NOWOŚCI NA STRONIE
Od kilku tygodni nie pojawiają się praktycznie żadne komentarze dotyczące naszych tekstów. Szkoda, bo słowa uznania, zwykłe 'dzięki' czy poklepanie po ramieniu za dobry lub niezły tekst - są dla nas JEDYNĄ zapłatą za naszą pracę. Jeśli nasze teksty nie są komentowane (czy to pozytywnie czy negatywnie) to mamy wrażenie, że to wszystko, że nasza praca idzie w pustkę. Zaprzeczają jednak temu nasze statystyki serwera, z których wynika, że każdy nowo obublikowany tekst czytany jest w ciągu 4-5 dni, przez ponad 1000 osób. Na forum informujemy Was o każdej nowości na stronie, szkoda, że wszystko to zaczyna wyglądać tak, jakby w ogóle nikt nie chciał sie z nami podzielić swoimi odczuciami po lekturze naszych tekstów. Stale próbujemy zachęcać forumowiczów do wypowiadania się na temat naszej pracy - i chodzi nam o krytykę, nie tylko o pochwały. Chodzi nam o dyskusje, o coś co spowoduje, że będziemy czuć, że ciągle jesteśmy czytani i ciągle ktoś chce z nami o tym rozmawiać. Jeśli forumowicze milczą, to może zaprzestańmy informowania ich o Nowościach na stronie. Przecież i bez tego można na naszej stronie glownej znalezc nowe teksty. Informujemy Was jednak po to, żeby wycisnąć z Was jakieś komentarze, jakieś wrażenia którymi zechcielibyście się z nami podzielić. Bez tego zapał regularnie słabnie, bo po co pisać teksty (na które często poświęcamy tygodnie pracy), jeśli idą w próżnię, jeśli nikt nie wypowie na ich temat choćby jednego zdania oceny. Ktoś mi kiedyś na Forum napisał, że np. dział DIR CUT jest dobry i nie trzeba po każdym tekście nam tego powtarzać. OK, to może przestaniemy pisać w ogóle na stronę, bo skoro jest z góry ustalone, że każdy tekst jest OK, to po co w ogóle zadawać sobie trud pisania go? . Aha, pomijając już fakt permanentnego milczenia Forumowiczów na temat naszych publikacji (a przypominam - na komentarzach nam zależy!), Forum KMF najbardziej tętni życiem w dziale ZAGADKI. W wielu miejscach pojawiają się przelotne dyskusje, często o pierdołach, a poziom Forum radykalnie upada. Jeśli w dalszym ciągu jedynie ZAGADKI będą 'żywym działem', a w pozostałych nie będzie się nic działo, będzie trzeba się zastanowić nad zamknięciem Forum, lub zmianą jego kształtu. Nie wiem bowiem czy jest sens płacić co miesiąc za serwer tylko po to, żeby Kilka osób miało gdzie pobawić się w zgadywanki, totalnie ignorując nasze prośby o udzielanie się na tym Forum także w inny sposób.
"It's alive!"

Odpowiedz
cóż, czytając posty powyżej zrobiło mi sie troche przykro.
Faktem jest, że na forach filmowych zaczynam sie coraz mniej udzielać. Odwiedzam po pracy Wybuchowe, Wasze, Ofilmowców, Twójnetowe ale pisuje coraz mniej. Wypaliłem sie troche w pisaniu (nie było to nigdy moją najmocniejszą stroną), rozszerzyłem też zainteresowania. Ostatnio regularnie odwiedzam fora o tematyce wojskowej, wpadłem tam jak śliwka w kompot.
Moge zapewnić że na strone Klubową wchodze i teksty czytam a nawet polecam znajomym.
Powiem od siebie że nie ma co rozdzierać szat, JESTEŚCIE CZYTANI!! Co do tego nie ma wątpliwości. Natknąłem sie nie raz i nie dwa na innych forach na linki Waszych tekstów więc nie jest źle.
Pozdr! T.

Odpowiedz
I mnie się przykro zrobiło. Kochani. Czytam Was, jesteście mym nałogiem, chłonę niemal każde słowo. Jednak rozpocząłem studia doktoranckie, czasu mam naprawdę niewiele. Na tyle niewiele, że pozwala mi na szybkie przeczytanie nowych tekstów, szybkie kliknięcie na forum, lakoniczne rzucenie gdzieniegdzie swych nędznych trzech groszy i koniec... nawet na głębszą refleksję nie mam zbyt wiele czasu. BTW moich pięknych planach miałem wstąpienie do Klubu (o ile dałbym radę i byście mnie chcieli), ale przecież nie chcę być tylko rezydentem, a w obecnej sytuacji tak by to zapewne wyglądało. Jednak chciałem, kurde chciałem... Narawdę uzależniłem się od KMF. Może rzeczywiście wypadałoby coś niecoś od serca napisać przy okazji poszczególnych tekstów. Jednak nie chcę non-stop słodzić, bo to będzie nudne (albo niewłaściwie postrzegane - pamiętasz DUX?). Na merytoryczne dyskusje mnie nie stać, bo mam spore zaległości w filmach (znów brak czasu, kasy też). Uwag krytycznych, czy innych mam naprawdę mało, a właściwie wcale. Uważam Was za znakomitych fachowców-fascynatów, o czym wiecie nie od dziś, bo właśnie dlatego wciąż tu jestem. A forum... no cóż... gdzieś wpadło w studnię potencjału. Ale wyjdzie. Musi być gorzej, aby później mogło być lepiej. Młodej krwi brakuje. A co do zagadek... z jednej strony przyciągają, z drugiej strony dominują. Ciężka sprawa. Mam nadzieję, że chociaż swoją osobą jako moderator nie pogarszam sytuacji...
Pozostaje mi tylko powtórzyć słowa Raula: JESTEŚCIE CZYTANI! Nie przestawajcie pisać. Nigdy. My nie przestaniemy czytać. Nigdy.

Odpowiedz
Romeck, faktycznie masz chyba racje brakuje troche tej młodej krwi. Stara gwardia zaczyna sie wykruszać pod wpływam czasu, obowiązków i kto wie jeszcze czego. Nie zamierzam tu wyjeżdzać z przechwalankami ale wszyscy ludzie (kinomaniacy) których znam z sieci wywodzą sie dwóch najmocniejszych obozów czyli Forum Filmu (o kryzysie tego forum nie bede pisał) i Forum KMF-u. Były to najlepsze ośrodki forumowe o tematyce filmowej jakie znam a uważam sie prawie za eksperta w tym temacie ;-).

Odpowiedz
DOM LATAJĄCYCH SZTYLETÓW - recenzja Arrakin
http://www.film.org.pl/prace/dom_latajacych_sztyletow.html

Romeck, Raul - dzięki. Nie chodzi o to by komukolwiek robić przykrość - po prostu czasami potrzeba nam świadomości, że nasze teksty są czytane, że wywołują jakieś reakcje - pochlebne czy krytyczne, że nie zawisają w próżni. To zwiększa motywację, by bujać się z tym dalej:)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Po każdym obejrzanym filmie zaglądam na stronę KMFu, by zobaczyć czy jest recenzja na jego temat. W ten sposób. I często znajduję, i czytam, i podobają mi się, i nie panikuj, Dux! Nie komentuję, bo nie wiedziałem, że to to dla Was takie ważne, ale od dzisiaj będę, zgoda? No! (;
One day closer to death.

Odpowiedz
NIEUSTRASZENI BRACIA GRIMM - recenzja Graila
http://www.film.org.pl/prace/nieustraszeni_bracia_grimm.html
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
kolejny plebiscyt KMF:

NAJORYGINALNIEJSZA SCENA TAŃCA
http://www.film.org.pl/plebiscyty/taniec.html

zapraszamy do wypowiadania się, jak oceniacie wyniki plebiscytu? Tym szczególniej jest to interesujące, że w samym klubie ostateczny rozkład punktów okazał się pewnym zaskoczeniem.

Odpowiedz
zawiodlem sie wynikami w kwestii "napoleona dynamite'a" :(

Odpowiedz
deina napisał(a):Tym szczególniej jest to interesujące, że w samym klubie ostateczny rozkład punktów okazał się pewnym zaskoczeniem.

Oj okazal sie, okazal.. ;)
Ja jestem rad, bo mimo iz Napoleon wysoko niestety nie zaszedl, to ostatnio obejrzana przeze mnie Sztuka Spadania zajela drugie miejsce. I slusznie, bo scena tanca z tego filmiku sila zaskoczenia, kapitalnego, mocno absurdalnego pomyslu, swietnego wykonania oraz ostrej wymowy po prostu zwala z nog. No i Burton na podium - taniec z The Banana Boat Song w tle to bodaj najlepsza scena wspanialego Soku z Zuka, a przy okazji swietna zabawa. ;)

Odpowiedz
Spoko, ale 'The Rocky Horror Picture Show' - za nisko! I aż trzy razy 'Jesus Christ Superstar'?? Jak właściwie robicie te plebiscyty; każdy wysuwa określoną liczbę propozycji czy zajmuje się tym tylko garstka, a reszta jedynie głosuje z gotowców?

A ze swej strony dorzuciłbym taniec Marii z 'Metropolis' Langa: setka dyszących z podniecenia facetów mówi sama za siebie (;
One day closer to death.

Odpowiedz
TRANSPORTER 2 - recenzja Jakuzziego
http://www.film.org.pl/prace/transporter_2.html

Plebiscyty odbywają się dwuetapowo - w pierwszym etapie gromadzone są nominacje, czyli jeśli ktoś chce wysunąć jakąś kandydaturę, to to czyni. Z tego tworzy się ostateczna lista nominacji, na którą potem oddajemy głosy.
Czyli generalnie free will, stąd na przykład trzy razy pojawia się Jesus Christ Superstar, najwyraźniej różne osoby zaproponowały różne sceny z tego filmu;)

Odpowiedz
odnosnie tańca

jak dla mnie numero uno jest zapach kobiety I BEZ DYSKUSJI !!
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
WSPANIAŁE ŻYCIE - recenzja Beowulfa
http://www.film.org.pl/prace/wspaniale_zycie.html

Odpowiedz
deina napisał(a):WSPANIAŁE ŻYCIE - recenzja Beowulfa
http://www.film.org.pl/prace/wspaniale_zycie.html

Czy można 'chełpić się dniem'? Jakoś dziwnie to brzmi...
One day closer to death.

Odpowiedz
Cytat:Czy można 'chełpić się dniem'? Jakoś dziwnie to brzmi...

A można chwytać dzień? Według wielu można.
Według mnie metafora taka jak inne :wink:

Pozdro
Beowulf
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Mnie tam nadal wydaje się to podejrzane, ale co tam; fajnie, że w ogóle ktoś pisze o takich przeżytkach.
BTW, kurde, jak ja lubię leżajskie piwo...
One day closer to death.

Odpowiedz
romeck napisał(a):A dziękuję bardzo! :) BTW, może zna ktoś inne takie? Fajne zestawienie mogłoby być z tego, a gdyby znalazło się więcej takich, to może nawet materiał na śmieszny artykulik?

Tez spodobala mi sie kompozycja Duxa, a do glowy od razu przyszedl mi plakat z "Tylko dla twoich oczu". ;)

Odpowiedz
Nadrobiłem w końcu 'Przeminęło z wiatrem' i przeczytałem wypaśny tekst Deiny.
Tak dla Duxa piszę, żeby mu nie było smutno (;
One day closer to death.

Odpowiedz
Landers napisał(a):Nadrobiłem w końcu 'Przeminęło z wiatrem' i przeczytałem wypaśny tekst Deiny.

chcesz powiedzieć, że do tej pory nie miałeś okazji z tym filmem ?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon