Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Liczba wątków: 1
Cytat:Mogliby wprowadzić coś takiego w innych krajach (na pewno bardziej wartościowsze niż jakieś legalne kultury)
Za każdym razem, gdy w kinie leci ten pierdolony "spot" Legalnej kultury, to mam ochotę rozpierdolić ekran i wyjść z sali.
08-07-2019, 20:12
Stały bywalec
Liczba postów: 4,943
Liczba wątków: 4
W w sobotę uciekłem do kina, aby uciec od "Fiestas de San Pedro". Podszedłem na
"X-Men: Dark Phoenix". Przede mną grupka dzieciaków, tak na oko 14-15. Film leci i zaczynają gadać między sobą. Pochylam się i mówię: "Nie poto kupiłem bilet na film, żeby wysluchiwać waszego gadania" Możecie się zamknąć? Rezultat oczekiwany. Przy wyjściu dzieciak wskazuje mnie ojcu. Ten podchodzi do mnie z pretensjami. Ja chodziłem wk#rwiony niesamowicie od tygodnia przez te fiestas (głośna muza do 4-6 rano i inne) i miałem ogromną ochotę pościć wiązanke. Ojciec do mnie: dlaczego zwraciłeś uwagę mojemu synowi? Ja krótko: bo zachowywał się jakby się urodził w burdelu, a nie w szpitalu. I nie jesteśmy na ty. Żegnam!
Enviado desde mi Mi A1 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
08-07-2019, 20:25
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
(08-07-2019, 19:13)Kluski napisał(a): Właśnie siedzę na Midsommar i kolo w rzędzie przed wysmarkal się w rękę i wytarł o fotel obok.
Które to kino?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
08-07-2019, 22:06
Krzyżowiec
Liczba postów: 7,255
Liczba wątków: 19
(08-07-2019, 19:16)simek napisał(a): Klasyk. Przecież to uschnie, skruszeje, spadnie na ziemię i ktoś zamiecie ;)
Hahaha, a w scenie z gołymi babami robił zdjęcia telefonem :)
Ale poza tym, o dziwo jak na multipleks, obyło się bez incydentów i publiczność była bardzo cierpliwa.
@Danus
Cinema City Plaza, sala 3, rząd 6, miejsce... nie pamiętam, na wszelki wypadek po prostu nie siadaj w szóstym.
08-07-2019, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2019, 22:09 przez Kluski.)
Krzyżowiec
Przez chwilę myślałem, że koleś przegląda forum na komórce, podobne fioletowe kolorki, ale byłby twist jakby przeczytał wątek i się odwrócił :)
08-07-2019, 22:14
Oskarmeister
Liczba postów: 6,850
Liczba wątków: 18
To był Danus.
08-07-2019, 22:16
Krzyżowiec
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,120
Liczba wątków: 57
(08-07-2019, 22:14)Kluski napisał(a): Przez chwilę myślałem, że koleś przegląda forum na komórce, podobne fioletowe kolorki, ale byłby twist jakby przeczytał wątek i się odwrócił :)
Czyli nie w Warszawie, uff:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
08-07-2019, 22:21
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Dzisiejszy pierwszy kinowy seans "Once Upon a Time in Hollywood" i przykład, że przed wejściami na sale kinowe powinna być ustawiona ochrona z alkoholomierzami (szczególnie o tak późnych porach).
W trakcie ostatniego aktu filmu, gdzieś tam w dolnym rogu jakaś pijaczka/ćpunka zaczęła wymachiwać światłem ze swojego smartfonika i wrzeszczeć na całą salę jakieś bełkoty typu "Halo!?". Biłem sie z myślami czy też nie zabłysnąć na sekundę i nie wrzasnąć do niej "Niech Pani zamknie ryj!", ale nie chciałem ryzykować podsyceniem sytuacji. Gdyby Manson i jego "Rodzina" mieliby się takich osobników pozbywać...
14-08-2019, 22:49
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Dlatego jak widzę że sale są zapełnione, to zwykle przekładam wypad do kina na inny dzień. Szkoda nerwów. Zwłaszcza że czasu i pieniędzy nikt mi nie zwróci.
Ogólnie to kino od jakiegoś czasu mnie męczy - drogo, głośno, śmierdzi, pół godziny reklam, bydło, a nie widownia. Gdyby nie to, że internet próbuje zespoilerować wszystko co się da, to bym ograniczył się do kilku seansów rocznie, tylko dla filmów które naprawdę szkoda by nie zobaczyć na dużym ekranie.
Cieszę się że większość nisko/średnio budżetowych filmów ucieka na streaming. Chętniej bym zapłacił za miesięczną subskrypcję dla nowego filmu Tarantino, niż za bilet do kina.
14-08-2019, 23:13
Stały bywalec
Liczba postów: 18,548
Liczba wątków: 148
U mnie cała sala zapelniona - nienawidzę, ale bojąc się o spoilery musiałem iść dzisiaj.
U mnie była ekipa jakaś z piwkami, która dosyć głośno zachowywała się w trakcie reklam, wiec byłem lekko zaniepokojony że podczas filmu będzie to samo. Jednak była klasa, nie szaleli.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
16-08-2019, 00:38
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Nie szaleli bo pewnie się pospali, oglądałem na trzeźwo a sam w pewnym momencie zacząłem odlatywać :P
16-08-2019, 00:56
Stały bywalec
Liczba postów: 18,548
Liczba wątków: 148
A to już kwestia indywidualna. U mnie ludzie na sali raczej zadowoleni, tzn posłuchałem kilku rozmów jak z sali wychodziłem i chwalili film.
Najbardziej mi utkwil w pamięci tekst jednego łepka który gadał z kumplem że dobry film ale Django lepszy, a tamten mówi że nie oglądal, na co ten pierwszy że "to taki western z murzynem w kapeluszu" :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
16-08-2019, 01:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2019, 01:05 przez Pelivaron.)
Movie Lover
Liczba postów: 7,227
Liczba wątków: 73
Z komentarzy widzów, to ja szczególnie zapamiętam sobie wypad z klasą na specjalny seans "Mój przyjaciel Hachiko" w gdańskim Kinie Kameralnym.
Po wstępie jednego gościa prowadzącego zajęcia o kręceniu filmów zaczyna się ten ckliwy dramacik Hallstroma i jest na samiusieńkim początku ten moment, gdy tytułowy pies jeszcze jako szczeniak zostaje wysłany pociągiem do USA przez jednego starego mnicha. Kolega ze szkoły siedzący dokładnie przede mną oburza się na cały głos: "ZOSTAWIŁ PSA SAMEGO!!! JAKIŚ PAŹDZIOCH!!!". Za każdym razem tak samo beczę ze śmiechu, gdy sobie to przypomnę. xD
16-08-2019, 01:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2019, 01:24 przez Kryst_007.)
Banned
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 0
Najbardziej nienawidzę w kinie dziczy w postaci niewychowanych dzieciątek, które nie mają wpojonego utrzymania porządku, oraz ich niedorozwiniętych rodziców wychodzących z założenia że sprzątaczce płaci się za sprzątanie. Owszem. Jest to jej funkcja. Pobiera pensję i powinna wykonywać pewne obowiązki. Ale jeżeli w miejscu kinowym robi sie już totalny chlew, czyli jest pełno tego popcornu, rozlany napój, papierki to DZICZ.!!!
04-09-2019, 19:45
Oskarmeister
Wychilluj ziomek.
04-09-2019, 19:48
Banned
Liczba postów: 29
Liczba wątków: 0
(04-09-2019, 19:48)Krismeister napisał(a): Wychilluj ziomek.
A dlaczego? Stwierdzam jedynie fakty. Aha. Zapomniałem o najwazniejszym. SMARTFONY. Zamiast cieszyć się seansem to wyciąga telefon z maksymalną jasnością i pisze te swoje smsy. Tobie świecąc prosto w oczy.
04-09-2019, 20:12
Oskarmeister
To wtedy jej mówisz: "Słuchaj dziwko bez szkoły. Jeszcze raz mi zaświecisz tym telefonem, to ci będę musiał mordę skapiszonować, na każdym seansie nikt mi nie świeci po oczach i tak ma zostać".
I cyk, wyjaśnione.
04-09-2019, 20:45
Stały bywalec
Liczba postów: 12,547
Liczba wątków: 29
Wczorajszy maraton It w Heliosie obfitował w dwie sytuacje:
1. Siedziałem na samym początku rzędu. Siedzący obok (na moje oko) licealista jak było najciemniej na ekranie, wyciągał e-fajkę i się nią zaciągał. W tym wypadku w dupie to miałem, bo e-palacze nie zasługują na dyskryminację i nawet myślałem by niczym jak Kapitan Ameryka w Endgame w scenie z windą powiedzieć do niego "nic nie widziałem". A w porównaniu z innymi opisanymi przez forumowiczów akcjami, nie jest uciążliwe i licealista zachowywał się ogólnie poprawnie.
2. Sytuacja bardziej zabawna. Ze dwa rzędy niżej jakiś gimbus uznał, by w trakcie Rozdziału 2 wyjść, pożegnał się z ziomkami i wyszedł z torbą. Mija 10 minut. Gimbus wraca na miejsce i oznajmia koleżkom, że drzwi do wyjścia z budynku kina były zamknięte, więc wrócił. Magia kina :)?
07-09-2019, 11:55
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
U mnie taka dziewczyna z 16 lat siedząca obok bardzo się bała, podskakiwała na wszystkim, ale gorzej, że zasłaniała sobie ekran... nogami :)
07-09-2019, 13:53
|