wiadomo, że zwyciężą". A tu chuj! Ale zgadzam się, "Złoty Kompas" nie powinien miec szans z Piratami i TFsami. 26-02-2008, 00:02
Oscary za efekty dla mnie już nie mają znaczenia. Ta impreza to czysty marketing i już. Jakość efektów w Transformers i Złotym kompasie pokazuje
niedawny festiwal VES(Visual Effects Society): TRANSFORMERS - 1 nominacja, 4 statuetki THE GOLDEN COMPASS - 1 nominacja, BEZ STATUETKI!!!! I wszystko jasne. :wink:
Directed by James "THE KING" Cameron 28-02-2008, 13:20 Danus1986 napisał(a):TRANSFORMERS - 1 nominacja, 4 statuetkiTFy dostały nagrody w 4 kategoriach mając jedną nominację? A to ciekawe... 28-02-2008, 13:37 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |