Co sądzicie o Klubie Miłośników Filmu - tylko szczerze ;)
Także nie chce się podlizywać :D Ale sama stronka jak i forum - zajebista rzecz. Gratuluję .

Odpowiedz
Potęga!!! Oby tak dalej :D
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.

Odpowiedz
Bardzo dobra strona jak i forum, chociaz jest o wiele za malo recenzji dvd, o wiele za malo:(

Odpowiedz
Sądzę to, że gdyby nie stronka KMF to bym teraz filmów nie oglądał. Tylko bym na jakieś gówna do kina chodził. :))
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Świetna strona !
I od razu, istotna dla mnie sprawa - kolorystyka forum :wink:
Jako, że nie znoszę jasnych "podkładów" w kontekście korzystania z komputera, to ciemne tło strony tego forum - jak i zresztą całego serwisu - jest balsamem dla moich oczu.
Inne, ważniejsze refleksje zostawiam sobie na najbliższą przyszłość.

To mój pierwszy post, dlatego też przy okazji -witam serdecznie !

Tomek
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Kolejna opinia dotycząca tym razem recenzji.
Ich poziom jest po prostu rewelacyjny. Niektóre z nich to prawdziwe perełki, niezależnie, czy się z nimi zgadzam czy też nie.
Przydałoby się ich więcej.
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
Recenzje i analizy- świetna rzecz. A cały ten pomysł z członkostwem w klubie jest rewelacyjny. Różnorodność tematyczna w serwisie jest na prawde pociągająca. I genialny dział Efektów Specjalnych, Yeah :D

Odpowiedz
To ja spróbuję przerwać wazeliniarski ciąg :twisted:

Śledzę stronę KMF przez około pięciu lat i cóż - rozwinęła się mocno. Wydaje mi się, że od jakiegoś czasu znacznie wytraciła tempo, ale mogę się mylić. Minusem jest niestety to, że w moim odczuciu zmieniły się teksty. Dawniej widziałem soczyste recenzje fanów kochających kino, natomiast ostatnimi czasy (ok. rok temu, obecnie rzadziej zaglądam, więc nie podejmę się opinii) spotykałem się z niesympatycznym zmanierowaniem a czasem wręcz egzaltacją, co zupełnie mi nie podeszło.

Ale cóż to :-) wciąż strona jest bardzo rzetelna, zwraca uwagę na filmy i różności które normalnie można by przegapić. Uwielbiam analizy i zestawienia wszelkiej maści, plebistyty. Nieocenione są dla mnie działy Directors Cut i FX.

PS. Sorki jak ktoś się poczuł urażony, ale w temacie pisało, że ma być szczerze...

Odpowiedz
chodzi o jakiś konkretnych autorów?

Odpowiedz
Naprawdę nie potrafię powiedzieć. Ale wątpię bo nie kojarzę kto co napisał - tzn wchodząc na stronę rozpoznaję część nicków, ale za nic nie powiedziałbym "Dux to napisał fajną reckę XXX" albo "ALIEEN pamiętam, że napisał kiepszczastą reckę YYY". Ciebie kojarzę po Celuloidowym Fetyszyście, ale to specyficzna forma która ułatwia identyfikację piszącego. No i po recce 300, której poświęciłem notkę na blogu :D

Odpowiedz
Cienko w takim razie opinia o niesympatycznym zmanierowaniu czy egzaltacji pobrzmiewa. Ja np. nie przypominam sobie, zebym odniosl podobne wrazenie podczas lektury tekstow.

Odpowiedz
no tak właśnie nie wiem o co chodzi. ostatnio jakiś czytelnik napisał mi, że jestem zmanierowany i *ujowo piszę, ale chyba Crovenowi nie o mą zajebistą personę chodzi 8) bo laurkę małą mi wystawił o tutaj http://craven.polter.pl/,blog.html?2549

:P

Odpowiedz
Ano nie :) bo np. tamta recka nie jest zmanierowana ani egzaltowana. Jest fajna tylko ciut "pusta" :)

Odpowiedz
widzę, że Hitch też nie wytrzymał i się zaklubował :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Sami mnie wzieli, ja chcialem tylko kolejny tekst napisac :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Teraz coś ode mnie.
Najpierw plusy:
+ dobra oprawa graficzna,
+ rzetelne i sumienne recenzje,
+ sporo ciekawych działów (FX, muzyka, itp),
+ relacje ze zjazdów (uwielbiam czytać :D)

A teraz łyżka dziegciu do tej beczki miodu ;):
- wiele recenzji nie działa ( Seria Die Hard),
- słabo rozwija się dział DVD.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Drogi Arahanie, przede wszystkim dziękuję za miłe słowa pod adresem KMF :). Jeśli chodzi o niedziałające linki, takowe zdarzają się, albowiem z serwera usunęliśmy w swoim czasie mnóstwo starych, słabych, kiepsko oprawionych tekstów, a linków do nich (które znajdują się w różnych miejscach) już nie. Staramy się sukcesywnie usuwać niedziałające odnośniki - możesz powiedzieć gdzie na naszej stronie jest link prowadzący do Die Hard?? I sprawa druga, czyli dział DVD. Otóż Jacek prowadzi go sam, więc rozbudowa działu uzależniona jest od wolnego czasu i chęci jednego człowieka. Po Twoim wpisie postraszyłem Jacka widmem zamknięcia działu DVD i odpisał mi, żebym tego nie robił i że recki nowych wydań będą się pojawiać ;). Nie wiem kiedy i czy się pojawią, ale tak to już jest z naszą stroną, że tworzymy ją w wolnych chwilach i zdarza się, że ten lub tamten dział, może być nieaktualizowany nawet i przez rok ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź DUX. Błąd z Die Hard już został wyeliminowany, nie widzę go, pamiętam, że swego czasu trafiłem na niego kilka razy :).

Co do reszty strony to cieszę się, że cały czas nad nią pracujecie bo jest to chyba jedyny serwis poświęcony kinu na którym można przeczytać naprawdę dobre recenzje i który posiada tak wiele działów w miarę systematycznie uzupełnianych. To także jedyna strona poświęcona kinematografii, gdzie można konkretnie i kulturalnie porozmawiać na forum i wymienić się argumentami, brak tutaj trolli.

Tak czy siak życzę powodzenia w dalszej działalności, a ja będę się starał kiedyś do Was dołączyć. Taki cel mam ;p, albo chociaż gościnnie coś napisać ;)

Odpowiedz
Mam taką propozycję. Strona jest bardzo popularna i fajnie by było, gdyby KMF zbliżył się do ludzi.

Moim pomysłem jest wprowadzenie na forum działu: RECENZJE.
Tam ludzie nie należący do klubu mogli by pisać swoje recki, a najlepsze były by umieszczane na stronie z dopiskiem "recenzja gościnna".

Jedna recenzja miesięcznie i takie uhonorowanie jakiegoś usera to chyba pomysł do strawienia ?

Odpowiedz
Każdy, czy to użytkownik forum, czy osoba z zewnątrz, może opublikować swój tekst na stronie KMF, co zdarza się naprawdę często. Jedynym warunkiem jest tylko poziom tekstu (który to jest pojęciem bardzo elastycznym). I pod tym względem nic się nie zmieniło. Żadne dodatkowe komplikacje czy udziwnienia nie są potrzebne. Jeśli ktoś coś napisał sensownego, wysyła to do DUXa, a DUX akceptuje (lub nie) i podsyła do obróbki. I to wsjo.

A jeśli ktoś potrzebuje natychmiast przelać na forum swoje myśli, to w każdej chwili może to zrobić wybierając odpowiedni temat.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon