悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
A ja chyba przestane oceniac filmy. Jak patrze na to co robi Gieferg i kilku innych uzytkownikow, to odechciewa mi sie zyc ("Dam mu 9/10 bo Kijanu jest ladny, albo nie dam mu 10/10 bo ladna pogoda, znizam ocene do 8/10 bo akurat zaswedzialo mnie za uchem" Łat de FAK?)...:)
Tak wiec znosze u siebie ocenianie filmow, od tej pory same wrazenia, zadnych not.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
28-02-2008, 19:43
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,526
Liczba wątków: 374
Gieferg napisał(a):No nie wiem, czy byli sztuczni
niech ktoś rozstrzygnie te kwestie raz na zawsze - czy strażnicy zastrzeleni z zimną krwią przez Neo to twory Macierzy czy prawdziwi ludzie, posiadający żony i dzieci?
28-02-2008, 21:34
Jak dla mnie nie ma żadnych przesłanek na to żeby mieli być sztuczni, zresztą to samo jeśli idzie o policję i SWATów których wcześniej kosili Trinity i reszta ekipy. Life is brutal :P
Cytat:czy prawdziwi ludzie, posiadający żony i dzieci
prawdziwi ludzie, którym tylko sie wydawało, że mają żony i dzieci, swoją drogą kwestia posiadania potomstwa w Matriksie jest dość zastanawiająca... no bo jak, robią sobie wirtualnie dziecko i potem co? dostają przydział na nowego świeżo wychodowanego na plantacji niemowlaka?
Hitch, wiodcznie w przeciwieństwie do mnie oglądasz film po czym automatycznie wyskakuje ci z ucha wydruk z oceną, ja tak nie mam, po przemysleniu pewnych spraw ocena moze się zmienić, tak samo jak po kolejnym obejrzeniu, Ostatnio oglądałem matrixa 2 razy i zastanawiam się nad tym czy 9 to nie za niska ocena, ale skoro ty nie masz takich problemów to tylko pozazdrościć :P
28-02-2008, 21:38
悟
Mental, jaka krwia? :)
-- Laozi
28-02-2008, 21:43
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Mental napisał(a):czy strażnicy zastrzeleni z zimną krwią przez Neo to twory Macierzy czy prawdziwi ludzie, posiadający żony i dzieci?
Prawdziwi faceci śpiący w kisielu posiadający śpiące w kisielu żony i śpiące w kisielu dzieci.
Hmm, Gieferg poruszył interesującą kwestię. Chyba dostają przydział :roll:
28-02-2008, 21:44
Ambasador białej rasy
ponawiam pytanie: ci strażnicy są sztuczni czy prawdziwi? należą do realnego świata, w którym za zabicie dostaje się R czy to matriksa, gdzie można zabijać w PG-13?
28-02-2008, 21:51
Banned
Gdy Neo strzela do takiego strażnika, to co widzisz to tylko wirtualna śmierć wirtualnej postaci, ALE w tym samym momencie umiera gość leżący w kisielu, którego ten wirtualny facecik był reprezentacją. Zadowolony?
28-02-2008, 21:53
Ambasador białej rasy
zaraz, zaraz, czy to oznacza, ze każda postać pojawiająca sie w matriksie ma swoj odpowiednik w realnym świecie? Neo i reszta gików wchodziła do macierzy, bo ich podłączali kablem. zawsze myślałem, że przeciwnicy w środku to twory macierzy - jak w gierce komputerowej. mógłby ktoś potwierdzić wersje Mierzwiaka? :)
28-02-2008, 21:57
Banned
To nie jest moja wersja Mental, to jest fabuła tego filmu.
Oglądałeś w ogóle Matrixa? :wink:
Oczywiście Agenci są tworem macierzy, są całkowicie wirtualni, jednak co widać w filmie, potrafią "wgrywać" się w ludzi. Zabijasz takiego Agenta - ginie człowiek w którego się wgrał. Jak pilot helikoptera w scenie na dachu.
28-02-2008, 22:00
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Potwierdzam. Mental, co robiłeś na seansie? :))
Ludzie - bateryjki. Naprawdę znajdują się w świecie 'z piorunami, smutnym' a ich umysły wędrują po Matrixie, nadzorowane przez agentów - wytwory macierzy.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
28-02-2008, 22:17
:?
A zawsze sądziłem, że to oczywiste, że giną tam prawdziwi ludzie (i dalej tak uważam), jedynie agenci nie są ludźmi, ale korzystają z ich wirtualnych reprezentacji w matrixie (no i w kolejnych częsciach pojawia się tego badziewia tzn ludków, którzy tak naprawdę są programami więcej, ale kolejnych części nie uznaję :P). Także jestem trochę zdziwiony, że w ogóle ktoś mógł mieć watpliwości co do tego że neo zabija z zimną krwią bogu ducha winnych strażników, którzy po prostu mieli pecha, że byli strażnikami akurat w tym budynku :twisted:
Cytat:czy to oznacza, ze każda postać pojawiająca sie w matriksie ma swoj odpowiednik w realnym świecie?
Nie każda. np Wyrocznia czy Merowing nie mają.
28-02-2008, 22:17
Ambasador białej rasy
a zatem film lekko zyskuje w moich oczach. z emo-hakera Neo wskakuje na wyższy poziom: emo-haker mordujący z zimną krwią bogu ducha winnych strażników :)
28-02-2008, 22:33
Banned
Swoją drogą to trochę żałosne że Neo ratuje ludzkość... zabijając niewinnych ludzi. Ojej, by uratować jednych, musi poświęcić innych! To nadaje historii tragiczny rys, czyniąc Neo wielowymiarową postacią!!! Może dlatego jego twarz ma taki pozbawiony wyrazu... wyraz?
28-02-2008, 22:36
Ambasador białej rasy
no właśnie - Neo morduje jak Rambo w amoku i zero refleksji. widać, nawet Wachowscy nie pokapowali, ze bohater zabija prawdziwych ludzi:)
28-02-2008, 22:39
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Podejrzewam że Lobby Shootout to logiczny babol w wykonaniu Wachowskich. Ani linijki tekstu, już by pierdolnęli widza między oczy tekstem o poświęceniu, itd. A tu nic, dobry pretekst dla fajnego strzelania. Pewnie 90% widzów i tak nie zauważy że Neo bez grymasu wyżyna bogu ducha winnych policjantów będących przekonanymi o swojej racji, zatrzymujących groźnych terrorystów.
W sumie Mental mnie wyprzedził, damn. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
28-02-2008, 22:41
Banned
O helikopterze który robi jebut w biurowiec gdzie pracuje pewnie sporo osób nawet nie wspomnę. Grunt że było zwolnione tempo, i w ogóle tak ładnie to wyszło.
Coraz bardziej dociera do mnie niebywała głupota tego filmu.
28-02-2008, 22:46
Ambasador białej rasy
cholera... patrząc na to z tej perspektywy wolałbym, żeby Neo zabijał postacie z intra do gierki na commadore 64. uniknęlibyśmy całej hecy z bezrefleksyjnym (i chyba nieuświadomionym) mordowaniem żywych ludzi.
28-02-2008, 22:48
悟
Jeszcze troche i Mental zmieni ocene Matrixa na 10/10 :)
-- Laozi
28-02-2008, 22:48
悟
Jeszcze troche i Mental zmieni ocene Matrixa na 10/10 :)
-- Laozi
28-02-2008, 22:49
Ambasador białej rasy
raczej obniżę do zera (aktualnie daje 4/10).
28-02-2008, 22:49
|