20-07-2019, 16:28
|
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
|
|
Pomimo irrytującej narracji to wygląda naprawdę bardzo fajnie i ciekawie. Znacznie lepiej niż heh Wiedźmin, ale również takie Good Omens, niby co innego, ale też produkcja Amazona. Zerkne.
20-07-2019, 23:06
Carnival Row - historia totalnie mnie nie zainteresowała po zwiastunie, wizualnie jest nieźle, ale szczerze mówiąc sprawdzę chyba tylko dlatego, że mało jest takich klimatów
Snowpiercer - to za to wizualnie wygląda mocno średnio, film Bonga miał potencjał, acz zmarnowany, zobaczymy jak będzie tutaj, niemniej zwiastun optymizmem nie napawa Z ostatniego wysypu trailerów to jednak Watchmen na czele stawki. 21-07-2019, 13:36
Anthony Hopkins w roli papieża Benedykta, Jonathan Pryce jako kardynał Bergoglio.
Pierwsze oficjalne zdjęcie serialu "Dwóch papieży". Dwie główne role są cudownie obsadzone, a na plus działa również fakt, że reżyserem jest Fernando Meirelles - facet od doskonałego "Miasta Boga", nieco gorszego, aczkolwiek nadal udanego "Wiernego ogrodnika" i małej wpadki, która wg mnie też nie jest znowu aż taką tragedią, czyli "Miasta ślepców". Scenarzystą jest Anthony McCarten - czyli koleś, który ostatnio bawił się sporo w kino biograficzne np. Czas mroku czy Teoria wszystkiego. Zresztą tutaj historia też będzie inspirowana prawdziwymi wydarzeniami. Oficjalny opis brzmi: Cytat:W 2012 roku kardynał Bergoglio (Jonathan Pryce), głęboko zawiedziony kierunkiem, w którym zmierza Kościół Katolicki prosi papieża Benedykta (Anthony Hopkins), aby pozwolił mu przejść na emeryturę. Zamiast tego nękany wątpliwościami i stojący w obliczu skandalu Benedykt wzywa swojego najsurowszego krytyka i przyszłego następcę do Watykanu, aby wyjawić mu tajemnicę, która wstrząśnie podstawami kościoła. Na tle toczącej się za murami Watykanu walki tradycji z postępem i poczucia winy z przebaczeniem, te dwie skrajnie różniące się postacie będą musiały stawić czoła przeszłości i znaleźć wspólny język. To wszystko, aby zapewnić przetrwanie kościoła i nie stracić zaufania milionów wyznawców.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-07-2019, 16:49
A to sorry, coś źle doczytałem :o
Tak czy siak - ekipa spoko! :)
23-07-2019, 16:54
Szykuje sie konkretny pojedynek aktorski :)
Pytanie jak ze scenariuszem bo jednak McCarten nie należy do specjalnie uzdolnionych pisarzy (fatalna scena w metrze w "Darkest Hour"). Mimo to, czekam. Premiera podobno w Toronto i film ma być jednym z tegorocznych kandydatów Netflixa do Oscara. 23-07-2019, 17:01
Dla Hopkinsa to może być ostatni w karierze Oscar-shot. Dla Pryce'a w sumie też.
Jest to całkiem fajny temat na intrygę za murami Watykanu. Taki Sorkin by pewnie z tego zrobił thriller, a Anthony McCarten dostarczy coś całkiem poprawnego i tyle. Ciekawy też jestem Meirellesa, bo nieco się zakurzył. Kredyt zaufania ode mnie jednak ma. Też czekam :)
23-07-2019, 17:14
https://tvline.com/2019/07/25/jeff-bridges-the-old-man-fx-drama-cia/
https://deadline.com/2019/07/the-hitchhikers-guide-to-the-galaxy-tv-series-in-works-at-hulu-from-carlton-cuse-jason-fuchs-1202652440/ 26-07-2019, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2019, 13:45 przez michax.) (26-07-2019, 13:44)michax napisał(a): https://tvline.com/2019/07/25/jeff-bridges-the-old-man-fx-drama-cia/Mam nadzieję, że to będzie jakaś zamknięta antologia i Bridges zabłyśnie. 26-07-2019, 14:47
Fajna sprawa - Ted Lasso powróci w pełnym serialu :)
https://discussingfilm.net/2019/07/17/jason-sudeikis-set-to-return-as-ted-lasso-for-apple-tv-series-exclusive/
30-07-2019, 12:51
https://m.filmweb.pl/news/Scenarzy%C5%9Bci+%22Jurassic+World%22+zekranizuj%C4%85+%22Kirke%22-134077
HBO Max wyglada coraz ciekawiej. Tym razem serial bazujący na greckich mitach. Scenarzyści co prawda popełnili "Jurrasic World", ale zarazem pracowali przy nowej Planecie Małp (dwie pierwsze części). Do nich należy także skrypt nowej Mulan 31-07-2019, 21:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2019, 21:33 przez Kuba.)
Czy ja wiem, czy to HBO MAX aż tak się rozkręca? Dla mnie nie pojęte jest np. to, że mogli zrealizować "Sandmana" jako jedną ze swoich oryginalnych produkcji, a oddali ją... konkurencji. Tak po prostu? Bo za drogie było w realizacji. Dżizas. Przecież to mógł być ich sztandarowy projekt, promujący platformę, a tutaj taką wtopę zrobili. Z tych 'original' to chyba tylko ten "Diuno-powiązany projekt" wygląda w miarę interesująco, a reszta to jedno, wielkie, meh. Do Disney+ na tym polu na razie nie mają startu. Amazon też ma zdecydowanie lepsze projekty w łapach.
Pomysł na tą "Kirkę" niby fajny, ale sama książka ponoć średnia, więc nie wiem, czy wyjdzie z tego coś sensownego. Scenarzystów bym nie skreślał. Ich pierwotny scenariusz do "Jurassic World" i tak później pewnie został zmasakrowany przez duet Trevorrow & Connolly. A "Geneza..." wyszła im całkiem zgrabnie.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
31-07-2019, 22:25
Amazon na papierze ma najciekawsze projekty ze wszystkich streamingowych gigantów. Do tego dochodzą umowy podpisane z ciekawymi twórcami.
HBO Max dopiero zaczyna ogłaszać swoje projekty a już ten plus Diune chętnie będe obserwował. Jestem prawie pewien, że w ciągu najbliższych lat przyatakują serialem osadzonym w Hogwarcie. Niby pojawiły sie takie ploty, potem dementi, ale serio - HP to nadal tak silna marka, że spokojnie wypromuje platforme. Zwłaszcza jak sięgną po historie rodziców Harrego, Snape'a, Lupina etc. W porównaniu z Zwierzętami potencjał jest znacznie większy. Disney+ na razie rozwija jedynie swoje filmowe marki. Okej, zwłaszcza w przypadku MCU to jest świetny ruch. Pytanie co dalej i czy dostaniemy jakieś duże autorskie projekty czy po prostu po MCU, SW przyjdzie pora na Avatary, Małpy i inne posiadane przez Disneya marki :P 01-08-2019, 10:43
No dla mnie Amazon to obecnie numer jeden, ciągnie mnie nawet jakoś bardziej niż do HBO GO - chyba to przez tę fatalną aplikację na tv, która chodzi tylko w przypadku bycia abonentem jakiejś telewizji i posiadania pakietu, jako osoba, która subskrybuje co miesiąc nie mogę z niej korzystać, bez sens.. Totalnie. Kończę z Breaking Bad na Netflix i zdecydowałem się, że nie będę na razie kontynuował suba. Wolę zagłębić się bardziej w ofertę Amazonu - i to nawet nie chodzi o oryginalne produkcje (widziałem na razie Maisel i Fleabag - obie są kapitalne i polecam serdecznie!), ale także o te licencjonowane (teraz oglądam The Office, ale później chce Parks and Recreation oraz powtórkę The Shield). W kolejce jest sporo serialowych tytułów. Nad ofertą filmową muszą jeszcze popracować, ale jakoś mnie to nie boli.
Disney+ niby fajne marki, ale jakoś mnie to nie grzeje. Zdecydowanie ciekawiej wygląda HBO Max, a jakby wjechali z tym serialem w uniwersum Pottera to już w ogóle. Z pierwszych ploteczek wynikało, że miałby to być całkowicie prequel kinowych filmów - chodzi także o "Fantastyczne zwierzęta". I jak dla mnie to jest super pomysł - chce rozwinięcia tego świata, mogliby nawet opowiedzieć historię powstania Hogwartu i buntu Salazara Slytherina. Samograj :)
01-08-2019, 11:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2019, 11:09 przez Pelivaron.)
Fleabag jest serialem Amazona? Byłem przekonany, że ten ma tylko prawa do dystrybucji a sam projekt jest od BBC. Musze w końcu ruszyć z resztą odcinków :P
HBO GO ma fatalną aplikacje, od problemów z jakością aż po psujące sie napisy na telewizorze, ale jednak jakość ich oferty jest jeszcze, dla mnie przynajmniej ;) , nie do wyrównania przez kogokolwiek. Gdybym sam opłacał suba Netflixa to pewnie bym już dawno zrezygnował :P Mocnym argumentem za jest jednak bogata filmowa oferta (nawet jak GO ma szybciej nowości) oraz te kilka seriali typu Mad Men, Breaking Bad (nie dawno widziałem pierwszy raz heh). 01-08-2019, 11:24 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |