13-04-2019, 08:22
|
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams
|
|
Zwiastun Przebudzenia mocy powodował ciary. Zwiastun TLJ sprawiał, że nie mogłem się doczekać. Tutaj ... Ziew i to srogi. Do kina pewnie pójdę, ale wieje sandałem z daleka.
Widzę, że wzięli przykład ze "Zbrodni Grindewalda" i postanowili dać tytuł niepasujący do całej serii. A sam teaser jest tak bez sensu, że głowa mała. Czym ma być ta akcja z Rey? XD Stoi, czeka, i nagle spierdala i robi fikoła.
13-04-2019, 09:29
Tymczasem Rian Johnson jest zachwycony teaserem:
https://movieweb.com/the-rise-of-skywalker-trailer-reaction-rian-johnson/ Uff, teraz mogę spać spokojnie
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
13-04-2019, 09:57 Zastanawiałem się jaki generyczny podtytuł z "Age of", "Dawn of", czy innym "Fallen" zobaczymy. Padło na "Rise of", którego po Terminatorze 3, Planecie małp z Serkisem i finałem trylogii Nolana na pewno potrzebowaliśmy. A już "The Rise of Skywalker", po tym jak odjebali Luke'a w poprzedniej części to niezły trolling! Zresztą, nawet nagłówki w teaserze są jak w zapowiedziach The Dark Knight RISEs. ![]() Przypominam jak wybuchały Gwiazdy śmierci: ![]() ![]() Z wczoraj: ![]() XD Nie mam najmniejszej ochoty tego oglądać kiedykolwiek.
13-04-2019, 11:33
Pewnie Snoke okaże się projekcją Palpiego służącą odpowiedniemu "ustawieniu" Kylo. Spuszczenie go w kiblu w taki sposób w jaki zrobiono w TLJ niemal wymusza to, żeby był tylko narzędziem w ręku kogoś innego, albo czyjąś "maską". Poza tym Kylo musi się przecież jakoś nawrócić (choć ma tyle na sumieniu, że wypadałoby żeby przy tym zginął), a potrzebny jest ktoś rzeczywiście zły do ubicia - nikogo nowego wprowadzać nie ma sensu, więc wraca Palpi, który w sumie zginął w typowy dla tych co mają powrócić sposób - ktoś widział ciało?
13-04-2019, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2019, 12:21 przez Gieferg.) Cytat:A już "The Rise of Skywalker", po tym jak odjebali Luke'a w poprzedniej części to niezły trolling!Pamiętasz o Kylo Renie, siostrzeńcu Luke'a Skywalkera i wnuku Dartha Vadera?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
13-04-2019, 12:34
A czemu powrót Palpatine'a miałby być dziwny? W sensie, pomysł jest średni (przynajmniej na papierze), ale toć w starym kanonie były klony Imperatora. I znów - może sie okazac, ze Matt Smith gra jednak tego młodego Palpatine'a (nawet pomimo twierdzenia, że nie gra w ogole).
13-04-2019, 12:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2019, 12:37 przez Gal Anonim.)
Dziwny nie jest, jest wręcz zbyt oczywisty, z pewnością utrzymany w duchu JJRemake
![]() Z tym, że jeśli powróci, to ten film zyska pierwszą postać, której los mógłby mnie obchodzić
13-04-2019, 12:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2019, 12:48 przez Gieferg.)
Jedyne co bym chciał, to żeby Palpatine był zaklęty w jakimś artefakcie i towarzyszył Rey przez cały film jako wkurwiajacy duszek.
- Yes, yes, use your anger! - Shut up, Sheev! 13-04-2019, 13:12 (13-04-2019, 12:37)Crov napisał(a): A czemu powrót Palpatine'a miałby być dziwny? W sensie, pomysł jest średni (przynajmniej na papierze), ale toć w starym kanonie były klony Imperatora. I znów - może sie okazac, ze Matt Smith gra jednak tego młodego Palpatine'a (nawet pomimo twierdzenia, że nie gra w ogole). Ja wiem, że w książkach i komiksach były te klony Palpatine'a itd. Ale ja nie lubię w filmach tego motywu przywracania martwych. Jak ktoś zginął to zginął i powinien pozostać martwy. To niech może jeszcze Mace Windu wróci, gdyż w sumie też nie wiemy co się stało z jego ciałem? Tym bardziej, że z takiej perspektywy to cała przepowiednia wybrańca też nabiera nowego znaczenia, a właściwie traci sens, gdyż wynika z tego że Vader/Anakin jednak nie pokonał Sitha, skoro ten dalej sobie gdzieś istniał. Plus wiadomo jestem też niechętny temu pomysłowi, gdyż Palpatine to moja ulubiona postać... I wiem, wiem napisałem milionkrotnie jak nie uznaję tych Disney Star Wars itd. Ale mimo wszystko wiedząc co do tej pory zrobili z oryginalnymi postaciami, wiedząc co zrobili z Lukiem, widząc jak się zabierają Palpatine'a, to jak, (najmocniej przepraszam za to mocne określenie) przyglądanie się jak twoja dziewczyna jest gwałcona. Wiem niezbyt ładne porównanie, ale czasami mnie ponosi. I oczywiście wiem, że świecie Gwiezdnych wojen są duchy, ale jest to naprawdę umiejętność, którą tylko niektórzy posiadają. I wiem niby Imperator mógłby ją posiadać, gdyż Darth Plagueis itd. Ale to tak można to zabijać się i odżywać w nieskończoność. P.S. Czy w ogóle ktokolwiek ogląda to Star Wars Celebration? Czy Tę Której Imienia Nie Wolno Wymawiać, wylęgła wreszcie ze swojej pieczary? 13-04-2019, 14:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2019, 14:31 przez Lawrence.)
Jest i polski plakat:
Muszę stwierdzić jeden plus - Rey, czyli Daisy Ridley wygląda w teaserze na 10/10. Najlepszym zakończeniem tej śmiesznej trylogii byłoby wybicie wszystkich przez Kylo Rena, bo Adam Driver w tej roli to kozak. Jeśli znowu zrobią z niego smutną piczkę jak w TFA no to papatki.
13-04-2019, 16:09
Hm, czyli jednak ten wyciekły plakat jest prawdziwy:
Tak mi się skojarzyło z tymi stworkami z tej reklamy: P.S. Czy mi się zdaje, czy jednak przez cały teaser ani razu, ani na chwilę nie pojawiła się w nim Rose Tico?
13-04-2019, 17:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2019, 17:40 przez Lawrence.)
Gdzieś Rian w którym ze swoich milionowych wywiadów mówić, że Holdo może być Jedi, a więc nigdy nic nie wiadomo.
![]() A w ogóle to tak sobie pomyślałem, że jeżeli Palpatine rzeczywiście ma być w Epizodzie IX. czyli ma być najważniejszym villainem nad Kylo, się zastanawiam co też musi on myśleć: Byłem Mistrza Dartha Maula, Hrabiego Dooku z głosem Christophera Lee, Dartha Vadera, a teraz mam... Kylo Rena... :/ 13-04-2019, 18:04 (12-04-2019, 19:49)Dr Strangelove napisał(a): W dniu premiery jestem w kinie. Pewnie będą jakieś pokazy przedpremierowe, ale nie uważasz, że w tym przypadku lepiej byłoby poczekać 2-3 dni i wybrać na maratonik EpVII-IX? Nie wyobrażam sobie oglądania tego jak DisneyWarsy spadają w otchłań piekła, w inny sposób.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-04-2019, 19:05 Cytat:Gdzieś Rian w którym ze swoich milionowych wywiadów mówić, że Holdo może być Jedi, a więc nigdy nic nie wiadomo. Poprosze o link. Z tego co pamietam, Laura Dern tylko raz wspomniala ze ona jest (albo moze byc) force sensitive. W dupie mam ten nowy epizod, ale obserwowanie jak Lolrens prawie wybucha żòłcią i frustracja (zarowno tu, jak i na fejsbuku) jest bardzo przyjemne. 13-04-2019, 19:42 (12-04-2019, 21:20)Kuba napisał(a): Cieszy za to obietnica pewnej przerwy w filmach, co prawda newsy o ruszających już zaraz pracach na planie trylogii Dedeków raczej temu przeczą, ale nawet dwuletnia przerwa zła nie będzie. Aż się wróciłem w komentarzach, bo wydawało mi się, że o tym pisałeś i rzeczywiście. Ta obietnica by cieszyła, owszem, gdyby nie jeden, malutki szkopuł. Nie złożył jej człowiek, który po wtopie Solo i niezbyt satysfakcjonującym wyniku "VIII", czegokolwiek by się nauczył. Wciska nam tutaj kit, że zrobią sobie przerwę od filmów, ale problem jest taki, że oni wcale nie dadzą tej marce odpocząć. Zawalą to całe DISNEY+ Star Warsami i człowiek jak przywalony rok w rok tym był, tak nadal będzie. Tylko w innej formie. Brak sagi w kinach spowoduje tylko to, że fanów łatwiej ściągną do tej platformy streamingowej i napchają sobie ich kasą kieszenie =/
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-04-2019, 22:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 17 gości |
![[Obrazek: iLSuiKP.gif]](https://i.imgur.com/iLSuiKP.gif)
![[Obrazek: tenor.gif?itemid=4289251]](https://media1.tenor.com/images/64b79411de87e68f42103197bd3a9aad/tenor.gif?itemid=4289251)
![[Obrazek: Star-Wars-The-Rise-of-Skywalker-deathstar-700x291.jpg]](https://d13ezvd6yrslxm.cloudfront.net/wp/wp-content/images/Star-Wars-The-Rise-of-Skywalker-deathstar-700x291.jpg)

Spoiler
![[Obrazek: 56879367_2257512120962182_55630411258302...e=5D503B6A]](https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/56879367_2257512120962182_5563041125830230016_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-frt3-1.xx&oh=556096e8219739fb3e9f778d039068b1&oe=5D503B6A)