Stały bywalec
Liczba postów: 7,047
Liczba wątków: 61
Tytuł roboczy SS to "Eldorado", zdjęcia podobno ruszają we wrześniu.
Podawana ekipa jest...ciekawa. Nie powiem aby jarali mnie ci bohaterowie, ale nie dziwie sie, że Gunn nie robi rozpoznawalnej drużyny. Ani Boomeranga ani Deathstroka czy Killer Frost. King Shark brzmi świetnie bo to rozpoznawalny charakter z którym Gunn może zrobić sporo ciekawych rzeczy.
Czekam na potwierdzenie Rki, zarówno tu jak i dla Birds of Prey.
A tu ciekawostka o Black Adamie
https://screenrant.com/black-adam-movie-hawkman-stargirl/
Po ostatnich decyzjach robienie tego filmu wcale mnie nie dziwi. Zwłaszcza jeśli "Shazam!" odniesie sukces. Po "Aquamanie" i WW mam do DC troche zaufania jeśli chodzi o pokazywanie królestw/światów a gdyby do tego dorzucić jeszcze Hawkmana,jednego z najbardziej zmarnowanych bohaterów DC to powiedziałbym nawet,że czekam.
10-03-2019, 14:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2019, 14:26 przez Kuba.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,891
Liczba wątków: 6
Byłbym bardzo zdziwiony gdyby "SS" Gunna dostało eRkę. To jak nic będzie czystko-rozrywkowy film, z CGI-sieką w finale. Tylko czekać na ogłoszenie tego, z kim zmierzy się ta jego ekipa i będziemy mieli potwierdzenie, co i jak.
Co do "Birds of Prey", to jak zapytano któregoś producenta o kategorię wiekową, to ten udzielił tak bardzo wymijającej odpowiedzi, jak tylko mógł, że też bym się tutaj nie podniecał wizją Rki.
Wielce prawdopodobne, że WB to spartoli. Skoro olewają 'uniwersum' na rzecz solówek, to mogliby oczywiście przeskoczyć z niektórymi filmami do wyższej kategorii, bo ciągłość fabularna nie będzie tam miała tak dużego znaczenia jak w MCU.
Ale czy ktoś tam ma jaja, żeby to zrobić? Lol, nie :) Wizja spływających do kieszeni $$$ - tylko to się liczy.
Także "Birds of Prey" przycięte ostatecznie do PG-13 nie będzie dla mnie szokiem.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
10-03-2019, 14:38
Stały bywalec
Sorry, ale dla mnie kwestia "jaj" przy Rki superhero przestaje mieć sens. Deadpool i Logan były klapami? Zwłaszcza, ze (co byście nie mówili) nie licząc JL to DC finansowo na razie wychodzi na projektach bardzo korzystanie. Kluczowy tu może być "Joker", jeśli i on zarobi to jakiekolwiek gadanie o braku sensu w projekcie komiksowym z Rką przestanie mieć racje bytu.
Birds of Prey to projekt na budzet poniżej 100 milionów (chyba, że już podali). A mają Robbie jako Harley (tak, jest to jakaś marka), Obi-Wana, feministyczny podtekst i status superhero. Ryzyko moim zdaniem jest zerowe. Pewnie ostatecznie wyjdzie na twoje, ale moim zdaniem będzie to mocno...nierozsądne.
Ryzkowne to byłoby Justice League Dark czy nie wiem Onomatopeia z Rką i 120 milionami. Postać znana tylko hardkorowym fanom z zerową renomą u szerokiej publiki i bez komercyjnego potencjału.
10-03-2019, 16:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2019, 16:57 przez Kuba.)
Stały bywalec
Liczba postów: 12,462
Liczba wątków: 29
18-03-2019, 11:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2019, 14:55 przez OGPUEE.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,263
Liczba wątków: 128
Cytat:Nie będzie solowego Cyborga.
Obydwaj fani tej postaci są z pewnością załamani.
18-03-2019, 14:21
Stały bywalec
Flasha mam nadzieje też sobie darują. Zwłaszcza jak ma to być "mroczny Flash" to już chyba wole JSA (pojawiły sie ploty o filmie z nimi, Dr. Fate miałby być główną postacią) czy nawet tego Black Adama.
Ciągle w tych planach DC panuje straszny burdel, nawet jak Hamada to wszystko usprawnił, powinni podać tą rozpiske do 2022/2023 i próbować się jej trzymać.
18-03-2019, 15:08
Captain Skullet
Cytat:nawet jak Hamada to wszystko usprawnił
Patrząc na ich plany jakoś nie widzę, żeby ktokolwiek tam cokolwiek usprawnił.
18-03-2019, 18:15
Stały bywalec
(18-03-2019, 11:53)OGPUEE napisał(a): Zaś Ezra z Morrisonem skrobią nowy scenariusz do Flasha:
Fajna sprawa. Wygląda na to, że u Millera w piwnicy powstawać może teraz jeden z najciekawszych i najbardziej zwariowanych projektów superbohaterskich XXI w. Bo ostatnie czego bym się spodziewał po Morrisonie to jakiś generyczny origin-story w stylu "Aquamana" czy "WW".
Szkoda, że pewnie tego nie zrealizują.. Chociaż kto wie. Dziwna sprawa, że WB w ogóle się zgodziło, żeby Miller na spółkę z kimś innym, napisał swoją wersję scenariusza. Albo tak lubią Millera i chcą go zatrzymać, albo rezultat prac Daleya&Goldsteina nie spełnia oczekiwań szefostwa.
Swoją drogą lipa, że Miller nie czuje takiego przywiązania do uniwersum Pottera i "Fantastycznych Zwierząt...", bo inaczej teraz ze scenarzystą XYZ siedziałby w piwnicy i pisał też scenariusz do trójeczki...
(18-03-2019, 15:08)Kuba napisał(a): Flasha mam nadzieje też sobie darują. Zwłaszcza jak ma to być "mroczny Flash"
Heh.. Myślałem, że chociaż tutaj będzie lepsze ogarnięcie. Na zagranicznych forach też widzę te smuty. "Mhrrrrooooocznyyyyyyyyy FLash jest beeeeeeeeee". Tak jakby Miller powiedział, że kręci swojego Rkowego, czarno-białego "Dark Flash Returns", osadzonego fabularnie gdzieś tam podczas listopadowej ulewy.
Należałoby się w pierwszej kolejności przyjrzeć temu co tam pichcą Daley i Goldstein.
Bo równie dobrze mogli naskrobać scenariusz do "Głupiego i Głupszego 3 na sterydach w uniwersum DC", a Miller chce zwykłego "DCowskiego Powrotu do przyszłości" i też na bazie tego można walnąć clikbaitowe tytuły, że ten drugi chce mroczniejszego i poważniejszego podejścia, niż ci pierwsi. :)
(18-03-2019, 15:08)Kuba napisał(a): Ciągle w tych planach DC panuje straszny burdel, nawet jak Hamada to wszystko usprawnił, powinni podać tą rozpiske do 2022/2023 i próbować się jej trzymać.
Nie liczyłbym już na żadną rozpiskę. Absolutnie. U Marvela to niejako wynikło samo z siebie. Dążyli do zrobienia Avengersów, należało więc najpierw wprowadzić bohaterów i zrobić taką listę filmów 'do odhaczenia'.
Zapowiedziano, zrobiono, wypuszczono, odhaczono, nazwano to fazą I.
Powtórzono 2 razy, w międzyczasie nadając temu uniwersum taki połowiczny cel nadrzędny do którego później powoli dążono.
WB po wtopie JL rezygnuje z takiej formuły uniwersum, na rzecz większej odrębności i samodzielności solowych projektów. Rozpiska i dążenie do jej realizacji jest im tutaj zbędne. Aquaman od Wana zarobił hajs i podobał się ludziom? Robimy sequel i ustawiamy mu datę premiery. Shazam! zarobił hajs i podobał się ludziom - > Tak (robimy sequel i ustawiamy mu datę premiery) - > Nie (odstawiamy na półkę i bierzemy się za Black Adama). Cyborg był najgorzej ocenianą postacią w JL? - KOSZ.
M.in. dlatego WB rozwija naraz tyle projektów. W plotkach może się ich nawet przewijać 200. Nic na to nie poradzimy. WB i tak da zielone światło garstce z nich. I to niekoniecznie najlepszym.
18-03-2019, 21:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2019, 21:02 przez zombie001.)
Stały bywalec
Komentuje co słysze, nie oceniam przez pryzmat czego sobie tam Ezra ocenia ton filmu, ja skreślam z góry coś takiego jak "mroczny Flash". Mrok nijak do tej postaci nie pasuje, nie jest ona co prawda tak komediowa jak wszyscy myślą (przynajmniej nie Barry), ale do mroku i powagi też jej daleko, zwłaszcza, że potencjał mocy samego bohatera jak i połowy jego mitologii daje szanse na odjazdowe, kolorowe i pomysłowe kino z dystansem. Ton 1 sezonu Flasha jest tu idealny.
18-03-2019, 21:14
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Jai Courtney powraca do roli Boomeranga w "The Suicide Squad".
Idąc za ciosem to Robbie i Davis też pewnie dostaną propozycję powrotu. Tym bardziej dziwi że Elba nie dostanie nowej postaci do odegrania i odcinają potencjalny powrót Smitha w sequelach. No chyba że stoi za tym jakaś większa zakulisowa drama.
30-03-2019, 09:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2019, 09:01 przez Grievous.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,238
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-04-2019, 03:25
Stały bywalec
Liczba postów: 18,483
Liczba wątków: 148
Raz zły temat
Dwa jest odpowiedni temat
Trzy forum już wie
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
03-04-2019, 08:44
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,238
A byłeś wszedłeś, w ogóle, w to?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-04-2019, 10:36
Captain Skullet
http://filmozercy.com/wpis/viola-davis-rowniez-powroci-w-legionie-samobojcow-od-gunna
Niedługo się okaże, że powracają wszyscy którzy przeżyli wydarzenia z jedynki prócz Smitha.
05-04-2019, 21:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2019, 21:59 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Elba jednak zagra nową postać.
W WB chyba ktoś się zreflektował, że interpretacja Elby i tak byłaby na tyle odmienna, że można spokojnie jego Deadshota tylko lekko przepisać, a następnie zmienić imię i voila! Ewentualna droga powrotu dla Willa Smitha nadal otwarta!
https://variety.com/2019/film/news/suicide-squad-sequel-idris-elba-new-character-1203181518/
05-04-2019, 22:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2019, 22:53 przez zombie001.)
Stały bywalec
Hmm... po ostatnich majaczeniach Patty Jankins o tym że nowa "Wonder Woman" to nie sequel, rebootcie "Suicide Squad" który jest sequelem, oraz spin offach "Star Wars" będącymi po prostu prequelami, to ja zaczynam myśleć, że oni tam w Hollywood własnej terminologii nie znają.
05-04-2019, 23:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2019, 10:11 przez Grievous.)
Stały bywalec
Obstawiam, że Gunn w pierwszych 20 minutach odstrzeli cały skład z wyjątkiem Harley i Waller a wtedy na ekran wkroczy jego ekipa. Więc wyjdzie coś pomiędzy teoretycznym sequelem a rebootem :D
Skoro Elba nie gra Deadshota to jedyny kto przychodzi mi do głowy to Bronze Tiger. Nie czytałem z nim zbyt wiele, bardziej go znam z "Arrow" gdzie Michael Jai White fajnie go całkiem zagral. Jeśli faktycznie go zagra to aż dziwi mnie, że Gunn sięga po kogoś tak zwyczajnego.
06-04-2019, 13:19
Stały bywalec
Bronze Tiger lub Black Spider. Ewentualnie pomalują jakiegoś białaska. Joe Manganiello to teoretycznie Deathstorke w tym uniwersum.... ale jakiemu procentowi widzów chciało się zostać do końca napisów "Justice League"? :P
06-04-2019, 13:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2019, 13:27 przez Grievous.)
Stały bywalec
Deathstroke pojawi się w Titans oraz zapewne jeszcze w Arrow więc może być problem. Filmy niby ważniejsze, ale wszyscy wiemy, że pod względem rozłożenia postaci na media to w DC mają jakiś egzystencjonalny problem ze sobą. Ale sam castingowy pomysł bardzo warty uwagi.
Black Spider to nie kobieta? Zresztą postać chyba bardziej kojarzona z Longbow Hunters o ile dobrze kojarze.
06-04-2019, 13:28
Stały bywalec
Chcieli przez moment recastnąć Smitha, więc teoretycznie nawet podmianka na Deathstroke'a byłaby możliwa. Przy czym kłóciłoby się to z tym, że decyzję o zmianie aktora ostatecznie cofnięto. Wydaje mi się, że z Manganiello też nie zrezygnują.
Wiadomo, że obecnie każdy czarnoskóry może zagrać białą postać komiksową (nigdy odwrotnie! :P), więc Elba może dostać rolę każdego. Black Spider i Bronze Tiger wydają się jak najbardziej realni, ale nie wiem czy Gunn nie skusi się na postać zbliżoną wizualnie do Deadshota - skoro według plotek, to pierwotnie pod tego bohatera pisany był jego scenariusz.
Może taki Vigilante
?
Z tym, że on chyba z SS nie miał nic wspólnego :/
@Kuba
Mylisz Black Spidera z jakimś innym bohaterem.
06-04-2019, 14:11
|